Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• This topic is locked This topic is locked
2920 replies to this topic

#551 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 21 November 2011 - 16:20

Moja nowa 4ka ma z jednej strony ciemniejszy wyświetlacz i cóż zrobić... Fatalna kontrola jakości w Apple/Foxconn.

#552 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 posts
  • SkądNowy Sacz, Poland

Posted 21 November 2011 - 17:39

możesz wrzucić foto jak to wygląda? myślę że wymienią na nowy

#553 Danio02

Danio02
  • 369 posts

Posted 21 November 2011 - 17:46

Człowiek oczekuje produktu wolnego od wad. Zabawy z serwisem trwają, a niektórzy nie mają na to czasu.

#554 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 21 November 2011 - 17:47

Ciężko to w zasadzie dostrzec, a tym bardziej na fotce - trzeba to po prostu zobaczyć i myślę, że Regenersis nie uzna tego...

#555 Danio02

Danio02
  • 369 posts

Posted 21 November 2011 - 17:50

Jak masz czas i chęci to walcz! Udowodniłem, że jest to możliwe ;)

#556 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 21 November 2011 - 17:56

Jak dla mnie iPhone 4S to wspaniały telefon. Kupiłem ze względu na aparat, ogólnie porównując do iP 4 jest znacznie szybszy

#557 B2B

B2B
  • 60 posts
  • SkądPL/UK

Posted 21 November 2011 - 18:01

Ja wyzej. Apart, szybkosc, Siri - to na co moge narzekac to... bateria. Jednego razy po doladowaniu zeszlo w ciagu nocy 4 proc. nastepnego - 16 proc. Co ciekawe za pierwszym razem wyzerowalem ustawienia sieciowe, a za drugim - nie. Niemniej caly czas jest cos nie tak z bateria i licze ze iOS 5.0.2 wreszcie to rozwiaze.

---------- Wpis dodano o 19:01 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:59 ----------

I jeszcze jedno. Moj zachwyt spowodowany jest tym, ze na 4S przesiadlem sie z 3GS. ;)

Pzdr.

#558 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 posts
  • SkądNowy Sacz, Poland

Posted 21 November 2011 - 18:17

co do aparatu w 4s to naprawdę dopracowali używam go w pracy do robienia zdjęć technicznych i rozdzielczość pozwala na dobre powiększanie.
ps jeżeli ktoś bardziej będzie go używał na przykład w plenerze polecam zrobić panoramiczne foty
Odblokowanie paska autokorekty i trybu panoramy w iOS5 bez jailbreak

#559 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 21 November 2011 - 19:22

Jak masz czas i chęci to walcz! Udowodniłem, że jest to możliwe ;)

Wątpię, że wymienią mi z tego powodu, na nich działa inny - słaby zasięg, czy też nie działający przycisk Home. Wszystko inne właściwie rozpatrują jako 'usterka' oprogramowania. Ich lekarstwem jest na to wgranie najnowszego softu. Poza tym, boję się, że nowy model może mieć ciepłe kolory, a tego już na pewno nie wymienią.

#560 Danio02

Danio02
  • 369 posts

Posted 21 November 2011 - 19:30

@lewy No to dodaj kilka innych wad, chociażby wspominany problem z zasięgiem albo zanikanie sygnału (rzeczy, których nie są w stanie sprawdzić) ;) Warto spróbować.

#561 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 November 2011 - 19:42

A Ty się już zdecydowałeś na zakup?
Mój również się nie grzeje jakoś specjalnie. Porównywalnie do 3gs a w czasie ładowania nie zaobserwowałem (jeszcze nie ładowałem do dołączoną ładowarką ale sprawdzę w najbliższym czasie). Póki co u mnie wzorowo działa i nie zaobserwowałem problemów opisywanych tutaj.

Ja już dawno się zdecydowałem tylko odbieram go dopiero w tę sobotę w salonie orange.
Jeżeli chodzi o iPhone 4 to nikt z mojej rodziny (siostra,tata,ja) nie mieliśmy/mamy problemu z zasięgiem (orange) oprócz oczywiście zanikania internetu. Podobno w orange to bardzo częsta sprawa i jest niby spowodowana obciążeniami serwerów ? ;P No i to jest jedyny wkurzający problem.

Jeżeli chodzi o moje odczucia co do iPhone 4S to nie podoba mi się za bardzo ogólny kształt. Chodzi mi tutaj o prestiżową firmę jaką jest Apple, człowiek płacąc za telefon wart ok 3000 zł nie powinien w ogóle czytać tematów na forum typu "gubi to, przegrzewa, bateria, pomocy) a już na pewno nie pisać takie tematy ;D Ja powinienem być pewny niezawodności, funkcjonalności tego telefonu a nie czekać z niecierpliwością na nowy update. Proszę Was...jeszcze do tego mam wymieniać taką słuchawkę? Wypuszczając moim zdaniem najlepszy telefon na rynku (będąc i chcąc być o tym przekonanym) powinno chować głowę w piasek jak tak wielu użytkowników się na to skarży. Odbierając telefon ze sklepu/od kuriera/operatora powinienem być pewny jego ideału a w tym wypadku boję się co mnie czeka. Tak chyba być nie powinno

#562 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 21 November 2011 - 20:01

Oprocz Apple do serwisu ostatnio oddawalem Hagenuka chyba w 1998 roku bo sie wylaczal. Dostalem wtedy zastepczy pamietam. W Sammim, Nokii, BB jakos ekrany sa podobne w tych samych modelach, podobnie dzialaja przyciski. Gonienie za wiekszym zyskiem generuje zwiekszanie tolerancji w zakresie polityki jakosciowej ? W Chinach robi sie drogo. Mam nadzieje ze 5 nie bedzie skladany w Bangladeszu albo Afganistanie z calym szacunkiem dla tych panstw.

#563 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 posts
  • SkądGdynia, PL

Posted 21 November 2011 - 23:19

Żebym tylko nie miał problemów z kartą sim ,o ktorym zaczynają pisać inne strony ;)

Dziś właśnie doświadczyłem problemów z kartą sim, którą telefon po prostu przestał widzieć. Dopiero restart pomógł.
Na razie mam dwa problemy, o których dość dużo na różnych forach: static noise i problem z sim ( co prawda zdarzyło się to dopiero jeden raz ). Jeśli poprawka systemu tego nie wyeliminuje ( i problem z sim będzie się powtarzał ), to nie bedę raczej zadowolonym użytkownikiem . . .

#564 conkerkh

conkerkh
  • 458 posts

Posted 22 November 2011 - 00:12

Ja już dawno się zdecydowałem tylko odbieram go dopiero w tę sobotę w salonie orange.
Jeżeli chodzi o iPhone 4 to nikt z mojej rodziny (siostra,tata,ja) nie mieliśmy/mamy problemu z zasięgiem (orange) oprócz oczywiście zanikania internetu. Podobno w orange to bardzo częsta sprawa i jest niby spowodowana obciążeniami serwerów ? ;P No i to jest jedyny wkurzający problem.

Jeżeli chodzi o moje odczucia co do iPhone 4S to nie podoba mi się za bardzo ogólny kształt. Chodzi mi tutaj o prestiżową firmę jaką jest Apple, człowiek płacąc za telefon wart ok 3000 zł nie powinien w ogóle czytać tematów na forum typu "gubi to, przegrzewa, bateria, pomocy) a już na pewno nie pisać takie tematy ;D Ja powinienem być pewny niezawodności, funkcjonalności tego telefonu a nie czekać z niecierpliwością na nowy update. Proszę Was...jeszcze do tego mam wymieniać taką słuchawkę? Wypuszczając moim zdaniem najlepszy telefon na rynku (będąc i chcąc być o tym przekonanym) powinno chować głowę w piasek jak tak wielu użytkowników się na to skarży. Odbierając telefon ze sklepu/od kuriera/operatora powinienem być pewny jego ideału a w tym wypadku boję się co mnie czeka. Tak chyba być nie powinno

Przeciez proces produkcji ma to do siebie ze nie jest doskonaly i zadna kontrola jakosci nie wyeliminuje wszystkich problemow, po to sa gwarancje chyba nie?

#565 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 22 November 2011 - 00:42

Gwarancja w Polsce to kpina.

#566 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 22 November 2011 - 08:49

Ja mam wrażenie, że 4s jest bardziej podatny na rysy niż 4. Po kilku dniach mam ich sporo. Dbam o sprzęt. Rysy potrafią się pojawić nawet na przodzie po przetarciu szmatką od MacBooka Pro.

#567 pluck

pluck
  • 78 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 22 November 2011 - 10:15

Na Gizmodo pojawił się taki artykuł: iPhone 4S ma problemy z kartą SIM . Użytkownicy iPhone 4S potwierdzacie opisane problemy ? Te same problemy zgłaszają ludzie z innych krajów na forum apple: https://discussions....tart=0&tstart=0

ja mam problem z kartą sim :( mogę dzwonić, odbierać polaczenia/smsy przez 5 minut. Potem niby wszystko w porzadku ale dane po sieci gsm sie nie wysylaja ani nie odbieraja. Tylko restart pomaga. Podobno karty 128kb pomagaja, ale w PL takich T-Mobile nie prowadzi.

Zglasza ten problem wiele osob, wiec moze 5.0.2 rozwiaze problem. A w miedzyczasie sprawdze swoja karte sim jeszcze. Aczkolwiek nie licze na za wiele. Telefon fajny, ale szkoda, ze z niego dzwonic nie moge...

#568 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 22 November 2011 - 11:10

Używam Orange i nie mam problemów z sim na 4S. Podobno, niestety 5.0.2 ma się opóźnić i nie pojawić się w tym tygodniu.

---------- Wpis dodano o 11:10 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:02 ----------

Naprawdę nie chcę wychodzić na największego malkontenta na tym forum ale Apple mógłby się trochę postarać. Gdyby byli tani to rozumiem ale cenią się a ja kupując ich sprzęt chcę także odpowiedniej jakości.

#569 mtbakk

mtbakk
  • 24 posts

Posted 22 November 2011 - 11:24

iPhone 4S - Ile wam tak naprawdę trzyma bateria? WITAM Kilka dni temu otrzymałem swój egzemplarz iPhone 4S zamówiony w Apple Store PL i mam go już pełne 7 dni więc mogę już coś o nim powiedzieć. Jedyne co mi w nim nie pasuje to czas pracy na baterii. Chciałbym porównać swój czas na baterii z czasem innych użytkowników dlatego prosiłbym was abyście napisali ile wam trzyma bateria wg poniższego szablonu. Wersja iOS: 5.0.1 Bateria trzyma: 16h i zostaje około 15-20% Użytkowanie: - WiFi włączone (cały czas) - Usługi lokalizacyjne włączone (cały czas) - Bluetooth wyłączone (cały czas) - Synchronizacja poczty co godzinę - Czas rozmów 1h - Ilość wysłanych i odebranych smsów 20-30 szt. - Ilość odebranych maili 4-5 szt. - Nie słuchałem muzyki - Nie specjalnie używałem Safari - Głównie instalowałem aplikacje z AppStore i szperałem po menu. Wydaje mi się że na to jak użytkowałem telefon to bateria trzyma bardzo krótko.

#570 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 posts
  • SkądGdynia, PL

Posted 22 November 2011 - 12:15

[/COLOR]Naprawdę nie chcę wychodzić na największego malkontenta na tym forum ale Apple mógłby się trochę postarać. Gdyby byli tani to rozumiem ale cenią się a ja kupując ich sprzęt chcę także odpowiedniej jakości.

Dokładnie. Zwykle cena = jakość. Chciałbym napisać coś pozytywnego ... może po 5.0.2 :->

#571 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 22 November 2011 - 12:19

[QUOTE=sojer2005;1747735][/COLOR]Naprawdę nie chcę wychodzić na największego malkontenta na tym forum ale Apple mógłby się trochę postarać. Gdyby byli tani to rozumiem ale cenią się a ja kupując ich sprzęt chcę także odpowiedniej jakości.[/QUOTE]

Dokładnie. Ja również liczyłem, że telefon będzie dobrej jakości - za taką cenę.[/QUOTE]

Jakość to pojęcie bardzo subiektywne. Dla mńie 4S spełnia moje oczekiwania, może dlatego, że są realne? Nie potrzebuje wbudowanego tostera, suszarki itp i czasu pracy 2 tygodnie.

#572 rbej

rbej
  • 596 posts
  • SkądTrójmiasto

Posted 22 November 2011 - 12:38

Sojer2005. Płacisz to wymagasz. I bardzo dobrze. Przynajmniej nie jesteś minimalistą jak większość użytkowników sprzętu Apple, którym jedyne co wystarcza do szczęścia to logo nadgryzionego jabłuszka.

#573 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 posts
  • SkądGdynia, PL

Posted 22 November 2011 - 12:49

Jakość to pojęcie bardzo subiektywne. Dla mńie 4S spełnia moje oczekiwania, może dlatego, że są realne? Nie potrzebuje wbudowanego tostera, suszarki itp i czasu pracy 2 tygodnie.

Moje oczekiwania są jak najbardziej realne. Praca baterii nie jest koszmarem - to nie jest mega problem dla mnie ( mam około 5 i pół godziny intersywnego użytkowania ).
Natomiast niech ktoś wypowie na temat " dźwięków ", które dochodzą ze środka telefonu podczas trwania rozmów czy pobierania danych przez 3G .... Trochę mnie dziwi, że firma, która dba o każdy szczegół w trakcie projektownia nowych produktów, przegapiła to. I nie jest to wada mojego telefonu, w internecie pełno tego typu narzekań, podobno dotyczy to każdej 4S.

Gdyby nie powyższe, byłbym bardzo zadowolony :->

#574 kamil1114

kamil1114
  • 596 posts

Posted 22 November 2011 - 13:03

Tak , ja również mam problem static noise i powoli mnie to już irytuje , tym bardziej ,że jestem w trakcie czytania biografii Steve Jobsa teraz akurat czytam o jego perfekcjonizmie i zastanawiam się , czy firm Apple może być dalej dla mnie synonimem dobrej jakości ,tak jak kiedyś, bo powoli się rozczarowuję. I czy ktoś jeszcze zauważył ,że w iPhonie 4S jest bardzo duży skok przycisku home , porównując do ipada 2 w którym lekko i przyjemnie chodzi ?

#575 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 posts
  • SkądNowy Sacz, Poland

Posted 22 November 2011 - 13:04

4s bez defektu :) Po wyłączeniu usług lokalizacji. niektórych powiadomię używając wifi i czami 3g ale sam włączam i wyłączam siec kilka rozmów kilka SMS kilka meli i innych spraw związanych z aplikacjami bateria starcza na 2 dni. tak ze w miarę, ale problem na pewno jest. iOS 5.0.2 będzie opóźniony to już wiadomo z zagranicznych źródeł zobaczymy czy info się sprawdzi :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users