Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 5.0, 5.0.1 Jailbreak i Cydia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1218 odpowiedzi w tym temacie

#201 sosik1

sosik1
  • 77 postów
  • SkądZawiercie

Napisano 04 listopada 2011 - 17:23

Hmm... Wam też tak muli po JB? Przynajmniej na moim 3GS tak. A nie instalowałem praktycznie żadnych zbędnych pierdół. SBSettings po zamknięciu wszystkich zbędnych aplikacji pokazuje mi ok. 50 MB wolnej pamięci. A na 4.3.3 były to wartości dochodzące niemal do... 140 MB! Cóż powoduje taką różnicę? Bo nie wierzę, że sam iOS w wersji 5 (bez JB działa przecież szybko...).

#202 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 04 listopada 2011 - 19:39

chciałbym zrobić jailbreaka. Obecnie mam 4.3.5 z BB 05.16.02. Jak mam zrobić jailbreaka na iOS5, żeby nie podnieść BB i nie musieć wgrywać BB od iPada. Czy moze lepiej zrobić jailbreak na 4.3.5?

W skąd Ci przyszło w ogóle do głowy, że będziesz musiał instalować BB od iPada? I dlaczego niby nie chcesz podnosić BB ?

#203 weezly

weezly
  • 84 postów

Napisano 05 listopada 2011 - 01:30

Po jakiego wuja robic? odpowiedz jest prosta..
Ja robie jb chociazby dla głupiego sbs ktore jest idealne wedlug mnie i czego brakuje w ios! zeby wlaczyc 3g i data nie musze wchodzic w ustawienia/ogolne/siec zeby to wlaczyc i potem znowu zeby wylaczyc. nie podoba mi sie motyw na LS ktory zaslania 2/4 tapety, wiec wgrywam sobie taki jaki mi sie podoba.. wystarczy wejsc na yt i zerknac na mozliwosci jb i aplikacje jakie sa w cydia
btw. jest mnostwo ulepszen dzieki jb, z ktorych ja akurat nie korzystam (ale inni tak) bo mi nie sa az tak potrzebne, ale mimo wszystko brakuje ich w oryginalnym sofcie

Ajajajaj... tak to jest jak się ma za dużo wolnego czasu, TV i zabawa skórkami :D

A oprócz zabawy? Czy jest jakikolwiek powód oprócz niewytłumaczonej potrzeby posiadania zupełnie zbędnego i czasochłonnego chłamu? No bo sory, ale nie przekonasz mnie, że zmiana skórki co 2 godziny czy oglądanie jakiegoś serialu czy "newsów" to poważne zadanie, a sieć można ustawić raz i zapomnieć o temacie. W każdym razie ja tak zrobiłem... No chyba że jesteś zawodowym używaczem iPada i za to dostajesz wypłatę co miesiąc.

#204 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 listopada 2011 - 11:08

weezly, mylisz się. Podam Ci kilka przykładów (a są to wszystkie dodatki, jakie mam zainstalowane - i szczerze Ci je polecam): Activator - z prostej przyczyny - żeby gestem wywołać okno "Tweetuj" bez konieczności dołączania obrazka do tweeta, choć ma też więcej możliwości - mnie akurat to było potrzebne; CallBar - żeby połączenia przychodzące nie zakłócały tego, co aktualnie robię (zamiast zajmowania całego ekranu z suwakiem do odebrania, pojawia się baner z przyciskami Odbierz, Odrzuć, Wycisz - typowy dla iOS 5); iFile - dzięki niemu mogę m.in. pobierać pliki z internetu bez dodatkowej przeglądarki (w chwili otworzenia bezpośredniego linka do pliku, Safari pyta czy chcę otworzyć go w iFile), oprócz tego to po prostu przeglądarka plików; IntelliScreenX - IntelliScreenX Looks Like the Must-Have Jailbreak App for iOS 5; PasswordPilot - żebym nie musiał za każdym razem (przy każdej aktualizacji czy instalacji darmowego programu) podawać hasła w App Store. Jeśli dla Ciebie jest to zbędne - ok, ale nazywanie tego "czasochłonnym chłamem" to lekka przesada, bo dla mnie czasochłonne staje się używanie iPhone'a bez tych rozszerzeń. I już pomijam po prostu zwiększenie funkcjonalności. :)

#205 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 05 listopada 2011 - 11:28

@weezly Ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać wisi mi to czy masz jb czy nie i czy bedziesz miał, ja jestem zadowolony z jb i wszystkich których znam co mają iPhony mają jb i sa takze zadowoleni i nie maja zamiaru z niego rezygnowac Tobie sie nie podoba nie musisz go mieć!. A 3g i Edge włączam tylko wtedy kiedy jest mi potrzebny i nie widzi mi sie co chwile latac do ustawien. Ps. Tak mam dużo wolnego czasu i się bawie. I obchodzi to tylko i wyłącznie mnie. Na tym kończe ten temat ;)

#206 przemek_112

przemek_112
  • 15 postów

Napisano 05 listopada 2011 - 17:39

Poradziłem sobie

#207 Dusiek

Dusiek
  • 541 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 listopada 2011 - 00:31

A oprócz zabawy? Czy jest jakikolwiek powód oprócz niewytłumaczonej potrzeby posiadania zupełnie zbędnego i czasochłonnego chłamu?

No z takim podejściem kolego to wyglądasz mi na hiporyte. No bo skoro posiadasz iPhona to zaryzykuję stwierdzenie, że nie jest ci on wyłącznie potrzebny do dzwonienia prawda? Bez JB też masz nieco "zupełnie zbędnego i czasochłonnego chłamu".
Ja np używam iPhoneDelivery, które sprawuje się świetnie i nie wyobrażam sobie w jaki sposób zjada to mój czas. Nie powiesz mi też chyba, że raporty doręczeń smsów to jakaś fanaberia bo to jeden z przedpotopowych wynalazków, których bezJBowy iPhon nie posiada. Rozumiem, że twoim zdaniem to zbędny wodotrysk?

#208 weezly

weezly
  • 84 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 19:49

No z takim podejściem kolego to wyglądasz mi na hiporyte. No bo skoro posiadasz iPhona to zaryzykuję stwierdzenie, że nie jest ci on wyłącznie potrzebny do dzwonienia prawda? Bez JB też masz nieco "zupełnie zbędnego i czasochłonnego chłamu".
Ja np używam iPhoneDelivery, które sprawuje się świetnie i nie wyobrażam sobie w jaki sposób zjada to mój czas. Nie powiesz mi też chyba, że raporty doręczeń smsów to jakaś fanaberia bo to jeden z przedpotopowych wynalazków, których bezJBowy iPhon nie posiada. Rozumiem, że twoim zdaniem to zbędny wodotrysk?

nie posiadam iphone. mam Nokia e71, stary dobry biznesowy telefon. Do pracy a nie zabawy. Telefony do pracy mają wszystko co trzeba OD RAZU, bez konieczności włamywania się do nich, bo producent jest na tyle dobry dla swoich klientów iż wie, że co można nazwać współpracą a co "dobrowolnym" niewolnictwem.

---------- Wpis dodano o 19:48 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:46 ----------

Ps. Tak mam dużo wolnego czasu i się bawie. I obchodzi to tylko i wyłącznie mnie. Na tym kończe ten temat ;)

a sobie przekonuj. ja jb nie potzrebuję bo mój iPad leży na półce i pewnie już tak zostanie. Jak mam coś zrobić to robię to na hp-ku. Też dotykowym :P

---------- Wpis dodano o 19:49 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:48 ----------

weezly, mylisz się. Podam Ci kilka przykładów (a są to wszystkie dodatki, jakie mam zainstalowane - i szczerze Ci je polecam): Activator - z prostej przyczyny - żeby gestem wywołać okno "Tweetuj" ...

sorry, ale dalej już nie czytałem...

#209 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 21:04

nie posiadam iphone. mam Nokia e71, stary dobry biznesowy telefon. Do pracy a nie zabawy. Telefony do pracy mają wszystko co trzeba OD RAZU, bez konieczności włamywania się do nich, bo producent jest na tyle dobry dla swoich klientów iż wie, że co można nazwać współpracą a co "dobrowolnym" niewolnictwem.

---------- Wpis dodano o 19:48 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:46 ----------

a sobie przekonuj. ja jb nie potzrebuję bo mój iPad leży na półce i pewnie już tak zostanie. Jak mam coś zrobić to robię to na hp-ku. Też dotykowym :P

---------- Wpis dodano o 19:49 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:48 ----------

sorry, ale dalej już nie czytałem...

chyba pomyliłeś fora...

//T
PS. Argumenty o wyższości dotykowej drukarki na iPhone'em i iPad'em nie do pobicia :-)

#210 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 listopada 2011 - 22:00

nie posiadam iphone. mam Nokia e71, stary dobry biznesowy telefon. Do pracy a nie zabawy. Telefony do pracy mają...

sorry, ja też dalej już nie czytałem :)

#211 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 22:03

a sobie przekonuj. ja jb nie potzrebuję bo mój iPad leży na półce i pewnie już tak zostanie. Jak mam coś zrobić to robię to na hp-ku. Też dotykowym :P.

Powtórze raz jeszcze, nikogo nie mam zamiaru przekonywać każdy robi jak uważa ;)

#212 bapko

bapko
  • 151 postów
  • SkądKatowice

Napisano 06 listopada 2011 - 23:19

po co ta jałowa dyskusja? nie zasmiecajcie forum glupimi sprzeczkami do nikad nie prowadzacymi... dziekuje, dobranoc

#213 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 23:31

po co ta jałowa dyskusja? nie zasmiecajcie forum glupimi sprzeczkami do nikad nie prowadzacymi...
dziekuje, dobranoc

Pozdrawiamy wielbicieli drukarek i również życzymy im dobrej nocy.

#214 sosik1

sosik1
  • 77 postów
  • SkądZawiercie

Napisano 06 listopada 2011 - 23:48

Kończąc te jakże szalenie bezproduktywne dywagacje JB vs. non-JB-owe (i cytując sam siebie...), chciałbym przypomnieć o moim problemie związanym właśnie z JB. Może akurat ktoś się spotkał:

Hmm... Wam też tak muli po JB? Przynajmniej na moim 3GS tak. A nie instalowałem praktycznie żadnych zbędnych pierdół. SBSettings po zamknięciu wszystkich zbędnych aplikacji pokazuje mi ok. 50 MB wolnej pamięci. A na 4.3.3 były to wartości dochodzące niemal do... 140 MB! Cóż powoduje taką różnicę? Bo nie wierzę, że sam iOS w wersji 5 (bez JB działa przecież szybko...).

#215 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 23:51

po co ta jałowa dyskusja? nie zasmiecajcie forum glupimi sprzeczkami do nikad nie prowadzacymi...
dziekuje, dobranoc

Dobranoc ;)

@sosik1 chetnie bym pomógł ale niestety nie mam 3gs i nie mam jak sprawdzic :/ z kolei mi na ip4 5.0 pokazuje wiecej wolnej pamieci niz na 4.3.3.

Może oprócz sbs masz coś innego co mogłoby zamulać?

#216 Dusiek

Dusiek
  • 541 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 listopada 2011 - 08:52

Kończąc te jakże szalenie bezproduktywne dywagacje JB vs. non-JB-owe (i cytując sam siebie...), chciałbym przypomnieć o moim problemie związanym właśnie z JB. Może akurat ktoś się spotkał:

Ja mam 3GS-a 32GB iOS5 JB + SBSettings + lockinfoX + itp. itd. (naprawde sporo) i w SBSettings mam 124MB available memory.

#217 CrystalDyst23

CrystalDyst23
  • 109 postów

Napisano 07 listopada 2011 - 16:30

Kiedy można sie spodziewać na iPhone 4G/4s?

#218 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 07 listopada 2011 - 16:37

Kiedy można sie spodziewać na iPhone 4G/4s?

spodziewać się czego ????

#219 CrystalDyst23

CrystalDyst23
  • 109 postów

Napisano 07 listopada 2011 - 19:46

spodziewać się czego ????

a o czym jest temat?
o Jailbreaku... To czego można sie spodziewać? iOS 6?

#220 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 07 listopada 2011 - 20:10

Wiesz, to już łatwiej zgadnąć, kiedy będzie iOS 6 niż kiedy będzie pełny JB bez uwięzi. A pisząc pytania, warto jak widać napisać je dokładnie, a nie jak kura pazurem. Znając pytania niektórych, mogłeś pytać nawet o spodziewane rozwiązanie ciąży. Takie tutaj czasem bywają rozbieżności między pytaniem, a tytułem wątku ;)

#221 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 07 listopada 2011 - 20:11

a o czym jest temat?
o Jailbreaku... To czego można sie spodziewać? iOS 6?

iOS 8 ;x
JB iOS5 już dawno jest....

#222 nugget

nugget
  • 21 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 listopada 2011 - 21:49

Panowie... światełko w tunelu :)
Jailbreak iOS 5 Untethered Bug Discovered By Dev-Team Pod2g | iJailbreak.com

#223 r4id

r4id
  • 221 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 listopada 2011 - 21:58

Panowie... światełko w tunelu :)

tych światełek w tunelu to juz tyle bylo ;p

#224 CrystalDyst23

CrystalDyst23
  • 109 postów

Napisano 07 listopada 2011 - 22:18

Czy ten jailbreak Jailbreak iOS 5 With RedSn0w 0.9.9b6, iPod Touch 4G, 3G [Windows] | iJailbreak.com uniemożliwia korzystanie z internetu ? Czy wszystko działa jak trzeba?

#225 sosik1

sosik1
  • 77 postów
  • SkądZawiercie

Napisano 07 listopada 2011 - 23:42

Dobranoc ;)

@sosik1 chetnie bym pomógł ale niestety nie mam 3gs i nie mam jak sprawdzic :/ z kolei mi na ip4 5.0 pokazuje wiecej wolnej pamieci niz na 4.3.3.

Może oprócz sbs masz coś innego co mogłoby zamulać?

Właśnie nie. SBSettings, biteSMS, AppSync i to w zasadzie wszystko, co instalowałem z Cydii.
Na "czwórce" pamiętam, że miałem poinstalowanych głupot od chusteczki i było ok.

Ja mam 3GS-a 32GB iOS5 JB + SBSettings + lockinfoX + itp. itd. (naprawde sporo) i w SBSettings mam 124MB available memory.

Hmm... Na chwilę obecną lecę na "czystym" iOS 5. Spróbuję raz jeszcze zrobić JB.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych