Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przestroga przed oszustem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
454 odpowiedzi w tym temacie

#126 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Napisano 08 stycznia 2012 - 16:52

Policja mogłaby spokojnie namierzyc ich, wystarczy lokalizacjana podstawie " komórki" lub jak to popularnie nazywamy je "przekaznikami sieci komórkowej. W końcu logowanie następuje w obrębie danej stacji/komórki operatora Play. Niestety wyglada to na brak chęci podjęcia działań. A poszkodowani przybywają. Dziwi nieco ten brak działania policji, i tłumaczenie, że " postępowanie jest w toku " dziwi mnie osobiście. Pozostaje jedynie ustalenie miejsca logowania do sieci, można spokojnie dojść z dokładnością do kilku metrów . Niestety to dziki kraj. Piropirat dane które podajesz są ogólnie dostępne, więc nie powielać rzeczy, które można znaleźć w Google! Nie wykazuj się tymi danymi, bo nie o to chodzi. Piszemy o LOKALIZACJI, a nie przypisanych danych do ip. Jak już chcesz pokazać spryt ustal ich położenie na podstawie ip. a nie pisz beznadIejnych danych, które nie wnoszą nic, bo kierują i tak do operatora sieci. WG. LOKALIZATORA ip o tym numerze logowanie odbywało się z miejsca Latitude, Longitude 52.229676, 21.012229 (52°13'47"N   21°0'44"E) Wychodzi,ze rondo w Wawie. Na ile to prawda, powinna sprawdzić policja.

#127 Tom31

Tom31
  • 37 postów

Napisano 08 stycznia 2012 - 19:06

Moi drodzy,

szajka naciągająca ludzi na kupno telefonu, którego nigdy nie dostają działa w najlepsze. Nie ma żadnych efektów działań policji.
Moim zdaniem powinniśmy jak najszybciej złożyć pozew zbiorowy. nie ma na co czekać.

Poniżej link z informacjami na tema takiego pozwu.

Pozew zbiorowy przeciwko oszustowi z Allegro

Musimy się zebrać w minimum 10 osób. Bardzo proszę, żebyście przesłali informację z chęcią przyłączenia się do takiego pozwu (dotyczy tylko osób poszkodowanych przez oszustów opisywanych na "naszym" forum!).

Czekamy na Wasze zgłoszenia pod adresem email:

iphonewtopa-at-gmail-dot-com

#128 apsik1

apsik1
  • 28 postów

Napisano 08 stycznia 2012 - 22:38

Kolejne ostrzeżenie, tym razem przed oszustem o danych: Sebastian Czopek Iphone 4 oszust uwaga Wrocław • Ogłoszenia Tablica.pl

#129 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 09 stycznia 2012 - 13:52

widze ze generalnie oszusci zrobili sie coraz bardziej leniwi, i staraja sie natrzepac kasy ile sie da zanim zapewne znikna... Ale trzeba im przyznac dzialaja z roznych miejsc (niby raz szczecin, raz katowice, raz warszawa) wiec musi byc ich wiecej niz 1 czy 2 osoby ?-Tak mysle, Mam nadzieje ze uda sie cos zdzialac w tym temacie w koncu. Pozdrawiam

#130 skasuj3

skasuj3
  • 1 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 20:21

Jeśli ktoś został oszukany przez
Igor Wachlewski lub Sebastian Czopek
ul. ceglana 8
08-110 Siedlce

numer konta: 23 1020 1055 0000 9602 0258 7897

proszę o kontakt: skasuj3@wp.pl

Jego nr telefonu to: 798 720 940, kupiłam konsole PS 3.

#131 dodka

dodka
  • 1 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 20:36

Witam. Też zostałam oszukana przez niejakiego Adama Jurkiewicza (podawał sie równiez jako Marcin Ziółkowski), od kilku dni ma zablokowany mail, podane ponizej telefony nie odpoiadaja, a jeden to pomyłk - do gości aukcjami ksiązek na allegro (535 881 493, 790 743 391). Jestem gotowa do "walki" z ty, oszustem. Mnie do przelewu podał dokładnie takie same dane jak Wam. Co robimy? (jestem z Warszawy, sprawę w weekend zamierzam zgłosić na policję, ale ja straciłam "zaledwie" 139 zł wiec pewnie władza umorzy...)

#132 apsik1

apsik1
  • 28 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 21:53

Umorzy czy nie umorzy - zgłaszaj. Trzeba w jakiś sposób zagrać na nosie oszustom, którzy tak się panoszą na tablica.pl, że to przechodzi moje pojęcie... Myślę, że nie tylko tam. Ten cwaniak ze (powiedzmy) Szczecina na gg zaczyna od okrąglej mówki o swojej uczciwości i ubezpieczeniu gotówki. Peany o aukcje.fm... Mowa trawa... Podaj dane oszusta, adres, nr konta... Szukamy również chętnych do pozwu zbiorowego, bo chyba tylko tą drogą jest szansa na poważne potraktowanie poszkodowanych... Mail znajdziesz na tym forum.

#133 Tom31

Tom31
  • 37 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 22:15

Dodka - pisz na iphonewtopa-at-gmail-dot-com zbieramy ludzi do pozwu zbiorowego! Mnie też oszukał ten pajac, tydzień temu.

#134 vin3k-78503f989a

vin3k-78503f989a
  • 8 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 09 stycznia 2012 - 22:28

[url=http://warszawa.gumtree.pl/c-Sprzedam-telefony-akcesoria-Apple-Iphone-4S-16GB-W0QQAdIdZ344565072]Apple Iphone 4S 16GB - Używany Telefon Używane Komórki na Sprzedaż Mazowieckie / Warszawa[/url]

Kolejna aukcja

#135 Felinis

Felinis
  • 37 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 23:47

Z tego co przeczytałem to razem ze mną jest 5 osób z WARSZAWY. Z chęcią wybiorę się na pozew zbiorowy. IP, z którego do mnie pisał to 212.77.101.240 lub 46.112.5.138 (nie wiem, który z tych numerów to IP). Dostałem list z policji, że wraz z prokuraturą wszczęto śledztwo. Pepelino224 jak byś namierzył/a ich to miał/a byś u mnie wielkie PIWO. Jeśli chodzi o sprawy dotyczące pozwu zbiorowego to czekam na dalsze informacje.

#136 Tom31

Tom31
  • 37 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 00:00

Wreszcie policja poinformowała chociaż Ciebie. Mam nadzieję, że pozostali też dostaną informację o wszczęciu postępowania. Odnośnie pozwu zbiorowego piszcie na: iphonewtopa@gmail.com. Jest to adres jednego z forumowiczów, który zbiera chętnych do pozwu zbiorowego. Im szybciej się zbierzemy, tym lepiej. W takim razie mamy już co najmniej 5 osób z Warszawy.

#137 mmmon

mmmon
  • 1 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 10:53

aleksanda bujak, tel. 504779166

prosze o kontakt jesli ktos z was rowniez zostal oszukany przez ta osobe, czy zglaszaliscie sprawe na policje ? ja tak ! cos wam sie wyjasnilo ? mact87@onet.eu

#138 tweetsor

tweetsor
  • 5 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 stycznia 2012 - 12:48

Oodrobinę musiałem zostawić sprawę mojego niedoszłego iphone'a i zająć się swoimi sprawami. Ale wróciłem do sprawy i jest tak: w przyszłym tygodniu organizuję spotkanie w warszawie, wszystkich poszkodowanych chcących się podpisać pod wnioskiem do prokuratury. Każda z osób która chce złożyć pozew zbiorowy, musi być pełnoletnia, załączyć opisaną swoją "przygodę" podać dane oszusta, numery kont, swoje oraz oszusta, maile, całą możliwą dokumentację. Tylko wtedy zmusimy prokuraturę do wszczęcia poważnego śledztwa, a nie tylko odwalenia swojej roboty i wysłania nam pisemka "śledztwo umorzone". Spotkanie na maila iphonewtopa-at-gamil-dot-com. Tam ustalimy miejsce i czas spotkania. Do końca tygodnia macie też czas podrukowac i opisać swoje historie. Będą stanowić załączniki w sprawie i muszą być na papierze. Pamiętajcie: 1. osoba pełnoletnia 2. cała historia oszustwa 3. dane oszusta 3. cała korespondencja mailowa, smsowa etc. 4. aukcje "podejrzane" (linki, zrzuty stron etc.) Tyle wystarczy, pozew złożymy w Warszawie w Prokuraturze Okręgowej w Warszawie. Salut tw

#139 apsik1

apsik1
  • 28 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 17:07

Zerknęłam też na aukcje.fm- a tam hulaj dusza, Boga nie ma. Nasi oszuści maja się dobrze: logologin, maniak, lalunia01...

#140 Tom31

Tom31
  • 37 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 19:25

no wlasnie, ja na aukcje.fm dalem sie wrobić. ten serwis nie działa, nie odpisują nic. te aukcje/portal to oszustwo! nie dajcie się nabrać!

---------- Wpis dodano o 19:25 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:21 ----------

słuchajcie, a może teraz my się zabawimy i będziemy wciskać "kup teraz" u tego oszusta???

#141 apsik1

apsik1
  • 28 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 20:26

iphone 4s nowy gwarncja 12 miesiecy Lublin • Ogłoszenia Tablica.pl

#142 tweetsor

tweetsor
  • 5 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 stycznia 2012 - 20:39

Nie, bo go spłoszysz. Spokojnie, dajmy czas policji i prokuraturze. jak za bardzo zaczniemy sobie pozwalać, facet zwinie manatki i zniknie.

#143 bacaaa

bacaaa
  • 392 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 stycznia 2012 - 20:50

iphone 4s nowy gwarncja 12 miesiecy Lublin • Ogłoszenia Tablica.pl

Skoro ktoś się łasi na iphona 4s 32gb bez simlocka za 1600zł no to wybaczcie - sam jest sobie wininen.

#144 Tom31

Tom31
  • 37 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 20:54

tweestor - nic ich nie spłoszy. oni dobrze wiedzą nawet o naszym forum. idą na bezczelnego, żeby jak największą liczbę osób oszukać. Jestem pewien, że jeszcze długi czas sobie pofiglują w necie, czują się bezkarni.

#145 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Napisano 10 stycznia 2012 - 22:05

Info dla Was, Szanowni poszkodowani. Otóż przy zbiorowym pozwie lub połączeniu spraw poszkodowanych, nawet kwoty poniżej 250 złotych wchodzą w tzw oszustwo ściganie z urzędu podciagniete pod przestępstwo. Wystarczy, ze wymusicie na prokuraturze, by włączyła wszystkie Wasze sprawy w jedna. Nie ma nawet znaczenia fakt miejsca zamieszkania, bo ta sprawa powinna zając się Prokuratura z jednego miasta i dokładać odrębne sprawy do jednej. Przyglądam się temu tematowi od początku i uważam, ze Wasza cierpliwość i tak jest ogromna. Ktoś jak widzę żeruje bezwzględnie na ludzkiej naiwności i proszę byście nie odbierali obraźliwe tego słowa, ale to prawda. Musicie być PRZYKŁADEM, ze jeśli coś jest okazja, to nie może ta okazja być reguła. Są przypadki sprzedaży po zanizonej cenie, jednej sztuki, zazwyczaj używanej. Ale my piszemy o kimś, kto oferuje elektronikę na tony. Nie ma teraz sensu pokazywać Was w świetle jako naiwniakow, ale warto sprawę nagłośnienie, skontaktujcie się z lokalna prasa, z kilkoma brukowcami. Dobrze jak zebrane Wasze papiery skserujecie i oddając Prokuraturze poprosiliśmy o podbicie przyjęcia za zgodność z oryginalem. Jeśli to nie pomoże takie tytuły jak " Prokuratura nic nie robi, a pokrzywdzeni przybywają lawinowo " są łatwo chwytliwe w brukowcach. Żal Wam straconych pieniędzy, nerwów i czasu, ale nie siegacie po środki, które wpłyną na to,może w efekcie wygracie to, o co walczycie. Ze swojej strony napisze, ze trzymam kciuki za Was, oczekiwalbym pozytywnego wyniku całej sprawy i opisania tego na forum MyApple. Nie jestem poszkodowany, ale wierze, ze dacie radę i zbierzcie się w ilości siła! Nie poddawajcie się pomimo, ze to 100 czy 500 złotych! Pozdrawiam

#146 Tom31

Tom31
  • 37 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 23:00

ps. w przypadku oszustw internetowych nawet skradzione 1zł to już przestępstwo. Kwota nie ma znaczenia. Ważne, żeby pozew zbiorowy podpisało jak najwięcej osób, a przesłuchane mogą być w swoich miastach - z tym nie ma problemu.

#147 kawas100

kawas100
  • 4 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 23:57

Uwaga to jest duet oszustów kobieta i mężczyzna jako przyjaciel

UWAGA PRZED MEGA OSZUSTAMI !!!
Jest to kobieta i mężczyzna, ( prawdopodobnie facet działa stosunkowo niedługo) natomiast kobieta oszukuje od co najmniej czerwca 2011.
Oferuje do sprzedaży telefony komórkowe Iphone, Samsungi i Nokie. Towar wystawia na min. Tablica.pl czy Gumtre. W ogłoszeniu podaje jedynie adres mailowy do kontaktu. Ludzie piszą potem dostają telefon finalizujący transakcję, w kolejnym emailu podaje dane i numer konta do wpłaty.
Swoje dane zmienia niemal za każdym razem tj. imiona nazwiska adresy oraz nazwy skrzynki pocztowej. Jeśli chodzi o nr telefonu, to też zmienia (prawdopodobnie używa numerów startowych). Po otrzymaniu potwierdzenia przelewu kartę po prostu wyrzuca- także nie ma możliwości uzyskania połączenia. Uwaga Nie Zmienia Się jedynie nr konta Bankowego
Kobieta 77 1240 3060 1111 0010 3776 3007
Mężczyzna 68 1140 2004 0000 3402 7283 3850
Oba te konta prowadzone są przez banki w Łodzi co do konta kobiety jest to Bank Polska Kasa Opieki
SA . Odnośnie Mężczyzny jeszcze nie ustaliłem. Naprawdę uważajcie na tych oszustów i wyłudzaczy
Po zgłoszeniu na policji bardzo poważnie myślę o pozwie zbiorowym. Więcej informacji o tych złodziejach znajdziecie na [url=http://www.dodajoszusta.pl]DodajOszusta.pl - Niezależny Serwis Konsumencki[/url] Dla ułatwienia kobieta podaje się jako Anita Barde, Anita Tarek, Dominika Salecka, Katarzyna Makowska i inne. Jeśli macie jakieś pytania lub informacje piszcie
Kontakt ze mną kawas100@gazeta.pl

---------- Wpis dodano o 23:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:51 ----------

UWAGA PRZED MEGA OSZUSTAMI !!!
Jest to kobieta i mężczyzna, ( prawdopodobnie facet działa stosunkowo niedługo) natomiast kobieta oszukuje od co najmniej czerwca 2011.
Oferuje do sprzedaży telefony komórkowe Iphone, Samsungi i Nokie. Towar wystawia na min. Tablica.pl czy Gumtre. W ogłoszeniu podaje jedynie adres mailowy do kontaktu. Ludzie piszą potem dostają telefon finalizujący transakcję, w kolejnym emailu podaje dane i numer konta do wpłaty.
Swoje dane zmienia niemal za każdym razem tj. imiona nazwiska adresy oraz nazwy skrzynki pocztowej. Jeśli chodzi o nr telefonu, to też zmienia (prawdopodobnie używa numerów startowych). Po otrzymaniu potwierdzenia przelewu kartę po prostu wyrzuca- także nie ma możliwości uzyskania połączenia. Uwaga Nie Zmienia Się jedynie nr konta Bankowego
Kobieta 77 1240 3060 1111 0010 3776 3007
Mężczyzna 68 1140 2004 0000 3402 7283 3850
Oba te konta prowadzone są przez banki w Łodzi co do konta kobiety jest to Bank Polska Kasa Opieki
SA . Odnośnie Mężczyzny jeszcze nie ustaliłem. Naprawdę uważajcie na tych oszustów i wyłudzaczy
Po zgłoszeniu na policji bardzo poważnie myślę o pozwie zbiorowym. Więcej informacji o tych złodziejach znajdziecie na [url=http://www.dodajoszusta.pl]DodajOszusta.pl - Niezależny Serwis Konsumencki[/url] Dla ułatwienia kobieta podaje się jako Anita Barde, Anita Tarek, Dominika Salecka, Katarzyna Makowska i inne. Jeśli macie jakieś pytania lub informacje piszcie
Kontakt ze mną kawas100@gazeta.pl

#148 konsafka

konsafka
  • 5 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 14:50

ja zostalam oszukana przez tych ludzi w czerwcu 2011.....dzis dostalam postanowienie o umorzeniu z powodu niewykrycia sprawcy.....moj e-mail konsafka@interia.pl . Sprzedawal mi jako Jarosław Krężałek i ten Mariusz o ktorym piszecie...1300 w plecy .... trzeba cos zrobic , policja umarza a pol roku pozniej oni dalej oszukuja!!!!!!!!!!

---------- Wpis dodano o 14:48 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:46 ----------[COLOR="Silver"]

---------- Wpis dodano o 14:50 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:48 ----------

skontaktuj sie ze mna, tez chetnie dolacze do pozwu zbiorowego , jestem z katowic, oszukali mnie w czerwcu na 1300 zlotych.....moja sprawe umorzono....nie wiem co dalej e-mail konsafka@interia.pl

#149 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 11 stycznia 2012 - 18:21

popierdzielony kraj... pączki dać im i tyle ... lamusy

#150 kawas100

kawas100
  • 4 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 19:29

Ludzie weźmy się w garść bo inaczej wszystko poumarzają. A ci złodzieje będą się śmiać w twarz wszystkim naiwniakom. A co gorsza nadal będą łowić ufnych by z forsy ich oskubać. Ja do samego diabła pójdę a wsadzę trych skurwysynów. Czy jest ktoś na tyle twardy aby sie do mnie przyłaczył ? Jestem zdecydowany za pozwem zbiuorowym.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych