Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jaka darmowa skrzynka e-mail najlepsza dla Maca?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
40 odpowiedzi w tym temacie

#26 Luk

Luk
  • 108 postów
  • SkądTychy

Napisano 03 czerwca 2007 - 08:47

Używam Gmail, naprawde fajna sprawa. Praktycznie zero spamu. Pojemność mi w zupełności wystarcza. Polecam.

#27 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 czerwca 2007 - 21:25

GMail to Windows w porównawniu do Yahoo :). Używam Yaha od 7 lat - do tej pory zero spamu, nigdy się nawet nie pomylił.

Yahoo jest fajny i owszem, ale problem jeżeli chcemy go obsługiwać przez makowy Mail czy inszego MUA - w tym celu trzeba włączyć w Yahoo obsługę POP3 (jak w Gmailu) - tyle, że w Yahoo trzeba za to zapłacić ;)

#28 Kicek

Kicek
  • 63 postów
  • SkądWrocekko, PL

Napisano 04 czerwca 2007 - 06:01

w Yahoo trzeba za to zapłacić ;)

Jestes tego pewien? ;)

#29 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2 111 postów
  • SkądBurr Ridge, IL

Napisano 04 czerwca 2007 - 06:05

Tak, musisz miec konto pro zeby miec wlaczony POP3. To samo z Hotmail.

#30 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 czerwca 2007 - 08:32

Tak, ostatnio przerabiałem to z kontem bratanicy ;) Był podobno jakiś patent na obejście tego, ale nie pamiętam jaki (może przekierowanie na inne konto albo fetch z innego)

#31 MacAG

MacAG
  • 34 postów
  • SkądWołomin

Napisano 04 czerwca 2007 - 09:23

To ciekawe co piszecie bo przez prawie dwa lata nie miałem problemów z obsługą yahoo przez pop3. Czy te zmiany wprowadzono jakoś niedawno? Co do gmalia... dziwi mne brak możliwości wysyłania plików zip. Jakieś kombinacje ze zmianą rozszerzeń itp... najlepiej jest chyba wykupić jakąś domenę, i tani hosting samemu sobie zrobić skrzynkę pocztową.

#32 Chilon

Chilon
  • 1 930 postów

Napisano 04 czerwca 2007 - 09:28

Co do gmalia... dziwi mne brak możliwości wysyłania plików zip. Jakieś kombinacje ze zmianą rozszerzeń itp... najlepiej jest chyba wykupić jakąś domenę, i tani hosting samemu sobie zrobić skrzynkę pocztową.

Nie można wysyłać zipów? Kurde a ja mogę ;)

#33 MacAG

MacAG
  • 34 postów
  • SkądWołomin

Napisano 04 czerwca 2007 - 09:32

Nie można wysyłać zipów? Kurde a ja mogę ;)

Znów się coś pozmieniało i ja o tym nie wiem? pare tygodni temu ktoś z gamiala coś do mnie przysyłał. plik .txt a w treści maial: proszę zmienić rozszeżenie na .zip

#34 sel4

sel4
  • 787 postów
  • SkądGdynia

Napisano 04 czerwca 2007 - 09:32

ja mam większość kont w home.pl ;) wp (do spamu) i gmail EDIT... Sorry, home niedarmowy

#35 Chilon

Chilon
  • 1 930 postów

Napisano 04 czerwca 2007 - 09:41

MacAG nie wiem mało wysyłam załączików ale nie miałem problemów z gmailem a zipa wysyłałem dwa dni temu ;)

#36 Raduchi-macintosh

Raduchi-macintosh
  • 114 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 czerwca 2007 - 15:56

Ja używam tlenu (o2) i jestem bardziej zadowolony niż z gmaila czy onetu

#37 MacAG

MacAG
  • 34 postów
  • SkądWołomin

Napisano 06 czerwca 2007 - 16:05

Ja używam tlenu (o2) i jestem bardziej zadowolony niż z gmaila czy onetu

Fajny ale ilość spamu jest tam ogromna- portal rozsyła ogrom reklam... W dodatku do spamu trafiają nie rzadko porządane maile. O2 było fajne na samym początku jak było jednym z niewielu darmowych portali mailingowych.

#38 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 czerwca 2007 - 16:55

Kiedyś konta w o2 ładnie chodziły, jednak od czasu zwiększenia pojemności jest kicha. Maile nie dochodzą lub dochodzą z dużym opóźnieniem. Poza tym bardzo często są blokowane ze względu na rozsyłany spam. Dlatego używam gmaila :)

#39 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 06 czerwca 2007 - 20:07

O2 nie jest zły. Jedyne, co mu można zarzucić to ten nieszczęsny spam ale to załatwia dobry, własny filtr. Thunderbird ma wbudowany filtr o skuteczności równej temu, wbudowanemu w Gmail. Trzeba oczywiście wyłączyć wówczas ten na stronie, bo się robią anomalia. Niektóre programy antyspamowe "przyklejają" do maila dodatkowy nagłówek o nazwie "Spam" To - jak podejrzewam - z tego powodu niektóre skrzynki klasyfikują jako spam coś, co spamem nie jest. Wystarczy, że np. używam Kmail + filtr Spamassassin. Dostaję maila od kumpla, którego nie lubię, więc w kliencie poczty klikam "śmieć" Spamassassin dopisuje do niego od razu dodatkowy nagłówek spam. Gdybym się w tym wypadku rozmyślił, otworzył wiadomość z folderu "śmieci" i kliknął "odpowiedz" to mail dalej pójdzie w świat z takim właśnie nagłówkiem i jest wielce prawdopodobne, że nawet oprogramowanie na serwerze tego nie przepuści, gdy identyfikuje takie nagłówki. To dlatego poczta nie dochodzi. Oczywiście kombinacji jest więcej. My możemy otrzymać od kogoś jako "nie-spam" wiadomość, lecz już z doklejonym nagłówkiem. Przesyłamy dalej i znów może się okazać, jak wyżej. Czyli do nas doszła, od nas wyszła ale nie trafiła, bo gdzieś po drodze została wychwycona, jako spam bez głębszej analizy a jedynie po nagłówkach.

#40 Artur Kaiser

Artur Kaiser
  • 178 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 06 czerwca 2007 - 23:00

gMail z gDisk

#41 kundziad

kundziad
  • 70 postów
  • SkądGdynia

Napisano 06 czerwca 2007 - 23:10

Znów się coś pozmieniało i ja o tym nie wiem? pare tygodni temu ktoś z gamiala coś do mnie przysyłał. plik .txt a w treści maial: proszę zmienić rozszeżenie na .zip

Może ten ktoś bał się, że .zip będzie odrzucone przez jakiś własny filr? Pamiętam, że Outlook na jakimś poziomie zabezpieczeń odrzucał domyślnie maile z jakimiś rozszerzeniami w załącznikach...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych