Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

4S w Tmobile.pl

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
612 odpowiedzi w tym temacie

#501 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 04 stycznia 2012 - 20:54

A jak inaczej wyjaśnić 120 minut w abo za 99zl? To są zwykle raty, promocja bardzo mało atrakcyjna.

Ano, nie da się ukryć.
Ten abonament to nic innego jak taryfa rodzinna za 39,90 PLN. Jak łatwo policzyć, za identyczny pakiet usług (120 minut + 250 MB) płaci się o 60 PLN więcej, co po 30 okresach rozliczeniowych daje kwotę 1.800 PLN.
Doliczając do tego cenę telefonu, tj. 499 PLN otrzymujemy kwotę 2.299 PLN.
Łączny koszt kontraktu: 30x99,90 + 499 = 3.496,00 PLN

Tymczasem iPhone 4S 16 GB z abonamentem za 39,90 i kontraktem na 24 m-cy (zamiast 30) kosztuje 2.099 PLN
Łączny koszt kontraktu: 24x39,90 + 2.099 = 3.056,60 PLN

#502 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 stycznia 2012 - 21:00

Wszystko zależy jak ktoś korzysta z telefonu, wszystko super jeżeli nie będziesz przekraczał abo. Za 2299 zł można kupic na Allegro i nie wiązać sie na 30 mies cyrografem, a u operatora kupic tylko usługi na max 12 mies. Rynek za szybko sie zmienia żeby pakować sie w 30mies. Ale każdy ma inne potrzeby, może dla kogoś to atrakcyjne

#503 straubus

straubus
  • 390 postów
  • SkądOpole/ Prudnik

Napisano 04 stycznia 2012 - 21:11

@tryt jak już robisz takie obliczenia to w porównywalnych warunkach. Do opcji z abonamentem za 39,9 dodaj dodatkowe 6 miesięcy. Wciąż będzie taniej, ale jak robisz porównania to miarodajne przynajmniej

#504 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 04 stycznia 2012 - 21:24

A po co, skoro osoba korzystająca z drugiej oferty nie ma obowiązku opłacania abonamentu przez 30 m-cy?
Policzyłem wyłącznie to, co operatorowi zapłacić trzeba.

To nie praca naukowa, a luźne wyliczenia i wnioski.

#505 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 04 stycznia 2012 - 21:53

Czyli tak jakbyśmy płacili 15 pln/miesiąc odsetek za zakup ratalny.

#506 czehuziom

czehuziom
  • 82 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 stycznia 2012 - 22:06

Kurde najgorsze jest to, że miałem mieć zaklepany telefon, a tu się okazało, że znowu muszę czekać aż się jakieś iP4s 32GB pojawią:/ To jest jakiś dramat, mam od dawna złożoną ofertę. Nie rozumiem dlaczego jeżeli iP się pojawi nie jest przypisywany w pierwszej kolejności do klientów, którzy już mają złożone zamówienie. Ewentualnie mogę liczyć na refleks konsultanta, który zauważy jak kilka sztuk pojawi się w ich systemie. Jeżeli w następnym tygodniu nie uda mi się tego załatwić, to oleje ich i pójdę do salonu firmowego.

#507 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 stycznia 2012 - 23:12

Przecież zawsze możesz załatwić wszystko w salonie firmowym, nie kapuję.

#508 czehuziom

czehuziom
  • 82 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 stycznia 2012 - 23:29

Nie ma mnie aktualnie w Poznaniu, a tu gdzie jestem nie ma w poblizu firmowych salonow:)

#509 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 05 stycznia 2012 - 00:52

Wszystko zależy jak ktoś korzysta z telefonu, wszystko super jeżeli nie będziesz przekraczał abo. Za 2299 zł można kupic na Allegro i nie wiązać sie na 30 mies cyrografem, a u operatora kupic tylko usługi na max 12 mies. Rynek za szybko sie zmienia żeby pakować sie w 30mies. Ale każdy ma inne potrzeby, może dla kogoś to atrakcyjne

Dokładnie masz rację. Ja już nie jedną ofertę na abonament przestudiowałem i przeliczyłem i... chyba kupię na Apple Store bo uważam, że wolę dopłacić 200 zł w stosunku do telefonów z krajowych sieci (sprzedawanych na aukcjach internetowych) aby potem mieć spokój z ewentualną gwarancją. A jak sobie dobrze wybierzesz operatora i "dostroisz" kartę i opcje to będziesz miał podobny wariant jak na abonament, który de facto podpisujesz na min. 24 mies

#510 benedetti

benedetti
  • 459 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 01:07

Hmm, w cenniku przy opcji "Telefoniczna okazja" napisali, że abonament 99,90 na 30 mies. dotyczy trayfy Rodzina 80. Ile to jest minut/mies. ?

#511 ic3m4t

ic3m4t
  • 14 postów
  • SkądChorzów

Napisano 05 stycznia 2012 - 21:12

120min/mc. Dzis dostalem warunki, w sobote ide podpisac ; )

#512 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 05 stycznia 2012 - 22:55

Pytanie do tych którzy mają jakikolwiek pakiet blueconnect (w stylu blueconnect 13,22 etc) niezależnie czy 250 czy 500 czy więcej MB w tmobile - czy po przekroczeniu faktycznie zwalnia i jeśli tak to jak bardzo? Pytam bo ja nie zdążyłem przekroczyć a chciałbym wiedzieć jak to wygląda ;) w umowie jest bodajże napisane, że może zwolnić... Jak to jest w praktyce? :)

#513 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 05 stycznia 2012 - 23:03

Pytanie do tych którzy mają jakikolwiek pakiet blueconnect (w stylu blueconnect 13,22 etc) niezależnie czy 250 czy 500 czy więcej MB w tmobile - czy po przekroczeniu faktycznie zwalnia i jeśli tak to jak bardzo? Pytam bo ja nie zdążyłem przekroczyć a chciałbym wiedzieć jak to wygląda ;) w umowie jest bodajże napisane, że może zwolnić... Jak to jest w praktyce? :)

Tak, zwalnia. Ja nawet nie zauważyłem kiedy przekroczyłem, ale faktem jest, że używam poza domem tylko do komunikatorów i czasem maila, wtedy nie odczuwam tego zwolnienia praktycznie.

#514 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 05 stycznia 2012 - 23:23

Spox ale np nie wiem wczytanie listy plikow dropbox czy foty 200kb to kwestie paru minut czy moze max minuty? :)

#515 lozik

lozik
  • 194 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 05 stycznia 2012 - 23:34

120min/mc. Dzis dostalem warunki, w sobote ide podpisac ; )

Coś wspominałeś o specjalnej ofercie cenowej za iphona? Kończy mi się umowa w przyszłym tygodniu i wziąłbym iphona tylko nie wiem jak to rozegrać :) 120min mi wystarczy raczej, bo i tak mam służbowy telefon...

#516 ic3m4t

ic3m4t
  • 14 postów
  • SkądChorzów

Napisano 05 stycznia 2012 - 23:38

Przyszedlem do salonu takiego malego i spytalem o 4s, powiedzieli ze nie maja, ale maja tu taka oferte i skierowali do duzego oddzialu. Uprzedzam, ze ide podpisac nowa umowe, wczesniej nei bylem z nimi zwiazany i juz planowalem orange. Jesli rzeczywiscie tak jest jak mi tam powiedzieli to w sobote mam juz to zalatwione. No chyba ze ludzie niekompetentni i jest to oferta dla stalych klientow o co mnie nie spytali to tylko im pogratulowac, wtedy ide do orange.

#517 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 06 stycznia 2012 - 00:39

Przyszedlem do salonu takiego malego i spytalem o 4s, powiedzieli ze nie maja, ale maja tu taka oferte i skierowali do duzego oddzialu. Uprzedzam, ze ide podpisac nowa umowe, wczesniej nei bylem z nimi zwiazany i juz planowalem orange. Jesli rzeczywiscie tak jest jak mi tam powiedzieli to w sobote mam juz to zalatwione. No chyba ze ludzie niekompetentni i jest to oferta dla stalych klientow o co mnie nie spytali to tylko im pogratulowac, wtedy ide do orange.

Możesz podać szczegóły tej oferty bo ja jestem w identycznej sytuacji co Ty. Czekam na jakąś ofertę od 3 tygodni i ostatnie dni były "naładowane" błędnym informacjami mam na myśli T-Mobile i Playa i ich cenniki itp. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale chyba jako nowy klient danej sieci będziesz musiał uiścić kaucję za iPhona 4S.

#518 ic3m4t

ic3m4t
  • 14 postów
  • SkądChorzów

Napisano 06 stycznia 2012 - 00:48

Poszedlem do t-mobile zeby zarejestrowali moje dane i przypisali je de starteru z tak-taka, bo numer chce zachowac a jest to wymagane aby przepisac numer do orange. Przepisalem numer a nastepnie spytalem o iphone'a i babka wyciaga kartke, ze maja tu teraz taka wspaniala oferte z tanim telefonem, abonament 99zl i w tym 120 minut. Mysle sobie spoko, przynajmniej zachowam siec, ale no chyba niestety trzeba byc stalym klientem, wiec w sobote ide do t-mobile i podpisuje umowe jesli tak sie da zrobic, w przeciwnym wypadku naprzeciwko jest orange i tam sie udam, bo tam maja rozpisane wszystko czarne na bialym.

#519 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 06 stycznia 2012 - 01:15

Poszedlem do t-mobile zeby zarejestrowali moje dane i przypisali je de starteru z tak-taka, bo numer chce zachowac a jest to wymagane aby przepisac numer do orange. Przepisalem numer a nastepnie spytalem o iphone'a i babka wyciaga kartke, ze maja tu teraz taka wspaniala oferte z tanim telefonem, abonament 99zl i w tym 120 minut. Mysle sobie spoko, przynajmniej zachowam siec, ale no chyba niestety trzeba byc stalym klientem, wiec w sobote ide do t-mobile i podpisuje umowe jesli tak sie da zrobic, w przeciwnym wypadku naprzeciwko jest orange i tam sie udam, bo tam maja rozpisane wszystko czarne na bialym.

Myślałem, że w Play bierzesz :) ale ok daj znać jak załatwiłeś sprawę.

#520 ic3m4t

ic3m4t
  • 14 postów
  • SkądChorzów

Napisano 06 stycznia 2012 - 01:42

Wchodzac na strone play nie widze w ogole modelu 4s to po pierwsze, po drugie wiekszosc moich znajomych nie posiada tej sieci a z tego co jestem zorientowany, to koszty rozmow i smsow sa dwukrotne, wiec nie oplaca mi sie to. Zobaczylem teraz cennik i okazalo sie ze abonament za 99zl + koszt telefonu (1639zl, daje glowe ze kilka dni temu wygladalo to troche inaczej) raczej podpisze umowe z t-mobile bez zadnych excesow, tymbardziej ze oferuja 2x wiecej minut (600vs300), wiec chyba jestesmy w domu. Zdaje sobie sprawe z tego, ze w tym momencie zaplace wiecej za telefon tj. 1140zl, ale w ciagu tych 2 lat wyjdzie mnie to taniej nizeli super mega promocja dla prawdopodobnie stalych klientow. Imo t-mobile ma teraz najlepsze warunki, okaze sie jak to sie bedzie mialo w praktyce, ale przynajmniej zostane w sieci a zaplace tyle samo a bede miec 2x wiecej niz orange. Tyle w temacie, pozdrawiam :D. Ps. Jesli cos przeoczylem, prosilbym o nakierowanie mnie na wlasciwa droge :). (Wiem, pisze jak ciec, ale to przez angielski OS :cool:) Ps2. Wie ktos moze ile potrwa wymiana mojego sima z tak-tak na micro-sim do iphone'a w t-mobile i jaki jest tego koszt ? :)

#521 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 06 stycznia 2012 - 03:45

Albo darmo albo ok. 35 zł, potrwa tyle ile konsultantowi zajmie wyjęcie go z kartonika i wprowadzenie do systemu(1 min) plus pewnie do 10 min by zaskoczyło.

#522 graber

graber
  • 31 postów

Napisano 06 stycznia 2012 - 12:22

Co do gwarancji to lepiej wziac w t-mobile czy apple online store. Chodzi mi gdzie reflektuja gwarancje i nie robia z tym problemu i maja krotszy termin realizacji tej gwarancji?

#523 BORAX

BORAX
  • 443 postów
  • SkądKrynica Morska/Elbląg

Napisano 06 stycznia 2012 - 12:35

Mi się wydaje że w AOS. Ja obecnie czekam na swojego z Regenersis(kupowany w T-Mobile). Będzie prawdopodobnie w poniedziałek, bo wysłali. Mam nadzieję że wymienili.

#524 benedetti

benedetti
  • 459 postów

Napisano 06 stycznia 2012 - 13:48

Zmniejszają transfer po przekroczeniu limitu o ok. 5-10%.

#525 bartek001b

bartek001b
  • 1 104 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 06 stycznia 2012 - 15:13

A ja jedno zauważyłem Na swojej nowej umowie (po cesji) nie moge wymienic telefonu ani wziasc dodatkowego abonentu Ale na starej umowie przysługuje mi oferta z iphonem z systemem ratalnym ale to już na nowy numer

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych