Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iGenius - jak Steve Jobs zmienił świat - premiera na Discovery Channel

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
64 odpowiedzi w tym temacie

#51 Komel

Komel
  • 1 410 postów
  • SkądTarnów

Napisano 02 listopada 2011 - 20:52

Mam dostęp do Discovery ale po kilku waszych komentarzach nawet nie włączyłem TV :(

#52 gonzi250

gonzi250
  • 155 postów
  • SkądPiła

Napisano 02 listopada 2011 - 20:56

Mam Discovery, ale nie miałem możliwości obejrzenia. Dlatego pytałem czy ktoś udostępni.

#53 Komel

Komel
  • 1 410 postów
  • SkądTarnów

Napisano 02 listopada 2011 - 21:01

To nie było do ciebie ;) nie czytałem tam o co chodzi tylko pisałem tak o.. swoje rzeczy. Nie wiem jak Prawnie z Udostępnianiem, TVN blokuję coś takiego.

#54 senshiro

senshiro
  • 163 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 listopada 2011 - 02:48

4.11 ma być jeszcze powtórka. Oglądałem i mi się podobało - w ciekawy sposób opowiedziana historia życia SJ i to co osiągnął. Jeśli ktoś się nie zna dobrze na marce Apple to polecam, na pewno się nie zawiedzie.

#55 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 03 listopada 2011 - 08:31

Oglądałem. Nic specjalnego. Myślałem że będzie o wiele lepiej. No ale cóż... jestem już po lekturze książki Isacssona i może dlatego?

#56 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 03 listopada 2011 - 09:05

4.11 ma być jeszcze powtórka.
Oglądałem i mi się podobało - w ciekawy sposób opowiedziana historia życia SJ i to co osiągnął. Jeśli ktoś się nie zna dobrze na marce Apple to polecam, na pewno się nie zawiedzie.

Nie wiem co tam bylo ciekawego, poza zachwytami jak to zmienil swiat, a praktycznie bez konkretow, z wypowiedziami "autorytetow", jak pani Tosia z "naprzeciwka". Chaos i szum, pokazywanie fanatykow.

#57 gieza

gieza
  • 709 postów

Napisano 03 listopada 2011 - 09:13

Nie wiem co tam bylo ciekawego, poza zachwytami jak to zmienil swiat, a praktycznie bez konkretow, z wypowiedziami "autorytetow", jak pani Tosia z "naprzeciwka". Chaos i szum, pokazywanie fanatykow.

typowy dokument zrobiony przez/dla Discovery. Rzadko lub prawie wcale nie pojawiają się szczegóły czy niuanse. Zwykle kierowane to jest dla totalnego laika by przybliżyć historię/zagadnienie. Jeśli ktoś ma jakieś większe pojęcie na dany temat to zawsze będzie zawiedziony programem na discovery

#58 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 03 listopada 2011 - 09:28

No wlasnie niekoniecznie. Mozna dotknac natury rzeczy i czesto im sie udaje. Nawet pobiezny dokument nie musi byc chaotyczny i nie niosacy tresci. Troche fajnych rzeczy u nich widzialem.

#59 raffal

raffal
  • 28 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 03 listopada 2011 - 12:55

Powtórka dokładnie jutro o 22.00. Jeszcze nie czytałem książki, więc jestem ciekawy tego dokumentu.

#60 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 03 listopada 2011 - 13:32

Ogólnie pogromcy mitów 'Guru' 'Amaizing' i opinie pana wszechobecnego na DC Doktora Michio Kaku 'dlaczego SJ zmienił świat i czego to nie wynalazł'. I Steve Wonder wysyłający smsy. Ogólnie to posłuchanie wykładu mi więcej dało o życiu SJ niż ten film. Fabularna wersja "Hakerzy..." więcej IMO wnosi i się lepiej ogladało. IMO.

#61 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 03 listopada 2011 - 15:45

Więcej się można dowiedzieć z artykułu z ostatniego CD Action ;) Ale nie było źle - dużo fajnych zdjęć i filmików :)

#62 Komel

Komel
  • 1 410 postów
  • SkądTarnów

Napisano 03 listopada 2011 - 21:45

typowy dokument zrobiony przez/dla Discovery. Rzadko lub prawie wcale nie pojawiają się szczegóły czy niuanse. Zwykle kierowane to jest dla totalnego laika by przybliżyć historię/zagadnienie. Jeśli ktoś ma jakieś większe pojęcie na dany temat to zawsze będzie zawiedziony programem na discovery

Najniebezpieczniejszy zawód świata :) Kiedyś oglądałem krabiarzy i ich gigantyczne zarobki ;)

#63 kelmix

kelmix
  • 77 postów
  • SkądRadzyń Podlaski

Napisano 04 listopada 2011 - 06:43

#64 kajet24

kajet24
  • 153 postów

Napisano 16 listopada 2011 - 22:22

A kiedy jego biografia pisana przez bodajże Isaacsona? (nie wiem czy nie zrobiłem literówki w nazwisku). Chodzi o tłumaczoną na Polski. k.

#65 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 16 listopada 2011 - 22:23

jutro :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych