Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Niedziałające iMessages i FaceTime w Play

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
56 odpowiedzi w tym temacie

#26 baxxx

baxxx
  • 6 postów

Napisano 02 lutego 2012 - 11:36

wejdz w ustawienia>wiadomosci i tam masz wyslij jako SMS i wlacz te opcje.

chłopaki, no bez przesady ;) takie rzeczy to dość oczywiste są. Sorry, zapomniałem napisać, że tą opcję mam włączoną

Problem polega na tym, że mimo włączenia tej opcji, smsy nie docierają do ludzi, którzy mają iPhone - niestety nie wiem, czy oni mają włączone iMessage. Ja iMessage mam wyłączone.

Jakieś pomysły?

pozdrawiam ratowników :)

#27 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 02 lutego 2012 - 15:43

chłopaki, no bez przesady ;) takie rzeczy to dość oczywiste są. Sorry, zapomniałem napisać, że tą opcję mam włączoną

Problem polega na tym, że mimo włączenia tej opcji, smsy nie docierają do ludzi, którzy mają iPhone - niestety nie wiem, czy oni mają włączone iMessage. Ja iMessage mam wyłączone.

Jakieś pomysły?

pozdrawiam ratowników :)

wiesz rozni tu "agenci" pisza na forum, wiec wolalem sie upewnic xD
czy jakies pomysly?
tak, wlacz imessage, przeciez to nic nie kosztuje, dlatego sie dziwie, ze masz wylaczone, na dodatek wiadomosci dochodza blyskawicznie

#28 ugly

ugly
  • 210 postów
  • SkądKatowice

Napisano 02 lutego 2012 - 16:21

podepnę się pod temat, żeby nie zakładać nowego, podobnego. mianowicie ... mam 4s kupionego z AOS. Karta orange (na kartę) - telefon aktywowany z tą właśnie kartą. Nie da się włączyć facetime i imessage - cały czas czeka na aktywacje po czym aktywacja nie udana. Jak pojawia się komunikat, że może wysłać smsa, daje OK lecz sms nie jest wysyłany ! oczywiście mam środki na koncie, mogę dzownić, wysyłać smsy (również za granicę), mmsy. internet po 3G działa (podczas próby aktywowania facetime jestem na wifi). Jakieś pomysły ? ;/ mi już brak...

#29 baxxx

baxxx
  • 6 postów

Napisano 03 lutego 2012 - 15:43

Ciekawski - tak po prawdzie, to tam nie ma opcji "wyślij jako sms" jest tylko włączanie iM albo w polu SMS/MMS włączanie czy mają chodzić mmsy, czy ma być pole "temat" oraz liczba znaków. Jako takiej funkcji do włączania wysyłania jako sms to nie widzę. Masz inaczej? a wyłączałem iM bo dałem iPka żonie, a ID zostało moje (no nie chce mi się zmieniać... leniwy jestem) i teraz jej kochanek myśli, że dostaje ode mnie messagi ;)

#30 jawna

jawna
  • 82 postów

Napisano 04 lutego 2012 - 00:01

Ugly - spróbuj wymienić kartę w Orange, to czasami podobno pomaga ( choć nie mi). Czy w polu Mój numer wyświetla Ci się numer? to u mnie chyba jest przyczyna braku iM i FT.

#31 ugly

ugly
  • 210 postów
  • SkądKatowice

Napisano 12 lutego 2012 - 16:41

a wiec udało się ... ja mam stara karte orange (jeszcze z sieci idea, wyciętą). wsadziłem do telefonu nową kartę która mam w iPad`zie, aktywował FaceTime bez problemu lecz przypisał sobie numer z tamtej karty, i pod moim obecnym numerem nie da się dodzwonić na facetime, tylko po mailu :/ jak będę przechodził koło salonu orange, to wymienię kartę i sprawdzę jeszcze raz. Ale obawiam się, że nic z tego nie będzie, ponieważ są różne rodzaje kart (byłem wymienić moją obecną z idei, babka w salonie sprawdziła numer i powiedziała, że to jest karta jakaś_tam, i takich obecnie nie mają) dlatego nie u wszystkich to działa :/

#32 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 12 lutego 2012 - 17:29

a wiec udało się ... ja mam stara karte orange (jeszcze z sieci idea, wyciętą). wsadziłem do telefonu nową kartę która mam w iPad`zie, aktywował FaceTime bez problemu lecz przypisał sobie numer z tamtej karty, i pod moim obecnym numerem nie da się dodzwonić na facetime, tylko po mailu :/
jak będę przechodził koło salonu orange, to wymienię kartę i sprawdzę jeszcze raz. Ale obawiam się, że nic z tego nie będzie, ponieważ są różne rodzaje kart (byłem wymienić moją obecną z idei, babka w salonie sprawdziła numer i powiedziała, że to jest karta jakaś_tam, i takich obecnie nie mają) dlatego nie u wszystkich to działa :/

tez kiedys zmienialem karte w orange, tak sa rozne rodzaje kart, ale to jak bakba powiedziala ci, ze nie ma to u niej w salonie nie ma...wtedy jedziesz do innego salonu, moze beda miec albo jedziesz do glownego salonu, przewaznie jest gdzies w duzym miescie, poprostu zapytaj sie w swoim salonie, i w tamtym glownym salonie maja wszystko, i na bank ci wymienia...
a co do blednego numeru w facetime, to wystarczy wylaczyc i wlaczyc facetime jeszcze raz i wtedy przypisze numer karty wlozonej do iphone

#33 ugly

ugly
  • 210 postów
  • SkądKatowice

Napisano 12 lutego 2012 - 17:34

wiem, że wymienią mi w głównym salonie, ale mam tam bardzo nie po drodze ;) ale w końcu tam zawitam. zrobiłem tak jak mówiłeś z tym złym numerem, tzn. wyłączyłem facetime, właczyłem i ... czeka na aktywacje, więc lipa. z tą kartą nie da rady :/ a tak z ciekawostek ... testowałem teraz facetime, i po kilku sekundach rozmowy, zawiesz mi router (linksys). brak dostępu do routera, brak sieci (po wifi jak i po kablu). po rozłączeniu, po paru sekundach wszystko wraca do normy. Kosmos :) 0 logów z routera

#34 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 12 lutego 2012 - 21:34

Panowie, albo zaczniecie pisać zgodnie z Ogłoszenia - iPhone albo posty polecą do kosza.

#35 Misiupisiu

Misiupisiu
  • 6 postów

Napisano 21 lutego 2012 - 16:35

i ja mam oryginalny micro sim z t-mobile i nie działa pisze że aktywuje i nic się nie zmienia , nikt nie potrafi mi pomoc

#36 ugly

ugly
  • 210 postów
  • SkądKatowice

Napisano 29 lutego 2012 - 17:43

tak więc...udało się rozwiązać problem z facetime w orange (prepaid). Więcej tutaj

#37 Rafal_otw

Rafal_otw
  • 2 postów

Napisano 20 marca 2012 - 09:37

Mam podobny problem z iPhone 3GS...iPhone z simlock'iem w Orange...w Ustawienia -> Telefon -> Mój numer jest wpisany poprawnie numer telefonu, jednak w Ustawienia -> Wiadomości -> Odbieraj pod mam tylko adres Email nie ma numeru telefonu, który powinien być tam...

U mnie wygląda to tak:
Posted Image

w poprawnie działającym tak:
Posted Image

odbieraj pod powinno być "Adresów:2" czyli numer telefonu (który jest bez możliwości edycji) i mail...

Ktoś wie co może być przyczyną tego?

Udało Ci się coś z tym zrobić? Ja mam ten sam problem...

#38 CamilleJeaval

CamilleJeaval
  • 1 postów

Napisano 30 marca 2012 - 15:07

Czesc! Czytam właśnie i widzę ze nie tylko ja mam taki problem. Miło wiedziec ze sie nie jest samemu. Do rzeczy: kupiliśmy sobie z facetem ip4s w uk w Apple store więc o żadnym simlocku nie ma mowy. Chwilowo jesteśmy w Polsce więc dla wygody wsadzilismy sobie karty z play. Przycinane wycinarka do kart. No i zaczęła sie Polka - mi wszystko pięknie smiga. A jemu wiadomości nie dochodzą. Abstrahujac od iMessage które sobie szaleje - tylko z jego telefonem mam taki problem - mam dwie osobne rozmowy na SMS i iMessage. Jeśli wysle mu tym drugim sposobem a on nie ma połączenia to po prostu pójdzie w czarna dziurę. Wysle nie dostarczy i tyle. Niby mam włączona opcje ze wysyłać jako SMS jak są kłopoty ale dziala to wszędzie tylko nie w jego przypadku. On oprocz problemów z iMessage ma problem z smsami - nie dochodzą do ludzi i tyle. Więc moje pytanie - czego jest to wina? Przycinanej karty sim? Przycinalismy w tym samym miejscu - ja nie mam w sumie problemów a on tak? Weird. Jakieś pomysły co zrobić? Dzięki za każda pomoc :)

#39 fantasia

fantasia
  • 35 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 marca 2012 - 21:04

idźcie do salonu Play - za darmo wymieniają zwykłe karty sim na micro ;) tylko musicie znać swój PUK albo zarejestrować kartę :)

#40 Radabi

Radabi
  • 16 postów
  • SkądToruń

Napisano 25 czerwca 2012 - 10:18

Hello!!! zauważyłem właśnie że mam problem z facetime... kiedys na iP4 działało mi. miałem też inny apple id ktory zmienilem na ten co mam teraz... po przesiadce jakis czas temu na iP4S nie wlaczalem facetime'a wogole. Dopiero dzisiaj jak chcialem go wlaczyc od razu wyswietlilo mi sie pole logowania lecz stare apple id bylo podane i prosba o haslo... Jest jakas mozliwosc zmienienia tego? z gory dzieki wielkie za odpowiedz pozdrawiam

#41 velendil

velendil
  • 6 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 28 czerwca 2012 - 12:12

Witam, Podłączam sie pod temat bo w sumie dotyczy rzeczy podobnej. Kupiłem telefon z Wielkiej Brytanii, miałem T-Mobile, uzywałem GEVEY sim, soft 5.0.1 , firmware 04.10.01 . Wszystko było super, oczywiscie po walce z Pushami, FaceTime i iMessage (SAM) . Przeszedłem niedawno do Play'a (dzialam na GEVEY) . Podczas włączonego iMessage i FaceTime, telefon wysyłał smsy do angielskiej sieci (ale ten temat był juz walkowany wielokrotnie) , tylko że wysyłał te SMSy co pare godzin, a nie jak reszcie osob (z tego co czytałem tu na forum) tylko podczas aktywacji. Z rozmowy z konsultantem Play dowiedzialem sie, ze niestety ale Play nie obsluguje tychze iPhonowych udogodnien i jedynym rozwiazaniem wg. obslugi klienta jest wgranie nowszego softu. No ale o tym poki co moge zapomniec. Ppozatym moj numer nie wyswietla się w telefonie ani w iTunes. Zatem moje pytanie brzmi: czy jesli zdejmę simlock (jakos tam z serwerów apple ) to wszystko wroci do normy ? Spotkaliscie się z czyms takim ? Resumujac chodzi o dwie rzeczy: ciągłe wysyłanie smsów do WielkiejBrytanii (+44) oraz brak mozliwosci edycji (ale to chyba chodzi o samo wyswietlanie się) własnego numeru. Pozdrawiam .

#42 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 12:31

Dlaczego mozesz zapomniec o aktualizacji softu?

#43 velendil

velendil
  • 6 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 12:35

Myslisz, ze przejscie na 5.1.1 i zostawienie BB pomoże ? Pozdrawiam !

#44 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 14:26

Powinno pomoc. Koniecznie pamietaj o zachowaniu basebandu!

#45 velendil

velendil
  • 6 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 15:10

Spoko, sprobuje, bede pamietal o BB. Bo ja rozumiem, ze telefon moze wysłac rez smsa aktywujacego, juz nie chodzi o te 50 gr, tylko w moim wypadku przez pare dni wysłał ich za 20 zł . Może ktos jeszcze miał taki problem ? Zaktualizuje oprogramowanie i dam znac, czy cos się zmieniło. Pozdrawiam !

#46 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 15:31

Spoko, sprobuje, bede pamietal o BB. Bo ja rozumiem, ze telefon moze wysłac rez smsa aktywujacego, juz nie chodzi o te 50 gr, tylko w moim wypadku przez pare dni wysłał ich za 20 zł . Może ktos jeszcze miał taki problem ? Zaktualizuje oprogramowanie i dam znac, czy cos się zmieniło.

Pozdrawiam !

A wklepałeś ustawienia APN i włączyłeś roming danych ?

#47 velendil

velendil
  • 6 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 15:35

Tak, wpisalem, wszystko mi dziala, tylko tak jak pisalem, oplata za FT i iM pobierana jest w losowych godzinach w ciagu dnia a nie jednorazowo oraz nie wyswietla mi się moj numer. No chyba, ze mam złe (APN), wiec jak by ktos z Playa był uprzejmy wpisac swoje to będę wdzięczny. Pozdrawiam !

#48 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 15:43

Tak, wpisalem, wszystko mi dziala, tylko tak jak pisalem, oplata za FT i iM pobierana jest w losowych godzinach w ciagu dnia a nie jednorazowo oraz nie wyswietla mi się moj numer.

No chyba, ze mam złe (APN), wiec jak by ktos z Playa był uprzejmy wpisac swoje to będę wdzięczny.

Pozdrawiam !

iPhone w PLAY - ustawienia Internetu i MMS (iOS 4.1) • Forum.instalki.pl ja używam tych.

#49 velendil

velendil
  • 6 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 15:49

No to mam identyczne.

#50 socin

socin
  • 1 postów

Napisano 17 lipca 2012 - 11:42

Dwa dni temu wyłączyłam wysyłanie imessage - miałam z nimi jakieś problemy i chciałam na chwilę wyłączyć i po minucie włączyć z powrotem. Robiłam tak już wcześniej i zawsze pomagało. Teraz jednak nie jestem w stanie włączyć imessage z powrotem - stale czeka na aktywację. Zrestartowałam telefon do ustawień fabrycznych i też nic to nie dało. Dowiadywałam się w orange, ale twierdzą (zapewne słusznie), że to nie jest ich usługa i są bezradni. Na infolinii Apple'a poradzili, abym zresetowała ustawienia wiadomości - robiłam to już wiele razy. Udaje mi się jedynie wysyłać imessage za pomocą Apple ID, a zależy mi na tym, by móc wysyłać je bezpośrednio z mojego numeru telefonu, jak zwykłą wiadomość tekstową. Będę wdzięczna za pomoc :).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych