iPhone 4S - Pierwsze wrażenia
Napisano 04 października 2012 - 15:02
Napisano 04 października 2012 - 17:11
Możesz powiedzieć coś więcej bo nie rozumiem, ja już drugi raz oddałem (ledwo otworzyłem i pasek pikseli przez ekran cały) i znów czekam a chętnie bym chciał od ręki nowy bo trzeci raz nie chcę oddawać - odpukać.
Dostałem nowy telefon ale w starym opakowaniu + nowe naklejki z imei. Mam tylko nadzieje, że nie jest to refub. Poza tym ekran jest wciąż "ciepłej" barwy, ale nie chcę się znowu bawić w oddawanie. Musisz zaznaczyć, że produkt jest niezgodny z umową.
Napisano 04 października 2012 - 20:02
Dostałem nowy telefon ale w starym opakowaniu + nowe naklejki z imei. Mam tylko nadzieje, że nie jest to refub. Poza tym ekran jest wciąż "ciepłej" barwy, ale nie chcę się znowu bawić w oddawanie. Musisz zaznaczyć, że produkt jest niezgodny z umową.
kostner sprawdz czy Twoj serial number zaczyna sie od QR ja mam refuba 4 i u mnie przynajmniej tak jest ale nie wiem czy jest to jakas stała zasada
Napisano 04 października 2012 - 23:40
Ja dostałem zupełnie nowy i zafoliowany, dziś regenersis odesłał do play zobaczymy jak po weekendzie odbiorę co z tego wyniknie. Dalej, trzeci raz nie chce oddawać.
Napisano 05 października 2012 - 11:32
kostner sprawdz czy Twoj serial number zaczyna sie od QR ja mam refuba 4 i u mnie przynajmniej tak jest ale nie wiem czy jest to jakas stała zasada
Zaczyna się od DQ, gwarancja jest ważna od dnia zakupu (który widnieje na fakturze) mimo tego, że telefon zarejestrowałem wczoraj.
Według tego tematu:
https://discussions....tart=0&tstart=0
DQ to refub ale na tej stronie: http://www.chipmunk.nl/ po wpisaniu n/s jest niby nowy.
Napisano 08 października 2012 - 12:48

Napisano 09 października 2012 - 11:14
Na samym początku premiery zakupiłem 4S (wpisy powinny być na początku wątku).
Po 5 pechowych wymianach zrezygnowałem z telefonu - niesmak pozostał.
To niestety w ostatnich latach norma u Apple a iPad Retina 3gen, MBP Retina i iPhone 5 po prostu doskonale wpisują się w ten schemat... Wiem, że to forum pełne jest ludzi, którzy kupują na "hajpie" zaraz po premierze ale moja skromna rada - okupiona niestety niemiłymi doświadczeniami - nie róbcie tego w przypadku nowych produktów Apple minimum przez kwartał od premiery.
Ostatnio przy okazji strajków w Foxconnie między wierszami otrzymaliśmy informację, że w przypadku iPhone 5 dopiero teraz (przełom września i października) stosuje się "podwyższone" (czytaj normalne) standardy kontroli jakości a przecież produkuje się je zapewne gdzieś od lipca! Wniosek jest prosty - chcesz kupić iPhone 5? Poczekaj do nowego roku, wtedy na rynek trafią już dobre egzemplarze.
Napisano 09 października 2012 - 12:12
Wniosek jest prosty - chcesz kupić iPhone 5? Poczekaj do nowego roku, wtedy na rynek trafią już dobre egzemplarze.
Bzdura. Ja kupiłem iPhone 3G, iPhone 4, iPhone 5 od razu po premierze. Nigdy żadnych problemów. Powiem więcej, nikomu z mojego otoczenia nie trafił się felerny egzemplarz.
Wszystko niestety zależy jak trafisz. Możesz kupić rok po premierze i trafisz na felerny. Tak więc takie pisanie, że lepiej kupować kilka miesięcy po premierze ma się nijak do rzeczywistości.
Kto ma szczęście ten trafi dobrze, kto pecha to zawsze będzie trafiał na kiepski model.
W dzisiejszych czasach sprzęty robi się masowo, czy to Apple czy Samsung, jakością niestety nie grzeszą w porównaniu z wcześniejszymi latami.
Napisano 09 października 2012 - 12:51
Bzdura. Ja kupiłem iPhone 3G, iPhone 4, iPhone 5 od razu po premierze.
Ile osób na tym forum narzekało na iPada 3, MacBooka Pro Retina lub iPhone 4S? Obecnie nie ma problemów z ekranami, trzaskami, niespasowaniem itd itd. Polecam także ten artykuł Reutersa - Foxconn denies China iPhone plant hit by strike | Reuters
Przeczytaj artykuł i powiedz, co można wywnioskować o zmianach w kontroli jakości przy produkcji iP5 w ostatnich tygodniach

Napisano 09 października 2012 - 12:54
Ile osób na tym forum narzekało na iPada 3, MacBooka Pro Retina lub iPhone 4S?
A ile osób nie narzekało?

Ogólnie na forum zazwyczaj wypisują ludzie, którzy mają problemy ze swoim sprzętem szukając pomocy. Ludzie, którzy otrzymali sprzęt wolny od wad nic nie piszą zazwyczaj.
Napisano 09 października 2012 - 17:14
Napisano 10 października 2012 - 20:25
Napisano 11 października 2012 - 06:45
No to ja dodam cos od siebie:
Wymienilem swojego iP4 na 4s. Co do iP5 nie jestem przekonany wiec stwierdzilem ze przesiadka na 4s czyli szybszy z lepszym aparatem itp bedzie dobra decyzja, i 4s w sumie jest szybszy ale do czasu pracy na baterii mam ogromne! zastrzezenia...
Moj iP4 spokojnie starczal na 2 dni dzialania( rano o 7:00 mial 95% naladowania i starczalo do dnia nastepnego wieczor okolo 5%) , a naprawde z niego korzystalem - Facebook messenger, facebook troche twittera , iPod w drodze do/z pracy jakies zdjecie zrobilem, iMessage dosyc namietnie itp (a dodam ze Gmail na push ,3g / wifi always on , jasnosc ekranu ok 80%, powiadomienia wlaczone, nie bawilem sie w zabijanie aplkacji z paska multitaskingu)
Teraz mam 4s , dokladnie tak samo korzystam i bateria starcza na 12 godzin... Wychodze z domu o 7:00 majac 100% a po powrocie w rejonach godziny 18 mam juz tylko 10%, no to to jest jakas kpina .
I teraz nie wiem czy moj iP4 byl po prostu specjalna sztuka ze tak dlugo trzymal czy iP4s jest tak slaby.
Jakies doswiadczenia / porady w tej kwestii ?
Ip4s i ip5 są w porównaniu z ip4 słabe po prostu. Też miałem ten problem po przesiadce z 4 na 4s, jedyne wyjście to wyłączenie 3g.
Napisano 11 października 2012 - 15:43
Ip4s i ip5 są w porównaniu z ip4 słabe po prostu. Też miałem ten problem po przesiadce z 4 na 4s, jedyne wyjście to wyłączenie 3g.
A niby wszedzie mozna przeczytac o tym ze iP4s i iP5 maja lepsze systemy zarzadzania energia itp.
Czyli to wszystko raczej miedzy bajki mozna wsadzic ?
Natomiast wczoraj zrobilem jeszcze jedna rzecz , mianowicie wyladowalem telefon do 0%(oczywiscie padl i pokazywal ikonke ladowarki na ekranie) i tak go zostawilem na 10-15 minut, po czym podpialem do ladowarki i tak sobie lezal 2,5h po czym odlaczony od ladowarki okolo 22:00.
Rano wstaje patrze 96% co nie jest zlym wynikiem - wyszedlem z domu jak zawsze sprawdzilem poczte, facebooka i messengera,30min iPoda, troche poczatowalem na whatsapp,wyslalem pare smsow i jest godzina 15:40 i mam 60% baterii wiec jest lepiej niz wczoraj to napewno...
Do mojego iP4 jeszcze troche brakuje ( podejrzewam ze mialbym na nim teraz ok 75% baterii przy takim samym uzytkowaniu) ale popracuje nad 4s i moze bedzie jeszcze lepiej.
I tutaj zadam pytanie - przeczytalem gdzies ze jesli iPhone jest podlaczony do wifi to niby pobiera mniej energii i teraz pytanie czy to faktycznie prawda (chodzi mi o zauwazalna roznice bo wiadomo ze tam ten 1-2% mniej to prawie zadna roznica)
Pozdrawiam
Napisano 11 października 2012 - 17:33
Napisano 11 października 2012 - 18:56
Soc a5 i a6 pobiera więcej energii niż a4 i tyle.
To raz a dwa to nie zapominajcie, że A4 był po cichu "aktualizowany" i od jakiegoś czasu robiony jest w technologii 32nm co również przekłada się na niższe zapotrzebowanie na energię

Napisano 11 października 2012 - 19:53
Napisano 11 października 2012 - 19:58
Napisano 11 października 2012 - 20:19
Napisano 11 października 2012 - 20:20
Napisano 11 października 2012 - 20:37
Napisano 11 października 2012 - 21:36
Napisano 11 października 2012 - 21:45
Napisano 11 października 2012 - 21:48
Napisano 11 października 2012 - 21:52
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych