Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 5.0, 5.0.1 Jailbreak i Cydia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1218 odpowiedzi w tym temacie

#251 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 postów

Napisano 11 listopada 2011 - 13:31

Witam , jestem zielony mam pytanie jak wgrać jailbreak i cydie na Iphone 3gs 5.0.1( ten najnowszy iOS) ? i czy to jest całkowicie bezpieczne ?

#252 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 11 listopada 2011 - 13:35

Mieszkanie też niech od razu zmieni, bo może układ okien źle wpływa na telefon.
slawrumia, ten redsn0w wymaga, abyś wskazał iOS 5.0 przy jailbreakowaniu v5.0.1.

Dobrze wiedzieć :]

Witam , jestem zielony mam pytanie jak wgrać jailbreak i cydie na Iphone 3gs 5.0.1( ten najnowszy iOS) ? i czy to jest całkowicie bezpieczne ?

http://myapple.pl/ip...tml#post1735947
Tu masz 5.0. Pamiętaj że w przypadku 5.0.1 są mniejsze szanse na szybki trwały JB.

#253 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 11 listopada 2011 - 19:02

Mieszkanie też niech od razu zmieni, bo może układ okien źle wpływa na telefon.
slawrumia, ten redsn0w wymaga, abyś wskazał iOS 5.0 przy jailbreakowaniu v5.0.1.

dzieki poszło

doinstalowałem repo semitethered jailbreak | iPhone News, Apps, BigBoss, Guides & Jailbreaking i zainstaluj Semitethered Jailbreak
i mozna uruchamiac bez pc , nie dzialają programy po JB przynajmniej do czasu podłączenia do kompa mozna korzystac

#254 r4id

r4id
  • 221 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 listopada 2011 - 19:38

heh już powoli pojawiają się w necie informacje ze od dnia dzisiejszego Apple już nie podpisuje iOS 5.0. Jeśli ktoś miał jb na 4.3.3 i czekał z updatem do 5.0 na jb to teraz się może okazać ze jak wyjdzie jb to nie będą mogli z niego skorzystać. Oj czasy jb powoli sie kończą.

#255 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 listopada 2011 - 19:46

Si, więc chyba długo będę siedział na moim 4.3.3, albo do czasu zakupu 4s raczej :/

#256 r4id

r4id
  • 221 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 listopada 2011 - 19:55

no ja spodziewałem się takiej akcji i wczoraj zrobiłem updaty ipada mojego i zony. Na iPhona wgrałem 5.0 jak wyszedł wiec tu nie było problemu ;p

#257 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 listopada 2011 - 03:39

Cóż, ja zdecydowałem, że wolę mieć untethered niż 5.0 z jakimś semi g... Mam nadzieje, że chłopaki z dev teamu poszaleją i nie będę żałował.

#258 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 09:51

Ja mam 5.0.1 z jb tether. i mi to nie przeszdadza. Nigdy mi sie nie zdazylo zeby bateria sie kompletnie rozładowała, tym bardziej ze sa ostrzezenia o niskim stanie baterii. Gdybym miał czekac na tego untethered to bym chyba prędzej osiwiał ;)

#259 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 12 listopada 2011 - 10:13

Ja mam 5.0.1 z jb tether. i mi to nie przeszdadza. Nigdy mi sie nie zdazylo zeby bateria sie kompletnie rozładowała, tym bardziej ze sa ostrzezenia o niskim stanie baterii. Gdybym miał czekac na tego untethered to bym chyba prędzej osiwiał ;)

dokładnie
ale nie ma tez problemu mozna doinstalować Semitethered Jailbreak i w razie jakby sie rozładował to i tak bedzie mozna dzwonic smsowac i uzywac programów , bedzie po prostu działał bez JB

#260 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 10:16

Szczerze to mnie ten semitethered nie przekonuje: -Możesz używać telefonu oraz korzystać z wiadomości SMS. -Możesz używać dowolnej aplikacji systemowej z wyjątkiem Safari. -Możesz używać dowolnych przeglądarek z App Store’a. -Nie możesz używać aplikacji Mail – możesz zainstalować jakiś alternatywny program pocztowy z App Store’a i jego używać. -Nie możesz używać żadnej jailbreakowej aplikacji. Zeby to wszystko zadziałało jak powinno to i tak bedzie trzeba uzyc just boot ;) PS: "Twórcy Semitethered zaznaczyli, że po zainstalowaniu tego narzędzia telefon może się uruchamiać nieco dłużej niż zwykle. Saurik dodał też, że Semitethered może powodować restartowanie urządzenia"

#261 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 12 listopada 2011 - 11:22

Szczerze to mnie ten semitethered nie przekonuje:

a co cie nie przekonuje ? wolisz mieć brak możliwości uruchomienia poza domem nad możliwością uruchomienia bez JB ?

#262 avalon18

avalon18
  • 249 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 12:17

Przecież napisał. W Dodatku, narazei bez iOS5 można się obyć.

#263 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 13:17

a co cie nie przekonuje ? wolisz mieć brak możliwości uruchomienia poza domem nad możliwością uruchomienia bez JB ?

Napisałem wyraznie co mnie nie przekonuje.
Prawda jest taka, że w momencie gdy telefon sie rozładuje to nawet semitethered tu nie pomoże bo przeciez bateria jest padnieta wiec niby jak tu uruchomic tel?
A po drugie kto ma potrzebe wyłaczania i właczania na nowo telefon...

Zatwierdzenie zmian można poprzez respring a instalowanie aplikacji z cydia wymagajace reboot mozna zainstalowac poprzez safe mode. ;)

#264 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 13:22

Zatwierdzenie zmian można poprzez respring a instalowanie aplikacji z cydia wymagajace reboot mozna zainstalowac poprzez safe mode. ;)

Możesz opisać jak to się robi ?

#265 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 13:35

Instalujesz aplikacje np. winterboard bo wymaga reboot. Sbsetting/power/safe mode. Potem wchodzisz do cydia szukasz i instalujesz winterboard. Po instalowaniu poprosi o reboot, w tym momencie wychodzimy do glownego menu klikajac na home, po czym zamykamy cydie otwarta w tle. Wychodzimy z safe mode respring i gotowe ;) winterboard zainstalowany bez reboot. tak samo z innymi apps.

#266 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 13:40

Instalujesz aplikacje np. winterboard bo wymaga reboot. Sbsetting/power/safe mode. Potem wchodzisz do cydia szukasz i instalujesz winterboard. Po instalowaniu poprosi o reboot, w tym momencie wychodzimy do glownego menu klikajac na home, po czym zamykamy cydie otwarta w tle. Wychodzimy z safe mode respring i gotowe ;) winterboard zainstalowany bez reboot. tak samo z innymi apps.

ok dzięki ;]

#267 maly95

maly95
  • 438 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 14:02

zmienić soft na 5.0?

#268 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 14:03

zmienić soft na 5.0?

na 5.0 nie zmienisz.

#269 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 12 listopada 2011 - 14:36

Napisałem wyraznie co mnie nie przekonuje.
Prawda jest taka, że w momencie gdy telefon sie rozładuje to nawet semitethered tu nie pomoże bo przeciez bateria jest padnieta wiec niby jak tu uruchomic tel?
A po drugie kto ma potrzebe wyłaczania i właczania na nowo telefon...

ogólnie nie potrzebne, ale jeden raz zdarzyło mi się że działała jakaś aplikacja w tle i telefon padł , w samochodzie miałem ładowarkę ale co z tego jak nie mogłem go uruchomić

#270 sosik1

sosik1
  • 77 postów
  • SkądZawiercie

Napisano 12 listopada 2011 - 23:55

[...] Prawda jest taka, że w momencie gdy telefon sie rozładuje to nawet semitethered tu nie pomoże bo przeciez bateria jest padnieta wiec niby jak tu uruchomic tel? [...]

Ładowarką?

Dobranoc ;)

@sosik1 chetnie bym pomógł ale niestety nie mam 3gs i nie mam jak sprawdzic :/ z kolei mi na ip4 5.0 pokazuje wiecej wolnej pamieci niz na 4.3.3.

Może oprócz sbs masz coś innego co mogłoby zamulać?

Właśnie nie. SBSettings, biteSMS, AppSync i to w zasadzie wszystko, co instalowałem z Cydii.
Na "czwórce" pamiętam, że miałem poinstalowanych głupot od chusteczki i było ok.

Hmm... Na chwilę obecną lecę na "czystym" iOS 5. Spróbuję raz jeszcze zrobić JB.

Ok, zrobiłem raz jeszcze raz JB za pomocą redsn0w 0.9.9b8. Tym razem ok - wolna pamięć ok. 130-140 MB. :)

#271 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 13 listopada 2011 - 01:01

Cóż moje plany siedzenia na 4.3.3 i czekania na untethered zostały zniweczone, 4s będzie w poniedziałek. Chyba nie będę płakał. Teraz tylko czekać na JB i jazda!

#272 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 13 listopada 2011 - 10:12

Cóż moje plany siedzenia na 4.3.3 i czekania na untethered zostały zniweczone, 4s będzie w poniedziałek. Chyba nie będę płakał. Jak tylko przyjdzie szybki JB semitethered i jazda!

A to na 4s mozna zrobic JB?

#273 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 11:04

@sosik1 Widocznie tutaj trzeba wszystko dosłownie tłumaczyć. Na mieście jak telefon Ci padnie na zakupach to gdzie tą Twoją ładowarke podłaczysz? w mac donaldzie??? Czy masz tethered czy semitethered telefon Ci na miescie padnie i gówno zrobisz.

#274 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 13 listopada 2011 - 12:05

@sosik1
Widocznie tutaj trzeba wszystko dosłownie tłumaczyć. Na mieście jak telefon Ci padnie na zakupach to gdzie tą Twoją ładowarke podłaczysz? w mac donaldzie??? Czy masz tethered czy semitethered telefon Ci na miescie padnie i gówno zrobisz.

podlaczam w aucie do ladowarki

#275 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 12:07

Super ciesze się razem z tobą. Ale nie każdy jedzie na zakupy autem. Jeżeli ktoś stwierdzi ze przyda mu sie semi to prosze bardzo. Ja naleze do tych ktorym to niepotrzebne. Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych