Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4S w Orange

• Please log in to reply
369 replies to this topic

#326 blantoman

blantoman
  • 354 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 December 2011 - 17:49

[/COLOR]

Panie i Panowie w jakiej sieci opłaca się kupić iPhona 4s na osobę indywidualną max umowa 24 mies i abonament około 80 - 90 zł ?

Z tego co czytałem w Orange iPhone jest tańszy niż w T-mobile. Natomiast Play ma dobrą ofertę ale ceny iPhona sa wysokie

#327 BORAX

BORAX
  • 443 posts
  • SkądKrynica Morska/Elbląg

Posted 21 December 2011 - 18:05

Proszę o delete.

#328 Colin 79

Colin 79
  • 263 posts
  • SkądWałbrzych, Poland

Posted 21 December 2011 - 20:56

[/COLOR]

Z tego co czytałem w Orange iPhone jest tańszy niż w T-mobile. Natomiast Play ma dobrą ofertę ale ceny iPhona sa wysokie

Play to jakaś masakra z cena za iPhona. T-mobile jakoś ta sieć mi nie leży... Orange fakt faktem ma w miarę ok ceny. Ma ktoś z forumowiczów iPhona 4S z Orange (Pantera) jak to w ogóle hula wraz z internetem ?

#329 Daro390

Daro390
  • 28 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 December 2011 - 21:40

Play to jakaś masakra z cena za iPhona. T-mobile jakoś ta sieć mi nie leży... Orange fakt faktem ma w miarę ok ceny. Ma ktoś z forumowiczów iPhona 4S z Orange (Pantera) jak to w ogóle hula wraz z internetem ?

iphone 4s 32gb czarnego bardzo ciężko dostać w Warszawie, zamówiłem na firmę z abonamentem 109zł+vat, mam nadzieje, że do świąt go już będę miał :)

#330 matmil

matmil
  • 56 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 December 2011 - 00:44

Witam. Ja mam 4s z Orange w ofercie Pantera II 225 za 70 zł. Mam prawie 4 godziny rozmów. Za darmo do Orange, 0.5 GB na transmisję danych. Nie jest najgorzej. Jako że z T-Mobile nie chciałem się wiązać to wybrałem Orange. Rozważałem zakup iPhone'a w wolnej sprzedaży i przejście na prepaid jednak uznałem że i tak będę potrzebować minimum 100 zł miesięcznie przez prepaidy więc wyjdzie na to samo. A że dwa lata to cóż, mówi się trudno. A 800 zł w różnicy przy zakupie telefonu to już 8 abonamentów opłaconych.

#331 Colin 79

Colin 79
  • 263 posts
  • SkądWałbrzych, Poland

Posted 22 December 2011 - 00:50

Witam. Ja mam 4s z Orange w ofercie Pantera II 225 za 70 zł. Mam prawie 4 godziny rozmów. Za darmo do Orange, 0.5 GB na transmisję danych. Nie jest najgorzej. Jako że z T-Mobile nie chciałem się wiązać to wybrałem Orange.
Rozważałem zakup iPhone'a w wolnej sprzedaży i przejście na prepaid jednak uznałem że i tak będę potrzebować minimum 100 zł miesięcznie przez prepaidy więc wyjdzie na to samo. A że dwa lata to cóż, mówi się trudno. A 800 zł w różnicy przy zakupie telefonu to już 8 abonamentów opłaconych.

Dokładnie kolego jak Ty też tak myślę odnośnie T-mobile i doładowań. Ja osobiście zamierzam kupić 4S 16 GB w abonamencie 69,90 bo już ten za 89,90 oferuje 0,63 do Playa poza abonamentem, a mam wielu znajomych w Playu więc muszę wziąć ten abonament za 69,90. Z tego co słyszałem lepiej opłaca się podpisać umowę przez internet wtedy więcej się dostaje w abonamencie.

#332 j4błk0

j4błk0
  • 124 posts
  • SkądKoszalin

Posted 29 December 2011 - 12:49

Ja namawiam Was wszystkich, żebyście dzwonili w salonie z telefonu pracownika do biura obsługi klienta czy jakoś się tam nazywa i poprosili, żeby wam zestawili indywidualną ofertę. Ja mam 4 numery w tej sieci, chcieli mi na początku wcisnąc przy abo 50zł iPhone 4S 32GB za 2800 -.- porażka. Gdy zadzwoniłem do takiego miłego Pana i go trochę docinąłem, powiedziałem że mam 4 numery i tak dalej. Od razu dał mi taką ofertę: 90 zł abonament, Telefon za 1500 zł, 3GB transfer, 50% więcej minut i sms'ów, darmowa usługa zatrzymaj transfer(spowolnij) i jeden taki bonus za darmo do orange w weekendy. Baardzo cieszę się z takiej oferty.

Pamiętasz może jak sie konsultant nazywał? I jestes w orange dla firm czy jako klient indywidualny?

#333 Colin 79

Colin 79
  • 263 posts
  • SkądWałbrzych, Poland

Posted 01 January 2012 - 19:57

Witam. Ja mam 4s z Orange w ofercie Pantera II 225 za 70 zł. Mam prawie 4 godziny rozmów. Za darmo do Orange, 0.5 GB na transmisję danych. Nie jest najgorzej. Jako że z T-Mobile nie chciałem się wiązać to wybrałem Orange.
Rozważałem zakup iPhone'a w wolnej sprzedaży i przejście na prepaid jednak uznałem że i tak będę potrzebować minimum 100 zł miesięcznie przez prepaidy więc wyjdzie na to samo. A że dwa lata to cóż, mówi się trudno. A 800 zł w różnicy przy zakupie telefonu to już 8 abonamentów opłaconych.

Zastanawiam się nad tym abonamentem co wybrałeś czyli za 69 zł lub za 89 zł. Napisz jak sprawuje sie telefon czy wszystko ok z nim czy może sa problemy takie jak opisywane na forum. Ps. kupiłeś w salonie czy na str www ? Bo na str www masz lepszą ofertę.

#334 saek1985

saek1985
  • 125 posts

Posted 09 January 2012 - 14:59

Witam, mam pytanie, czy ktoś reklamował iphone w orange? Ile czekaliście na telefon?

#335 Colin 79

Colin 79
  • 263 posts
  • SkądWałbrzych, Poland

Posted 20 January 2012 - 15:11

Witam
Dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem 4s'a w Orange ponieważ chce go używać w Play zdjąłem simlock koło środy powinien zniknąć. Telefonu nie aktywowalem czy jest to konieczne żeby go uwolnić przez iTunes ?
Czy w Orange są w sprzedaży jakieś tanie startery z microsim ?

I jak Ci kolego działa iPhone w Playu po ściągnięciu simlocka ? Miałeś jakieś problemy z iTunes ?

#336 megamasta

megamasta
  • 152 posts

Posted 30 January 2012 - 11:52

To jest jakaś patologiczna sieć. (jestem tam 6lat) Zamówiłem Iphone 4S 18.01 przedłużając umowę. Do 25.01 status zamówienia w ogóle się nie zmienił. Wykonałem kilka telefonów do sklepu orange gdzie mnie poinformowano że jest coś nie tak z tym zamówieniem i że wyślą jakiś dokument aby przyspieszyć wysyłkę telefonu. Dzwonię dzisiaj 30.01 a kobieta mi mówi że nie zrealizują tego zamówienia bo nie mają Iphone na magazynie..... Coś pięknego.

#337 Colin 79

Colin 79
  • 263 posts
  • SkądWałbrzych, Poland

Posted 30 January 2012 - 14:48

Dlatego zrezygnowałem z Orange i wcześniejszego zamówienia na str www :)

#338 megamasta

megamasta
  • 152 posts

Posted 30 January 2012 - 14:58

Zamówiłem w AOS - zobaczymy jaki tam czas realizacji heh, a Ty Colin w końcu gdzie kupujesz? ;)

#339 marcos56

marcos56
  • 20 posts
  • SkądPosen

Posted 31 January 2012 - 08:45

Z tego co widzę ze sklepu orange online zniknęły iPhone'y 4s dla klientów indywidualnych i biznesowych?Są tylko 4 8 i 16 gb. Ciekawe...

#340 Paprochwbody

Paprochwbody
  • 462 posts
  • SkądWarszawa

Posted 31 January 2012 - 09:47

Kupujcie w AOS. Nie będziecie zależeć od łaski i niełaski miejscowej, kapryśnej bandy. Banda międzynarodowa przynajmniej szybko dostarcza. Mam dowód ofakturowany przed sobą:)

#341 Colin 79

Colin 79
  • 263 posts
  • SkądWałbrzych, Poland

Posted 31 January 2012 - 12:24

Zamówiłem w AOS - zobaczymy jaki tam czas realizacji heh, a Ty Colin w końcu gdzie kupujesz? ;)

Ja w AOS-ie, ale szukam czasami oferty na allegro tylko że właśnie z AOSa ostatnio był po 2500 czarny, a ja chcę białego. I chyba jednak kupie prosto z AOS-a.

#342 Mychu

Mychu
  • 98 posts
  • SkądWroclove

Posted 31 January 2012 - 13:09

Witam, mam pytanie, czy ktoś reklamował iphone w orange? Ile czekaliście na telefon?

Tak, ja i jestem na skraju wyczerpania nerwowego grrr.
Telefon oddałem 10.01. Do Regenersis dotarł...16.01 a 2 dni później tel. dowiedziałem się że będę miał wymieniony tylko czekają na dostawę iPhonów z Orange, żeby wysłać go znów do Orange.
Tak już czekam do dnia dzisiejszego. Dawno minęło 14 dni kalendarzowych, potem 14 dni roboczych a ja nie mam ani telefonu ani informacji od Orange co się dzieje z moją reklamacją. Status na stronie Regenersis też nie drgnął.
Nie wiem co robić...
Jednym słowem PARANOJA.

#343 Colin 79

Colin 79
  • 263 posts
  • SkądWałbrzych, Poland

Posted 31 January 2012 - 16:20

Ciekawe czy takie same problemy z gwarancją panują w T-Mobile ???

#344 megamasta

megamasta
  • 152 posts

Posted 01 February 2012 - 14:36

Po 14 dniach orange nadało mi ajfona, podczas gdy w poniedziałek się dowiedziałem że go nie wyślą i zamówienie zostało anulowane, hahahahahaaaaa

#345 Colin 79

Colin 79
  • 263 posts
  • SkądWałbrzych, Poland

Posted 01 February 2012 - 14:40

11.01.2012 r. wysłałem maila zgodnie z prośbą umieszczoną na str www Orange aby wyżej wymieniona sieć poinformowała mnie mailowo o otrzymaniu na stan magazynowy iPhonów 4S. Ze względu, że ich nie posiadali to sobie wysłałem maila i czekałem na odpowiedz, aż tu nagle dnia 1.02 2011 otrzymuję od sieci Orange taka wiadomość " Dziękuję za przesłaną korespondencję i jednocześnie przepraszam za wydłużony czas oczekiwania na odpowiedź. Uprzejmie informuję, że obecnie nie posiadamy informacji o planowanych dostawach tego sprzętu na nasz magazyn. Jeśli telefon pojawi się na magazynie, to będzie umieszczony na stronie www. Bardzo proszę śledzić stronę. W razie jakichkolwiek pytań, bądź wątpliwości zapraszam do kontaktu. " Nie pozostaje nic innego jak wysłać kolejnego maila z pytaniem czy mają ocet na stanach magazynowych.

#346 megamasta

megamasta
  • 152 posts

Posted 01 February 2012 - 15:04

Ładnego laga złapali w styczniu - nie wiadomo śmiać się czy płakać? :) Zaraz idę do głównego salonu w mieście walczyć o MicroSim, oby tam bez wrażeń się obyło.

#347 remkey

remkey
  • 24 posts

Posted 01 February 2012 - 15:16

Nie pozostaje nic innego jak wysłać kolejnego maila z pytaniem czy mają ocet na stanach magazynowych.

LOL ;-)
Oni sami są skwaszeni. Nie tylko w Orange, zresztą. Plusa i T-moblie też już przerabiałem rodzinnie od strony obsługi klienta i różnych reklamacji. A poważnie, to denerwuje mnie to, że zdzierają te telekomy z nas za usługi jak z półgłówków (porównując z takim np. o2 czy wirtualnym Giff Gaff w UK) i jeszcze mają nas w serdecznym poważaniu. Przecież odpowiedź, którą dostałeś to w skrócie: koleś, weź se poczytaj stronę www, to będziesz wiedział ale mnie w to nie mieszaj (i sprawa dostaje status załatwionej, system wylicza nową, wspaniałą średnią jakości i szybkości pracy, którą potem nam pokazują w sprawozdaniu rocznym jacy to oni są fantastyczni i kto twierdzi co innego, to frustrat i wariat ;-)).
A prawda też jest taka, że zamiast spłacać iP w formie zawyżonych abonamentów Orange, można spłacać ratę karty kredytowej (w wersji na bogato, bo pożyczone pieniądze zawsze są droższe od gotówki). Plusów jest więcej, np. kiedy rzeczywiście zajdzie korzystać z usług gwarancyjnych, to pomija się te kilka dni kiedy reklamacja musi poleżeć w firmie zanim się ją wyśle do firmy, która ją rzeczywiście realizuje.
Ale żeby nie było, że zupełnie OT: dajcie znać kiedy się pojawią te iP w Orange (jeśli ktoś śledzi sklep on-line albo przez przypadek, bo przecież nie dowiem się od Orange ;-)) - znam kogoś, kto też jest już zestresowany przedłużającą się grą wstępną przy składaniu zamówienia i nie może się doczekać położenia łapki na iP 4s z Orange.

#348 megamasta

megamasta
  • 152 posts

Posted 01 February 2012 - 20:59

Micro sim dostałem za 0 zł w 15minut, ale musiałem kupić kubek na EURO2012 za 19.99 zł hehehehe

#349 maniak983

maniak983
  • 11 posts
  • SkądWałbrzych

Posted 04 February 2012 - 18:13

Problemy z zamówieniem iPhone przez infolinię.
Witam.
Mam "mały" problem. 23 I 2012r. zamówiłem przez infolinię czarnego iPhone 4s 32 GB w ofercie na firmę. Pan z obsługi powiedział, że będę czekał około 2 tygodni, gdyż jest wielkie zainteresowanie iPhonem. Termin miał minąć 03 II 2012r. Tutaj zaczynają się problemy, w tym terminie nie dostałem przesyłki. Nie mogłem nawet sprawdzić stanu przesyłki, gdyż nie dostałem żądnego numer zamówienia.
Dziś zadzwoniłem na infolinię i przemiła pani powiedziała, że nie ma mojego zamówienia, gdyż rozmowa była przeprowadzana przez firmę trzecią i nie jest nagrana. Można powiedzieć, że jestem w impasie. Nie wiem, czy kiedy będą iPhone'y na stanie to zostanie wysłane moje pierwsze zamówienie i czy mogę zamówić po raz drugi. Istnieje ryzyko, że jeśli zamówię ponownie to dostanę 2 iPhone'y.
Prosiłbym o pomoc.
P.S. To mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość.

---------- Wpis dodano o 18:11 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:01 ----------

Są wszystkie. Nie ma tylko iPhone 4s 32 GB.
P.S. Też czekam na iPhone 4s i właśnie 32 GB :(

---------- Wpis dodano o 18:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:11 ----------

Mega przepraszam, ale pomyliłem się.

#350 j4błk0

j4błk0
  • 124 posts
  • SkądKoszalin

Posted 05 February 2012 - 00:59

Oni pracują tam chyba za karę :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users