Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 5.0, 5.0.1 Jailbreak i Cydia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1218 odpowiedzi w tym temacie

#501 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 28 listopada 2011 - 22:52

Cintulek myślę że koledze chodzi o to by nie podnosić BB.

ta i pewnie dzięki radzie "specjalisty" koleś udupił telefon.

#502 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 29 listopada 2011 - 07:36

Aaa! Ludzie ratujcie, aaa! Przestań, Paf.

Jeżeli by mu chodziło o nie podnoszenie BaseBandu, to napisałby to. Robiąc Jailbreak nie da się ud*pić telefonu - co ja mu powiedziałem? PWNED DFU - usuwa niektóre pliki z jailbreaka, aby iTunes pomyślał, że jest to iPhone tylko w trybie awaryjnym i trzeba go odtworzyć - tak aktualizuje do iOS 5, a jeżeli nie chce podnosić jailbreak'a, to gdyby to napisał, od razu sprawa z instalacją iOS się zmienia, bo wtedy trzeba zrobić Custom Firmware w RedSn0w.
I co? Naprawdę myślicie, że kolega użytkownik po tym, co mu powiedziałem "ud*pił" telefon?

#503 prezesiklodz

prezesiklodz
  • 39 postów
  • SkądSzczecin, Poland, Poland

Napisano 29 listopada 2011 - 15:54

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na fatalną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać. Poniżej kilka przydatnych linków do zasad pisowni i interpunkcji:
Interpunkcja: http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629736
Wielkie litery: http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629371
Pisownia łączna lub rozdzielna: http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629454

#504 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 21:39

Aaa! Ludzie ratujcie, aaa! Przestań, Paf.

Jeżeli by mu chodziło o nie podnoszenie BaseBandu, to napisałby to. Robiąc Jailbreak nie da się ud*pić telefonu - co ja mu powiedziałem? PWNED DFU - usuwa niektóre pliki z jailbreaka, aby iTunes pomyślał, że jest to iPhone tylko w trybie awaryjnym i trzeba go odtworzyć - tak aktualizuje do iOS 5, a jeżeli nie chce podnosić jailbreak'a, to gdyby to napisał, od razu sprawa z instalacją iOS się zmienia, bo wtedy trzeba zrobić Custom Firmware w RedSn0w.
I co? Naprawdę myślicie, że kolega użytkownik po tym, co mu powiedziałem "ud*pił" telefon?

Od kiedy robisz CF redsnowem ?

#505 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 listopada 2011 - 21:43

Akurat da rade nim zrobić CF :P

#506 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 21:52

Akurat da rade nim zrobić CF :P

No fakt ^^ Właśnie zauważyłem. Zwracam honor :]

#507 prezesiklodz

prezesiklodz
  • 39 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 00:04

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na fatalną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać. Poniżej kilka przydatnych linków do zasad pisowni i interpunkcji:
Interpunkcja: Zasady pisowni i interpunkcji
Wielkie litery: Zasady pisowni i interpunkcji
Pisownia łączna lub rozdzielna: Zasady pisowni i interpunkcji

Jeżeli to było niezrozumiałe dla osoby która usunęła mój post oznacza to że ta osoba jest jakaś opóźniona w rozwoju:)

#508 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 00:09

Jeżeli to było niezrozumiałe dla osoby która usunęła mój post oznacza to że ta osoba jest jakaś opóźniona w rozwoju:)

Naprawdę?

znikneły mi wszystkie opcji które mialem wczesnie uruchomione w cydio i ustawienia w menu. Ikonka cycdi

To tylko kawałek twoich wypocin i nie będziemy takiego czegoś tolerować na forum. Podobnie, jak obrażania użytkowników, za co otrzymujesz ostrzeżenie.

#509 prezesiklodz

prezesiklodz
  • 39 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 00:10

Mam pytanko po restarcie telefonu i opcji just boot redsn0w 0.9.9b8 i wskazaniu ios 5.0 zniknęła mi z menu telefonu możliwość zmiany ustawień programów zainstalowanych z cydi. Kilka ich tam było. Ikonka cydi nadal jest widoczna na pulpicie.

#510 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 00:42

Mam pytanko po restarcie telefonu i opcji just boot redsn0w 0.9.9b8 i wskazaniu ios 5.0 zniknęła mi z menu telefonu możliwość zmiany ustawień programów zainstalowanych z cydi. Kilka ich tam było. Ikonka cydi nadal jest widoczna na pulpicie.

Nie rozumiem o co ci chodzi...

#511 prezesiklodz

prezesiklodz
  • 39 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 00:51

Paf po ponownym uruchomieniu telefonu nie mam w menu dostępu do ustawień programów z cydi
Może dodam foto będzie widać o co mi chodzi. https://picasaweb.go...feat=directlink

#512 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 01:05

Nie używasz semijailbreak ?

#513 prezesiklodz

prezesiklodz
  • 39 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 01:09

Nie używasz semijailbreak ?

A co to ten semijailbreak jeśli można bo chyba nie w temacie jestem?

Stało mi sie tak po instalacji z cydi SemiTether

#514 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 listopada 2011 - 02:08

Semitethered umożliwia włączenie telefonu na sofcie 5.0 , 5.0.1 aczkolwiek po włączeniu możliwe jest tylko korzystanie z podstawowych funkcji telefonu m.in : dzwonienie , smsowanie.
P.S Po co wgrywasz coś co nie wiesz do czego służy ?

#515 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 30 listopada 2011 - 07:17

@Odnośnie powyższej wypowiedzi. I by przywrócić to musisz wyłączyć telefon i użyć opcji Just Boot w RedSn0w.

#516 prezesiklodz

prezesiklodz
  • 39 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 09:39

KacperWWa to akurat wiem :) ale zgubiło mnie to określenie semijailbreak

---------- Wpis dodano o 09:39 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:37 ----------

@Odnośnie powyższej wypowiedzi.
I by przywrócić to musisz wyłączyć telefon i użyć opcji Just Boot w RedSn0w.

To to ja wiem i tak tez właśnie robię ale neistety opcji niema.
Wszystko niby jest Ok ale aqplikacje nie działają??
POMOCY

#517 Bulletproof

Bulletproof
  • 85 postów
  • SkądLublin

Napisano 30 listopada 2011 - 10:03

Koledzy jest już może JB dla ipoda toucha 4g untethered ? bo ostatnio jest duzo newsów na ten temat sprzed dwóch dni ale żadnych szczegołów

#518 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 10:07

Brak słów. To jest to samo.
Co do tematu widocznie źle robisz just boot now i telefon uruchamia się dzięki Semi...

Koledzy jest już może JB dla ipoda toucha 4g untethered ? bo ostatnio jest duzo newsów na ten temat sprzed dwóch dni ale żadnych szczegołów

Zależy na jakim sofcie...

#519 Bulletproof

Bulletproof
  • 85 postów
  • SkądLublin

Napisano 30 listopada 2011 - 10:17

iOS 5.0

---------- Wpis dodano o 10:17 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:16 ----------

Zależy na jakim sofcie...

iOS 5

#520 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 10:21

iOS 5.0

---------- Wpis dodano o 10:17 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:16 ----------

iOS 5

nic się nie ruszyło.

#521 prezesiklodz

prezesiklodz
  • 39 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 10:28

[QUOTE=Paf;1755023]Brak słów. To jest to samo.
Co do tematu widocznie źle robisz just boot now i telefon uruchamia się dzięki Semi...

Odinstalowałem Semi wiec teoretycznie przy źle wykonanym just boot nie powinien sie włączyć. Ale jestem przekonany że robię wszystko tak jak powinno być zrobione. Przy źle wykonanym just boot nie odpalilbym Cydia a ona działa mi normalnie.

#522 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 10:48

Zrób JB jeszcze raz, zainstaluj programy od nowa.

#523 Albertinho77

Albertinho77
  • 12 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 11:08

witam. mam ip 3gs ios 5.0.1 i tu pytanie jak wgrać jb i czy jest ten stabilny czy nie? mam bb 05.16.05 i pytanie czy podnieść czy zachować aby było najlepiej dla ip. szukałem tu w temacie odp ale nie znalazłem dokładnej dlatego pytam bo nie chcę zepsuć zas:)

#524 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 11:14

witam. mam ip 3gs ios 5.0.1 i tu pytanie jak wgrać jb i czy jest ten stabilny czy nie? mam bb 05.16.05 i pytanie czy podnieść czy zachować aby było najlepiej dla ip. szukałem tu w temacie odp ale nie znalazłem dokładnej dlatego pytam bo nie chcę zepsuć zas:)

Nie znalazłeś odp w tym temacie jak zrobić JB na 5.0.1 ? Ciekawe, ciekawe...
BB ma znaczenie tylko jeżeli omijasz simlcoka Ultrasnowem ... twój BB jest z iOS 5.0.1 wiec i tak się nie zmieni.

#525 Albertinho77

Albertinho77
  • 12 postów

Napisano 30 listopada 2011 - 11:21

no czysto po polsku nie znalazłem nie jestem zaawansowany iphonowo żeby w 10 postów pogmatwanych coś wyciągnąć:) pomóż

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Bing (1)