Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• This topic is locked This topic is locked
2920 replies to this topic

#576 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 22 November 2011 - 13:07

Jakość to pojęcie bardzo subiektywne. Dla mńie 4S spełnia moje oczekiwania, może dlatego, że są realne? Nie potrzebuje wbudowanego tostera, suszarki itp i czasu pracy 2 tygodnie.

Ale gadasz głupoty. Pojęcie bardzo subiektywne?

Czy static noise, słaba bateria, utrata zasięgu czy też inne problemy to nic takiego? Tobie by to nie przeszkadzało?

Dla mnie to jest kpina i coraz bardziej zastanawiam się czy warto w ogóle jeszcze kupować telefon Apple'a.

Miałem parę iPhonów 4 (wszystkie nowe):
- pierwszy, żółty wyświetlacz, scan lines, niemożność przeprowadzania rozmów
- drugi, wszystko ok, poza zacinającą się tacką SIM
- trzeci, żółty wyświetlacz, scan lines
- czwarty, niby ok... ale nie - lewa strona wyświetlacza jest ciemniejsza od prawej - coś naprawdę niesamowitego, jakby to był gradient

#577 npkolo

npkolo
  • 75 posts
  • SkądWARSZAWA

Posted 22 November 2011 - 13:07

Mam pytanie do użytkowników iphone 4S (najlepiej w sieci Orange) jak długo wyszukiwuje wam zasięg sieci komórkowej po ponownym wyłączeniu i włączeniu telefonu od znkinięcia loga z jabłkiem?????

#578 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 posts
  • SkądGdynia, PL

Posted 22 November 2011 - 13:13

4s bez defektu :)

Bez " static noise ", serio ?

#579 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 22 November 2011 - 13:18

Ale pieprzysz. Pojęcie bardzo subiektywne?

Czy static noise, słaba bateria, utrata zasięgu czy też inne problemy to nic takiego? Tobie by to nie przeszkadzało?

Dla mnie to jest kpina i coraz bardziej zastanawiam się czy warto w ogóle jeszcze kupować telefon Apple'a.

Miałem parę iPhonów 4 (wszystkie nowe):
- pierwszy, żółty wyświetlacz, scan lines, niemożność przeprowadzania rozmów
- drugi, wszystko ok, poza zacinającą się tacką SIM
- trzeci, żółty wyświetlacz, scan lines
- czwarty, niby ok... ale nie - lewa strona wyświetlacza jest ciemniejsza od prawej - coś naprawdę niesamowitego, jakby to był gradient

Licz się ze słowami, nie potrafisz dyskutować to nie wchodź na forum.
Tak jakość to subiektywne odczucie!!

#580 bysio

bysio
  • 220 posts
  • SkądBytom, Poland

Posted 22 November 2011 - 13:19

Zasięg Orange Kilkanaście sekund.. Orange to jakaś wielka pomyłka jest.. zasięg skacze, non stop się przełącza z 3g na E i z powrotem, albo wcale nie ma ...maskara jest

#581 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 22 November 2011 - 13:23

Licz się ze słowami, nie potrafisz dyskutować to nie wchodź na forum.
Tak jakość to subiektywne odczucie!!

Jesteś doprawdy niesamowity ;-).

#582 BrinX

BrinX
  • 319 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 November 2011 - 13:24

Ja mam 4s używam w Play i powiem,że jestem pod wrażeniem na 3Gs miałem static noise, gubiło zasięg w domu itp. a teraz mam na maxa zasię i działa idealnie :D Nie wiem skąd się biorą wasze problemy ;/

#583 npkolo

npkolo
  • 75 posts
  • SkądWARSZAWA

Posted 22 November 2011 - 13:41

Zasięg Orange

Kilkanaście sekund.. Orange to jakaś wielka pomyłka jest.. zasięg skacze, non stop się przełącza z 3g na E i z powrotem, albo wcale nie ma ...maskara jest

Ja mam podobne odczucia z Orange jeszcze wczoraj kilka razy wyskoczył mi komunikat o awari SIM, jeszcze ta bateria która trzyma o 30% krócej w stosunku do iphona 4 mam tylko cichą nadzieje że problem załatwi iOS 5.0.2 (:

---------- Wpis dodano o 13:41 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:36 ----------

Ja mam 4s używam w Play i powiem,że jestem pod wrażeniem na 3Gs miałem static noise, gubiło zasięg w domu itp. a teraz mam na maxa zasię i działa idealnie :D Nie wiem skąd się biorą wasze problemy ;/

jak długo wyszukuje Pana iPhone 4S zasięg sieci komórkowej po ponownym wyłączeniu i włączeniu telefonu od znkinięcia loga z jabłkiem ?????

#584 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 22 November 2011 - 13:49

jak długo wyszukuje Pana iPhone 4S zasięg sieci komórkowej po ponownym wyłączeniu i włączeniu telefonu od znkinięcia loga z jabłkiem ?????

Mam w Orange i wyszukuje około sekundy może dwóch.

#585 npkolo

npkolo
  • 75 posts
  • SkądWARSZAWA

Posted 22 November 2011 - 13:56

Mam w Orange i wyszukuje około sekundy może dwóch.

U mnie też to trwało kilka sekund do momentu kiedy nie wyskoczył mi komunikat o awarii SIM (próbowałem z nową kartą SIM efekt podobny) i teraz trwa to do 10-15 sekund od momentu zniknięcia jabłka troche mnie to wkurza że niewiem czym jest to spowodowane??

#586 pluck

pluck
  • 78 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 22 November 2011 - 14:31

U mnie też to trwało kilka sekund do momentu kiedy nie wyskoczył mi komunikat o awarii SIM (próbowałem z nową kartą SIM efekt podobny) i teraz trwa to do 10-15 sekund od momentu zniknięcia jabłka troche mnie to wkurza że niewiem czym jest to spowodowane??

witaj w klubie osób, które mają bardzo drogiego ipoda. Moze 5.0.2 cos poprawi, ale nie bedzie to raczej w tym tygodniu.

#587 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 posts
  • SkądNowy Sacz, Poland

Posted 22 November 2011 - 14:58

Bez " static noise ", serio ?

Żadnych problemów iPhon zakupiony w Aplle store w angli siec play żadnych problemów na szczęście:)

#588 RAK

RAK
  • 1507 posts
  • SkądNYC

Posted 22 November 2011 - 15:14

Po przeczytaniu powyższych postów doszedłem do wniosku ze (chyba) zamiana iP 4 na iP 4S nie ma sensu. A przynajmniej nie teraz.

#589 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 posts
  • SkądGdynia, PL

Posted 22 November 2011 - 15:23

Żadnych problemów iPhon zakupiony w Aplle store w angli siec play żadnych problemów na szczęście:)

Poniżej wpis z Apple Support Communites:

" The noise is easy to replicate by using internet over 3G and hear the backcase around the apple logo. Maybe, during the call some users cannot hear the static or think that the noise is comming from the network..
Please, all of you who didn't notice this problem, make the test. Start facebook application, browser, mail etc..update one page and hear the back case. Any noise? "

Myślę, że wiele osób po prostu nie zdaje sobie sprawy z w/w albo ma gorszy słuch niż ja :-)

#590 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 22 November 2011 - 15:29

Boję się momentu, w którym wybór między iOS a Androdem będzie wyborem mniejszego zła. Z drugiej strony nie znamy statystyk dotyczących wszystkich tych mankamentów. Może się okazać, że problematyczne modele to tylko promil wszystkich sprzedanych iPhone'ów. Jeśli jednak będzie inaczej i rzesze rozczarowanych klientów będą coraz większe, to będzie to poważny problem dla Apple'a, a dla nas powód dla refleksji nad przywiązaniem do marki. Wątki związane z problemami z 4s zaczynają przypominać wątki na forum Androida i kwestie SGS2. Problemy z baterią, z ekranem, nie przypominam sobie natomiast , żeby SGS2 tracił permanentnie sieć.

#591 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 22 November 2011 - 15:38

WITAM

Kilka dni temu otrzymałem swój egzemplarz iPhone 4S zamówiony w Apple Store PL i mam go już pełne 7 dni więc mogę już coś o nim powiedzieć. Jedyne co mi w nim nie pasuje to czas pracy na baterii. Chciałbym porównać swój czas na baterii z czasem innych użytkowników dlatego prosiłbym was abyście napisali ile wam trzyma bateria wg poniższego szablonu.

Wersja iOS: 5.0.1
Bateria trzyma: 16h i zostaje około 15-20%
Użytkowanie:
- WiFi włączone (cały czas)
- Usługi lokalizacyjne włączone (cały czas)
- Bluetooth wyłączone (cały czas)
- Synchronizacja poczty co godzinę
- Czas rozmów 1h
- Ilość wysłanych i odebranych smsów 20-30 szt.
- Ilość odebranych maili 4-5 szt.
- Nie słuchałem muzyki
- Nie specjalnie używałem Safari
- Głównie instalowałem aplikacje z AppStore i szperałem po menu.

Wydaje mi się że na to jak użytkowałem telefon to bateria trzyma bardzo krótko.

Wg mnie bardzo ładnie Ci trzyma bateria. Spokojnie, wszystko jest OK :)

#592 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 posts
  • SkądNowy Sacz, Poland

Posted 22 November 2011 - 15:46

Poniżej wpis z Apple Support Communites:

" The noise is easy to replicate by using internet over 3G and hear the backcase around the apple logo. Maybe, during the call some users cannot hear the static or think that the noise is comming from the network..
Please, all of you who didn't notice this problem, make the test. Start facebook application, browser, mail etc..update one page and hear the back case. Any noise? "

Myślę, że wiele osób po prostu nie zdaje sobie sprawy z w/w albo ma gorszy słuch niż ja :-)

Powiem tak po wielu próbach rozmów z 3g i bez nie ma żadnych zakłóceń.
Dodam tylko ze nie patrze już tak przychylnie na ta firmę jak od tygodnia zauważyłem lekkie plamy na ekranie na moim rocznym Imacu :(

#593 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 22 November 2011 - 16:32

Zaraz ktoś napisze, że to nie jest wina Apple. Śmieszne, sprzęt, który kosztuje kupę kasy, a ma więcej wpadek, niedoróbek, błędów, aniżeli low-endy...

#594 BrinX

BrinX
  • 319 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 November 2011 - 16:44

Nie sprawdzałem natomiast wyłączanie 3G i w każdą stronę trwa to max sekundę.

#595 iKubik

iKubik
  • 506 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 22 November 2011 - 16:50

Ja mam telefon od wczoraj i żadnych problemów z kartą nie mam ;) Co do zasięgu w Orange to faktycznie czasem jest maks, a za chwilę spada o połowę...

#596 mtsobczak

mtsobczak
  • 15 posts

Posted 22 November 2011 - 17:28

Może zadam głupie pytanie ale widzę że wiele osób pisze tu wyłączeniu 3G to możliwe ? ja jestem tak przyzwyczajony do nieużyawnia 3G ( w 3gs miałem wyłaczone non stop) ze jak już odbiorę mój telefon z serwisu - trafił tam nastepnego dnia jak do mnie przyszedł - brak zasięgu - to chetnie to wyłączę :)

#597 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 22 November 2011 - 17:32

Zaraz ktoś napisze, że to nie jest wina Apple.

Śmieszne, sprzęt, który kosztuje kupę kasy, a ma więcej wpadek, niedoróbek, błędów, aniżeli low-endy...

Z chęcią zmienię swoje zdanie. Proszę wklej tu linka do wiarygodnych danych. Z przyjemnością się z nimi zapoznam. Bo to, że ludzie na forum Apple piszą o awaryjności swojego egzemplarza to chyba logiczne, jestem tylko ciekaw ile to jest procent do całkowitej sprzedaży oraz jak się przedstawiają te dane do tzw "low-endów".

#598 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 22 November 2011 - 17:51

Miałem w życiu wiele telefonów przed iPhonem i nigdy nie miałem z nimi żadnego problemu. Nie gubiły zasięgu, wyświetlacze były ok. Nie mówię tylko o starych telefonach typu Nokia 3310, ale także nowszymi modelami, niekoniecznie z Androidem. A jak do tego dodam moje perypetie z iPadem, czyli dwa z rzędu z wadliwymi wyświetlaczami, to naprawdę człowiek może się załamać.

#599 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 22 November 2011 - 17:53

Naprawdę Tobie współczuję, osobiście w chwili obecnej posiadam w domu 4 iPhony, i 2 iPady i zero wad. Czyli jak widzisz nie wszystkie są wadliwe ;) Dodam, że zawsze mam drugi telefon (obecnie Nokię) i dwa razy miałem wadliwego SE.

#600 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 22 November 2011 - 18:55

A ja stwierdzam, że jakość ochrony wyświetlacza jest fatalna. Ekran przecieram oryginalną szmatką i gdy wyłączonego iPhona wezmę pod żarówkę widać micro ryski ale takie w kształcie kręgów. Ciekawe czemu akurat kręgi:) Sprawdźcie u siebie. iPhona wypolerować, zrobić off i pod światło żarówki.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users