Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#1751 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 postów

Napisano 08 stycznia 2012 - 00:58

@big_lynx... oprócz tego, że można tworzyć grupy w iCloud to i są aplikacje do stworzone zarówno do tego, jak i dzięki którym można wysłać smsy "masowo" do grupy... pzdr

#1752 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 08 stycznia 2012 - 13:28

Egh.. Podnosze telefon ze stołu i widzę komunikat "brak zasięgu". Do tego zgubił wi-fi tak, ze musiałem je wyłączyć i włączyć żeby załapal, no ręce opadają.

U mnie również problem się pojawił ponownie dzisiaj. Zgłosiłem ponownie bug, że również po restore problem powraca.

#1753 saek1985

saek1985
  • 125 postów

Napisano 08 stycznia 2012 - 18:44

U mnie również problem się pojawił ponownie dzisiaj. Zgłosiłem ponownie bug, że również po restore problem powraca.

Widzę że macie inny problem.. Jak macie ustawioną sieć (operator) ? na sztywno? Ja np. mam automatycznie, nie mam tego problemu, ale za to death grip!
Naprawdę nie macie uścisku śmierci? Czy wam to po prostu nie przeszkadza?

#1754 maibatsu

maibatsu
  • 245 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 01:02

Wylaczylem cellurar data i problem prawie znikl. Prawie, bo jeszcze czasami dostane "no service", ale to juz naprawde sporadycznie. Moze to i wina miejsca w ktorym mieszkam, chociaz zaden inny telefon w domu nie traci zasiegu calkowicie. Tyle ze to tez takie rozwiazanie tymczasowe, bo poza zasiegiem wi-fi trzeba te opcje wlaczac zeby byc online. Co do uscisku smierci, to poki co nie zaobserwowalem takiego problemu. Wybor sieci teraz mam automatyczny, wczesniej probowalem z manualnym i to chyba bez wiekszej roznicy w moim przypadku. Moze to t-mobile jakos sie "gryzie" z iPhone ?

#1755 big_lynx

big_lynx
  • 122 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 01:21

Czepianie się detali, jak się chce wiedzieć o nadchodzącej wiadomości wystarczy telefon położyć tak, żeby widzieć diodę! I po problemie... ;-)

to jest faktycznie szczegół ale jest to rozwiązanie (dioda lampy błyskowej) dalekie od dyskrecji i wygody. W większości przypadków mamy włączone automatyczne wygaszanie ekranu i kładziemy telefon ekranem do góry. W NOKIA E7 jest to rozwiązane tak, że w przycisku START jest dyskretna LED która pulsuje wolno jak telefon jest w stanie czuwania i szybko jak jest jakiś komunikat. Wygodne i dyskretne - jedna z niewielu udanych właściwości NOKIA

---------- Wpis dodano o 01:21 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:13 ----------

@big_lynx... oprócz tego, że można tworzyć grupy w iCloud to i są aplikacje do stworzone zarówno do tego, jak i dzięki którym można wysłać smsy "masowo" do grupy...
pzdr

no tak - nie zauważyłem. Można utworzyć grupę przeglądarką lub na MacOS. Sytuacja staje się jednak kłopotliwa jak używamy danych tylko lokalnie (bez iCloud). Poza tym dalej nie widzę możliwości przypisania różnych dzwonków do różnych grup. Jeżeli jest aplikacja do grupowych SMSów to poszukam.

A tak na marginesie to istnieje coś takiego jak ACM na iOS (np. Melon Mobile

#1756 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 09 stycznia 2012 - 02:50

dzwonki możesz przypisać wchodząc w każdy kontakt, inaczej chyba nie ma sposobu

#1757 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 09:07

Widzę że macie inny problem.. Jak macie ustawioną sieć (operator) ? na sztywno? Ja np. mam automatycznie, nie mam tego problemu, ale za to death grip!
Naprawdę nie macie uścisku śmierci? Czy wam to po prostu nie przeszkadza?

Ja mam ustawionego operatora na sztywno. Czasami zaobserwuje brak zasięgu ale w miejscach gdzie wszystkie telefony mają problem z zasięgiem ;) Uścisku śmierci nie ma ;) Pisałem wcześniej, że to był główny powód dla którego wymieniłem 4 na 4S. Żadnego spadku kresek po złapaniu telefonu :)
Może Cię oszukali i masz zwykłą czwórkę ?

#1758 Zorski

Zorski
  • 54 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 stycznia 2012 - 11:18

W NOKIA E7 jest to rozwiązane tak, że w przycisku START jest dyskretna LED która pulsuje wolno jak telefon jest w stanie czuwania i szybko jak jest jakiś komunikat. Wygodne i dyskretne - jedna z niewielu udanych właściwości NOKIA[COLOR="Silver"]

Zapewne akurat to rozwiązanie jest patentem Nokii. Ale przychodzi mi na myśl coś co wyłączyłem ostatnio - wyświetlanie się treści początkowej wiadomości na ekranie i ewentualnie wibracja zamiast dżwięku (w moim starym 3G na starym sofcie można nawet było dwukrotnie powtórzyć...)

#1759 saek1985

saek1985
  • 125 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 13:13

Ja mam ustawionego operatora na sztywno. Czasami zaobserwuje brak zasięgu ale w miejscach gdzie wszystkie telefony mają problem z zasięgiem ;) Uścisku śmierci nie ma ;) Pisałem wcześniej, że to był główny powód dla którego wymieniłem 4 na 4S. Żadnego spadku kresek po złapaniu telefonu :)
Może Cię oszukali i masz zwykłą czwórkę ?

Nie oszukali mnie :) mam 4s i zaraz ide oddać na gwarancję (skoro nie wszystkie modele mają ta wadę). Ale jak ja trzymam w prawej dłoni to tez w sumie jest git, problem widzę dopiero jak trzymam telefon w lewej dłoni...

Ps. jest już drugi użytkownik, nawet nagrał film z problemem:

Do tematu:
http://myapple.pl/ip...asiegiem-2.html

Film:

#1760 elvvis

elvvis
  • 19 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 13:51

Wrócił do mnie iphone z Regenersis , nóweczka :D , do tej pory nie znalazłem żadnej wady :) .

#1761 saek1985

saek1985
  • 125 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 13:58

Wrócił do mnie iphone z Regenersis , nóweczka :D , do tej pory nie znalazłem żadnej wady :) .

Death gripa nie masz?

#1762 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 14:00

Nie oszukali mnie :) mam 4s i zaraz ide oddać na gwarancję (skoro nie wszystkie modele mają ta wadę). Ale jak ja trzymam w prawej dłoni to tez w sumie jest git, problem widzę dopiero jak trzymam telefon w lewej dłoni...[/url]

Może masz lewą rękę wykonaną z innego materiału co prawą ? ;) A tak na poważnie to reklamuj bo wygląda to na usterkę sprzętową. Tylko żeby Ci nie odesłali z kwitkiem, że źle trzymasz telefon, co dla mnie jest totalną bzdurą ;)

#1763 saek1985

saek1985
  • 125 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 14:01

Może masz lewą rękę wykonaną z innego materiału co prawą ? ;) A tak na poważnie to reklamuj bo wygląda to na usterkę sprzętową. Tylko żeby Ci nie odesłali z kwitkiem, że źle trzymasz telefon, co dla mnie jest totalną bzdurą ;)

Myślę że nie będzie problemu bo mam jeszcze głośną wibre..

#1764 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 14:04

A powiedz jeszcze jakie usterki posiadał telefon.

---------- Wpis dodano o 14:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:02 ----------

Głośna wibra i u mnie jest, jutro idę reklamować.

#1765 elvvis

elvvis
  • 19 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 14:09

death gripa nie ma , zepsuty mikrofon , hałasował w nagraniach i wibracja jakby moneta w garnku latała.

#1766 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 14:09

no tak - nie zauważyłem. Można utworzyć grupę przeglądarką lub na MacOS. Sytuacja staje się jednak kłopotliwa jak używamy danych tylko lokalnie (bez iCloud). Poza tym dalej nie widzę możliwości przypisania różnych dzwonków do różnych grup. Jeżeli jest aplikacja do grupowych SMSów to poszukam.

lokalnie też możesz tworzyć grupy na telefonie chociażby przez ten sam program, który służy do "masowego" wysyłania smsów i maili - Groups, ale dzwonki z tego co się orientuję niestety tylko indywidualnie możesz wybrać...

#1767 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 14:44

Connection Delay. Recovery Actions Underway mam taki status nowej przesyłki ma ktoś jakiś pomysł co się stało

#1768 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 09 stycznia 2012 - 17:16

Dziwne jest to, że problemy z zasięgiem występują w różnym nasileniu w różnym czasie. Są dni kiedy jest wszystko ok, są dni sporadycznego występowania, a są dni jak dzisiaj, kiedy praktycznie cały czas gubi sieć. Z ciekawości wziąłem starego iP 3g, również z kartą t-mobile, włączyłem w nim 3g i okazało się, że również gubi sieć w podobnych momentach co 4s. Być może na problemy z nowym iPhonem nakładają się też autentyczne problemy z siecią w danym miejscu.

---------- Wpis dodano o 17:16 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:47 ----------

Sprawdziłem również w htc hd2 z kartą t-mobile i też traci zasięg do zera. Więc teraz jestem totalnie ogłupiony, bo nie wiem na ile to są problemy z iPhonem, a na ile z siecią. Na bank u mnie są problemy z t-mobile i sieć 3g operatora zanika na wszystkich urządzeniach.

#1769 BORAX

BORAX
  • 443 postów
  • SkądKrynica Morska/Elbląg

Napisano 09 stycznia 2012 - 17:25

Odebrałem dzisiaj iPhone. Cepy nie stwierdzili żadnej wady. Standardowa formułka - telefon sprawny, przywrócone ustawienia fabrycznie. Szlag by ich trafił. Ale ja nie odpuszczę.

#1770 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 17:33

Odebrałem dzisiaj iPhone. Cepy nie stwierdzili żadnej wady. Standardowa formułka - telefon sprawny, przywrócone ustawienia fabrycznie. Szlag by ich trafił. Ale ja nie odpuszczę.

Jaka usterka ?

#1771 saek1985

saek1985
  • 125 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 17:36

Jaka usterka ?

Tez chciałem zadać to pytanie i gdzie reklamowany?

Ja oddałem dzisiaj do orange (babka chciała tylko telefon, ale oddałem jej razem ze wszystkim)
-zbyt silna, głośna wibracja
-telefon traci zasięg jak jest trzymany w rekach

Mam nadzieję że reklamacja zostanie rozpatrzona pozytywnie.

#1772 Defrag

Defrag
  • 11 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 17:44

U mnie bylo to samo ( wibracja + slaby dzwiek przy polaczeniu wych ), za drugim razem jak oddajesz domagaj sie zeby bylo 'stwierdzono wade przy odbierajacym aparat' na reklamacji. Dzisiaj dzwonilem do Regenersis, telefon wymieniony na nowy, jutro/pojutrze bedzie do odebrania.

#1773 BORAX

BORAX
  • 443 postów
  • SkądKrynica Morska/Elbląg

Napisano 09 stycznia 2012 - 17:45

Jeden biały badpixel, zakłócenia podczas transmisji danych w 3G

#1774 qulaa

qulaa
  • 38 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 stycznia 2012 - 20:02

Dzisiaj doszedł do mnie iPhone 4s z T-mobile. Zamówiony w zeszłym tygodniu. Wibracja idealna, jakoś rozmów idealna, zasięgu nie gubi, uchwytu śmierci też nie zauważyłem. Raz z max zasięgu spadło o jedną kreskę. Siro rozwala system :D. Jedynie wsparcie dla lokalizacji w PL by się przydało bo wsparcie dla języka polskiego można przeboleć bez problemu. Jak trzyma bateria to dopiero się okaże na razie mogę powiedzieć, że po 2h zabawy z SIRI na WIFI spadło tylko 15% więc chyba nie jest źle

#1775 megamasta

megamasta
  • 152 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 21:08

a to po jakiemu sie rozmawia z SIRI bedac w PL?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych