a wiec udało się ... ja mam stara karte orange (jeszcze z sieci idea, wyciętą). wsadziłem do telefonu nową kartę która mam w iPad`zie, aktywował FaceTime bez problemu lecz przypisał sobie numer z tamtej karty, i pod moim obecnym numerem nie da się dodzwonić na facetime, tylko po mailu :/
jak będę przechodził koło salonu orange, to wymienię kartę i sprawdzę jeszcze raz. Ale obawiam się, że nic z tego nie będzie, ponieważ są różne rodzaje kart (byłem wymienić moją obecną z idei, babka w salonie sprawdziła numer i powiedziała, że to jest karta jakaś_tam, i takich obecnie nie mają) dlatego nie u wszystkich to działa :/
tez kiedys zmienialem karte w orange, tak sa rozne rodzaje kart, ale to jak bakba powiedziala ci, ze nie ma to u niej w salonie nie ma...wtedy jedziesz do innego salonu, moze beda miec albo jedziesz do glownego salonu, przewaznie jest gdzies w duzym miescie, poprostu zapytaj sie w swoim salonie, i w tamtym glownym salonie maja wszystko, i na bank ci wymienia...
a co do blednego numeru w facetime, to wystarczy wylaczyc i wlaczyc facetime jeszcze raz i wtedy przypisze numer karty wlozonej do iphone