Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2920 odpowiedzi w tym temacie

#526 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 listopada 2011 - 22:23

@blue a mocno się przegrzewa ?

#527 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 20 listopada 2011 - 22:33

W porownaniu do 4 przy ciaglym uzywaniu mocno

#528 Coleiro

Coleiro
  • 35 postów
  • SkądZ Daleka :)

Napisano 20 listopada 2011 - 22:56

Ostatnio często męczę 4s podczas ciągłych rozmów oraz widekonferencji na skype i nie zauważyłem aby się przegrzewał. Przy kręceniu dłuższych filmów nawet nie odczułem przegrzewania się telefonu. Natomiast z kartą sim też nie mam żadnych problemów oraz ze static noise. Wszystko działa jak powinno :)

#529 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 20 listopada 2011 - 23:02

@blue a mocno się przegrzewa ?

A Ty się już zdecydowałeś na zakup?
Mój również się nie grzeje jakoś specjalnie. Porównywalnie do 3gs a w czasie ładowania nie zaobserwowałem (jeszcze nie ładowałem do dołączoną ładowarką ale sprawdzę w najbliższym czasie). Póki co u mnie wzorowo działa i nie zaobserwowałem problemów opisywanych tutaj.

#530 sipap

sipap
  • 63 postów

Napisano 20 listopada 2011 - 23:09

Może osoby, które już kupiły 4S niech podają jaką wersję zakupili. To znaczy czy 16,32 czy 64 GB. Być może wtedy uda się zauważyć jakiś wspólny mianownik, przy występowaniu problemów z telefonem.

#531 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 20 listopada 2011 - 23:18

biały 16gb

#532 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 20 listopada 2011 - 23:26

Dlatego nie kupuje się iphona z pierwszej puli.. ile problemów było z pierwszą pulą iphona 4? to samo jest teraz. Ja wole poczekać i kupić po nowym roku. Bo po co mam sie denerwowac ;)

Ale te z pierwszej puli są takie same jak te z ostatniej. Po prostu trzeba liczyć sie z tym, ze softy typu 1.0/2.0/3.0/4.0/5.0 czyli te po dużym update muszą przejść szereg hotfix'ow.

#533 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 20 listopada 2011 - 23:29

Widocznie Polska narod wybrany skoro w Erze i Orange nie ma static etc ;)

#534 Coleiro

Coleiro
  • 35 postów
  • SkądZ Daleka :)

Napisano 21 listopada 2011 - 00:37

Może osoby, które już kupiły 4S niech podają jaką wersję zakupili.

Mój egzemplarz to wersja 16 GB, biały :)

#535 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 21 listopada 2011 - 00:42

Ok, czarny 16 MD235FD

#536 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 21 listopada 2011 - 09:10

Widocznie Polska narod wybrany skoro w Erze i Orange nie ma static etc ;)

Może poprostu normalnie korzystam z tel a nie czytam godzinami fora i doszukuje się problemów lub je stwarzam?

#537 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 21 listopada 2011 - 10:20

Może poprostu normalnie korzystam z tel a nie czytam godzinami fora i doszukuje się problemów lub je stwarzam?

Godzinami nie czytam, jeżeli to było do mnie. Raczej pewne wątki ;)
Myślisz, że Ci wszyscy ludzie mają jakieś zbiorowe zwidy ?

https://discussions....796972#16796972

https://discussions....796695#16796695

#538 andrzej1973

andrzej1973
  • 30 postów

Napisano 21 listopada 2011 - 10:24

Widocznie każdy oczekuje od sprzętu czegoś innego. Może komuś wystarczy, że jest ładny.

#539 Pati007

Pati007
  • 265 postów
  • SkądSuchy Las, PL

Napisano 21 listopada 2011 - 10:40

Może osoby, które już kupiły 4S niech podają jaką wersję zakupili. To znaczy czy 16,32 czy 64 GB. Być może wtedy uda się zauważyć jakiś wspólny mianownik, przy występowaniu problemów z telefonem.

Ja kupiłam 16GB biały w T-mobile i żadnych problemów nie zauważam. Karte SIM widzi, nie przegrzewa się, nie zauważyłam static noise ani pożółkniętego ekrany.
Ale tak samo miałam wcześniej z iP 4. Miałam w sumie 3 szt - 2 czarne (jeden był mój, drugi męża) oraz później 1 biały (mój) i w żadnym z nich nie było problemów z zasięgiem (tzw. uchwyt śmierci). Może po prostu mam szczęście? Albo inni wyolbrzymiają ;)

#540 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 21 listopada 2011 - 10:46

Ja kupiłam 16GB biały w T-mobile i żadnych problemów nie zauważam. Karte SIM widzi, nie przegrzewa się, nie zauważyłam static noise ani pożółkniętego ekrany.
Ale tak samo miałam wcześniej z iP 4. Miałam w sumie 3 szt - 2 czarne (jeden był mój, drugi męża) oraz później 1 biały (mój) i w żadnym z nich nie było problemów z zasięgiem (tzw. uchwyt śmierci). Może po prostu mam szczęście? Albo inni wyolbrzymiają ;)

W zasadzie to producent przyznał, że był problem w 4 prezentując 4S. Masz naprawdę jakieś szczególne słuchawki, może na zamówienie ... ?

#541 Pati007

Pati007
  • 265 postów
  • SkądSuchy Las, PL

Napisano 21 listopada 2011 - 12:24

blues55 wątpię ;) 16 znajomych z firmy ma lub miało iP4 i 11 z nich też nie miało żadnych problemów z zasięgiem. Takie problemy zgłaszała tylko jedna osoba. A pozostałe nawet nie wiedziały o co chodzi, więc ich nie biorę pod uwagę.

#542 maxld

maxld
  • 636 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 listopada 2011 - 12:27

A ja pracując w Erze testując kilkanaście ip4 i na 2 swoich prywatnych stwierdzam, że miał każdy ten problem ;) Ba, ten co mam teraz ma 5 dni od nowości i też jest podatny na "death grip".

#543 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 21 listopada 2011 - 12:37

@Pati007, przy takiej konstrukcji 4 problem musiał być. Kwestia praw fizyki. Dla jednych być on dokuczliwy, dla innych nie. Dla mnie akurat nie był. Nie mam rąk jak bochenki chleba i musiałem się postarać aby uzyskać brak sygnału. Jeszcze raz, na konferencji prezentującej 4S usłyszałem ( może tylko ja znowu ;) ) to co napisałem wcześniej. Myślisz, że akurat Apple rozdawałaby bez powodu miliony bumperów ? Nie słyszałem aby zbytnio udzielali się charytatywnie ale może o czymś nie wiem.

#544 c54d1b36a7

c54d1b36a7
  • 151 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 21 listopada 2011 - 12:56

Przypominacie sobie wątek o tzw. " static noise "? Rzeczywiście występuje to w tym telefonie; przez kilka pierwszych dni tego nie słyszałem - ale wczoraj w nocy - totalna cisza wokoło - a podczas pracy telefonu, a szczególnie podczas ściagania danych poprzez moduł 3G ze środka telefonu dochodziły dziwne, przerywane dźwięki - jakby naelektryzownia ;-) Myślę, że ten dźwiek wydobywa się gdzieś ze środka, za logo apple słychać najlepiej. Jest to bardzo słaby dźwięk, który wyłapałem w nocy, kiedy wokoło była totalna cisza ..... Software fix ?

#545 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 21 listopada 2011 - 13:10

Przypominacie sobie wątek o tzw. " static noise "?

Rzeczywiście występuje to w tym telefonie; przez kilka pierwszych dni tego nie słyszałem - ale wczoraj w nocy - totalna cisza wokoło - a podczas pracy telefonu, a szczególnie podczas ściagania danych poprzez moduł 3G ze środka telefonu dochodziły dziwne, przerywane dźwięki - jakby naelektryzownia ;-)
Myślę, że ten dźwiek wydobywa się gdzieś ze środka, za logo apple słychać najlepiej.
Jest to bardzo słaby dźwięk, który wyłapałem w nocy, kiedy wokoło była totalna cisza .....

Software fix ?

Miejmy nadzieje. Zobaczymy co poprawią w 5.0.2.

#546 kamil1114

kamil1114
  • 596 postów

Napisano 21 listopada 2011 - 13:51

Przypominacie sobie wątek o tzw. " static noise "?

Rzeczywiście występuje to w tym telefonie; przez kilka pierwszych dni tego nie słyszałem - ale wczoraj w nocy - totalna cisza wokoło - a podczas pracy telefonu, a szczególnie podczas ściagania danych poprzez moduł 3G ze środka telefonu dochodziły dziwne, przerywane dźwięki - jakby naelektryzownia ;-)
Myślę, że ten dźwiek wydobywa się gdzieś ze środka, za logo apple słychać najlepiej.
Jest to bardzo słaby dźwięk, który wyłapałem w nocy, kiedy wokoło była totalna cisza .....

Software fix ?

Dokładnie mam to samo.

Niestety zauważyłem jeszcze ,że telefon bardzo się nagrzewa gdy go intensywne użytkuję i jest podłączony do ładowarki. Czy ktoś też tak ma ?

#547 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 21 listopada 2011 - 14:13

Jeżeli jest podłączony do ładowarki i go użytkujesz to nie ma takiej siły, żeby się nie grzał ( szczególnie mocno przy ładowaniu do 90% ).

#548 kamil1114

kamil1114
  • 596 postów

Napisano 21 listopada 2011 - 14:26

Porównuje do 3GS'a ,który się tak nie grzał. Żebym tylko nie miał problemów z kartą sim ,o ktorym zaczynają pisać inne strony ;)

#549 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 21 listopada 2011 - 14:51

Porównuje do 3GS'a ,który się tak nie grzał.

A czy 3GS mial 2 rdzenie? No właśnie :)

#550 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 listopada 2011 - 15:13

Mam i ja. Wersja 16 czarny z orange. Po przesiadce z Htc Desire HD widzę ze wyświetlacz w iP4S jest dużo lepszy, zarówno pod względem reakcji jak i barw. Rownież dźwięk zarówno na głośniku jak i normalnie podczas rozmowy jest czysty i wyraźny bez znieksztalcen. System - wszystko dziala płynnie, nic sie nie zaczną, odkąd mam do czynienia z iOS widzę jak android strasznie zamula. Żeby nie było zbyt kolorowo póki co dwie rzeczy mnie rozczarowuja. Telefon sie grzeje, nie jest jakiś gorący ale dobrze ciepły no i drug sprawa zasięg, szukanie sieci, brak polaczenia a serwerami. Pokonując trasę z Łodzi do Skierniewic miałem włączone oba telefony, Htc ciagle w zasięgu, natomiast w iP4S zasięg potrafił zniknąć, a pózniej telefon bardzo długo szukał sieci po czym pojawiał sie brak sieci, druga sprawa ze jak już nawet był zasięg i można było korzystać z połączeń glosowych a z internetu już nie, zasięg pełen ale bez symbolu 3G czy E, nie mogłem sprawdzic nawet maila, HTC w tym samym czasie wymiatal jak szalony.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych