Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wra偶enia

• Zamkni臋ty Temat jest zamkni臋ty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#1801 effe

effe
  • 6聽547 post贸w
  • Sk膮dSzczecin

Napisano 10 stycznia 2012 - 22:13

mam dziwne wra偶enie, 偶e bia艂e egzemplarze s膮 bardziej wadliwe .

To nie ma znaczenia, po prostu wi臋cej os贸b wybra艂o bia艂膮 wersje.

#1802 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 post贸w

Napisano 10 stycznia 2012 - 22:16

Ludzie kupujecie TELEFON (mo偶e i drogi ale telefon) w dodatku produkowany w niesamowitych ilo艣ciach i spodziewacie si臋 偶e ka偶dy egzemplarz b臋dzie wykonany jak zegarki Patek-Phillipe, a ju偶 za absurd nale偶y uzna膰 oddawanie narz臋dzia pracy (i tutaj wida膰 ze dla niekt贸rych iPhone to zabawka) na 3 tygodnie do serwisu z powodu brz臋cz膮cej wibracji.
Te偶 kiedy艣 my艣la艂em ze jak kupie co艣 od Apple to dostane produkt o nieskazitelnej jako艣ci wykonania, ale szybko pogodzi艂em sie z tym ze jest to dobrze wykonana i solidna mas贸wka (tak jest i b臋dzie), iPad 2 - prze艣wituj膮ce 艣wiat艂o (2 wymiany, i 3 ipad dalej ma ten problem - da艂em sobie spok贸j) wibracja w 4s, antena i 偶贸艂te plamy w 4ce, zasyfiaj膮ce si臋 matryce w iMacach, wadliwy g艂adzik w MacBooku Air 13 2011, p臋kaj膮ca obudowa w MacBooku 13 cali itd.
Strasznie odesz艂em od tematu ale chica艂em u艣wiadomi膰 nowym u偶ytkownikom Apple 偶e wad i problem贸w niestety nale偶y sie spodziewa膰 (wypisane przeze mnie problemy u g贸ry s膮 moimi osobistymi do艣wiadczeniami).
A 4s? Mam go miesi膮c, szybki, 艂adny design, bateria w porz膮dku, mam wra偶enie 偶e mam lepszy zasi臋g wi-fi i sieci 3g, udany upgrade z 4ki, spodziewa艂em si臋 w pazdzierniku 5tki ale mimo to nie jestm rozczarowany.

Mam 艣wiadomo艣膰, 偶e to tylko telefon ale posiadaj膮c kilka IP wstecz oczekuje tak samo niezawodno艣ci i wykonania w jak najlepszej jako艣ci jak poprzednie modele. Wi臋c je艣li nawet mi brz臋czy wibracja w 4S b臋d臋 reklamowa艂 ;)

#1803 Mis24

Mis24
  • 66 post贸w
  • Sk膮dZag艂臋bie

Napisano 10 stycznia 2012 - 23:18

Powiedzcie mi czy wy te偶 tak macie jak na tym filmiku?? Major Bug Or Issue with iPhone 4s - YouTube
Ja z pocz膮tku my艣la艂em, 偶e tak ma by膰. Dzisiaj trafi艂em na ten filmik i nie wiem co my艣le膰 na ten temat. Te偶 od boku ekranu jakie艣 2-3 milimetry lewego i prawego nie 艂apie.
Dzisiaj nagra艂em te偶 pierwszy filmik iPhonem no i co jaki艣 czas s艂ycha膰 taki d藕wi臋k jak w g艂o艣nikach jak telefon le偶y blisko i pr贸buje 艂apa膰 sie膰 to chyba ten static noise?
Wibracja powiedzmy, 偶e ok chyba, 偶e przy艂o偶臋 bli偶ej ucha to s艂ycha膰 leciutko metaliczny d藕wi臋k a jak 艣cisn臋 prawy dolny r贸g mija lub ewentualnie jak chwyc臋 za boki lub pukn臋 od ty艂u w ten r贸g.
Dzisiaj mija tydzie艅 jak mam ten telefon no i troch臋 swoich rzeczy na nim. Jak zrobi膰 ewentualn膮 kopi臋 wszystkiego? Bo rozumiem, 偶e jak na gwarancji b臋d臋 wysy艂a艂 to ustawienia fabryczne przywr贸ci膰?
Ehhh jeszcze s膮 momenty, 偶e w og贸le przestaje s艂ysze膰 w g艂o艣niku co kto艣 do mnie m贸wi.
Przez tydzie艅 dzia艂a艂 super.

I jeszcze takie pytanko, przy aplikacji kalendarz jak jest na samej g贸rze, jak palcem naje偶d偶acie na nazw臋 dnia tygodnia i przesuwacie w d贸艂 otwieram wam si臋 pasek powiadomie艅? Nie za wcze艣nie troch臋 go 艂apie??Tak jak na screenie naciskam wtorek i wysuwa mi si臋 pasek notyfikacji

Do艂膮czona grafika

#1804 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 11 stycznia 2012 - 02:49

Ma zwalony ekran, ja tak nie mam, mog臋 wchodzi膰 normalnie w ikonk臋, czy to g贸ra, sam 艣rodek czy jej d贸艂 wszystko gra.

Witam, dzisiaj otrzyma艂em 4S. Niestety nie s艂ysz臋 rozm贸wcy w s艂uchawce, tzn s艂ysz臋 ale tak jakbym mia艂 ustawiony poziom na 1 ... Jutro b臋d臋 reklamowa膰 w Apple Online Store. Jak wygl膮da taka procedura?

Zdejmij foli臋 fabryczn膮 z przodu :D

#1805 blu 1

blu 1
  • 237 post贸w
  • Sk膮dGdynia, PL

Napisano 11 stycznia 2012 - 09:18

Ma zwalony ekran, ja tak nie mam, mog臋 wchodzi膰 normalnie w ikonk臋, czy to g贸ra, sam 艣rodek czy jej d贸艂 wszystko gra.

Zdejmij foli臋 fabryczn膮 z przodu :D

No prosz臋 Ci臋, nie r贸b ze mnie mato艂a...

#1806 _Artek_

_Artek_
  • 1聽048 post贸w

Napisano 11 stycznia 2012 - 09:40

no i sta艂o si臋 drugi te偶 przeszed艂 z sesji DN potwierdzam bia艂y wygl膮da bardziej zacnie szczeg贸lnie z wy艂膮czonym ekranem ale to kwestia gustu ale c贸偶 z tego jak m贸j znienawidzony static noise r贸wnie偶 wyst臋puje do tego ekran wydaje si臋 by膰 bardziej 偶贸艂ty od razu zadzwoni艂em do apple store i bez problemu zaakceptowali z zastrze偶eniem 偶e oczekuj膮 potwierdzenia wysy艂ki pierwszego czarnego wadliwego iPhone

#1807 aquatarion

aquatarion
  • 962 post贸w
  • Sk膮dZabrze

Napisano 11 stycznia 2012 - 10:44

czy wy te偶 macie lu藕ny przycisk ( rusza sie na lewo i prawo ...) power?

#1808 czewiczejs

czewiczejs
  • 74 post贸w
  • Sk膮dMys艂owice, PL

Napisano 11 stycznia 2012 - 11:05

iOS 5 Untethered Jailbreak: iOS 5.0.1 [iPhone 4s / iPad 2] UNTETHERED Jailbreak Free Download [08 JANUARY 2012]
Co o tym s膮dzicie?

#1809 Zwickau

Zwickau
  • 817 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 11 stycznia 2012 - 12:08

iOS 5 Untethered Jailbreak: iOS 5.0.1 [iPhone 4s / iPad 2] UNTETHERED Jailbreak Free Download [08 JANUARY 2012]
Co o tym s膮dzicie?

Fa艂szywe. Czytaj na blogu MuscleNerd czy pod2g

#1810 monis

monis
  • 480 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 11 stycznia 2012 - 12:20

Ludzie kupujecie TELEFON (mo偶e i drogi ale telefon) w dodatku produkowany w niesamowitych ilo艣ciach i spodziewacie si臋 偶e ka偶dy egzemplarz b臋dzie wykonany jak zegarki Patek-Phillipe, a ju偶 za absurd nale偶y uzna膰 oddawanie narz臋dzia pracy (i tutaj wida膰 ze dla niekt贸rych iPhone to zabawka) na 3 tygodnie do serwisu z powodu brz臋cz膮cej wibracji.
Te偶 kiedy艣 my艣la艂em ze jak kupie co艣 od Apple to dostane produkt o nieskazitelnej jako艣ci wykonania, ale szybko pogodzi艂em sie z tym ze jest to dobrze wykonana i solidna mas贸wka (tak jest i b臋dzie), iPad 2 - prze艣wituj膮ce 艣wiat艂o (2 wymiany, i 3 ipad dalej ma ten problem - da艂em sobie spok贸j) wibracja w 4s, antena i 偶贸艂te plamy w 4ce, zasyfiaj膮ce si臋 matryce w iMacach, wadliwy g艂adzik w MacBooku Air 13 2011, p臋kaj膮ca obudowa w MacBooku 13 cali itd.
Strasznie odesz艂em od tematu ale chica艂em u艣wiadomi膰 nowym u偶ytkownikom Apple 偶e wad i problem贸w niestety nale偶y sie spodziewa膰 (wypisane przeze mnie problemy u g贸ry s膮 moimi osobistymi do艣wiadczeniami).
A 4s? Mam go miesi膮c, szybki, 艂adny design, bateria w porz膮dku, mam wra偶enie 偶e mam lepszy zasi臋g wi-fi i sieci 3g, udany upgrade z 4ki, spodziewa艂em si臋 w pazdzierniku 5tki ale mimo to nie jestm rozczarowany.

nie trzeba czeka膰, je艣li zam贸wi艂o si臋 go z apple store

#1811 Colin 79

Colin 79
  • 263 post贸w
  • Sk膮dWa艂brzych, Poland

Napisano 11 stycznia 2012 - 14:07

Jak oznaczona jest dok艂adnie seria lub serie prawdopodobnie wadliwych egzemplarzy 4S ?

#1812 adam2142

adam2142
  • 117 post贸w
  • Sk膮d艁贸d藕

Napisano 11 stycznia 2012 - 14:56

czy wy te偶 macie lu藕ny przycisk ( rusza sie na lewo i prawo ...) power?

U mnie te偶 jest lu藕ny ;)

#1813 lia

lia
  • 304 post贸w
  • Sk膮dLublin, PL

Napisano 11 stycznia 2012 - 16:39

Powiedzcie mi czy wy te偶 tak macie jak na tym filmiku?? Major Bug Or Issue with iPhone 4s - YouTube
Ja z pocz膮tku my艣la艂em, 偶e tak ma by膰. Dzisiaj trafi艂em na ten filmik i nie wiem co my艣le膰 na ten temat. Te偶 od boku ekranu jakie艣 2-3 milimetry lewego i prawego nie 艂apie.

O Matko, ten go艣膰 na chyba zwalon膮 "dotykowo艣膰"!

I jeszcze takie pytanko, przy aplikacji kalendarz jak jest na samej g贸rze, jak palcem naje偶d偶acie na nazw臋 dnia tygodnia i przesuwacie w d贸艂 otwieram wam si臋 pasek powiadomie艅? Nie za wcze艣nie troch臋 go 艂apie??Tak jak na screenie naciskam wtorek i wysuwa mi si臋 pasek notyfikacji

U mnie normalnie w艂膮cza si臋 kalendarz. Pasek powiadomie艅 to tak jakby si臋 wyci膮ga艂 z obudowy :)

#1814 aquatarion

aquatarion
  • 962 post贸w
  • Sk膮dZabrze

Napisano 11 stycznia 2012 - 17:50

U mnie te偶 jest lu藕ny ;)

ja to zg艂osi艂em i mi go wymieni膮 na n贸wk臋 .

#1815 Mis24

Mis24
  • 66 post贸w
  • Sk膮dZag艂臋bie

Napisano 11 stycznia 2012 - 17:50

No w艂a艣nie u mnie ekran dzia艂a praktycznie tak jak na filmiku klikanie w nazw臋 tygodnia albo wysuwa pasek notyfikacji albo nic nie robi, dodatkowo nie 艂apie z lewej i prawej strony jakie艣 2-3 milimetry. Nie da si臋 rozmawia膰 przez g艂o艣nom贸wi膮cy bo wyst臋puje efekt tak jakby sprz臋偶enia zwrotnego i zaczyna si臋 nasila膰 i pog艂a艣nia膰. Na filmikach i w czasie rozmowy pojawia si臋 static noise a jakby tego jeszcze by艂o ma艂o wibracja wydaje metaliczne d藕wi臋ki. Dzisiaj na dok艂adk臋 zacz膮艂 gubi膰 sygna艂!! No tak ale emocje po zakupie och艂on臋艂y :D i dostrzeg艂em pewne rzeczy kt贸re mie膰 miejsca nie powinny. 20 minut rozmowy z technikami z apple = prze艂膮czenie do doradcy kt贸ry nawet nie chcia艂 s艂ucha膰 o usterkach bo technicy sami stwierdzili, 偶e nadaje si臋 do natychmiastowej wymiany a z nimi si臋 nie dyskutuje bo wiedz膮 lepiej :D :D . Kurier do 48h b臋dzie dzwoni艂 wi臋c zapewne weekend bez Jab艂uszka :( c贸偶 jako艣 przeboleje, grunt, 偶e nowy dostan臋 - my艣l臋, 偶e bez wad ju偶 ... Ju偶 z wra偶enia bardzo dobrej obs艂ugi zapomnia艂em dogada膰 si臋 na wymian臋 1 za 1. Jako艣 wytrzymam chocia偶 ju偶 si臋 przyzwyczai艂em :P nr seryjny to : DNPGL M贸j przycisk POWER jest nieruchomy, tzn nie rusza si臋 lewo prawo ani nic z tych rzeczy.

#1816 Defrag

Defrag
  • 11 post贸w

Napisano 11 stycznia 2012 - 17:52

W koncu dostalem dzialacy w pelni I4s po dwoch naprawach w T-mobile. Brak zepsutych wibracji, brak static, brak death gripa, ekran ma normalny bialy odcien, bateria trzyma ~2dni przy duzym uzyciu muzyki i gierek, sygnal wychodzacy jest normalnej glosnosci ;) Szkoda tylko ze stracilem wszystkie kontakty, no ale do przezycia ;/

#1817 aquatarion

aquatarion
  • 962 post贸w
  • Sk膮dZabrze

Napisano 11 stycznia 2012 - 18:50

No w艂a艣nie u mnie ekran dzia艂a praktycznie tak jak na filmiku klikanie w nazw臋 tygodnia albo wysuwa pasek notyfikacji albo nic nie robi, dodatkowo nie 艂apie z lewej i prawej strony jakie艣 2-3 milimetry.
Nie da si臋 rozmawia膰 przez g艂o艣nom贸wi膮cy bo wyst臋puje efekt tak jakby sprz臋偶enia zwrotnego i zaczyna si臋 nasila膰 i pog艂a艣nia膰.
Na filmikach i w czasie rozmowy pojawia si臋 static noise a jakby tego jeszcze by艂o ma艂o wibracja wydaje metaliczne d藕wi臋ki.
Dzisiaj na dok艂adk臋 zacz膮艂 gubi膰 sygna艂!!
No tak ale emocje po zakupie och艂on臋艂y :D i dostrzeg艂em pewne rzeczy kt贸re mie膰 miejsca nie powinny.

20 minut rozmowy z technikami z apple = prze艂膮czenie do doradcy kt贸ry nawet nie chcia艂 s艂ucha膰 o usterkach bo technicy sami stwierdzili, 偶e nadaje si臋 do natychmiastowej wymiany a z nimi si臋 nie dyskutuje bo wiedz膮 lepiej :D :D . Kurier do 48h b臋dzie dzwoni艂 wi臋c zapewne weekend bez Jab艂uszka :( c贸偶 jako艣 przeboleje, grunt, 偶e nowy dostan臋 - my艣l臋, 偶e bez wad ju偶 ... Ju偶 z wra偶enia bardzo dobrej obs艂ugi zapomnia艂em dogada膰 si臋 na wymian臋 1 za 1. Jako艣 wytrzymam chocia偶 ju偶 si臋 przyzwyczai艂em :P
nr seryjny to : DNPGL

M贸j przycisk POWER jest nieruchomy, tzn nie rusza si臋 lewo prawo ani nic z tych rzeczy.

jak zadzwoni kurier umow sie na iphona za iphona , czyli dasz im stary jak dostaniesz nowy. Ja tak zrobi臋 , mam t膮 sam膮 sytuacj臋 co Ty :)

#1818 Mychu

Mychu
  • 98 post贸w
  • Sk膮dWroclove

Napisano 11 stycznia 2012 - 20:20

W koncu dostalem dzialacy w pelni I4s po dwoch naprawach w T-mobile. Brak zepsutych wibracji, brak static, brak death gripa, ekran ma normalny bialy odcien, bateria trzyma ~2dni przy duzym uzyciu muzyki i gierek, sygnal wychodzacy jest normalnej glosnosci ;)

Szkoda tylko ze stracilem wszystkie kontakty, no ale do przezycia ;/

Graty,
napisz jaki masz pocz膮tek numeru seryjnego :)

#1819 cinek-madryt

cinek-madryt
  • 54 post贸w

Napisano 11 stycznia 2012 - 20:21

Panowie czy mo偶na jako艣 skonfigurowa膰 pasek powiadomie艅 ( chodzi mi o ten pasek kt贸ry wyskakuje z g贸ry ) a dok艂adnej chcia艂bym , zlikwidowa膰 te notowania gie艂dowe , bo szukam i szukam nie wiem czy nie ma czy co ???

#1820 Mis24

Mis24
  • 66 post贸w
  • Sk膮dZag艂臋bie

Napisano 11 stycznia 2012 - 20:29

A jeszcze jedno kr贸tkie pytanko, na karton z przesy艂k膮 po za NUMEREM ZWROTU co艣 jeszcze si臋 przykleja?? Tzn dostan臋 np. na e-mail od kuriera kt贸ry przyjedzie po przesy艂k臋 dokument do wydrukowania i przyklejenia?? Pytam bo pierwszy raz tak wysy艂am ;)

#1821 blu 1

blu 1
  • 237 post贸w
  • Sk膮dGdynia, PL

Napisano 11 stycznia 2012 - 20:46

Panowie czy mo偶na jako艣 skonfigurowa膰 pasek powiadomie艅 ( chodzi mi o ten pasek kt贸ry wyskakuje z g贸ry ) a dok艂adnej chcia艂bym , zlikwidowa膰 te notowania gie艂dowe , bo szukam i szukam nie wiem czy nie ma czy co ???

ustawienia - powiadomienia, klikasz widget gie艂da i wy艂膮czasz :)

#1822 cinek-madryt

cinek-madryt
  • 54 post贸w

Napisano 12 stycznia 2012 - 10:03

ok.wielkie dzi臋ki , a jeszcze jedno czy powiadomienia diod膮 led s膮 tylko do sms czy powinno dzia艂a膰 r贸wnie偶 w przypadku e-mailu ???

#1823 czaku

czaku
  • 285 post贸w
  • Sk膮dLondyn, UK

Napisano 12 stycznia 2012 - 10:44

Do wszystkiego. Chod藕 nie widze problemu, 偶eby艣 w艂膮czy艂, wys艂a艂 sobie maila, smsa, ustawi艂 budzik itp i sam posprawdza艂 - pare minut.

#1824 cinek-madryt

cinek-madryt
  • 54 post贸w

Napisano 12 stycznia 2012 - 12:12

no w艂a艣nie dlatego pytam bo na sms dzia艂a ale na emaila ju偶 nie i dlatego pyta艂em

#1825 sprytek

sprytek
  • 26 post贸w

Napisano 12 stycznia 2012 - 12:45

Witam. Po wys艂aniu drugi raz telefonu do Regenersis, stwierdzono wyst臋puj膮ce usterki i wymieniono telefon na nowy ( IPhone 4s bia艂y ). Z nowym narazie wszystko ok. Oprogramowanie 5.0 wi臋c na razie nie zmieniam na 5.0.1.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0

0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych