Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#1676 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 05 stycznia 2012 - 13:32

to trzeba mieć szczęście ja sobie obiecałem że wymieniam 3 razy i proszę o zwrot pieniędzy tylko nie wiem jeszcze czy kupuje nexusa czy czekam na IP5

Skąd takie negatywne nastawienie? :) Z matematycznego, a konkretnie statystycznego punktu widzenia szanse, że dostaniesz dobrego iPhone'a są bardzo wysokie.

#1677 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 13:59

dzięki kolego za pocieszenie ale pierwszy też miał być dobry :D jedyny plus że będę miał nowego dosyć szybko i będę miał porównanie black&white ale kupując telefon tej firmy myślałem że dostane telefon idealny stąd to rozczarowanie........

#1678 mermi

mermi
  • 56 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 14:33

mermi czyli nie tylko ja miałem zagwozdkę z tym wyłączającym się wifi po wygaszeniu ekranu. Spróbuję zatem tak jak mówisz, zaraz rozładuję go kompletnie do zera. Ładować też na wyłączonym?

Nie sądzę by rozładowanie miało tu coś do rzeczy, bardziej bym stawiał na restart systemu. Ja ładowałem na włączonym.

Btw, czy przy wyłączonym telefonie budzik dzwoni? :)

#1679 Maciek219410

Maciek219410
  • 127 postów
  • SkądKTW.

Napisano 05 stycznia 2012 - 15:29

Ja też sie pochwale, ze po użytkowaniu iP 4s przez kilkanaście godzin wszytko chodzi w najlepszym porządku :D 0 static Noise, jak wibruje to troche słabo ale nie najgorzej i jak sie przyciśnie w dolnym prawym rogu to troche inaczej i tak stuka obok aparatu ale dla mnie nie są to jakies straszne wady. Grunt, ze chodzi swietnie i dzwoni swietnie i nawet według mnie bateria spoko trzyma. Po nocnym ładowaniu o 7 rano było 100% i odłączyłem a teraz mamy 15:26 i mam 68%. Od 7 troche pograłem, porobiłem zdjęć i filmów i pare rozmów czyli tak jak zawsze. Pobawie sie nim i jak cos niepokojącego zobacze to napisze ;>

#1680 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 15:58

czyli jednak jakieś dobre sztuki istnieją :D hehehe

#1681 maibatsu

maibatsu
  • 245 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 17:40

Czy tylko ja mam problemy z zasięgiem ? Kiedy jestem w zasięgu 3G jest ok, natomiast przy słabym 3G albo gdy go w ogóle brak, co jakiś czas mam "no service" przez chwile, po czym sygnał wraca. Probowalem z recznym wybieraniem sieci, bez efektów. Karta heyah/tmobile przyslana od operatora.

#1682 BORAX

BORAX
  • 443 postów
  • SkądKrynica Morska/Elbląg

Napisano 05 stycznia 2012 - 17:59

Do osób które oddawały do Regenersis iPhone. Sprawdzaliście na stronie regenersis status naprawy ? Co wpisali w pole "Typ" ? Było cały czas "W trakcie naprawy w centralnym serwisie - Regenersis (WARSAW) Sp. z O. O.", czy zmieniło się na inny napis ? Jaki ?

#1683 elvvis

elvvis
  • 19 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 18:07

u mnie to samo jest wpisane , i niestety do poniedziałku nic się nie zmieni ://

#1684 saek1985

saek1985
  • 125 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 18:09

Ja mam problem z zasięgiem, ale wygląda to tak że mam 2 kreski 3g w domu i jak wezmę telefon do ręki to spada zasięg czasem jedna kreska, a czasem 2 i wtedy na edge się przełącza, strasznie mnie to denerwuje. Myślałem że w 4s nie ma już death grip'a. MASAKRA! Wy też tak macie?

#1685 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 05 stycznia 2012 - 18:13

Ja mam problem z zasięgiem, ale wygląda to tak że mam 2 kreski 3g w domu i jak wezmę telefon do ręki to spada zasięg czasem jedna kreska, a czasem 2 i wtedy na edge się przełącza, strasznie mnie to denerwuje. Myślałem że w 4s nie ma już death grip'a. MASAKRA! Wy też tak macie?

Tak, ciągle się przełącza, a czasem spada do 0:

http://db.tt/YPdZoyCt

---------- Wpis dodano o 18:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:11 ----------

Z tym, że ja znalazłem takie przejściowe rozwiązanie. W tym tygodniu wychodzi JB na 4s, dzięki temu będzie można wyłączyć to cholerne 3gi zasięg powinien przestać skakać plus oszczędność baterii - do czasu aż Apple się tym skutecznie zajmie.

#1686 saek1985

saek1985
  • 125 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 18:15

Dzięki za info, ale to ios? Czy raczej sprzęt?

#1687 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 05 stycznia 2012 - 18:29

Dzięki za info, ale to ios? Czy raczej sprzęt?

No raczej system, bo antenę poprawili w 4s. Jeśli po wyłączeniu 3g zasięg nie będzie spadał, to będę miał pewność na 100%. Może być jeszcze problem z kartą sim, nasze karty są 64 bitowe, a ktoś na forum Apple'a pisał, że nowy iPhone najlepiej współpracuje z 128 bitowymi.

---------- Wpis dodano o 18:27 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:21 ----------

CASE 1 (SIM Cards): Iphone 4s requires a specific sim card wiring technique different a little bit than before.

Solution 1: Simply contact your carrier and order the newest sim card available. ( 128K better than 64K ) and it case the new micro sim card did not work, order a regular sim card and cut it to the size of the micro sim.

---------- Wpis dodano o 18:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:27 ----------

CASE 2 (Carrier Network) : Iphone 4s has 2 antennas giving it the ability to connect to 2 signals at the same time causing the signal to shift from one hotspot to another without cutting the network. but to achieve that, the connection between the two spots must be perfectly synchronized and from the same type ( ex: 3g to 3g or edge to edge or gprs to gprs or 2g to 2g. any light mismatch will cause the phone to lose the signal and never be able to abtain it back ( No service will appear, and you are forced to restart your device or reset network setings ). and unforunately, we dont have the option in the iphone 4s to restrict our device to a specific network type unlike older devices. Im not sure that apple can fix this issue with an update, its the responsablity of the network companies to remove such errors from their infrastructures.

---------- Wpis dodano o 18:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:28 ----------

Solution 2: Order the 2g only sim card or a 3g only sim card, and it will work perfectly untill a better solution is found " but both solutions have advantages and disatvanteges. The 2g line will let you obtain a very good signal all over the country but you will not be able to connect to 3g network.
while the 3g line will let you obtain a good signal only in specific areas in the country but you will be able to use cellular data. or if you have a factory unlocked device, you can try to swith to a different carrier

---------- Wpis dodano o 18:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:28 ----------

https://discussions....tart=0&tstart=0

#1688 saek1985

saek1985
  • 125 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 18:42

No raczej system, bo antenę poprawili w 4s. Jeśli po wyłączeniu 3g zasięg nie będzie spadał, to będę miał pewność na 100%. Może być jeszcze problem z kartą sim, nasze karty są 64 bitowe, a ktoś na forum Apple'a pisał, że nowy iPhone najlepiej współpracuje z 128 bitowymi.

---------- Wpis dodano o 18:27 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:21 ----------

CASE 1 (SIM Cards): Iphone 4s requires a specific sim card wiring technique different a little bit than before.

Solution 1: Simply contact your carrier and order the newest sim card available. ( 128K better than 64K ) and it case the new micro sim card did not work, order a regular sim card and cut it to the size of the micro sim.

---------- Wpis dodano o 18:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:27 ----------

CASE 2 (Carrier Network) : Iphone 4s has 2 antennas giving it the ability to connect to 2 signals at the same time causing the signal to shift from one hotspot to another without cutting the network. but to achieve that, the connection between the two spots must be perfectly synchronized and from the same type ( ex: 3g to 3g or edge to edge or gprs to gprs or 2g to 2g. any light mismatch will cause the phone to lose the signal and never be able to abtain it back ( No service will appear, and you are forced to restart your device or reset network setings ). and unforunately, we dont have the option in the iphone 4s to restrict our device to a specific network type unlike older devices. Im not sure that apple can fix this issue with an update, its the responsablity of the network companies to remove such errors from their infrastructures.

---------- Wpis dodano o 18:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:28 ----------

Solution 2: Order the 2g only sim card or a 3g only sim card, and it will work perfectly untill a better solution is found " but both solutions have advantages and disatvanteges. The 2g line will let you obtain a very good signal all over the country but you will not be able to connect to 3g network.
while the 3g line will let you obtain a good signal only in specific areas in the country but you will be able to use cellular data. or if you have a factory unlocked device, you can try to swith to a different carrier

---------- Wpis dodano o 18:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:28 ----------

https://discussions....tart=0&tstart=0

To ciekawe z tą kartą sim... To znaczy w Polsce nie ma 128 bitowych?
Rozumiem że masz zamiar po JB wyłączyć 3g i sprawdzić czy edge będzie spadać? A w iphone 4 na edge spadał zasięg? czy tylko na 3g?

#1689 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 05 stycznia 2012 - 18:45

Tak sprawdzę z wyłączonym 3g. Na mojej czwórce nie działy się takie rzeczy, nie miałem żadnych problemów z zasięgiem. Na 4s gubi zasię w przypadku przełączania z 3g na edge, czyli teoretycznie zasięg edge jest wtedy pełny, a jednak jest się poza zasięgiem sieci przez chwilę przynajmniej.

#1690 cinek-madryt

cinek-madryt
  • 54 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 18:48

Witam mam małe pytanko ( pewno gdzieś jest odpowiedz ale szukam już pół dnia i nie umiem nic znalez , a wiec albo dopowiedz albo likn gdzie tego szukać ) a mianowicie chodzi o to że zastanawiam się nad kupnem 4S , i chciałem się dowiedzieć czy jak zainstaluję na nim cydie - to ginie gwarancja ? i czy niesie za sobą to jakieś niedogodności ( chodzi mi o takie jak miałem w przypadku 3GS i zainstalowaniu BB. 06,15 że przestał działać np. GPS). Czy w przypadku 4S jest jakaś taka dziwna przypadłość ( oczywiście nie koniecznie GPS).PS.: na razie nie chodzi mi o ściąganie simloca z góry dzięki za odpowiedz

#1691 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 05 stycznia 2012 - 18:53

Nie ma jeszcze JB na iPhone'a 4s.

#1692 saek1985

saek1985
  • 125 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 18:55

Czyli Tobie Chodzi najbardziej tylko o sam moment gdy telefon przechodzi z 3g na edge? Bo mnie "boli" fakt że zasięg spada jak mam telefon w dłoni.

#1693 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 05 stycznia 2012 - 18:56

Czyli Tobie Chodzi najbardziej tylko o sam moment gdy telefon przechodzi z 3g na edge?
Bo mnie "boli" fakt że zasięg spada jak mam telefon w dłoni.

Ale spada Ci do zera, tak jak mi na fotce?

#1694 saek1985

saek1985
  • 125 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 19:07

Na przykład przed chwilą: Mam 2 kreski 3g, spada na 1 3g, a później na 1 edge i szybko na 3 edge i w sumie rośnie. W rozmowach słychać kiedy przełącza się z 3g na edge ale nie zrywa połączenia. Ty też tak masz, że jak bierzesz np. ze sołu telefon z zasięgiem 3g to Ci spada zasięg jak trzymasz w dłoni? A teraz znowu spadł mi z 3g na 1 edge i powoli rosło...

#1695 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 05 stycznia 2012 - 19:17

Na przykład przed chwilą:
Mam 2 kreski 3g, spada na 1 3g, a później na 1 edge i szybko na 3 edge i w sumie rośnie.
W rozmowach słychać kiedy przełącza się z 3g na edge ale nie zrywa połączenia.
Ty też tak masz, że jak bierzesz np. ze sołu telefon z zasięgiem 3g to Ci spada zasięg jak trzymasz w dłoni?

A teraz znowu spadł mi z 3g na 1 edge i powoli rosło...

Obaj mamy taki problem, że w miejscu gdzie mieszkamy przełącza zasięg z 3g na edge. Jednak nie wiązałbym tego z trzymaniem w ręku akurat. U mnie jest tak,że wystarczy przesunąć telefon w inne miejsce lub wysokość i zasięg już się zmienia. Nowy iPhone ma dwie anteny, oprócz tej zewnętrznej, która bywała podatna na uchwyt śmierci, ma jeszcze wewnętrzną, która również pobiera sygnał. Dopóki Ci nie zrywa, albo nie gubi do zera - nie przejmuj się.

---------- Wpis dodano o 19:17 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:16 ----------

Jeśli będzie możliwość ustawić edge na sztywno, nie powinno nic pływać i gubić.

#1696 maibatsu

maibatsu
  • 245 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 19:19

Na przykład przed chwilą:
Mam 2 kreski 3g, spada na 1 3g, a później na 1 edge i szybko na 3 edge i w sumie rośnie.
W rozmowach słychać kiedy przełącza się z 3g na edge ale nie zrywa połączenia.
Ty też tak masz, że jak bierzesz np. ze sołu telefon z zasięgiem 3g to Ci spada zasięg jak trzymasz w dłoni?

A teraz znowu spadł mi z 3g na 1 edge i powoli rosło...

Mi tez spada zasieg kiedy biore telefon do reki, ale tylko gdy jestem poza zasiegem 3G, czyli kiedy mam tylko EDGE, czasami spada do 1-2 kreski a czasami zupelnie do zera.

Z samym 3G tez nie jest idealnie, jadac samochodem po Warszawie zdarza sie, ze pojawia sie komunikat z brakiem zasiegu.

#1697 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 05 stycznia 2012 - 19:25

Mi tez spada zasieg kiedy biore telefon do reki, ale tylko gdy jestem poza zasiegem 3G, czyli kiedy mam tylko EDGE, czasami spada do 1-2 kreski a czasami zupelnie do zera.

Z samym 3G tez nie jest idealnie, jadac samochodem po Warszawie zdarza sie, ze pojawia sie komunikat z brakiem zasiegu.

No to są dokładnie te same objawy. Następny objaw, to info o nieodebranych rozmowach mimo, że zasięg niby jest.

#1698 saek1985

saek1985
  • 125 postów

Napisano 05 stycznia 2012 - 19:29

U mnie jak telefon leży to zasięg jest stały na 3g, no może raz na jakiś czas małe wachania... Ale, jak wezmę do ręki to zasięg spada, pierwsz kreska dość szybko druga trochę dłużej się trzyma ale i tak spada. Jak odłoże telefon, to dzieje się identycznie, tyle że zasięg rośnie. Na pewno mi zasięg spada jak biorę iphone'a do ręki... Skoro mówisz że jest antena wewnętrzna, to może źle się przełącza i dla tego zasięg spada. Hhhmm sam już nie wiem...

#1699 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 stycznia 2012 - 19:45

A w jakiej sieci działają wasze iP?

#1700 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 stycznia 2012 - 19:46

Komórkowej.