Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4S - Pierwsze wrażenia

• This topic is locked This topic is locked
2920 replies to this topic

#2576 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 14 May 2012 - 14:33

Soczewka aparatu, to nie wada, tylko każdy iPhone 4/4S tak ma :)

#2577 sheeple

sheeple
  • 204 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 May 2012 - 15:15

Wiem, że większość tak ma. U mnie to wygląda tak:
iPhone 4S vibration rattle - YouTube

#2578 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 14 May 2012 - 15:21

No to pod gwarancje, takiego czegoś nie może być.

#2579 mateusz3928

mateusz3928
  • 187 posts
  • SkądSopot

Posted 14 May 2012 - 15:51

ooo, ja mam dokładnie tak:
Problem Apple iPhone 4S Vibration - YouTube

Jak ścisnę na jabłuszku to pierdzenie mija.

#2580 arpus

arpus
  • 161 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 14 May 2012 - 16:12

Miałem identycznie w czarnym 4s... Teraz mam białego i jest zupełna cisza. Myślę, że jeśli to kogoś tak bardzo denerwuje (jak mnie) to najlepiej chyba jest sprzedać swój egzemplaż i kupić inny :)

#2581 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 May 2012 - 18:33

Jak sie go ma w kieszeni to jest OK. Ja mam tak, że dopiero po 30sek-1 min wibracji dopiero z czasem się podgłaśnia i tyle z problemami ;)

#2582 mart.plax

mart.plax
  • 178 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 18 May 2012 - 15:08

W moim 4S ekran jest idealny, żadnych podejrzanych dźwięków przy wibracji, zasięgu nie traci, nagrzewa się nieporównywalnie mniej niż 3G, którego miałam poprzednio, mimo bardzo wymagającej eksploatacji. Bateria też ładnie trzyma, przy słuchaniu muzyki ok. 10h na dobę, ciągłym sprawdzaniu maili, pogody, łażeniu po sieci i smsowaniu jest w stanie wytrzymać dwa dni na jednym ładowaniu. Chociaż przeważnie i tak co noc go karmię, żeby mi nie padł "w razie czego". Jedyne na co trzeba uważać, to nie można go niczym przykrywać podczas ładowania, ale to jest chyba oczywiste.

#2583 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 18 May 2012 - 16:01

mart.plax to się nazywa konkretna odpowiedź :) Dzięki.

#2584 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 18 May 2012 - 16:27

Ja dzisiaj odebrałem trzeci egzemplarz 4S'a i w końcu wibracja jest ok.

#2585 mart.plax

mart.plax
  • 178 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 18 May 2012 - 20:25

Jedyna wtopa jaką Apple zaliczyło w moim przypadku to była szuflada SIM, która się po prostu nie otworzyła. Musiałam polecieć z powrotem do salonu T-Mobile i czekać aż sprowadzą inny egzemplarz 4S. Byłam baaaaaaaaaardzo niepocieszona. Dlatego proponuje otwierać telefony w salonach i sprawdzać czy wszystko (przynajmniej fizycznie) jest ok.

#2586 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 May 2012 - 16:55

W moim 4S ekran jest idealny, żadnych podejrzanych dźwięków przy wibracji, zasięgu nie traci, nagrzewa się nieporównywalnie mniej niż 3G, którego miałam poprzednio, mimo bardzo wymagającej eksploatacji. Bateria też ładnie trzyma, przy słuchaniu muzyki ok. 10h na dobę, ciągłym sprawdzaniu maili, pogody, łażeniu po sieci i smsowaniu jest w stanie wytrzymać dwa dni na jednym ładowaniu. Chociaż przeważnie i tak co noc go karmię, żeby mi nie padł "w razie czego". Jedyne na co trzeba uważać, to nie można go niczym przykrywać podczas ładowania, ale to jest chyba oczywiste.

Słuchasz po 10h na dobę muzyki na słuchawkach?

#2587 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 21 May 2012 - 18:07

Dlatego proponuje otwierać telefony w salonach i sprawdzać czy wszystko (przynajmniej fizycznie) jest ok.

To prawda, ale jak ja kupowałem swojego iPhone'a w Orange, to nie wiem czemu sprzedawca mi od razu powiedział: " Tylko proszę tu nie otwierać, proszę otworzyć w domu ". Tak zrobiłem. Następnym razem na pewno tak nie zrobię.

#2588 mart.plax

mart.plax
  • 178 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 21 May 2012 - 22:39

Słuchasz po 10h na dobę muzyki na słuchawkach?

Nie, od czegoś takiego raczej by mi uszy odpadły. W domu podłączam iPhona do wieży wyjściem słuchawkowym.

#2589 Misiekk

Misiekk
  • 284 posts

Posted 22 May 2012 - 18:13

W duzym sloncu musze przyznac, ze ekran 4s nie jest wystarczajaco jasny. Galaxy S2 dzialal wtedy duzo lepiej - bylo zdecydowanie widoczniej. Chociaz samo rozjasnianie i przyciemnianie - zdecydowanie na plus w iPhonie.

#2590 konradFTS

konradFTS
  • 41 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 May 2012 - 21:37

Mam pytanko co przejścia z 4 na 4s. Mogę już teraz przedłużyć umowę w Orange dzwonią do mnie cały czas z ofertami. Zastanawiam sie czy zostawić 4 i czekać na 5 ale to za 5 mies nie sądzę żeby było to w czerwcu. Wracając do sedna sprawy czy to sie poprostu opłaca, oglądałem mnóstwo testów na yt oglądałem i sam porównywałem w salonie Orange ale jakoś mnie to nie przekonuje widać różnice szybkości ale nie jest to tak jak miedzy 3G i 3GS(w mojej opini). Aparat to jak dla mnie jedyny plus w przesiadce jeszcze możliwość 64 gb na 4 mieszcze sie ze wszystkim na 18gb ale z tego co wiem to filmy 1080p trochę ważą więc miejsce by sie przydało. Jakie są wasze wrażenia po przesiadce(czy po tygodniu używania już nie jest to zauważalne) i czy opłaca mi sie robić taki biznes ;)

#2591 marjanoos

marjanoos
  • 375 posts

Posted 23 May 2012 - 01:09

z tego co wiem to filmy 1080p trochę ważą więc miejsce by sie przydało.

Zastanawiam się, jaki jest sens oglądania filmów 1080p na wyświetlaczu, który ma tylko 640p? Pomińmy już fakt, że zwykłe DivXy będą wyglądać dobrze, to między 720p a 1080p na tak małym ekranie nie powinno się dostrzegać różnicy.

#2592 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 23 May 2012 - 06:52

A jakie filmy nagrywa 4S? 1080p więc? Nie trzeba oglądać, ale trzeba gdzieś pomieścić.

#2593 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 posts

Posted 23 May 2012 - 07:01

Mam pytanko co przejścia z 4 na 4s. Mogę już teraz przedłużyć umowę w Orange dzwonią do mnie cały czas z ofertami. Zastanawiam sie czy zostawić 4 i czekać na 5 ale to za 5 mies nie sądzę żeby było to w czerwcu. Wracając do sedna sprawy czy to sie poprostu opłaca, oglądałem mnóstwo testów na yt oglądałem i sam porównywałem w salonie Orange ale jakoś mnie to nie przekonuje widać różnice szybkości ale nie jest to tak jak miedzy 3G i 3GS(w mojej opini). Aparat to jak dla mnie jedyny plus w przesiadce jeszcze możliwość 64 gb na 4 mieszcze sie ze wszystkim na 18gb ale z tego co wiem to filmy 1080p trochę ważą więc miejsce by sie przydało. Jakie są wasze wrażenia po przesiadce(czy po tygodniu używania już nie jest to zauważalne) i czy opłaca mi sie robić taki biznes ;)

Ciagle to powtarzam i zrobię to jeszcze raz :) jeśli wydajesz pieniądze i nie uzyskujesz z tego jakiejkolwiek stopy zwrotu powyżej inflacji to nie jest to inwestycja/biznes itd tylko zwykle widzimisie i wyrzucenie pieniędzy w błoto :) pytanie do Ciebie indywidualne czy chcesz płacić za to błoto :) ja mam 4-ke i czekam na piątkę. Wtedy zmarnuje swoje PLN-y :)

Pozdr

#2594 nuggie

nuggie
  • 249 posts

Posted 23 May 2012 - 08:02

[Takie OT] >... wydajesz pieniądze i nie uzyskujesz z tego jakiejkolwiek stopy zwrotu powyżej inflacji to nie jest to inwestycja/biznes itd tylko zwykle widzimisie i wyrzucenie pieniędzy w błoto Nic bardziej mylnego :) Ze to nie jest inwestycja t jest oczywiste, ale w błoto to nie jest wyrzucanie, bo pieniądze są po to żeby je wydawać. I jeżeli przyjemność z ich wydania (czyli z otrzymanego towaru) jest akceptowalna, są to wtedy dobrze wydane pieniądze.... takie podstawy podstaw ekonomii. [/Takie OT] Ja zamieniłem 4 na 4s, szoku nie przeżyłem, dla Siri nie warto, ale czuć ze 4s jest szybszy. Dzisiaj poczekałbym z wymianą na pewno do końca czerwca.....

#2595 mart.plax

mart.plax
  • 178 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 23 May 2012 - 09:10

Po tygodniu przestaniesz zauważać różnice. Ja przestałam przy przesiadce z 3G, a wiadomo jaki ogromny przeskok jest między tymi modelami. Najbardziej zachwycał mnie ekran, bo najbardziej się rzucał w oczy, ale ty w 4 już go masz, więc tym bardziej poczekałabym na 5. A wracając do inwestycji: jeśli ktoś traktuje telefon jako jedno z głównych narzędzi pracy to zakup iPhona może być nazywany inwestycją. Plus to co pisał kolega wyżej kategorycznie wyklucza zakup iPhona jako "wyrzucenie pieniędzy w błoto" :)

#2596 arpus

arpus
  • 161 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 25 May 2012 - 15:13

Mój ip4s nie miał problemów z wibracją do czasu... Po tygodniu używania pojawił się dokładnie ten problem o którym piszecie i który można zobaczyć (posłuchać) na YouTube. I tu zaczyna się problem: pojechałem do Cortlandu - ekspertyza, gwarancja uznana i czekam na inny egzemplarz. Po kilku dniach przyjechał (refurb oczywiście), który faktycznie wibracje miał idealne, ale ZDARTY KAWAŁ PLASTIKU na ramce obok wyświetlacza (jak rysa od kluczy). No to co? Znów Cortlandu i wysyłamy. Dzisiaj miałem odebrać kolejny telefon i co? Przyjechał, ale z taką wibracją z jaką oddawałem na początku. W poniedziałek odbieram swój CZWARTY egzemplarz... Powoli tracę cierpliwość. Ogólnie - masakra.

#2597 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 25 May 2012 - 22:10

A ktoś na forum niedawno się mądrzył, że co to za problem, że dostaje się od serwisu naprawionego refurba bez czekania zamiast czekać na naprawę swojego.... :)) Jak widać - istotne jest by zawsze dostać swój sprzęt z powrotem, a nie popłuczyny od niewiadomo kogo...

#2598 Ruczaj

Ruczaj
  • 3528 posts
  • SkądPoznan

Posted 25 May 2012 - 22:35

A wracając do inwestycji: jeśli ktoś traktuje telefon jako jedno z głównych narzędzi pracy to zakup iPhona może być nazywany inwestycją. Plus to co pisał kolega wyżej kategorycznie wyklucza zakup iPhona jako "wyrzucenie pieniędzy w błoto" :)

U mnie nieoczekiwanie tak się stało. Uważam że 4s nie jest wart tych pieniędzy itd itd (co chwila mnie czymś wkurza), ale... niespodziewanie połączenie Keynote i przejściówki dock-vga zmieniło moje podejście do pracy w terenie. Mam kupę prezentacji, dzięki ajfonowi i rzeczonej przejściówce w zasadzie nie muszę tłuc się z (cennym) MB Pro po Polsce ;)

#2599 arpus

arpus
  • 161 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 25 May 2012 - 22:51

Ja zrobię jeszcze max 2 wymiany... Jeśli nadal wibracja będzie głośna to przesiadam się na Galaxy Note chyba.

---------- Wpis dodano o 23:51 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:47 ----------

A ktoś na forum niedawno się mądrzył, że co to za problem, że dostaje się od serwisu naprawionego refurba bez czekania zamiast czekać na naprawę swojego.... :))
Jak widać - istotne jest by zawsze dostać swój sprzęt z powrotem, a nie popłuczyny od niewiadomo kogo...

Przecież iphonów nikt na gwarancji nie naprawa. Robiony jest restore z jeśli usterka nadal się powtarza to zamawiają refurba. Wg Apple iphony są nierozbieralne.

#2600 kristof19c

kristof19c
  • 22 posts
  • SkądŻarki/Sosnowiec/Kraków

Posted 25 May 2012 - 23:53

Ja zrobię jeszcze max 2 wymiany... Jeśli nadal wibracja będzie głośna to przesiadam się na Galaxy Note chyba.

---------- Wpis dodano o 23:51 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:47 ----------

Przecież iphonów nikt na gwarancji nie naprawa. Robiony jest restore z jeśli usterka nadal się powtarza to zamawiają refurba. Wg Apple iphony są nierozbieralne.

W takim razie czym według Ciebie jest refurb ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users