Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4S biały czy czarny?

• This topic is locked This topic is locked
88 replies to this topic

Poll: iPhone 4S biały czy czarny? (0 member(s) have cast votes)

1. Biały (155 votes [53.82%])

Percentage of vote: 53.82%

2. Czarny (133 votes [46.18%])

Percentage of vote: 46.18%

Vote

#1 ipodfan

ipodfan
  • 344 posts

Posted 03 November 2011 - 10:33

Już za kilka chwil będziemy mogli się cieszyć nowymi telefonami lecz wielu z nas stoi przed wyborem, jaki kolor wybrać? Osobiście nie miałem nigdy w dłoni białej sztuki więc trudno mi zdecydować. iPhone'a będę zamawiał przez konsultanta w t-mobile wiec pewno nie uda mi się wcześniej zobaczyć białej sztuki więc proszę Was o wypowiedzi.

#2 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 03 November 2011 - 10:44

Miałem obydwa kolory jeśli chodzi o czwórkę i wolę biały. Materiał, z którego wykonano białą obudowę jest najwyższej jakości. Nie brudzi się, nie plami, nie żólknie z czasem. Do tego Retina, szczególnie gdy mam ustawioną jasną tapetę, ładniej wygląda z białą oprawą. Oczywiście jest to moje subiektywne odczucie.

#3 karas2002

karas2002
  • 308 posts
  • SkądWilkasy

Posted 03 November 2011 - 11:01

Ja jutro zamawiam białego. Nigdy go nie miałem w ręku, raz widziałem u przechodnia. Podoba mi się i wyróżnia z tłumu czarnych czwórek. 3G też mi się biały podobał i nawet było to lepsze rozwiązanie: biały tył, czarny przód. Wyglądało rewelacyjnie, ale niestety w 8gb nie było takiej opcji. W przypadku 4/4S chyba by już tak ładnie nie wyglądało, dlatego zrobili biały przód.

#4 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 03 November 2011 - 11:33

Czyli że co, weźmiesz ten który będzie miał więcej głosów nawet gdy bardziej podoba Ci się drugi? Bez sensu wątek.

#5 niula

niula
  • 662 posts
  • SkądPoznań / Dublin

Posted 03 November 2011 - 11:38

Mój kumpel kupił kiedyś biała czwórkę, wszyscy w pracy mieli czarne i zaczęło się: ciota, pedał, babski, "słyszałem ze Monice się podoba...może kupi?" itp. Ja pomimo tego nawet kilka dni temu zawahalem się kupując 4S. Wybrałem jednak czarnego. Nie interesuje mnie co ludzie o mnie myślą tylko co mówią i chciałem mieć spokój. P.S kumpel lata już na czarnym.... :)

#6 RiQ

RiQ

• 2567 posts
  • SkądWrocław

Posted 03 November 2011 - 11:46

Ja nie zagłosuję, bo nie widzę sensu w tej ankiecie. Przejdź się do operatora jak już 4S będzie dostępny i kup ten który ci się bardziej podoba. Mi się oba podobają, ale uważam, że na czarnym "lepiej" widać, bo czarna ramka podbija kontrast. Analogicznie jest w kinie, gdzie "ramka" ekranu jest czarna.

#7 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 03 November 2011 - 11:51

Ciężko powiedzieć. Mi bardziej podoba się czarny, ale białym też bym chyba nie pogardził. Z pewnością czarny wygląda bardziej klasycznie, czy też nawet porządniej. Ale co kto lubi.

#8 WondaWaizZ

WondaWaizZ
  • 29 posts
  • SkądKielce

Posted 03 November 2011 - 11:59

Czytałem test biały vs czarny (iPhone 4, nie 4S) i biały lepiej robił zdjęcia, może za sprawą tego, że jest biały i bardziej się obiektyw doświetla czy coś, ale zdjęcia wyglądały lepiej z białego niż czarnego. Czarny nie raz przekłamywał jasne kolory, a biały te jasne miał bardziej nasycone, a ciemne były takie same, jeszcze ostrość troszkę biały miał lepszą. Nie wiem ile w tym prawdy, ale piszę tylko, że taki test czytałem więc nie wiem czy to jest bardzo wiarygodne.

#9 SzymonPOZNAN

SzymonPOZNAN
  • 120 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 03 November 2011 - 12:16

Ja nie zagłosuję, bo nie widzę sensu w tej ankiecie. Przejdź się do operatora jak już 4S będzie dostępny i kup ten który ci się bardziej podoba.

Mi się oba podobają, ale uważam, że na czarnym "lepiej" widać, bo czarna ramka podbija kontrast. Analogicznie jest w kinie, gdzie "ramka" ekranu jest czarna.

A mi się właśnie wydaje że to właśnie przy jasnej ramce wyświetlacz jest bardziej czytelny

#10 aerO^

aerO^
  • 894 posts

Posted 03 November 2011 - 12:35

Gdybym miał zmieniać to wziąłbym białego, po prostu tak dla odświeżenia, czarnego 4 mam już dłużej niż rok nie długo nawet półtorej i przydałaby się chociaż minimalna zmiana...ale no właśnie...tego się obawiałem i widzę, ze nie tylko mi się biały kojarzy...źle :D

Mój kumpel kupił kiedyś biała czwórkę, wszyscy w pracy mieli czarne i zaczęło się: ciota, pedał, babski, "słyszałem ze Monice się podoba...może kupi?" itp.

Też wolę mieć spokój...i dlatego zostanę przy czarnej 4ce i poczekam grzecznie na nowego iP :)

#11 karas2002

karas2002
  • 308 posts
  • SkądWilkasy

Posted 03 November 2011 - 12:52

Mój kumpel kupił kiedyś biała czwórkę, wszyscy w pracy mieli czarne i zaczęło się: ciota, pedał, babski, "słyszałem ze Monice się podoba...może kupi?" itp. Ja pomimo tego nawet kilka dni temu zawahalem się kupując 4S. Wybrałem jednak czarnego. Nie interesuje mnie co ludzie o mnie myślą tylko co mówią i chciałem mieć spokój.
P.S kumpel lata już na czarnym.... :)

Haha u mnie było tak już z samym iPhone kiedyś w szkole. Teraz mam gdzieś co inni myślą. Ma się mi podobać.

#12 reader

reader
  • 1119 posts
  • Skąddokąd?

Posted 03 November 2011 - 13:00

Co za różnica gdy w przypadku sporej ilości osób i tak ledwie co widać spod gumowych, plastikowych i innego rodzaju pokrowców, folii czy 'skarpetek' chroniących "dorobek życia" :-)

#13 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 03 November 2011 - 13:12

Czarny jest dla pececiarzy ;)

#14 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 03 November 2011 - 13:13

Coś niebywałego, biały prowadzi, nie spodziewałbym się takiego zwrotu akcji :D

#15 WondaWaizZ

WondaWaizZ
  • 29 posts
  • SkądKielce

Posted 03 November 2011 - 14:11

No, bo nawet jak są takie same pod względem technicznym to czemu ma każdy mieć czarnego? Co widzę to każdy lata z czarnymi iPhonami czy to jest 3G, czy 3Gs albo i 4G, nikt nie ma białego, bo jest mniej dostępny i dlatego wybrałbym białą wersje urządzenia, ale nie mnie wybierać, ja miałem ograniczone fundusze na używanego iPoda.

#16 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 03 November 2011 - 14:14

Mam iP 4 czarnego, ale 4s kupiłbym białego.

#17 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 03 November 2011 - 14:30

It doesn't matter if you're black or white!! na na na na, na na na na!

#18 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 03 November 2011 - 14:59

Miałem obydwa kolory jeśli chodzi o czwórkę i wolę biały. Materiał, z którego wykonano białą obudowę jest najwyższej jakości. Nie brudzi się, nie plami, nie żólknie z czasem. Do tego Retina, szczególnie gdy mam ustawioną jasną tapetę, ładniej wygląda z białą oprawą. Oczywiście jest to moje subiektywne odczucie.

Czarna też jest najwyższej jakości, nie brudzi się, nie plami i nie żółknie z czasem.
A biała przy kiepskim świetle wygląda jak żółta.

#19 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 03 November 2011 - 15:02

Ludzie to mają problemy.. ;/

#20 Ka.Te

Ka.Te
  • 41 posts

Posted 03 November 2011 - 15:05

wczoraj widzialam, macalam bialy. Powiem tak - nie jest tak dobry jak na zdjeciach z apple.com. Jest duzo piekniejszy:D

#21 N_E_M

N_E_M
  • 1481 posts
  • SkądOne of Banksy's manors

Posted 03 November 2011 - 15:10

Jak będziesz się zastanawiał nad wyborem czy Cola czy Sprite to też zapytasz na forum? To nie kwestia użytkowa (chociaż może jakoś materiałów miała znaczenie w 3G, kiedy na białym bardziej było widać rysy), ale teraz? Bierz ten, który Ci się podoba i nie marudź na forum. A jak komuś się nie podoba to jego problem ;] Oni tego telefonu będą używać czy Ty?

#22 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 03 November 2011 - 15:15

Czarna też jest najwyższej jakości, nie brudzi się, nie plami i nie żółknie z czasem.
A biała przy kiepskim świetle wygląda jak żółta.

To nie wiem co oglądałeś w tym kiepskim świetle, ale na pewno nie iPhone'a.

---------- Wpis dodano o 15:15 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:11 ----------

wczoraj widzialam, macalam bialy.
Powiem tak - nie jest tak dobry jak na zdjeciach z apple.com. Jest duzo piekniejszy:D

Zgadzam się, dopiero na żywca widać walory białej wersji. Czarna opcja jest klasyczna, biała bardziej metro.

#23 Ptryk

Ptryk
  • 126 posts

Posted 03 November 2011 - 15:18

Osobiście uważam że 4/4s w białym są paskudne. Oczywiście nie obrażając posiadaczy iPhone'ów w tej wersji kolorystycznej ;) Poprostu takie jest moje zdanie.

#24 roha

roha
  • 181 posts
  • SkądPoznań

Posted 03 November 2011 - 15:24

Miałem w ręku ten i ten model. Biały model iPhone 4 jest obecnie wystawiony w iSpocie, wczesniej był czarny. Wybrałbym czarny, ponieważ bardziej mi się on podoba, jest bardziej klasyczny. Ale to jaki wybierzesz to już tylko Twój wybór.

#25 iUsername

iUsername
  • 113 posts
  • SkądPL

Posted 03 November 2011 - 15:31

Czy myślisz,iż jeśli pójdziesz do najbliższego iSpotu,MediaMarktu czy jaiegokolwiek sprzedawcy produktów Apple'a i obejrzysz białego i czarnego iP4 to zgrzeszysz przeciw Steve'owi bo przecież 4S jest "All-new" i wogóle bez porównania do 4? Moim skromnym zdaniem ,choć dawno w iSpocie nie byłem więc jeśli się mylę możecie we mnie rzucać błoto i pomidory,w iSpotach "czwórki" na pewno jeszcze są więc naprawdę proponuję wybrać się do "jabolowego shop'u" a nie tworzyć bezproduktywne ankiety bo,czego by nie powiedzieć, kwestia koloru jest w stu procentach subiektywna.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users