Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#1801 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 stycznia 2012 - 22:13

mam dziwne wrażenie, że białe egzemplarze są bardziej wadliwe .

To nie ma znaczenia, po prostu więcej osób wybrało białą wersje.

#1802 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 22:16

Ludzie kupujecie TELEFON (może i drogi ale telefon) w dodatku produkowany w niesamowitych ilościach i spodziewacie się że każdy egzemplarz będzie wykonany jak zegarki Patek-Phillipe, a już za absurd należy uznać oddawanie narzędzia pracy (i tutaj widać ze dla niektórych iPhone to zabawka) na 3 tygodnie do serwisu z powodu brzęczącej wibracji.
Też kiedyś myślałem ze jak kupie coś od Apple to dostane produkt o nieskazitelnej jakości wykonania, ale szybko pogodziłem sie z tym ze jest to dobrze wykonana i solidna masówka (tak jest i będzie), iPad 2 - prześwitujące światło (2 wymiany, i 3 ipad dalej ma ten problem - dałem sobie spokój) wibracja w 4s, antena i żółte plamy w 4ce, zasyfiające się matryce w iMacach, wadliwy gładzik w MacBooku Air 13 2011, pękająca obudowa w MacBooku 13 cali itd.
Strasznie odeszłem od tematu ale chicałem uświadomić nowym użytkownikom Apple że wad i problemów niestety należy sie spodziewać (wypisane przeze mnie problemy u góry są moimi osobistymi doświadczeniami).
A 4s? Mam go miesiąc, szybki, ładny design, bateria w porządku, mam wrażenie że mam lepszy zasięg wi-fi i sieci 3g, udany upgrade z 4ki, spodziewałem się w pazdzierniku 5tki ale mimo to nie jestm rozczarowany.

Mam świadomość, że to tylko telefon ale posiadając kilka IP wstecz oczekuje tak samo niezawodności i wykonania w jak najlepszej jakości jak poprzednie modele. Więc jeśli nawet mi brzęczy wibracja w 4S będę reklamował ;)

#1803 Mis24

Mis24
  • 66 postów
  • SkądZagłębie

Napisano 10 stycznia 2012 - 23:18

Powiedzcie mi czy wy też tak macie jak na tym filmiku?? Major Bug Or Issue with iPhone 4s - YouTube
Ja z początku myślałem, że tak ma być. Dzisiaj trafiłem na ten filmik i nie wiem co myśleć na ten temat. Też od boku ekranu jakieś 2-3 milimetry lewego i prawego nie łapie.
Dzisiaj nagrałem też pierwszy filmik iPhonem no i co jakiś czas słychać taki dźwięk jak w głośnikach jak telefon leży blisko i próbuje łapać sieć to chyba ten static noise?
Wibracja powiedzmy, że ok chyba, że przyłożę bliżej ucha to słychać leciutko metaliczny dźwięk a jak ścisnę prawy dolny róg mija lub ewentualnie jak chwycę za boki lub puknę od tyłu w ten róg.
Dzisiaj mija tydzień jak mam ten telefon no i trochę swoich rzeczy na nim. Jak zrobić ewentualną kopię wszystkiego? Bo rozumiem, że jak na gwarancji będę wysyłał to ustawienia fabryczne przywrócić?
Ehhh jeszcze są momenty, że w ogóle przestaje słyszeć w głośniku co ktoś do mnie mówi.
Przez tydzień działał super.

I jeszcze takie pytanko, przy aplikacji kalendarz jak jest na samej górze, jak palcem najeżdżacie na nazwę dnia tygodnia i przesuwacie w dół otwieram wam się pasek powiadomień? Nie za wcześnie trochę go łapie??Tak jak na screenie naciskam wtorek i wysuwa mi się pasek notyfikacji

Dołączona grafika

#1804 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 stycznia 2012 - 02:49

Ma zwalony ekran, ja tak nie mam, mogę wchodzić normalnie w ikonkę, czy to góra, sam środek czy jej dół wszystko gra.

Witam, dzisiaj otrzymałem 4S. Niestety nie słyszę rozmówcy w słuchawce, tzn słyszę ale tak jakbym miał ustawiony poziom na 1 ... Jutro będę reklamować w Apple Online Store. Jak wygląda taka procedura?

Zdejmij folię fabryczną z przodu :D

#1805 blu 1

blu 1
  • 237 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 11 stycznia 2012 - 09:18

Ma zwalony ekran, ja tak nie mam, mogę wchodzić normalnie w ikonkę, czy to góra, sam środek czy jej dół wszystko gra.

Zdejmij folię fabryczną z przodu :D

No proszę Cię, nie rób ze mnie matoła...

#1806 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 09:40

no i stało się drugi też przeszedł z sesji DN potwierdzam biały wygląda bardziej zacnie szczególnie z wyłączonym ekranem ale to kwestia gustu ale cóż z tego jak mój znienawidzony static noise również występuje do tego ekran wydaje się być bardziej żółty od razu zadzwoniłem do apple store i bez problemu zaakceptowali z zastrzeżeniem że oczekują potwierdzenia wysyłki pierwszego czarnego wadliwego iPhone

#1807 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 11 stycznia 2012 - 10:44

czy wy też macie luźny przycisk ( rusza sie na lewo i prawo ...) power?

#1808 czewiczejs

czewiczejs
  • 74 postów
  • SkądMysłowice, PL

Napisano 11 stycznia 2012 - 11:05

iOS 5 Untethered Jailbreak: iOS 5.0.1 [iPhone 4s / iPad 2] UNTETHERED Jailbreak Free Download [08 JANUARY 2012]
Co o tym sądzicie?

#1809 Zwickau

Zwickau
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 stycznia 2012 - 12:08

iOS 5 Untethered Jailbreak: iOS 5.0.1 [iPhone 4s / iPad 2] UNTETHERED Jailbreak Free Download [08 JANUARY 2012]
Co o tym sądzicie?

Fałszywe. Czytaj na blogu MuscleNerd czy pod2g

#1810 monis

monis
  • 480 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 stycznia 2012 - 12:20

Ludzie kupujecie TELEFON (może i drogi ale telefon) w dodatku produkowany w niesamowitych ilościach i spodziewacie się że każdy egzemplarz będzie wykonany jak zegarki Patek-Phillipe, a już za absurd należy uznać oddawanie narzędzia pracy (i tutaj widać ze dla niektórych iPhone to zabawka) na 3 tygodnie do serwisu z powodu brzęczącej wibracji.
Też kiedyś myślałem ze jak kupie coś od Apple to dostane produkt o nieskazitelnej jakości wykonania, ale szybko pogodziłem sie z tym ze jest to dobrze wykonana i solidna masówka (tak jest i będzie), iPad 2 - prześwitujące światło (2 wymiany, i 3 ipad dalej ma ten problem - dałem sobie spokój) wibracja w 4s, antena i żółte plamy w 4ce, zasyfiające się matryce w iMacach, wadliwy gładzik w MacBooku Air 13 2011, pękająca obudowa w MacBooku 13 cali itd.
Strasznie odeszłem od tematu ale chicałem uświadomić nowym użytkownikom Apple że wad i problemów niestety należy sie spodziewać (wypisane przeze mnie problemy u góry są moimi osobistymi doświadczeniami).
A 4s? Mam go miesiąc, szybki, ładny design, bateria w porządku, mam wrażenie że mam lepszy zasięg wi-fi i sieci 3g, udany upgrade z 4ki, spodziewałem się w pazdzierniku 5tki ale mimo to nie jestm rozczarowany.

nie trzeba czekać, jeśli zamówiło się go z apple store

#1811 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 11 stycznia 2012 - 14:07

Jak oznaczona jest dokładnie seria lub serie prawdopodobnie wadliwych egzemplarzy 4S ?

#1812 adam2142

adam2142
  • 117 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 stycznia 2012 - 14:56

czy wy też macie luźny przycisk ( rusza sie na lewo i prawo ...) power?

U mnie też jest luźny ;)

#1813 lia

lia
  • 304 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 11 stycznia 2012 - 16:39

Powiedzcie mi czy wy też tak macie jak na tym filmiku?? Major Bug Or Issue with iPhone 4s - YouTube
Ja z początku myślałem, że tak ma być. Dzisiaj trafiłem na ten filmik i nie wiem co myśleć na ten temat. Też od boku ekranu jakieś 2-3 milimetry lewego i prawego nie łapie.

O Matko, ten gość na chyba zwaloną "dotykowość"!

I jeszcze takie pytanko, przy aplikacji kalendarz jak jest na samej górze, jak palcem najeżdżacie na nazwę dnia tygodnia i przesuwacie w dół otwieram wam się pasek powiadomień? Nie za wcześnie trochę go łapie??Tak jak na screenie naciskam wtorek i wysuwa mi się pasek notyfikacji

U mnie normalnie włącza się kalendarz. Pasek powiadomień to tak jakby się wyciągał z obudowy :)

#1814 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 11 stycznia 2012 - 17:50

U mnie też jest luźny ;)

ja to zgłosiłem i mi go wymienią na nówkę .

#1815 Mis24

Mis24
  • 66 postów
  • SkądZagłębie

Napisano 11 stycznia 2012 - 17:50

No właśnie u mnie ekran działa praktycznie tak jak na filmiku klikanie w nazwę tygodnia albo wysuwa pasek notyfikacji albo nic nie robi, dodatkowo nie łapie z lewej i prawej strony jakieś 2-3 milimetry. Nie da się rozmawiać przez głośnomówiący bo występuje efekt tak jakby sprzężenia zwrotnego i zaczyna się nasilać i pogłaśniać. Na filmikach i w czasie rozmowy pojawia się static noise a jakby tego jeszcze było mało wibracja wydaje metaliczne dźwięki. Dzisiaj na dokładkę zaczął gubić sygnał!! No tak ale emocje po zakupie ochłonęły :D i dostrzegłem pewne rzeczy które mieć miejsca nie powinny. 20 minut rozmowy z technikami z apple = przełączenie do doradcy który nawet nie chciał słuchać o usterkach bo technicy sami stwierdzili, że nadaje się do natychmiastowej wymiany a z nimi się nie dyskutuje bo wiedzą lepiej :D :D . Kurier do 48h będzie dzwonił więc zapewne weekend bez Jabłuszka :( cóż jakoś przeboleje, grunt, że nowy dostanę - myślę, że bez wad już ... Już z wrażenia bardzo dobrej obsługi zapomniałem dogadać się na wymianę 1 za 1. Jakoś wytrzymam chociaż już się przyzwyczaiłem :P nr seryjny to : DNPGL Mój przycisk POWER jest nieruchomy, tzn nie rusza się lewo prawo ani nic z tych rzeczy.

#1816 Defrag

Defrag
  • 11 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 17:52

W koncu dostalem dzialacy w pelni I4s po dwoch naprawach w T-mobile. Brak zepsutych wibracji, brak static, brak death gripa, ekran ma normalny bialy odcien, bateria trzyma ~2dni przy duzym uzyciu muzyki i gierek, sygnal wychodzacy jest normalnej glosnosci ;) Szkoda tylko ze stracilem wszystkie kontakty, no ale do przezycia ;/

#1817 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 11 stycznia 2012 - 18:50

No właśnie u mnie ekran działa praktycznie tak jak na filmiku klikanie w nazwę tygodnia albo wysuwa pasek notyfikacji albo nic nie robi, dodatkowo nie łapie z lewej i prawej strony jakieś 2-3 milimetry.
Nie da się rozmawiać przez głośnomówiący bo występuje efekt tak jakby sprzężenia zwrotnego i zaczyna się nasilać i pogłaśniać.
Na filmikach i w czasie rozmowy pojawia się static noise a jakby tego jeszcze było mało wibracja wydaje metaliczne dźwięki.
Dzisiaj na dokładkę zaczął gubić sygnał!!
No tak ale emocje po zakupie ochłonęły :D i dostrzegłem pewne rzeczy które mieć miejsca nie powinny.

20 minut rozmowy z technikami z apple = przełączenie do doradcy który nawet nie chciał słuchać o usterkach bo technicy sami stwierdzili, że nadaje się do natychmiastowej wymiany a z nimi się nie dyskutuje bo wiedzą lepiej :D :D . Kurier do 48h będzie dzwonił więc zapewne weekend bez Jabłuszka :( cóż jakoś przeboleje, grunt, że nowy dostanę - myślę, że bez wad już ... Już z wrażenia bardzo dobrej obsługi zapomniałem dogadać się na wymianę 1 za 1. Jakoś wytrzymam chociaż już się przyzwyczaiłem :P
nr seryjny to : DNPGL

Mój przycisk POWER jest nieruchomy, tzn nie rusza się lewo prawo ani nic z tych rzeczy.

jak zadzwoni kurier umow sie na iphona za iphona , czyli dasz im stary jak dostaniesz nowy. Ja tak zrobię , mam tą samą sytuację co Ty :)

#1818 Mychu

Mychu
  • 98 postów
  • SkądWroclove

Napisano 11 stycznia 2012 - 20:20

W koncu dostalem dzialacy w pelni I4s po dwoch naprawach w T-mobile. Brak zepsutych wibracji, brak static, brak death gripa, ekran ma normalny bialy odcien, bateria trzyma ~2dni przy duzym uzyciu muzyki i gierek, sygnal wychodzacy jest normalnej glosnosci ;)

Szkoda tylko ze stracilem wszystkie kontakty, no ale do przezycia ;/

Graty,
napisz jaki masz początek numeru seryjnego :)

#1819 cinek-madryt

cinek-madryt
  • 54 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 20:21

Panowie czy można jakoś skonfigurować pasek powiadomień ( chodzi mi o ten pasek który wyskakuje z góry ) a dokładnej chciałbym , zlikwidować te notowania giełdowe , bo szukam i szukam nie wiem czy nie ma czy co ???

#1820 Mis24

Mis24
  • 66 postów
  • SkądZagłębie

Napisano 11 stycznia 2012 - 20:29

A jeszcze jedno krótkie pytanko, na karton z przesyłką po za NUMEREM ZWROTU coś jeszcze się przykleja?? Tzn dostanę np. na e-mail od kuriera który przyjedzie po przesyłkę dokument do wydrukowania i przyklejenia?? Pytam bo pierwszy raz tak wysyłam ;)

#1821 blu 1

blu 1
  • 237 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 11 stycznia 2012 - 20:46

Panowie czy można jakoś skonfigurować pasek powiadomień ( chodzi mi o ten pasek który wyskakuje z góry ) a dokładnej chciałbym , zlikwidować te notowania giełdowe , bo szukam i szukam nie wiem czy nie ma czy co ???

ustawienia - powiadomienia, klikasz widget giełda i wyłączasz :)

#1822 cinek-madryt

cinek-madryt
  • 54 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 10:03

ok.wielkie dzięki , a jeszcze jedno czy powiadomienia diodą led są tylko do sms czy powinno działać również w przypadku e-mailu ???

#1823 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 12 stycznia 2012 - 10:44

Do wszystkiego. Chodź nie widze problemu, żebyś włączył, wysłał sobie maila, smsa, ustawił budzik itp i sam posprawdzał - pare minut.

#1824 cinek-madryt

cinek-madryt
  • 54 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 12:12

no właśnie dlatego pytam bo na sms działa ale na emaila już nie i dlatego pytałem

#1825 sprytek

sprytek
  • 26 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 12:45

Witam. Po wysłaniu drugi raz telefonu do Regenersis, stwierdzono występujące usterki i wymieniono telefon na nowy ( IPhone 4s biały ). Z nowym narazie wszystko ok. Oprogramowanie 5.0 więc na razie nie zmieniam na 5.0.1.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych