Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#1776 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 postów
  • SkądNowy Sacz, Poland

Napisano 09 stycznia 2012 - 21:21

po kaszubsku :)

#1777 megamasta

megamasta
  • 152 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 21:25

ja serio pytam, bo wszędzie piszą że nie wspomaga PL, tylko ENG, DE i coś tam jeszcze

#1778 Mis24

Mis24
  • 66 postów
  • SkądZagłębie

Napisano 09 stycznia 2012 - 21:25

A ja mam takie pytanie, wszyscy co zamawiali dostali z iOS 5 ? No i drugie :P kto robił update do 5.0.1 ? Bo ja ciągle się waham bo działa mi całkiem dobrze i nie wiem już teraz czy robić aktualizację czy nie ? @up po angielsku no chyba, że znasz lepiej inny język obsługiwany przez SIRI ;)

#1779 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 09 stycznia 2012 - 21:28

ja serio pytam, bo wszędzie piszą że nie wspomaga PL, tylko ENG, DE i coś tam jeszcze

Dołączona grafika

#1780 maibatsu

maibatsu
  • 245 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 22:49

Dziwne jest to, że problemy z zasięgiem występują w różnym nasileniu w różnym czasie. Są dni kiedy jest wszystko ok, są dni sporadycznego występowania, a są dni jak dzisiaj, kiedy praktycznie cały czas gubi sieć. Z ciekawości wziąłem starego iP 3g, również z kartą t-mobile, włączyłem w nim 3g i okazało się, że również gubi sieć w podobnych momentach co 4s. Być może na problemy z nowym iPhonem nakładają się też autentyczne problemy z siecią w danym miejscu.

---------- Wpis dodano o 17:16 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:47 ----------

Sprawdziłem również w htc hd2 z kartą t-mobile i też traci zasięg do zera. Więc teraz jestem totalnie ogłupiony, bo nie wiem na ile to są problemy z iPhonem, a na ile z siecią. Na bank u mnie są problemy z t-mobile i sieć 3g operatora zanika na wszystkich urządzeniach.

Mi z kolei od wczoraj ani razu zasieg nie spadl do zera, do jednej kreski tak, ale nie do zera.
Wybor sieci auto, dane sieci wlaczone.
Czyli wyglada to raczej na problem ze strony t-mobile.pl

#1781 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 09 stycznia 2012 - 22:56

Mi z kolei od wczoraj ani razu zasieg nie spadl do zera, do jednej kreski tak, ale nie do zera.
Wybor sieci auto, dane sieci wlaczone.

Jest w nowej becie 5.1 wyłączenie 3g, więc to powinno pomóc również.

#1782 maibatsu

maibatsu
  • 245 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 23:00

Oh thank God !

#1783 Zorski

Zorski
  • 54 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 stycznia 2012 - 23:31

Coś w tym jest, bo mnie wczoraj (niedziela) w t-mobile też zasięg spadał do zera, a dziś normalnie pełen zakres!

A co do 5.0.1 to mojego otrzymanego w wymianie zostawiłem z 5.0, bo obawiam się, że jeżeli połowa cudów iphona 4s to bugi w oprogramowaniu to może lepiej poczekać na 5.1!

#1784 Mis24

Mis24
  • 66 postów
  • SkądZagłębie

Napisano 09 stycznia 2012 - 23:50

@up no właśnie ja się ciągle zastanawiam. W sumie nie narzekam na działanie bo i nie ma na co, chociaż czasami programy potrafią mi zrobić psikus ale to raczej ich wina nie softu w telefonie bo ich ponowne włączenie pomaga i problem znika.

#1785 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 09 stycznia 2012 - 23:54

Wyłączenie 3g polepszy również baterię, warto poczekać na 5.1 w takim przypadku.

#1786 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 08:44

nie można rozpocząć synchronizacji ani przez wifi ani przez kabel co może być nie tak?

#1787 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 09:17

Po nie pierwszym i nie ostatnim kontakcie z iP4S stwierdzam ze zdecydowanie nie... Za delikatne nadal to jest. Poczekamy zobaczymy co przyniesie pod koniec roku 5 generacja czy warto bedzie czekac... Poki co pozostaje wierny dalej BB pomimo ze mialem juz nie jednego iP ale to nie jest jeszcze to

#1788 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 stycznia 2012 - 09:49

Z jakiego BB korzystasz? I czy tylko użyte materiały w iP4/4S Ci nie odpowiadają?

#1789 virgojavier

virgojavier
  • 7 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 13:46

Postanowiłem podzieliś się z użytkownikami tego forum moimi obserwacjami po miesiącu użytkowania 4S...: - bateria... (wciąż próbuję znaleść te optymalne dla mojego stylu użytkowania ustawienia), jak narazie wystarcza na niecałe 2 dni (WIFI w domu ON, w pracy 3G z wyłączonym WIFI, Usługi lokalizacji ON, Operatorzy Automatycznie OFF, Jasność tak na 65%, Facetime ON, iMsg ON, poczta na PUSH, WIFI sync ON, iCloud ON). Nie wiem czy jest to dobry wynik, mnie osobiście satysfakcjonuje dość średnio. - sieć... no cóż bardzo często (z włączonym WIFI - na 3G tego nie ma), zanika mi sygnał kompletnie i pojawia się komunikat o utracie sieci. Trwa to 2-3s, ale bardzo wkurzające - echo w rozmowach.... a jakże występuje i to bardzo często - wibracje... podobne do tych o których pisze się na tym forum. - kolory wyświetlacza... Porównując z iPhonem 4 mojej żony, 4S wydaje się jakiś wyblakły, lekko żółtawy (czytałem, że z czasem to przejdzie) - potrójne, poczwórne dźwięki przychodzących wiadomości (problem zniknał podczas mojego pobytu w Polsce na T-mobilu) natomiast w UK na O2 problem jest ciągle obecny - iMSG (w Polsce problemy z aktywacją), po kombinowaniu, wyczaiłem że za cholere nie da się aktywować ani Facetime ani iMSG kiedy w ustawieniach DATA i CZAS opcja Ustaw Automatycznie jest OFF. Dajemy na ON i problem znika:) - lekko przycina mi się COVER FLOW Jak narazie to tyle. Nie wiem czy mam się wybrać do Genius Bar i zarządać wymiany? Czy tak poprostu ma być i mam z tym życ? PS. Polecam w ustawieniach WIFI zmienić wartość DNS na 8.8.8.8 (odczułem mniejsze zużycie baterii)

#1790 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 15:11

Dzisiaj oddawałem IP do wysłania do serwisu (w T-Mobile). Ile trzeba czekać aż odeślą? I gdzie można sprawdzić status naprawy/wymiany?

#1791 sprytek

sprytek
  • 26 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 16:12

Witam. Czeka się około 10 dni. Status naprawy możesz śledzić na Regenersis (Warsaw)

#1792 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 17:14

bateria... (wciąż próbuję znaleść te optymalne dla mojego stylu użytkowania ustawienia), jak narazie wystarcza na niecałe 2 dni (WIFI w domu ON, w pracy 3G z wyłączonym WIFI, Usługi lokalizacji ON, Operatorzy Automatycznie OFF, Jasność tak na 65%, Facetime ON, iMsg ON, poczta na PUSH, WIFI sync ON, iCloud ON). Nie wiem czy jest to dobry wynik, mnie osobiście satysfakcjonuje dość średnio.

Moim zdaniem to bardzo przyzwoity wynik przy takich ustawieniach.

kolory wyświetlacza... Porównując z iPhonem 4 mojej żony, 4S wydaje się jakiś wyblakły, lekko żółtawy (czytałem, że z czasem to przejdzie)

Nie przejdzie. Znikały żółte plamy, nie odcień.

#1793 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 18:15

Po nie pierwszym i nie ostatnim kontakcie z iP4S stwierdzam ze zdecydowanie nie... Za delikatne nadal to jest. Poczekamy zobaczymy co przyniesie pod koniec roku 5 generacja czy warto bedzie czekac... Poki co pozostaje wierny dalej BB pomimo ze mialem juz nie jednego iP ale to nie jest jeszcze to

Też mam BB (9700). Oceniam, że jest dobry do pracy. Jestem brokerem, sporo dzwonie + sms + szybkie maile (także w aucie). Klawisze są przydatne. Ale iPhone prywatnie wykorzystuje bo to inna jakość obsługi netu + aplikacje.

#1794 muggin90

muggin90
  • 4 postów

Napisano 10 stycznia 2012 - 18:55

dużo z Was reklamowało 4S z powodu wibracji? Co na to Regenersis? Jak długo się teraz czeka? Ja już reklamowałem raz telefon z powodu ekranu i czekałem 3 tygodnie ale odesłali nowy z lepszym ekranem... teraz chce jeszcze chwile "przeczekac" zeby znowu nie czekac 3 tygodni...

#1795 Mychu

Mychu
  • 98 postów
  • SkądWroclove

Napisano 10 stycznia 2012 - 21:27

Ja dziś oddałem mojego via salon firmowy Orange. Usterki jakie zgłosiłem: 1. Komunikaty "Awaria SIM" nawet przy 5.0.1 v2 - stwierdzona w obecności pracownika co zostało zapisane 2. Static noise 3. Głośna wibra Zobaczymy ile poczekam i co wyczekam. Mój iP to "słynna" seria DNPGMXXX. Mam WIELKĄ nadzieje na nówkę sztukę z późniejszego okresu produkcji.

#1796 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 postów
  • SkądTarnów

Napisano 10 stycznia 2012 - 21:30

Ludzie kupujecie TELEFON (może i drogi ale telefon) w dodatku produkowany w niesamowitych ilościach i spodziewacie się że każdy egzemplarz będzie wykonany jak zegarki Patek-Phillipe, a już za absurd należy uznać oddawanie narzędzia pracy (i tutaj widać ze dla niektórych iPhone to zabawka) na 3 tygodnie do serwisu z powodu brzęczącej wibracji. Też kiedyś myślałem ze jak kupie coś od Apple to dostane produkt o nieskazitelnej jakości wykonania, ale szybko pogodziłem sie z tym ze jest to dobrze wykonana i solidna masówka (tak jest i będzie), iPad 2 - prześwitujące światło (2 wymiany, i 3 ipad dalej ma ten problem - dałem sobie spokój) wibracja w 4s, antena i żółte plamy w 4ce, zasyfiające się matryce w iMacach, wadliwy gładzik w MacBooku Air 13 2011, pękająca obudowa w MacBooku 13 cali itd. Strasznie odeszłem od tematu ale chicałem uświadomić nowym użytkownikom Apple że wad i problemów niestety należy sie spodziewać (wypisane przeze mnie problemy u góry są moimi osobistymi doświadczeniami). A 4s? Mam go miesiąc, szybki, ładny design, bateria w porządku, mam wrażenie że mam lepszy zasięg wi-fi i sieci 3g, udany upgrade z 4ki, spodziewałem się w pazdzierniku 5tki ale mimo to nie jestm rozczarowany.

#1797 blu 1

blu 1
  • 237 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 10 stycznia 2012 - 21:30

Witam, dzisiaj otrzymałem 4S. Niestety nie słyszę rozmówcy w słuchawce, tzn słyszę ale tak jakbym miał ustawiony poziom na 1 ... Jutro będę reklamować w Apple Online Store. Jak wygląda taka procedura?

#1798 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 10 stycznia 2012 - 21:33

Ja dzisiaj wymieniłem białego 4s 16gb drugi raz. Za pierwszym razem był "static noise" + bateria.

W tym wymienionym po około tygodniu zaczęły dziać się cuda. Przestały dochodzić sms, nie można było wysyłać. Rozmowy wychodzące niby działały, ale z drugiej strony nic nie było słychać. uSima wymieniałem dwa razy. Restore z backupem i bez. Obie wersje 5.0.1. Nic nie pomagało, po tygodniu robiło się to samo. Zaczynało się zawsze od dziwnego dzwonka sms-ów => iphone 4s bug - YouTube

#1799 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 10 stycznia 2012 - 22:11

mam dziwne wrażenie, że białe egzemplarze są bardziej wadliwe .

#1800 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 10 stycznia 2012 - 22:13

mam dziwne wrażenie, że białe egzemplarze są bardziej wadliwe .

W tym samym czasie kupowałem czarnego 32GB. Z nim nie mam żadnych problemów. Biały żony j/w.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych