Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Instalacja softu iOS 5 + Jailbreak dla iPhone 4 oraz iPhone 3GS

• This topic is locked This topic is locked
526 replies to this topic

#76 KacperWWA

KacperWWA
  • 1252 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 November 2011 - 17:50

Czy istnieje Jailbreak dla 4S?

Nie istnieje..

#77 di0nizy

di0nizy
  • 16 posts

Posted 22 November 2011 - 18:08

wiesz co znaczy Jaibreak na uwięzi ... masz dokładną instrukcje ale po co jej używać? lepiej jęczeć.....

Wiem co znaczy. Mam blad o niezgodnosci kompilacji.

#78 RAK

RAK
  • 1507 posts
  • SkądNYC

Posted 22 November 2011 - 20:01

Ja mam drobny wprawdzie ale irytujacy problem z iOS 5.0.1 Update notification numer. Przy ikonie Settings pojawiła się cyfra 1-oznaczajaca ze jest Update do iOS. Moje pytanie: -może ktoś wie jak to wyeliminować (instalacja 5.0.1 odpada). OK. Nie aktualne-znalazłem.

#79 aparat001

aparat001
  • 7 posts

Posted 23 November 2011 - 16:04

witam... podniasłem omyłkowo baseband iphone 4 do 4.10.18 i na zagranicznych forach jest napisane jak zejsc do 4.10.1... nie moge poradzic sobie z błedem 1 w itunes... ktos pomoze?

#80 RAK

RAK
  • 1507 posts
  • SkądNYC

Posted 23 November 2011 - 16:27

Daj link-sam to chciałbym zobaczyć gdyż moim zdaniem DNGR BB jest niemożliwy.

#81 aparat001

aparat001
  • 7 posts

Posted 23 November 2011 - 16:42

[url=http://www.smashiphone.net/downgrade-baseband-4-11-08-to-4-10-01-iphone-4-on-ios-5-to-unlock-with-gevey-sim-how-to]Downgrade Baseband 4.11.08 to 4.10.01 iPhone 4 on iOS 5 to Unlock with Gevey SIM (How-To)[/url]

#82 RAK

RAK
  • 1507 posts
  • SkądNYC

Posted 23 November 2011 - 16:50

Cytat: -"Note : We didn’t have time to test this method, so if you want to do it, do it on your own risk, and we are interested to know if it works, so please inform us via comments below ."

#83 aparat001

aparat001
  • 7 posts

Posted 23 November 2011 - 17:13

czyli nie działa (przetestowane przeze mnie xD ) konczy sie błędem 1 wiec musze czekac na inne rozwiazanie albo bulic za zdjecie locka... ktos chce kupic iphone 4? ^^

#84 saleen

saleen
  • 69 posts

Posted 23 November 2011 - 18:49

Witam Posiadam 3GS 8GB nowy bootrom. Telefon jest z zagranicznej sieci, kupiłem go z wgranym 5.0, JB + unlock i basebandem 6.15 iPada - o dziwo działał nawet GPS. Teraz z powodu sprzedazy postanowilem zrobic restore, przez nieuwage zrobilem zwykly restore (bez shifta) w iTunes. O dziwo 5.0.1 wgralo sie bez problemu (mimo BB 6.15 czego jestem 100% pewien) - no ale nie mozna aktywowac telefonu gdyz nie mam karty SIM operatora z UK Postapilem wg tej instrukcji: (tyle ze zastosowalem odpowiednio soft 5.0.1 i sn0wbreeze 2.8b11) iPhone 3GS Baseband 6.15 Instrukcja pod Windowsa. 1.Ściągamy soft do 3gs (ios). (iPhone2,1_5.0_9A334_Restore) 2.Ściągamy snobrezza do ios 5. (sn0wbreeze-v2.8b8) 3.Przerabiamy snowem soft.w opcjach expert zaznaczasz aby był haktywowany. Klikasz bulid .ipws . (jeżeli jesteś leniwy tu link do haktywowanego softu do 3gs : Multiupload.com - upload your files to multiple file hosting sites! ) 4.iREB-r4 wprowadzamy telefon w pwng dfu. 5.Potem w itunes klikamy odtwórz z shiftem i wybieramy soft zrobiony przez snowa. (powinien się tak nazywać sn0wbreeze_iPhone 3GS-5.0) 6.Czekamy aż soft się zainstaluje. - no i niestety tego punktu nr6 nie potrafie przeskoczyc. Itunes wywala "błąd 14". Próbowałem dwóch kabli USB oraz dwóch komputerow (Maca ze Snow Leopardem oraz PC z XP - na obu najnowszy iTunes). Niestety na obu komputerach błąd 14 w tym samym momencie, niezaleznie od zmieniania portów USB, restatów itp. Ma ktos pomysl jak to ugryzc? Po wystapieniu bledu 14 telefon restaruje sie i wisi wyswietlajac kabelek "connect to itunes". Suma summarum: Mecze sie z tym od wczoraj - oryginalny soft zawsze wgrywa sie bez problemu (tyle ze nie mozna go aktywowac gdyz nie mam odpowiedniej karty) - natomiast modyfikowany staje na bledzie 14. Wczesniej mialem mase roznych bledow poczawszy od 1600 poprzez 1601 do 2006, ale z wszystkim sie uporalem - jedynie 14 nie moge w zaden sposob ominac. Tak jak pisalem dysponuje zarowno PC, jak i Makiem. Probowalem wrgac tez 5.0 przerobiony sn0wbreezem, ale wtedy iTunes wywala "this device isn't eligible for the requested build". Prosze o pomoc

#85 gnojek83

gnojek83
  • 9 posts

Posted 23 November 2011 - 23:22

Nie jako chciałbym się podpiąć do tematu, gdyż też chciałem wgrać do mojego 3gs 5.0. Z tego co doczytałem to nie da się już wgrać softu 5.0 gdyż Apple go nie podpisuje, ale można użyć jakiś plików ssh które można pobrać z cydii i to może pomóc?. Czy istnieje jakiś poradnik jak to zrobić (może być po angielsku), gdyż informacje zawarte na forum są trochę w zbyt enigmatycznej formie i ciężko się połapać osobie która chce się dopiero wgryź w temat! Pozdrawiam.

#86 saleen

saleen
  • 69 posts

Posted 24 November 2011 - 11:13

No nie umiem ominac tego bledu 14 za cholere. W dodatku jeszcze sn0wbreeze przestal dzialac. Dla osoby ktora poprowadzi mnie skutecznie za rączkę jak wybrnac z problemu opisanego w poście #84 oferuje 30zł platne na konto. Jeśli zadziala to nie bede się na pewno uchylać od zaplaty. Chetni prosze pw, jestem zdesperowany...

#87 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 24 November 2011 - 11:17

No nie umiem ominac tego bledu 14 za cholere. W dodatku jeszcze sn0wbreeze przestal dzialac. Dla osoby ktora poprowadzi mnie skutecznie za rączkę jak wybrnac z problemu opisanego w poście #84 oferuje 30zł platne na konto. Jeśli zadziala to nie bede się na pewno uchylać od zaplaty. Chetni prosze pw, jestem zdesperowany...

Nie wgrasz 5.0 to po pierwsze. Po drugi zrób soft 5.0.1 przez snowbrezz , telefon w dfu irebem i wgraj z shiftem CF.
Jak coś pw i Ci pomogę.

Nie jako chciałbym się podpiąć do tematu, gdyż też chciałem wgrać do mojego 3gs 5.0. Z tego co doczytałem to nie da się już wgrać softu 5.0 gdyż Apple go nie podpisuje, ale można użyć jakiś plików ssh które można pobrać z cydii i to może pomóc?. Czy istnieje jakiś poradnik jak to zrobić (może być po angielsku), gdyż informacje zawarte na forum są trochę w zbyt enigmatycznej formie i ciężko się połapać osobie która chce się dopiero wgryź w temat! Pozdrawiam.

Od 5.0 pliki shsh nic nie dają. Na chwile obecną nie da się wgrać 5.0.

#88 saleen

saleen
  • 69 posts

Posted 24 November 2011 - 11:22

Z tym 5.0 juz sie zorientowalem, to byla tylko taka proba wobec niemoznosci wgrania 5.0.1 A więc tak: 5.0.1 przez sn0wbreeza (2.8b11) robilem kilkukrotnie, z kilkukrotnie pobranego .ispw (myslalem, ze moze jest uszkodzony) Niestety zawsze przy wgrywaniu z Shiftem przez iTunes customa, iPhone wyświetla już logo snowbreeze (czyli rozumiem ze shackowany soft jest na niego pomyslnie uploadowany), po czym iTunes wywala "błąd 14" i iPhone przechodzi w tryb awaryjny wyswietlajac kabelek "connect to itunes" Zaznaczam ze ten błąd 14 pojawia sie zarowno na dwoch komputerach PC (xp, seven) oraz na Macu (snow leopard) wiec watpie aby byla to wina po stronie komputerow Druga sprawa, soft nie-custom (czyli odtworz w itunes BEZ shifta) zawsze wgrywa sie bez problemu.... (tyle ze nie mam jak przeskoczyc jego aktywacji - simlock uk siec) any ideas?

#89 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 24 November 2011 - 11:24

Z tym 5.0 juz sie zorientowalem, to byla tylko taka proba wobec niemoznosci wgrania 5.0.1
A więc tak: 5.0.1 przez sn0wbreeza (2.8b11) robilem kilkukrotnie, z kilkukrotnie pobranego .ispw (myslalem, ze moze jest uszkodzony)
Niestety zawsze przy wgrywaniu z Shiftem przez iTunes customa, iPhone wyświetla już logo snowbreeze (czyli rozumiem ze shackowany soft jest na niego pomyslnie uploadowany), po czym iTunes wywala "błąd 14" i iPhone przechodzi w tryb awaryjny wyswietlajac kabelek "connect to itunes"
Zaznaczam ze ten błąd 14 pojawia sie zarowno na dwoch komputerach PC (xp, seven) oraz na Macu (snow leopard) wiec watpie aby byla to wina po stronie komputerow
Druga sprawa, soft nie-custom (czyli odtworz w itunes BEZ shifta) zawsze wgrywa sie bez problemu....

any ideas?

Używasz iReba ?

#90 saleen

saleen
  • 69 posts

Posted 24 November 2011 - 11:36

Tak, uzywam iReb r4 zeby wprowadzic telefon w pwned dfu (black screen), zawsze idzie to bez problemu, iReb wyswietla "exploiting to limera1n" i wyswietla komunikat ze telefon jest teraz w pwned dfu i mozna wgrac soft itunesem z shiftem... niestety zawsze błąd 14.
Jednak gdy sprobuję wgrać tym samym sposobem (z shiftem) oryginalny plik ispw z 5.0.1 to idzie tez bez problemu, a przy customie zawsze blad 14. Stad wnioskuje ze moze sn0wbreeze wadliwie tworzy mi customa? Sprobuje zaraz pobrac CF z tej strony:
Download Sn0wbreeze 2.8b11 Custom iOS 5.0.1 IPSW iPhone 4 (GSM), 3GS | BeijingiPhoneRepair.com

i wgrac go iTunesem, dam znac czy dalo rade

#91 saleen

saleen
  • 69 posts

Posted 24 November 2011 - 13:56

I ciągle coś... ściągnąłem z powyższej strony plik iPhone 3GS New Bootrom sn0wbreeze_iPhone 3GS-5.0.1_NBR_hacktivated_jb.ipsw wgralem go iTunesem z shiftem, caly proces poszedl poprawnie, nie wyskoczyl błąd 14, iTunes zakonczyl robote (trwalo to z 7min, caly pasek pod logiem snoowbreeze na iP wypelnil sie), iTunes pokazywal kolejno "przywracam oprogramowanie", "przywracam oprogramowanie sprzetowe itp" i wyswietlil znany komunikat ze po restarcie iPhone pojawi sie w oknie programu, iPhone zrestartował się, pokazało się jabłko na ekranie i pasek postepu pod nim... ale pasek nie wypelnial sie. Odczekalem 10min i nic, wisi na jabłku z pustym paskiem postepu ponizej jablka. Pomyslalem: no tak, przeciez ten CF ma tethered Jailbreaka. Postanowilem wiec odpalic telefon Just Bootem z najnowszego RedSnow, wprowadzilem go w DFU, redsnow wykrywa go w trybie "just boot", pojawia sie "wait for iphone 3gs.... costam costam limera1n", iPhone restartuje sie, RedSnow pokazuje "waiting for reboot", nagle na iPhone pojawia sie czysty bialy ekran a redsnow wyrzuca: "Exploit failed" :| co robic? Jailbreakowalem juz kilka iPhonow, ale tutaj zupelnie wymiekam... edit: to co wyzej opisalem, bylo na Macu. Postanowilem sprobowac RedSnowa na Windows, w tym wypadku jest kolejno Identyfing Iphone 3GS, exploiting with limera1n, pasek redsnow dochodzi do konca, na telefonie pojawia sie jablko z paskiem postepu ponizej jablka. pasek jest pusty i nie wypelnia sie. i zarowno iPhone jak i redsnow tak sobie wiszą w tym miejscu. Jakies rady? edit2: zamiast just boot, postanowilem uzyc Jailbreak w redsnow. wprowadzilem telefon w dfu iRebem, i Jailbreak w redsnow. Niestety efekt ten sam... redsnow staje na exploiting with limera1n, oraz na telefonie jest jabluszko z paskiem postepu (to chyba wazne, wydaje mi sie ze normalnie tego paska postepu tam nie powinno byc?)

#92 Leonardo

Leonardo
  • 9 posts

Posted 24 November 2011 - 14:05

[Problem] Aktualizacja iPhone 4 do ios 5 , gevey i jasna pupa. Pomocy

Witam, przez nieudolnego kolegę który zaktualizował mojego iphona 4 mam problem,
mianowicie problemu nie było kiedy miałem wersję 4.2.1 i gevey'a który działał sprawnie w sieci orange.

Korzystałem z tutorialu : Klik niżej
Instrukcja pod Windowsa :
iPhone 4
1.Ściągamy soft do iPhone 4. (ios) (iPhone3,1_5.0_9A334_Restore)
2.Ściągamy snobrezza do ios 5. (sn0wbreeze-v2.8b8)
3.Uwaga jeżeli mamy karte Gevey i chcemy aby nadal działała w opcjach snobrezze zaznaczamy : Baseband preservation mode i klikamy bulid .ipws . ( Link do softu który nie podnosi BB : Multiupload.com - upload your files to multiple file hosting sites! )
4.iREB-r4 wprowadzamy telefon w pwng dfu.
5.Potem w itunes klikamy odtwórz z shiftem i wybieramy soft zrobiony przez snowa. (powinien się tak nazywać sn0wbreeze_iPhone 4-5.0)
6.Czekamy aż soft się zainstaluje.
7.Ściągamy redsnowa. (najnowszą wersję która obsługuję iOS5 na chwile obecną jest to : redsn0w_win_0.9.9b8 )
8.Uruchamiamy go, zaznaczamy w extras w select ipws orginalny ios5. (iPhone3,1_5.0_9A334_Restore)
9.Potem klikamy Jilbreak and instal cydia i czekamy aż cały proces sie zrobi.
10.Telefon będzie aktywowany Jaibrekiem.
11.Uruchamiamy telefon rednowem opcja Just Boot która znajduję sie w extras.
12.Uruchamiamy cydie gdy już telefon się włączy .
13.Czekamy aż Cydia się zaktualizuję.
14.Po ponownym uruchomienie telefonu powinno być wszystko ok.

Niestety , na nic. Problem nadal występuje - ja jestem zielony w takich sytuacjach
a dużo nie brakuje, żeby apple latał po pokoju.

Dla osoby która pomoże mi rozwiązać problem, na pewno będzie nagroda pieniężna!

Dlaczego nie pojadę do serwisu ? Mieszkam w takim mieście, że w serwisie komórkowym nigdy iphona w ręku nie trzymali , więc strach cokolwiek dawać, wolę zepsuć coś sam, niż ktoś kto na tym się w ogóle nie zna.
Dlaczego nie pojadę do innego miasta? Bo wracam z pracy o 16 a serwisy są do 15 .
zanim się zbiorę to proszę bardzo...

Teraz tak, nie ważne jakiego Softa będę mieć, ważne żeby iphone funkcjonował w sieci orange
mam na niego simlocka na austriacką sieć T-mobile
więc odpada jakiekolwiek wsadzanie karty bo do mieszkania w austrii mam 490 km.

Pozdrawiam
i zachęcam do pomocy!
'

Pobrałem te oto Wersje, praktycznie mam ich multum na dysku, więc opiszę dokładniej
odpalam sobię sn0wbrezza , generuję " softa " , instaluję go w itunesie - po chwili wywala błąd
numer " 1600 , zmieniałem porty USB , lecz bezskutecznie . Windows który posiadam - Win 7 64x
Wczoraj instalacja przebiegła pomyślnie, lecz dalej dalej było bez zmian.

Połączono. / Dziękuję - Leonardo

Osoby które są skłonne do pomocy, i zarobienia kilku groszy mogą do mnie napisać
na gg: 4603959 , lub skype , którego podam na GG /lub prywatnej wiadomości.

#93 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 November 2011 - 14:53

Jeśli kolega zaktualizował ci ip4 normalnie przez itunes do 5.0.1 to raczej nic juz nie zrobisz bo wgrany masz nowy BB 04.11.08 z którym nie działa gevey. A jak wiadomo BB nie da się obniżyć.
http://myapple.pl/ip...tml#post1749346

#94 Leonardo

Leonardo
  • 9 posts

Posted 24 November 2011 - 15:05

czyli co mi pozostaje? mój iphone ma locka na austriacką sieć tmobile to co kolega u góry mi wysłał, dużo nie mówi. Ktoś rozwiązał problem za którymś razem,ale nei opisał jak go rozwiązał.

#95 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 November 2011 - 15:10

czyli co mi pozostaje?

mój iphone ma locka na austriacką sieć tmobile
to co kolega u góry mi wysłał, dużo nie mówi.
Ktoś rozwiązał problem za którymś razem,ale nei opisał jak go rozwiązał.

Niestety ktoś rozwiązał tylko problem aktywacji przez jb. Simlock nie da się obejść i został ci ipod.

#96 Leonardo

Leonardo
  • 9 posts

Posted 24 November 2011 - 15:11

tzn, skoro zostaje ipod - czyli brak możliwości korzystania z sieci gsm?

#97 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 24 November 2011 - 15:12

tzn, skoro zostaje ipod - czyli brak możliwości korzystania z sieci gsm?

Tak.

#98 Leonardo

Leonardo
  • 9 posts

Posted 24 November 2011 - 15:13

Pozostaje mi czekać , aż będzie to możliwe, jako obejście czy mogę go rozpierdolić o ścianę ?

#99 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 November 2011 - 15:19

Czekaj, może kiedyś wyjdzie na ten BB ultrasnow lub zrobią nową wersję gevey. Podziękuj koledze za fachową aktualizacje iphone'a z simlockiem.

#100 Leonardo

Leonardo
  • 9 posts

Posted 24 November 2011 - 15:22

hmm, czyżby itunes byłby aż tak głupi , żeby blokować cofnięcie poprzedniej wersji ? wątpię. Skoro jest możliwość " Odtwórz " to chyba można odtworzyć softa dajmy na to 4.2.1 albo cokolwiek innego

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users