Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Po wgraniu iOS5 komunikat "To akcesorium nie obsługuje ładowania"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
35 odpowiedzi w tym temacie

#26 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 30 października 2011 - 22:02

@xinoxie Hm u Ciebie sprawa wygląda inaczej, ale myślę, że nawet jeśli zaniżyłbyś soft do 4.3.5 to problem nie zniknie. Na sam początek dałbym nowy oryginalny kabel, ładowarkę sieciową i jak będzie działał to nie ładować w samochodzie (wiesz jakie tam są wahania napięć, bardzo możliwe, że Twoja przejściówka tego nie wytrzymała). Zwłaszcza jeśli piszesz, że u Pani w salonie wszystko działało. To moje zdanie;)

#27 xinoxie

xinoxie
  • 321 postów

Napisano 30 października 2011 - 22:46

Na 4.3.5 wszystko bylo OK dzialalem przez prawie 2 dni. I zaraz po updacie wystapil ten problem po raz pierwszy. Wczesniej ladowalem ze sciany stara ladowarka od 3g, pomyslalem moze ladowarka sie spier. ..... Wyciagnąlem noweczke z pudelka od 4 z noweczka kabelkiem i to samo sie dzije :(

#28 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 30 października 2011 - 22:52

Cóż, LTC4088-2 ,układ odpowiedzialny za ładowanie transmisje danych. Na sam początek podstawienie innej baterii, potem obejście szklaka , jeśli to nie pomoże wymiana układu.

#29 xinoxie

xinoxie
  • 321 postów

Napisano 30 października 2011 - 22:55

Nóweczka sztuka. Czytajcie cały wątek. Bateria odpada.

#30 gonzi250

gonzi250
  • 155 postów
  • SkądPiła

Napisano 30 października 2011 - 23:00

@servvis
Wielkie dzięki za pomoc. Miałeś rację ;) Przy obciążeniu proca, ramu i podłączaniu urządzeń pod usb komunikaty wyskakiwały od razu. Problem rozwiązany jak dla mnie. Jutro idę kupić jakiś HUB z własnym zasilaniem.

---------- Wpis dodano o 23:00 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:59 ----------

a męczyłem się z tym prawie miesiąc czasu, i do tego jeszcze 2tyg Regenersis.

#31 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 30 października 2011 - 23:04

@xinoxie Dobra, ale i tak co bym nie napisał żebyś sprawdził to i tak nie otworzysz swojego iPhone bo jest na gwarze. Moim zdaniem powodem jest ładowarka samochodowa, nigdzie więcej nie masz takich wahań napięć.

#32 xinoxie

xinoxie
  • 321 postów

Napisano 31 października 2011 - 08:36

Dodam jeszcze tyle ze razem ze mna jezdzi nie tylko iPhone 4 ale i stary poczciwy 3G i on nie ma żadnych problemów z ładowaniem

#33 gonzi250

gonzi250
  • 155 postów
  • SkądPiła

Napisano 31 października 2011 - 08:47

tak, bo na 3G nie masz iOS5 i dlatego on nie widzi aż tak wahań napięć. U ciebie do końca nie będzie taka sytuacja jak u mnie. Sam iOS5 nie będzie temu winny, możliwe że masz uszkodzony dock w iPhonie i dlatego z ładowarki sieciowej ci wywala ten komunikat jak i z PC. Zaś u mnie to była wina tylko przy PC. Stwierdzone zostało że mam za słaby zasilacz który przy obciążeniu za duże wahania prądu były i wyskakiwał mi komunikat na iPhonie. Bo przy ładowaniu sieciowym nie miałem problemów.

#34 xinoxie

xinoxie
  • 321 postów

Napisano 31 października 2011 - 08:53

Dlatego uważam że to wina ios5 a nie sprzętu.

#35 eliyahu

eliyahu
  • 59 postów

Napisano 08 lutego 2012 - 15:39

Szybkie i proste rozwiązanie - u mnie pomogło:

[FIX] Komunikat „To akcesorium nie obsługuje ładowania” | AppleApps.pl

#36 xinoxie

xinoxie
  • 321 postów

Napisano 08 lutego 2012 - 18:52

iPhone nie jest odblokowany dlatego u mnie odpada takie rozwiązanie. Generalnie coś się zmieniło nie wiem co ale ostatnio dawno nie widziałem tego komunikatu. Dziwna sprawa tak jakby Apple w między czasie dosłało na tel informacje o właściwym sprzęcie "certyfikowanym" i teraz jest OK.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych