iPhone 4S - Pierwsze wrażenia
Napisano 27 listopada 2011 - 15:38

Napisano 27 listopada 2011 - 16:00
Napisano 27 listopada 2011 - 16:10

Napisano 27 listopada 2011 - 17:11
5 min- 1GB
Nie bierz 16, lepiej poczekaj na 32
16 Ma sens w iPhone 4, tutaj jest przeznaczona dla maaaało wymagających użytkowników, albo dla kogoś kogo nie bardzo stać na większą pojemność.
Telefon jest tak drogi, że mało kto nawet myśli o wydaniu jeszcze większych pieniędzy na większą pamięć....
Napisano 27 listopada 2011 - 17:17
Telefon jest tak drogi, że mało kto nawet myśli o wydaniu jeszcze większych pieniędzy na większą pamięć....
i tutaj mam inną teorie.
jeżeli przewidujesz takie zastosowanie telefonu to zainwestuj w pamięć.
wydać 3,5 tyś czy 4,0 to już przy tej kwocie to pestka.
lepiej dołożyć niż później żałować.
Napisano 27 listopada 2011 - 17:21
Napisano 27 listopada 2011 - 18:10
Napisano 27 listopada 2011 - 18:13
Koledzy co do aplikacji, czy ktoś z was ma jeszcze problem z samoczynnym wyłączeniem się parlingo w wersji płatnej?? Darmowa działa bezproblemowo, a z płatnej się normalnie korzystać nie da, na ip4 czy touchu 4, wszystko działa bez problemowo tylko na 4s coś mi nie działa, żadnych wiecej problemów z telefonem nie mam, wibracje działają idealnie, nie słychać a czuć.
To raczej problem ma Palringo a nie IP4s
Napisano 27 listopada 2011 - 21:09
Dokładnie myślę tak samo. Szkoda, że nie ma wersji 64 GB w Tmobile.i tutaj mam inną teorie.
jeżeli przewidujesz takie zastosowanie telefonu to zainwestuj w pamięć.
wydać 3,5 tyś czy 4,0 to już przy tej kwocie to pestka.
lepiej dołożyć niż później żałować.
Napisano 27 listopada 2011 - 21:14
Napisano 27 listopada 2011 - 22:00
ja tak naprawdę jestem ciekaw daty iOS 5.0.2 i czy coś zmieni w kwestii baterii, jednak moim skromnym zdaniem ubywa jej zbyt szybko w stosunku do tego co robię w telefonie. Mam nadzieje ze firma poważnie podchodzi do tematu jak najszybszej korekty oprogramowania.
Kolego powiedz mi czego oczekujesz po baterii w ip4s?? Sądzisz że przy używania wytrzyma Ci wiecej niż dwa dni?? Grubo się myślisz! Ja przy dobrze skonfiguriwanym specjalnie pod czas pracy baterii 4s'ie, ujadę max. 3dni, nie korzystając prawie z żadnej funkcji! 2 dni przy moim użytkowaniu robią na mnie olbrzymie wrażenie! Nie oszczedzam nic z energii!! Oglądam filmy, przy każdej okazji słucham muzyki łącze przez wifi, GPRS, korzystam z powiadomień push i trzech skrzynek pocztowych, SIRI no i gram.
Zanim coś kolego napiszesz polecam Ci poczytać na forum (jest tego dużo) jak prawidłowo skonfiguriwać swój telefon, bo coś mam wrażenie ze nie masz zielonego pojęcia o urządzeniach apple inc.
A zresztą jaki smartfon o porównywalnej jakosci obrazu, szybkosci i precyzji wytrzymuje Ci wiecej niż 2dni?? SGS II, nie, zdecydowanie nie, czas pracy porównywalny, Motorola milestone, nie! HTC HD7? Nie! Wadą telefonów tego typu jest krótki czas pracy baterii, a jak coś Ci nie pasuje to kup starą czarno-białą nokię (trzyma nawet 3tyg.)
Pozdrawiam,
Patryk_
Napisano 27 listopada 2011 - 22:22
Napisano 27 listopada 2011 - 22:24
Nie wieże w to co czytamKolego powiedz mi czego oczekujesz po baterii w ip4s?? Sądzisz że przy używania wytrzyma Ci wiecej niż dwa dni?? Grubo się myślisz! Ja przy dobrze skonfiguriwanym specjalnie pod czas pracy baterii 4s'ie, ujadę max. 3dni, nie korzystając prawie z żadnej funkcji! 2 dni przy moim użytkowaniu robią na mnie olbrzymie wrażenie! Nie oszczedzam nic z energii!! Oglądam filmy, przy każdej okazji słucham muzyki łącze przez wifi, GPRS, korzystam z powiadomień push i trzech skrzynek pocztowych, SIRI no i gram.
Zanim coś kolego napiszesz polecam Ci poczytać na forum (jest tego dużo) jak prawidłowo skonfiguriwać swój telefon, bo coś mam wrażenie ze nie masz zielonego pojęcia o urządzeniach apple inc.
A zresztą jaki smartfon o porównywalnej jakosci obrazu, szybkosci i precyzji wytrzymuje Ci wiecej niż 2dni?? SGS II, nie, zdecydowanie nie, czas pracy porównywalny, Motorola milestone, nie! HTC HD7? Nie! Wadą telefonów tego typu jest krótki czas pracy baterii, a jak coś Ci nie pasuje to kup starą czarno-białą nokię (trzyma nawet 3tyg.)
Pozdrawiam,
Patryk_
Żeby pisać coś takiego trzeba mieć choć szczyptę informacji jak działa moja bateria, a potem wywody mi prawić o tym jaki jestem zielony.
To jest mój trzeci iP i przez te lata nabrałem doświadczenia i porównania. Wiec odpowiem ci tak, w 3gs którego posiadałem od premiery do teraz wiec policz sobie ten czas, praktycznie nie wyłączałem 3g ani wi-fi, ani lokalizacji ani ukrytych włączonych aplikacji poroplastu niczego nie wyłączałem by baterie oszczędzać i trzymał mi w granicach dwóch dni. Warunki do pracy miał fatalne praca przez 8 gadzin w potrznej hali gdzie gubił zasięg i znajdował co chwile wiec jeszcze bardziej obciążona bateria. mineły lata i w 3GS bateria super trzyma.
W 4s wyłączone praktycznie wszystko co się da by zużycie było jak najmniejsze gdy potrzebny internet wtedy sie włącza źródło internetu po czym znów odłącza by wytrzymał jak najdłużej i przy tak komfortowych warunkach wytrzymuje jeden dzień góra. W nocy w stanie czuwania to żędu 40% straty baterii przez 8 godzin czekania na nowy dzień.
ja nie wymagam od 4s super ekstra wojskowej baterii niech będzie taka jak W 3GS
PS poza tym sam gówno wiesz o problemie baterii jak nie czytasz o tym że iOS 5.0 i 5.0.1 spowodowało nadmierne zużycie baterii przeważnie w 4 i 4s. Apple przyznało się do tego faktu i jest w stanie pracy nad tym. Wyciągasz wnioski i osądzasz ludzi że nic nie wiedzą i są zieloni?
ty za to jesteś czerwony i nie powiem ci z jakim warzywem mi się kojarzysz
Napisano 27 listopada 2011 - 22:37
Naprawdę zżera Ci 40% przez noc?W 4s wyłączone praktycznie wszystko co się da by zużycie było jak najmniejsze gdy potrzebny internet wtedy sie włącza źródło internetu po czym znów odłącza by wytrzymał jak najdłużej i przy tak komfortowych warunkach wytrzymuje jeden dzień góra. W nocy w stanie czuwania to żędu 40% straty baterii przez 8 godzin czekania na nowy dzień.

Masz internet 3G?
Napisano 27 listopada 2011 - 22:41
Naprawdę zżera Ci 40% przez noc?
U mnie wygląda to tak: http://img69.imagesh...6/baterialr.png
Masz internet 3G?
Mam podobnie, a jak włączę tryb samolotowy, to jeden procent ubywa.
Napisano 27 listopada 2011 - 22:51
Napisano 27 listopada 2011 - 22:51
Naprawdę zżera Ci 40% przez noc?
U mnie wygląda to tak: http://img69.imagesh...6/baterialr.png
Masz internet 3G?
No i tak jak u ciebie moim zdaniem powinno wyglądać. Kilku procentowe zużycie przez noc uwarunkowane jeszcze od konfiguracji.
u mnie praktycznie wszystko odłączone co zmienia ip w normalny telefon

Nawet się zastanawiałem by na czas oczekiwania nowego softu wrócić z powrotem do 3GS
Napisano 27 listopada 2011 - 23:01
To może zgłoś go do reklamacji? Ja też mam 4S i sam widzisz jak to wygląda. Tyle, że tak jak mówię, nie mam internetu 3G, możę to w tym tkwi problem...No i tak jak u ciebie moim zdaniem powinno wyglądać. Kilku procentowe zużycie przez noc uwarunkowane jeszcze od konfiguracji.
u mnie praktycznie wszystko odłączone co zmienia ip w normalny telefoni tak procenty lecą szybko
Nawet się zastanawiałem by na czas oczekiwania nowego softu wrócić z powrotem do 3GS
Napisano 27 listopada 2011 - 23:22
To może zgłoś go do reklamacji? Ja też mam 4S i sam widzisz jak to wygląda. Tyle, że tak jak mówię, nie mam internetu 3G, możę to w tym tkwi problem...
To nie chodzi o 3g.
Jak nowy soft nie wiele zmieni oddaje go i wracam do mojego staruszka 3GS
Napisano 27 listopada 2011 - 23:58
Napisano 28 listopada 2011 - 02:11
Napisano 28 listopada 2011 - 06:54
Napisano 28 listopada 2011 - 07:08
Napisano 28 listopada 2011 - 07:56
Napisano 28 listopada 2011 - 09:25

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych