Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#776 jar3ck

jar3ck
  • 36 postów

Napisano 26 listopada 2011 - 11:53

Witam wszystkich!

Czy ktoś z was, którzy posiadają iPhone 4S ma problem z głośno działającą wibracją? Jest to niesamowicie wkurzające. Pomaga przyciśnięcie prawego dolnego rogu w okolicach home button, ale to przecież bez sensu.

Czytając wątek na zagranicznym forum widzę, że nie jestem sam.

iPhone 4S vibrate soundclip - MacRumors Forums

A tak to brzmi:

2shared - download 4SVibrate.mp3

Niektórzy pisali, że wymieniano im telefon kilka razy, a problem i tak w końcu wracał.

Proszę o wasze komentarze na ten temat.

Dzięki i pozdrawiam!

#777 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 26 listopada 2011 - 12:09

Ja wypowiem się krótko w temacie kolorów. Mam już drugiego 4S-a (pierwszy został wymieniony przez Regenersis) i obydwa mają żółtawe ekrany. Przy wyłączonym obrazie (czarny ekran) widać siateczkę, też tak macie? W obydwu były problemy z dzwonkami, jakby zacięta płyta. Miałem 3G, 3GS, i i dwa 4S. Obydwa najnowsze sprawiają więcej kłopotów niż wszystkie poprzednie razem wzięte... :(

#778 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 26 listopada 2011 - 12:21

W 2-gim tez bez static ?

#779 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 26 listopada 2011 - 12:28

@blues55 o jakie static chodzi?

#780 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 listopada 2011 - 12:30

STATIC NOISE..

#781 Coleiro

Coleiro
  • 35 postów
  • SkądZ Daleka :)

Napisano 26 listopada 2011 - 12:31

Zdaje mi się, że w prawie każdym egzemplarzu 4s występuje "Static noise" tylko co nie które osoby może się na tyle uczulone na takie dźwięki jak ja. Posiadam drugi egzemplarz i potwierdzam po raz kolejny "Static noise". Wydaję mi się, że to wada fabryczna i żaden soft tutaj nic nie zmieni a być może się mylę kto wie ;)

Przy wyłączonym obrazie (czarny ekran) widać siateczkę, też tak macie?

Jakoś tego u siebie nie widzę ^^ więc wydaje mi się, że wsio jest okey.

#782 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 26 listopada 2011 - 12:31

Ja wypowiem się krótko w temacie kolorów. Mam już drugiego 4S-a (pierwszy został wymieniony przez Regenersis) i obydwa mają żółtawe ekrany.

Przy wyłączonym obrazie (czarny ekran) widać siateczkę, też tak macie?

W obydwu były problemy z dzwonkami, jakby zacięta płyta.

Miałem 3G, 3GS, i i dwa 4S. Obydwa najnowsze sprawiają więcej kłopotów niż wszystkie poprzednie razem wzięte... :(

Mam identyczne odczucie co Ty. Jeden 4S wraca z gwarancji jako wymieniony na nowy. Taką siateczkę widać już było w iPhone 4. To normal.

#783 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 26 listopada 2011 - 12:34

Nie zwróciłem uwagi na ów static noise, widocznie zjawisko nie jest dla mnie "upierdliwe". Ale wypalony pixel w Retinie był :P Mimo, że prawie w ogóle nie było go widać przy tak dużej gęstości. Taka mała informacja techniczna, mój pierwszy 4S był z polskiej dystrybucji, drugi to model brytyjski. Widocznie takimi dysponuje Regenersis na wymianę. Ciekawe czym się różnią? @Liberty przez rok używania czwórki nie zwróciłem na to uwagi ;) Czy też macie wrażenie, że materiały użyte w 4S są inne w dotyku w stosunku do czwórki?

#784 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 listopada 2011 - 12:45

Wydaje Ci się...w 4 są już trochę zużyte i wytarte, bardziej gładkie i mogą różnić się nieco w dotyku...

#785 Danio02

Danio02
  • 369 postów

Napisano 26 listopada 2011 - 13:41

W swoim egzemplarzu mam odprysk czarnej farby pomiędzy szybą a wyświetlaczem (po prawej stronie) - przez co w nocy oprócz ekranu, świeci się też jeden piksel poza obszarem.

#786 Patryk_

Patryk_
  • 5 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 26 listopada 2011 - 14:39

64 GB to dla ciebie ciagle za mało? Serio? To co masz poinstalowane na tym 4S?

Bogatą bibliotekę zdjęć i filmów, wysokiej jakości, 25GB muzyki, wiele gier, podcasty, gazety kilka książek, parę audiobooków ;) jakoś dałem radę wykorzystać tą pamięć, mam zajęte 59GB ; >

#787 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 listopada 2011 - 14:49

Ile masz piosenek ? W Apple Lossless czy inny format ?

#788 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 26 listopada 2011 - 14:56

W obydwu były problemy z dzwonkami, jakby zacięta płyta.

U mnie też to czasem występuje, początek dźwięku powtarza się 2-3 razy, reboot pomaga. Trafiło się ze 3 razy, więc nie jest jakoś szczególnie uciążliwe, w sumie wcale. Ale to raczej błąd softu.

#789 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 26 listopada 2011 - 15:09

czy ten żółtawy odcień wyświetlacza zalicza się na gwarancję?

---------- Wpis dodano o 15:09 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:57 ----------

i czy jak oddam nowy telefon z folią na LCD za 100zł to co się z nią stanie...

#790 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 26 listopada 2011 - 15:25

U mnie też to czasem występuje, początek dźwięku powtarza się 2-3 razy, reboot pomaga. Trafiło się ze 3 razy, więc nie jest jakoś szczególnie uciążliwe, w sumie wcale. Ale to raczej błąd softu.

To na sto procent jest software. W 3GS i 4 widziałem dokładnie to samo. Na bank to soft chyba, że sztuki z którymi miałem do czynienia też są zepsute :D

Edit:

Robiłem raz komuś restore z tego powodu. Pomogło!

#791 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 26 listopada 2011 - 15:27

czy ten żółtawy odcień wyświetlacza zalicza się na gwarancję?[COLOR="Silver"]

Jak masz na myśli to, że jest ciepły, to oczywiście, że nie, każdy taki jest.

#792 karas2002

karas2002
  • 308 postów
  • SkądWilkasy

Napisano 26 listopada 2011 - 15:40

Witam wszystkich!

Czy ktoś z was, którzy posiadają iPhone 4S ma problem z głośno działającą wibracją? Jest to niesamowicie wkurzające. Pomaga przyciśnięcie prawego dolnego rogu w okolicach home button, ale to przecież bez sensu.

Czytając wątek na zagranicznym forum widzę, że nie jestem sam.

iPhone 4S vibrate soundclip - MacRumors Forums

A tak to brzmi:

2shared - download 4SVibrate.mp3

Niektórzy pisali, że wymieniano im telefon kilka razy, a problem i tak w końcu wracał.

Proszę o wasze komentarze na ten temat.

Dzięki i pozdrawiam!

U mnie jest rewelacyjnie cicha. W 3G po wymianie wibratora warczał jak młot pneumatyczny, teraz w kieszeni czy nawet na blacie na zajęciach jedynie ją czuć.

#793 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 26 listopada 2011 - 15:43

foto (porównanie do iPoda 4)

#794 jar3ck

jar3ck
  • 36 postów

Napisano 26 listopada 2011 - 15:50

U mnie jest rewelacyjnie cicha. W 3G po wymianie wibratora warczał jak młot pneumatyczny, teraz w kieszeni czy nawet na blacie na zajęciach jedynie ją czuć.

Niektórzy twierdzą, że to tylko kwestia czasu aż wibracja w 4S zacznie brzęczeć.

Ehh... już nie wiem sam co robić :(

#795 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 26 listopada 2011 - 16:10

foto (porównanie do iPoda 4)

Który ma inną matrycę (TN) niż iPhone (IPS), więc takie porównanie mija się z celem.
Jeśli już porównywać, to iPhone'a do iPhone'a.

#796 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 26 listopada 2011 - 16:15

Jeżeli chodzi o wibracje to Apple dało nowy silniczek z którym chyba jest więcej problemów niż w iPhone 4.

iPhone 4S Vibrate Rattle/Buzzing - YouTube

Na prawdę jest mnóstwo takich przypadków.

#797 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 26 listopada 2011 - 16:16

Który ma inną matrycę (TN) niż iPhone (IPS), więc takie porównanie mija się z celem.
Jeśli już porównywać, to iPhone'a do iPhone'a.

mam iPhone 4 i 4S tylko 4 robiłem zdjęcie. Ale różnica jest taka sama

#798 jar3ck

jar3ck
  • 36 postów

Napisano 26 listopada 2011 - 16:18

Jeżeli chodzi o wibracje to Apple dało nowy silniczek z którym chyba jest więcej problemów niż w iPhone 4.

iPhone 4S Vibrate Rattle/Buzzing - YouTube

Na prawdę jest mnóstwo takich przypadków.

Zgadza się. Nie wiem czy w ogóle jest sens wymieniać telefon skoro prawdopodobieństwo, że następny też będzie mial ten problem jest niebezpiecznie wysokie.

#799 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 26 listopada 2011 - 16:30

Apple chyba ustanawia nowe standardy w kwestii możliwych problemów z najnowszym modelem iPhone'a. U mnie po kilku dniach 'jedynie' problemy z baterią (5.0.1), bluetooth (nie znajduje w ogóle słuchawek których używałem na czwórce) i tracenie zasięgu. To ostatnie objawia się tym, że cały czas zasięg pływa - ad full do jednej kreski (czasem nawet zero zasięgu). Domyślam się, że przełącza się cały czas między 3g i edge, jednak na czwórce nie było takich problemów i generalnie zasięg 3g był lepszy.

#800 dawid1972

dawid1972
  • 316 postów

Napisano 26 listopada 2011 - 16:30

A ja z moim 4s nie mam jak narazie chyba żadnego problemu a mam go od 12.listopada. Żadne objawy opisane przez Was u mnie nie występują. Miałem problem z mikrofonem w słuchawkach i pojechały do T-Mobile na gwarancji.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych