Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S biały czy czarny?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
88 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: iPhone 4S biały czy czarny? (0 użytkowników oddało głos)

1. Biały (155 głosów [53.82%])

Procent z głosów: 53.82%

2. Czarny (133 głosów [46.18%])

Procent z głosów: 46.18%

Głosuj

#26 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 03 listopada 2011 - 15:32

To nie wiem co oglądałeś w tym kiepskim świetle, ale na pewno nie iPhone'a.

Dołączona grafika
Dołączona grafika
:|

#27 Vinnie5

Vinnie5
  • 139 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 03 listopada 2011 - 16:01

Przedni, biały panel mi jakoś nie leży, czerń lepiej zgrywa się z wygaszonym iPhonem. Tył jak tył, biały wygląda lepiej, ale na to mam sposób:

Skin i Folia SGP iPhone 4 Biały Biały | iPhone 4 | Skin | SGP etui | iPhone | IPad | Etui | Pokrowce | Folie | iPod | SGP-shop.pl Oryginalne produkty SGP

Taka stylóweczka, że nikt nie będzie się równać : ). I to mój zamiar - czarna czwórka + SGP skórka w kolorze białym. Pozdrawiam!

#28 ULRICHXX5

ULRICHXX5
  • 159 postów
  • SkądCzaniec, Polska

Napisano 03 listopada 2011 - 16:02

W czarnych iPhone'ach jest "to coś"

#29 Novicjusz

Novicjusz
  • 8 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 listopada 2011 - 17:17

Jestem w posiadaniu białego, ale czasami zastanawiam się, czy nie lepszy byłby czarny.. Kwestia gustu. Kupisz czarnego, za chwile bedziesz chciał białego i na odwrót. Wyrwij dwie czyste kartki, na jednej napisz BIAŁY na drugiej CZARNY, który wylosujesz ten kupisz, proste!

#30 moldova

moldova
  • 54 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 listopada 2011 - 18:00

Ja wolę czarnego tylko z tego względu, że jakoś lepiej ekran wygląda na tle czarnej ramki.

---------- Wpis dodano o 18:00 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:59 ----------

Mój kumpel kupił kiedyś biała czwórkę, wszyscy w pracy mieli czarne i zaczęło się: ciota, pedał, babski, "słyszałem ze Monice się podoba...może kupi?" itp. Ja pomimo tego nawet kilka dni temu zawahalem się kupując 4S. Wybrałem jednak czarnego. Nie interesuje mnie co ludzie o mnie myślą tylko co mówią i chciałem mieć spokój.
P.S kumpel lata już na czarnym.... :)

Smutne to, żeby kierować się takimi przesłankami wybierając kolor telefonu ...

#31 xMK

xMK
  • 24 postów
  • SkądSzczecin / Kania

Napisano 03 listopada 2011 - 18:38

Biały 4S jest zdecydowanie ładniejszy - wiem, bo już od wczoraj go używam. Czwórkę miałem czarną (poprzednie modele również) i bez zmiany koloru różnicy dobitnie bym nie poczuł... chociaż 64GB! Wlazła mi na pokład setka audiobooków i cali PinkFloydzi :) Siri mówi do mnie damskim głosem, a "faceci wolą blondynki" :-D

#32 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 03 listopada 2011 - 19:32

Czyli że co, weźmiesz ten który będzie miał więcej głosów nawet gdy bardziej podoba Ci się drugi? Bez sensu wątek.

w końcu jest demokracja :lol:

#33 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 03 listopada 2011 - 21:15

Czarny jest bardziej stylowy, z kolei biały - "trendy". Nie wiem czy zdecyduje się na przesiadkę z 4 na 4s, ale brałbym czarny, aczkolwiek powiem szczerze, że biały o wiele lepiej wygląda w realu niż na zdjęciach - świetnie kontrastuje z ramka anteny.

#34 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 listopada 2011 - 21:43

biały o wiele lepiej wygląda w realu niż na zdjęciach - świetnie kontrastuje z ramka anteny.

biały ze srebrnym kontrastuje ? o.O

#35 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 listopada 2011 - 21:46

Posiadam czarnego iPhone 4 i białego iPhone 4s i zdecydowanie bardziej przypadł mi do gustu biały. Wg mnie ma to coś.

#36 ipodfan

ipodfan
  • 344 postów

Napisano 03 listopada 2011 - 22:48

byłem dziś w iSpocie, mieli wystawioną białą IP4. Miałem okazje ją trochę pomacać i chyba jednak pozostanę przy czarnym. Całkiem fajnie wygląda ten biały, wcześniej na zdjęciach nie podobało mi się to czarne miejsce gdzie jest czujnik światła ale przyznaje że w realu nie raziło to tak. Ale mimo wszystko jestem za czarnym i chyba tylko z tego powodu że przy uśpionym telefonie biała ramka gryzie się trochę z czarnym ekranem (ale to tylko moje odczucie). Kompromisem by był przodzik czarny tył biały tak jak miałem kiedyś w 3GS :)

#37 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 listopada 2011 - 23:56

byłem dziś w iSpocie, mieli wystawioną białą IP4. Miałem okazje ją trochę pomacać i chyba jednak pozostanę przy czarnym. Całkiem fajnie wygląda ten biały, wcześniej na zdjęciach nie podobało mi się to czarne miejsce gdzie jest czujnik światła ale przyznaje że w realu nie raziło to tak. Ale mimo wszystko jestem za czarnym i chyba tylko z tego powodu że przy uśpionym telefonie biała ramka gryzie się trochę z czarnym ekranem (ale to tylko moje odczucie). Kompromisem by był przodzik czarny tył biały tak jak miałem kiedyś w 3GS :)

Albo gdyby wymyślili ekran wygaszający sie na biało i białe czujniki <3

#38 ipodfan

ipodfan
  • 344 postów

Napisano 04 listopada 2011 - 00:16

Albo gdyby wymyślili ekran wygaszający sie na biało i białe czujniki <3

hehe to jest pomysł, albo może kiedyś doczekamy się takiej technologi gdzie bateria po naładowaniu będzie tak mocno trzymała że nie będzie już funkcji usypiania a na wyświetlaczu będziemy mieli dajmy ramkę elektroniczną z zegarem :)

#39 4PPL3

4PPL3
  • 82 postów

Napisano 05 listopada 2011 - 17:59

Teraz posiadam czarnego iphone'a 4, ale już się przymierzam do białej kolejnej wersji, aby się na własnej skórze przekonać, który bardziej do mnie przemawia.

#40 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 listopada 2011 - 18:18

hehe to jest pomysł, albo może kiedyś doczekamy się takiej technologi gdzie bateria po naładowaniu będzie tak mocno trzymała że nie będzie już funkcji usypiania a na wyświetlaczu będziemy mieli dajmy ramkę elektroniczną z zegarem :)

Wystarczyłby taki patent jak jest w tych srebrnych foliach typu "lustro" - kiedy wyświetlacz jest zgaszony, ekran jest srebrny ale po włączeniu działa normalnie.

#41 Laz

Laz
  • 799 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 listopada 2011 - 18:21

Co prawda 4 mam czarną, ale chyba 4S kupie białego, jakoś mi się ten ekran ładniej komponuje ;)

#42 savar

savar
  • 89 postów

Napisano 05 listopada 2011 - 20:21

Ja tam wole czarny. Taki bardziej klasyczny mi się wydaję.

#43 tuller

tuller
  • 105 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 06 listopada 2011 - 15:52

Osobiście nie wahałbym się ani chwili - biały. iP w nim wygląda pięknie, do tego najważniejszy dla mnie argument - niesamowicie wyróżnia się w gigantycznym tłumie czarnych kolegów ;) Ja bym się opiniami typu "dla cioty, babski" nie przejmował, bo to przecież ja używam telefonu, kupuję go dla siebie, nie dla innych, to ja za niego zapłaciłem i w końcu mnie ma on się podobać ;)

#44 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 listopada 2011 - 16:07

Wolę czarny kolor poniważ w białym widać pod kątem czarne kawałki ekranu po bokach. Jak przegląda się strony internetowe to rzuca się to w oczy. w czarnym ten ekran zlewa się z obudową. Jeśli byłaby taka możliwość kupiłbym z czarną obudową od przodu i białą od tyłu ;)

#45 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 06 listopada 2011 - 16:17

ja też wybrałbym biały.. dla żonki. czas jej telefon wymienić. mamy 3Gsy i oba czarne. szlag mnie trafia jak pomylę się i zabiorę przez pomyłkę jej telefon z sobą gdyż punktualnie o 8 rano ma miłe rozmówki ze swoją mamą a moją tesciową...brrrr. więc przyszedł czas na wymianę i jej kupię białego sobie jak kasy zostanie i dołożę po sprzedaży dwóch 3Gs-ów to kupie czarny.

#46 barczar

barczar
  • 41 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 09 listopada 2011 - 15:37

Również wolę czarną wersję. Jakaś taka bardziej elegancka się wydaje. Z drugiej strony białą też bym nie pogardzil :)

#47 awalcz

awalcz
  • 52 postów
  • SkądUK/Gdynia

Napisano 09 listopada 2011 - 15:40

Biały jest bardzo cooool!!!

#48 WindowShopper

WindowShopper
  • 113 postów
  • SkądWlkp.

Napisano 09 listopada 2011 - 19:19

Mnie zdecydowanie bardziej podoba się biała wersja. Już się na takową "czaję" w Orange lub T-Mobile:) Czarnych jest sporo więcej a ja jakoś zawsze wolę to co w mniejszości.

#49 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 09 listopada 2011 - 19:38

zanim kupiłem 4S wielokrotnie oglądałem w sklepach białą i czarną "czwórkę". Bez żadnych wątpliwości zdecydowałem się na wersję białą. Jednak po tygodniu użytkowania wymieniłem na czarną. Dlaczego? I to jest dobre pytanie. Nie wiem! Czarny wydaje się bardziej elegancki. Po zakupie białego próbowałem przez tydzień się przyzwyczaić. Nie byłem do końca zadowolony z wyboru. Wymieniłem na czarny i to jest to. Jestem zachwycony!

#50 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 listopada 2011 - 19:43

Jednak po tygodniu użytkowania wymieniłem na czarną.

To mogłeś od tak sobie wymienić na inny model? WOW, co to za cudowny sklep? :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych