Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#801 jar3ck

jar3ck
  • 36 postów

Napisano 26 listopada 2011 - 23:28

Na forum Apple coraz więcej ludzi rozczarowanych problemem z wibracją

https://discussions....art=30&tstart=0

Nie pozostaje mi nic innego jak telefon do Apple Polska i wybadanie sprawy jak wygląda procedura wymiany. Byłoby miło gdyby autoryzowane serwisy takie jak iSpot przeprowadzały wymianę w ich imieniu.

#802 Yankos

Yankos
  • 92 postów
  • SkądLegionowo, Poland

Napisano 26 listopada 2011 - 23:52

Czytając wasze posty dochodzę do wrażenia że po raz pierwszy trafił mi się telefon bez wad. Dzwonię, wszystko normalnie znajomi mnie słyszą (i ja też) bez żadnych dźwięków iskier czy czegoś innego, bateria działa jak w iPhone 4 (1 dzień przy małym użytkowaniu wytrzyma, choć powinna lepiej działać), wibracja normalna bez żadnych oddźwięków kiedy telefonu nie ściskam, jedynie co jak stuknę palcem z tyłu obudowy u góry to jest słyszane brzęczenie (Wy też tak macie?). iOS fabryczny 5.0.

#803 donhatti

donhatti
  • 5 postów

Napisano 27 listopada 2011 - 00:46

Po jednym dniu od odesłania dostałem nowego i wszystko działa bez problemu nawet bateria trzyma tak jak powinna. Jeżeli ktoś ma problemy takie jak ja miałem z pierwszym modelem nie krępować się i oddawać :P

---------- Wpis dodano o 00:46 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:45 ----------

Dostałem swojego Iphona 4S 16gb 5.0.1 dwa dni temu. Od razu pojawił się problem z komunikatem "awaria sim". Po restarcie telefonu wszystko wracało do normy. Po wykonaniu kilku rozmów zauważyłem poważny problem rozmów wychodzących. Po wykonaniu połączenia wyskakiwał "błąd połączenia" nastepnie telefon tracił zasięg aby go następnie odzyskać i po tym moża było wykonać ze dwa połączenia wychodzące ale już po trzecim błąd wracam i tak w kółko. Próbowałem z różnymi kartami SIM i wszędzie występował ten problem. Oczywiście występował problem krótkiego czasu baterii. Po restartach, restore, postanowiłem zwrócić wadliwy telefon i aktualnie jestem w trakcie załatwiania procedury wymiany telefonu na nowy. Czy ktoś też miał podobne problemy ?

#804 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 27 listopada 2011 - 00:48

Czytając wasze posty dochodzę do wrażenia że po raz pierwszy trafił mi się telefon bez wad.
Dzwonię, wszystko normalnie znajomi mnie słyszą (i ja też) bez żadnych dźwięków iskier czy czegoś innego, bateria działa jak w iPhone 4 (1 dzień przy małym użytkowaniu wytrzyma, choć powinna lepiej działać), wibracja normalna bez żadnych oddźwięków kiedy telefonu nie ściskam, jedynie co jak stuknę palcem z tyłu obudowy u góry to jest słyszane brzęczenie (Wy też tak macie?).
iOS fabryczny 5.0.

Jeżeli chodzi Ci o odgłosy z okolic aparatu to normalne, że coś tam "lata".

#805 jar3ck

jar3ck
  • 36 postów

Napisano 27 listopada 2011 - 00:53

Po jednym dniu od odesłania dostałem nowego i wszystko działa bez problemu nawet bateria trzyma tak jak powinna. Jeżeli ktoś ma problemy takie jak ja miałem z pierwszym modelem nie krępować się i oddawać :P

---------- Wpis dodano o 00:46 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:45 ----------

Możesz opisać dokładniej jak ta cała procedura wymiany wygląda?

#806 dawid1972

dawid1972
  • 316 postów

Napisano 27 listopada 2011 - 08:37

Czytając wasze posty dochodzę do wrażenia że po raz pierwszy trafił mi się telefon bez wad.
Dzwonię, wszystko normalnie znajomi mnie słyszą (i ja też) bez żadnych dźwięków iskier czy czegoś innego, bateria działa jak w iPhone 4 (1 dzień przy małym użytkowaniu wytrzyma, choć powinna lepiej działać), wibracja normalna bez żadnych oddźwięków kiedy telefonu nie ściskam, jedynie co jak stuknę palcem z tyłu obudowy u góry to jest słyszane brzęczenie (Wy też tak macie?).
iOS fabryczny 5.0.

też tak mam, ale czy to norma ? czytając forum tak

#807 npkolo

npkolo
  • 75 postów
  • SkądWARSZAWA

Napisano 27 listopada 2011 - 09:12

Gdzie kupowałeś iphona ?????

#808 Hubi1

Hubi1
  • 51 postów

Napisano 27 listopada 2011 - 11:29

Witam wszystkich!

Czy ktoś z was, którzy posiadają iPhone 4S ma problem z głośno działającą wibracją? Jest to niesamowicie wkurzające. Pomaga przyciśnięcie prawego dolnego rogu w okolicach home button, ale to przecież bez sensu.

Czytając wątek na zagranicznym forum widzę, że nie jestem sam.

iPhone 4S vibrate soundclip - MacRumors Forums

A tak to brzmi:

2shared - download 4SVibrate.mp3

Niektórzy pisali, że wymieniano im telefon kilka razy, a problem i tak w końcu wracał.

Proszę o wasze komentarze na ten temat.

Dzięki i pozdrawiam!

Mam to samo, ale czy to mi przeszkadza? Po prostu brzmi inaczej niż w 4

#809 grzech987

grzech987
  • 387 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 27 listopada 2011 - 11:37

Na forum Apple coraz więcej ludzi rozczarowanych problemem z wibracją

https://discussions....art=30&tstart=0

Nie pozostaje mi nic innego jak telefon do Apple Polska i wybadanie sprawy jak wygląda procedura wymiany. Byłoby miło gdyby autoryzowane serwisy takie jak iSpot przeprowadzały wymianę w ich imieniu.

Ispot nie jest serwisem! Na stronie apple mozna sprawdzic kto jest serwisem, ispot tylko sklep i niektore maja punkt w ktorym mozna oddac sprzet a oni go wysylaja do serwisu.

#810 wędkarz

wędkarz
  • 21 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 27 listopada 2011 - 11:52

Również posiadam ten problem z wibracją co większość osób. Czy to powód do oddania telefonu na gwarancje ? Chyba nic to nie zmieni bo to globalna wada iPhona więc co z tego, że odeślę na gwarancję jak przyślą nowy z tym samym problemem.

#811 ipodfan

ipodfan
  • 344 postów

Napisano 27 listopada 2011 - 12:24

Również posiadam ten problem z wibracją co większość osób.
Czy to powód do oddania telefonu na gwarancje ?
Chyba nic to nie zmieni bo to globalna wada iPhona więc co z tego, że odeślę na gwarancję jak przyślą nowy z tym samym problemem.

a z jakiej dystrybucji jest Twój telefon? ja mam z t-mobile i nie mam tego problemu.

#812 wędkarz

wędkarz
  • 21 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 27 listopada 2011 - 12:41

a z jakiej dystrybucji jest Twój telefon? ja mam z t-mobile i nie mam tego problemu.

Również posiadam z T-mobile

#813 iKubik

iKubik
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 27 listopada 2011 - 13:12

Widzę, że wy też zauważyliście, że kolory są cieplejsze? ;P Raczej to nie jest problem jak w iMakach bo byłyby plamy cieplejsze i zimniejsze, a nie tak jak jest ;)
A tutaj mały screen ile ubywa mi baterii przez noc:
http://img69.imagesh...6/baterialr.png
3G wyłączone, bo nie mam w abonamencie, Wi-Fi cąły czas włączone, niektóre usługi lokalizacyjne też, transfer danych sieci kom. wyłączony, programy działające w tle też (nie licząc aplikacji "Zdjęcia" xD).

#814 lia

lia
  • 304 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 27 listopada 2011 - 13:19

[Update] Nie mam static noise, coś mi się wydawało. Poza tym chciałam się wypowiedzieć w kwestii baterii. Nie uważam że jest z nią problem, jak to jest tu wspominane. Wczoraj zainstalowałam sobie NFS Undercover i naginałam pół dnia. Aktualnie mam w gotowości: 2 dni 0 godzin (stan baterii 7%) - i od razu dodam, że wczoraj pół dnia grałam w NFS. Więc chyba nie jest tak źle. Dla porównania iPhone 4 wytrzymał mi przy normalnym użytkowaniu 2 dni 19 godzin. Jednakże wtedy w nic nie grałam. W razie wątpliwości, pytać :)

#815 allminator1997

allminator1997
  • 130 postów
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Napisano 27 listopada 2011 - 13:30

Czytając wasze komentarze boje się odebrać mojego iPhona z T-Mobile .

#816 lia

lia
  • 304 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 27 listopada 2011 - 13:31

Czytając wasze komentarze boje się odebrać mojego iPhona z T-Mobile .

Oj tam, oj tam - dobrze będzie.

#817 karas2002

karas2002
  • 308 postów
  • SkądWilkasy

Napisano 27 listopada 2011 - 14:03

[Update]
Nie mam static noise, coś mi się wydawało.

Zacznij coś pobierać przez 3G i przyłóż ucho do loga Apple. Mi się też wydawało, że nie mam, a jednak!

#818 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 27 listopada 2011 - 14:11

Ja mam iP z T-Mobile Nie mam Static Noise, bateria trochę gorsza niż we wcześniejszym modelu (iP 4), trochę się zagrzewa podczas ładowania lub wykonując jakieś (chyba) "mocniejsze" operacje, szczególnie po prawej stronie na ramce, wibracja nie brzęczy a po naciśnięciu dołu telefonu działa tak samo, ekran o odcieniu cieplejszym co wg mnie nie jest fajne ale może się przyzwyczaję ;)

#819 jar3ck

jar3ck
  • 36 postów

Napisano 27 listopada 2011 - 14:11

Również posiadam ten problem z wibracją co większość osób.
http://www.youtube.com/watch?v=QLPhVauPNak&feature=related
Czy to powód do oddania telefonu na gwarancje ?
Chyba nic to nie zmieni bo to globalna wada iPhona więc co z tego, że odeślę na gwarancję jak przyślą nowy z tym samym problemem.

Powoli też dochodzę do takiego wniosku. Najchętniej to rozkręciłbym telefon i nakleił coś na klapkę, żeby działało to jak ściskanie obudowy palcem. Nawet gdybym miał odpowiedni wkrętak, to nie wiem czy sobie poradzę z tym.

#820 wędkarz

wędkarz
  • 21 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 27 listopada 2011 - 14:31

Chyba nie ma sensu oddawać czegoś takiego na gwarancję, przecież w 2012 w połowie ma być nowy iPhone (ponoć) więc wtedy można oddać aby naprawili bądź dali nowy i wtedy już iP4S można sprzedać jako nowy w celu kupna nowego iP 5 :D PS. Polska mentalności - kombinowanie :D

#821 jar3ck

jar3ck
  • 36 postów

Napisano 27 listopada 2011 - 14:50

Dopiero w połowie 2013? Masakra, mój 4S już dawno gwarancję straci :P

#822 wędkarz

wędkarz
  • 21 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 27 listopada 2011 - 15:02

Sorki za błąd w połowie 2012 :P

#823 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 27 listopada 2011 - 15:04

Dobrze, że nie pospieszyłem się z zakupem 4s. Jak widzę jak słyszę to ten model ma większe problemy od 4. Dlatego zostaję przy nieco starszym bracie (poczciwej i niezawodnej) 4.

#824 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 27 listopada 2011 - 15:16

ja tam nie mam problemów, wszystko jest ok. Tylko wyświetlacz ma inny cieplejszy odcień

#825 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 27 listopada 2011 - 15:17

e tam problemu. uznane za wadliwe z reklamacji trafią do poprawki. dokręcą śrubki... wyregulują, i pójdzie z nową naklejką do konsumenta. a ten nawet się nie zorientuje że ma telefon już po naprawie. samo życie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych