iPhone 4S - Pierwsze wrażenia
Napisano 08 stycznia 2012 - 00:58
Napisano 08 stycznia 2012 - 13:28
Egh.. Podnosze telefon ze stołu i widzę komunikat "brak zasięgu". Do tego zgubił wi-fi tak, ze musiałem je wyłączyć i włączyć żeby załapal, no ręce opadają.
U mnie również problem się pojawił ponownie dzisiaj. Zgłosiłem ponownie bug, że również po restore problem powraca.
Napisano 08 stycznia 2012 - 18:44
U mnie również problem się pojawił ponownie dzisiaj. Zgłosiłem ponownie bug, że również po restore problem powraca.
Widzę że macie inny problem.. Jak macie ustawioną sieć (operator) ? na sztywno? Ja np. mam automatycznie, nie mam tego problemu, ale za to death grip!
Naprawdę nie macie uścisku śmierci? Czy wam to po prostu nie przeszkadza?
Napisano 09 stycznia 2012 - 01:02
Napisano 09 stycznia 2012 - 01:21
to jest faktycznie szczegół ale jest to rozwiązanie (dioda lampy błyskowej) dalekie od dyskrecji i wygody. W większości przypadków mamy włączone automatyczne wygaszanie ekranu i kładziemy telefon ekranem do góry. W NOKIA E7 jest to rozwiązane tak, że w przycisku START jest dyskretna LED która pulsuje wolno jak telefon jest w stanie czuwania i szybko jak jest jakiś komunikat. Wygodne i dyskretne - jedna z niewielu udanych właściwości NOKIACzepianie się detali, jak się chce wiedzieć o nadchodzącej wiadomości wystarczy telefon położyć tak, żeby widzieć diodę! I po problemie... ;-)
---------- Wpis dodano o 01:21 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:13 ----------
no tak - nie zauważyłem. Można utworzyć grupę przeglądarką lub na MacOS. Sytuacja staje się jednak kłopotliwa jak używamy danych tylko lokalnie (bez iCloud). Poza tym dalej nie widzę możliwości przypisania różnych dzwonków do różnych grup. Jeżeli jest aplikacja do grupowych SMSów to poszukam.@big_lynx... oprócz tego, że można tworzyć grupy w iCloud to i są aplikacje do stworzone zarówno do tego, jak i dzięki którym można wysłać smsy "masowo" do grupy...
pzdr
A tak na marginesie to istnieje coś takiego jak ACM na iOS (np. Melon Mobile
Napisano 09 stycznia 2012 - 02:50
Napisano 09 stycznia 2012 - 09:07
Widzę że macie inny problem.. Jak macie ustawioną sieć (operator) ? na sztywno? Ja np. mam automatycznie, nie mam tego problemu, ale za to death grip!
Naprawdę nie macie uścisku śmierci? Czy wam to po prostu nie przeszkadza?
Ja mam ustawionego operatora na sztywno. Czasami zaobserwuje brak zasięgu ale w miejscach gdzie wszystkie telefony mają problem z zasięgiem

Może Cię oszukali i masz zwykłą czwórkę ?
Napisano 09 stycznia 2012 - 11:18
Zapewne akurat to rozwiązanie jest patentem Nokii. Ale przychodzi mi na myśl coś co wyłączyłem ostatnio - wyświetlanie się treści początkowej wiadomości na ekranie i ewentualnie wibracja zamiast dżwięku (w moim starym 3G na starym sofcie można nawet było dwukrotnie powtórzyć...)W NOKIA E7 jest to rozwiązane tak, że w przycisku START jest dyskretna LED która pulsuje wolno jak telefon jest w stanie czuwania i szybko jak jest jakiś komunikat. Wygodne i dyskretne - jedna z niewielu udanych właściwości NOKIA[COLOR="Silver"]
Napisano 09 stycznia 2012 - 13:13
Ja mam ustawionego operatora na sztywno. Czasami zaobserwuje brak zasięgu ale w miejscach gdzie wszystkie telefony mają problem z zasięgiem
Uścisku śmierci nie ma
Pisałem wcześniej, że to był główny powód dla którego wymieniłem 4 na 4S. Żadnego spadku kresek po złapaniu telefonu
Może Cię oszukali i masz zwykłą czwórkę ?
Nie oszukali mnie

Ps. jest już drugi użytkownik, nawet nagrał film z problemem:
Do tematu:
http://myapple.pl/ip...asiegiem-2.html
Film:
Napisano 09 stycznia 2012 - 13:51

Napisano 09 stycznia 2012 - 13:58
Wrócił do mnie iphone z Regenersis , nóweczka
, do tej pory nie znalazłem żadnej wady
.
Death gripa nie masz?
Napisano 09 stycznia 2012 - 14:00
Nie oszukali mnie
mam 4s i zaraz ide oddać na gwarancję (skoro nie wszystkie modele mają ta wadę). Ale jak ja trzymam w prawej dłoni to tez w sumie jest git, problem widzę dopiero jak trzymam telefon w lewej dłoni...[/url]
Może masz lewą rękę wykonaną z innego materiału co prawą ?

Napisano 09 stycznia 2012 - 14:01
Może masz lewą rękę wykonaną z innego materiału co prawą ?
A tak na poważnie to reklamuj bo wygląda to na usterkę sprzętową. Tylko żeby Ci nie odesłali z kwitkiem, że źle trzymasz telefon, co dla mnie jest totalną bzdurą
Myślę że nie będzie problemu bo mam jeszcze głośną wibre..
Napisano 09 stycznia 2012 - 14:04
Wrócił do mnie iphone z Regenersis , nóweczka
, do tej pory nie znalazłem żadnej wady
.
A powiedz jeszcze jakie usterki posiadał telefon.
---------- Wpis dodano o 14:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:02 ----------
Głośna wibra i u mnie jest, jutro idę reklamować.
Napisano 09 stycznia 2012 - 14:09
Napisano 09 stycznia 2012 - 14:09
no tak - nie zauważyłem. Można utworzyć grupę przeglądarką lub na MacOS. Sytuacja staje się jednak kłopotliwa jak używamy danych tylko lokalnie (bez iCloud). Poza tym dalej nie widzę możliwości przypisania różnych dzwonków do różnych grup. Jeżeli jest aplikacja do grupowych SMSów to poszukam.
lokalnie też możesz tworzyć grupy na telefonie chociażby przez ten sam program, który służy do "masowego" wysyłania smsów i maili - Groups, ale dzwonki z tego co się orientuję niestety tylko indywidualnie możesz wybrać...
Napisano 09 stycznia 2012 - 14:44
Napisano 09 stycznia 2012 - 17:16
---------- Wpis dodano o 17:16 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:47 ----------
Sprawdziłem również w htc hd2 z kartą t-mobile i też traci zasięg do zera. Więc teraz jestem totalnie ogłupiony, bo nie wiem na ile to są problemy z iPhonem, a na ile z siecią. Na bank u mnie są problemy z t-mobile i sieć 3g operatora zanika na wszystkich urządzeniach.
Napisano 09 stycznia 2012 - 17:25
Napisano 09 stycznia 2012 - 17:33
Odebrałem dzisiaj iPhone. Cepy nie stwierdzili żadnej wady. Standardowa formułka - telefon sprawny, przywrócone ustawienia fabrycznie. Szlag by ich trafił. Ale ja nie odpuszczę.
Jaka usterka ?
Napisano 09 stycznia 2012 - 17:36
Tez chciałem zadać to pytanie i gdzie reklamowany?Jaka usterka ?
Ja oddałem dzisiaj do orange (babka chciała tylko telefon, ale oddałem jej razem ze wszystkim)
-zbyt silna, głośna wibracja
-telefon traci zasięg jak jest trzymany w rekach
Mam nadzieję że reklamacja zostanie rozpatrzona pozytywnie.
Napisano 09 stycznia 2012 - 17:44
Odebrałem dzisiaj iPhone. Cepy nie stwierdzili żadnej wady. Standardowa formułka - telefon sprawny, przywrócone ustawienia fabrycznie. Szlag by ich trafił. Ale ja nie odpuszczę.
U mnie bylo to samo ( wibracja + slaby dzwiek przy polaczeniu wych ), za drugim razem jak oddajesz domagaj sie zeby bylo 'stwierdzono wade przy odbierajacym aparat' na reklamacji. Dzisiaj dzwonilem do Regenersis, telefon wymieniony na nowy, jutro/pojutrze bedzie do odebrania.
Napisano 09 stycznia 2012 - 17:45
Napisano 09 stycznia 2012 - 20:02

Napisano 09 stycznia 2012 - 21:08
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych