Ipad 2 czy Sony S
Napisano 16 października 2011 - 23:54
Napisano 17 października 2011 - 00:46
Napisano 17 października 2011 - 06:02
Napisano 17 października 2011 - 06:13
Napisano 17 października 2011 - 07:18
Napisano 17 października 2011 - 18:47
Napisano 17 października 2011 - 18:50
Napisano 17 października 2011 - 18:57
Napisano 17 października 2011 - 18:59
Napisano 17 października 2011 - 19:02
Napisano 17 października 2011 - 19:21
Napisano 17 października 2011 - 19:50
Napisano 17 października 2011 - 20:02
Amen. Święta prawda.Miałem iPad, mam kilka maków /Mac Pro i MBPro/ i też zyje.
Jesteśmy na forum MyApple więc oczywistym jest, że iPad będzie wyborem numero uno.
To samo gdy wejdziemy na forum VAIO/Sony. Tam numero uno bedzie Sony S.
Wybór to rzecz subiektywna, tysiace razy o tym juz tutaj pisalismy i nadal trzeba o tym przekonywać.
Podajecie AIR Play...poproszę o liste urządzeń wspieranych poprzez Air play, poproszę o liste urządzeń wspieranych poprzez DLNA.
Tak można Panowie bez końca, bo uważam, że KAZDY POWINIEN ISC DO SKLEPU, POOGLADAC, DOTKNĄC, NAJLEPIEJ KILKA GODZIN SPĘDZIC Z DANYM SPRZĘTEM I WTEDY WIE CO JEST LUB NIE DLA NIEGO.
Napisano 17 października 2011 - 21:03
Nie zgodzę się. Dla posiadacza PC oba wybory będą równie dobre.Dla posiadacza komputera z OS X wybór najwłaściwszy to iPad, dla kogoś, kto posiada np. "klasycznego" PC, lepszym i ze znacznie wiekszymi mozliwosciami sprzetowymi bedzie Sony S.
Przy okazji, które konkretnie "znacznie większe możliwości sprzętowe" tabletu Sony masz na myśli?
Po co podłączać tablet do PC? Czy tablet przypadkiem nie ma być substytutem desktopa/laptopa używanym do mniej zaawansowanych zadań i rozrywki?jeśli myslimy bardziej o tablecie podłączanym do PC z Win na pokładzie, zdecydowanym faworytem jest Sony S.
To może inaczej. Wpisz DLNA w App Store.Podajecie AIR Play...poproszę o liste urządzeń wspieranych poprzez Air play, poproszę o liste urządzeń wspieranych poprzez DLNA.
Napisano 18 października 2011 - 10:10
To może inaczej. Wpisz DLNA w App Store.
I znajdziesz pełno średnio funkcjonalnych programów a już na pewno, jeżeli mają być free. Próbowałem kilka i szczytem bezmyślności jest, żeby np. po skończeniu piosenki nie włączała się następna w katalogu. Zdjęcia ładują się wolno, często brak miniaturek. Nie żadko obsługa filmów wyłącznie wspieranych domyślnie przez ipoda.
Z programami do samby jest jeszcze gorzej.
Jak ktoś zna jakiś fajny program do przeglądania zasobów po smb albo afp (na time capsule) proszę o jego nazwę. Swoją drogą, żeby time capsule nie obsługiwała DLNA to jakiś żart. Nie trudno chyba wpaść na pomysł, żeby osoba która posiada time capsule oraz ipada mogłą przeglądać zdjęcia, oglądać filmy, czy słuchać muzyki znajdującej się na routerze.
Jak dla mnie wyjście hdmi raczej nie ma wielkiego znaczenia, bo mało kto podłącza pod TV tablet. Większość osób chyba raczej ma i tak dedykowany sprzęt pod tv. Oczywiście fajnie byłoby używać tabletu jako media center ale obecne generacje i tak są za słabe, zarówno ipad 2 jak i taby oparte na chipie tegra. Filmy z większym bitratem i tak się tną. Drugi problem że sprzęt nie może być do wszystkiego, przynajmniej wtedy gdy używa go więcej niż 1 osoba. Jeżeli moja dziewczyna chcę przejrzeć coś na allegro, to znaczyłoby to że ja już nie obejrzałbym filmu na tablecie, który służyłby za media center. Kupowanie tabletu żeby oglądać na nim coś na tv, też jest bez sensu bo za 1/4 ceny można kupić super sprzęt który będzie to robił lepiej i bez problemów.
Jeżeli ktoś chce tylko przeglądać strony www, pocztę i czasami w coś pograć (a do tego chyba tablety nadają się najlepiej) to można wybrać taki tablet jaki tylko chcemy (oczywiście z lepszych modeli a nie chińskie za 500zł), Jeżeli chcemy robić coś więcej, to trzeba się zastanowić czy dany model to umożliwia.
Ja potrzebowałem np. tablet z wyjściem VGA, a tylko ipod ma taką przejściówkę, więc nie miałem wyboru :-D . Gdybym jednak szukał tylko czegoś do www to może bym wybrał coś innego np asusa który ma klawiaturę z dodatkową baterią co byłoby plusem podczas wyjazdów.
Ipod ma dużo przejściówek więc brak hdmi też nie jest argumentem na niekorzyść apple, trzeba jednak pamiętać, że to dodatkowe pieniądze do wydania :-x
Napisano 18 października 2011 - 11:23
zarówno ipad 2 jak i taby oparte na chipie tegra. Filmy z większym bitratem i tak się tną.
na iPad2 nic nie tnie nawet w 1080p po kablu czy 720p po AirPlay.
Napisano 18 października 2011 - 12:29
Tegra w iPadzie? :eek: No co Ty?zarówno ipad 2 jak i taby oparte na chipie tegra.
Napisano 18 października 2011 - 12:54
Tegra w iPadzie? :eek: No co Ty?
o.O
jak Ty to od prawej do lewej przeczytales??
Napisano 18 października 2011 - 15:11
Napisano 18 października 2011 - 15:21
Napisano 18 października 2011 - 15:29
Napisano 18 października 2011 - 16:35
o.O
jak Ty to od prawej do lewej przeczytales??
No tak... Coś mi się chyba na oczy rzuciło.
Powinienem był dwa razy to zdanie przeczytać
Napisano 18 października 2011 - 21:18
Ale ja miałem na myśli mkv nie mov czy mp4. Mov 1020p nawet na touchu 4g pojdzie, więc tym bardziej na ipad 2:-Dna iPad2 nic nie tnie nawet w 1080p po kablu czy 720p po AirPlay.
O mkv z większym bitratem można zapomnieć ale nie tylko na ipadzie ale również na innych tabletach. Oczywiście jakieś mizerne mkv 1020p z bitrate 4mb/s to nie problem, ale jak ktoś chce oglądać 1020p to raczej w dobrej jakości.
Napisano 18 października 2011 - 23:40
Nie daj sie omotac przez fanatykow i sam zdecyduj co jest dla ciebie dobre i do czego potrzebny ci tablet. ipad czy sony s to sa dobre wybory, lecz gdybym ja mial kupywac to wybralbym sony s, bo jest bardziej otwarty i przyjazny dla uzytkownika niz ipad, do ktorego musisz pokupywac kable hdmi po 150zl i inne gadzety. Android to tez dobry system na tegrze, plus dostajesz najlepsza platforme do gier oprocz appstore, dzieki mozliwosci grania w gry z playstation1, oraz te ktore wychodza na xperie play i niedlugo na PS Vita. Jezeli nie mialbym iphona czy ipoda bralbym ipada, ale ze ty masz ipoda, to lepiej wez cos innego i korzystaj z 2 systemow.
Nie sądzisz, że skoro sam umiałby zdecydować to by nie zakładał tego tematu? Czy Android jest bardziej przyjazny dla użytkownika? Nad tym bym się zastanowił, nie ma pewności co do aktualizacji, niektóre aplikacje działają, inne nie. Nikt nie wie dlaczego. Dwa, kabel HDMI to chyba trzeba kupić do czegokolwiek co się chce podłączyć po HDMI, jeśli masz na myśli przejściowkę to nie jest ona niezbędna do szczęścia, a jeśli jej potrzebujesz można kupić tańsze odpowiedniki. Jednak najbardziej podoba mi się wątek o grach - nie wiem czy wiesz, ale to iOS jest najpopularniejszą platformą do gier, a nie Android, szczególnie HoneyComb na którego ciągle jest dostępna zaledwie garstka aplikacji. Nie oszukujmy się: chcesz grać - kup konsolę.
Napisano 19 października 2011 - 00:10
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych