Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Niedziałające iMessages i FaceTime w Play

• Please log in to reply
56 replies to this topic

#1 Madoxxxe

Madoxxxe
  • 65 posts

Posted 13 October 2011 - 22:14

Witam, mam problem z dwiema fajnymi opcjami. Nigdy nie dzialalo mi FaceTime, ale zbytnio nie ubolewalem, teraz nie dziala tez iMessages, a to juz mi nie pasuje. Niby kiedy wlaczam obie opcje, wyskakuje komunikat ze za aktywacje moze mi policzyc operator, ale zaraz to znika i niby jest wlaczone... jednak nie jest, bo nie dziala. Pare info: Mam iP4, bez simlocka (zdjety w Orange) w Play'u, nie wyswietla mojego numeru tel w ustawieniach (choc w FaceTime wyswietla) Co zrobic by zaczelo to dzialac tak jak powinno? Przede wszystkim zalezy mi na iMessages. Z gory dzieki za pomoc

#2 Rayman

Rayman
  • 217 posts
  • SkądŚląskie

Posted 13 October 2011 - 22:32

Ciekawy temat, właśnie zdjąłem w Orange simlocka i jestem na etapie przechodzenia do Play :)

#3 konrado0905

konrado0905
  • 361 posts

Posted 13 October 2011 - 22:58

W ustawienia => telefon => mój numer musisz mieć wpisany swój nr telefonu. Jeśli nie masz możliwości edycji to idź do Play i zmień wyciętą simkę na MicroSIM.

#4 Madoxxxe

Madoxxxe
  • 65 posts

Posted 13 October 2011 - 23:05

... a no wlasnie, to moze byc to. Faktycznie wycieta i nie moge edytowac numeru. Ok, dzieki za rade, jutro dzialam.

#5 Animatter

Animatter
  • 421 posts

Posted 13 October 2011 - 23:14

Ja mam czwórkę z Orange. Simlock zdjęty i działa w Play. Receptą jest właśnie microsim - przy ciętych kartach nie do końca chciało to działać.

#6 Madoxxxe

Madoxxxe
  • 65 posts

Posted 13 October 2011 - 23:18

Wiem, ze jest z tym jakis problem, bo nie wszedzie maja te karty microim, ale odwiedze pare salonow w razie potrzeby.

#7 konrado0905

konrado0905
  • 361 posts

Posted 13 October 2011 - 23:41

Możliwe, że to tylko w PLAY występuje. Ja w Orange mam wpisany numer z tym, że na razie siedzę na 4.2.1.

#8 murzynpl

murzynpl
  • 55 posts
  • SkądKraków

Posted 14 October 2011 - 09:22

Mam podobny problem z iPhone 3GS...iPhone z simlock'iem w Orange...w Ustawienia -> Telefon -> Mój numer jest wpisany poprawnie numer telefonu, jednak w Ustawienia -> Wiadomości -> Odbieraj pod mam tylko adres Email nie ma numeru telefonu, który powinien być tam...

U mnie wygląda to tak:
Dołączona grafika

w poprawnie działającym tak:
Dołączona grafika

odbieraj pod powinno być "Adresów:2" czyli numer telefonu (który jest bez możliwości edycji) i mail...

Ktoś wie co może być przyczyną tego?

#9 Madoxxxe

Madoxxxe
  • 65 posts

Posted 15 October 2011 - 00:32

Co do sprawy niedzialajacego iMessages - juz dziala. Faktycznie rozwiazaniem byla wymiana karty sim (przycietej) na karte micro sim w salonie. Dziala, dzieki z pomoc.

#10 leodan011

leodan011
  • 529 posts
  • Skądz zakamarków

Posted 15 October 2011 - 08:15

ja mam micro sim i tez mi nie dziala!?

#11 landr

landr
  • 1396 posts

Posted 15 October 2011 - 11:07

Witam,mam w Play przycinaną kartę i działa , spróbuj ustawić ręcznie....ustawienia, ogólne, włącz 3G i dane sieci kom. dalej w Sieć komórkowa danych...w APN wpisujesz ...internet, dalsze pola(użytkownik i hasło )puste, i tak w danych komórkowych, w mms , oraz w modemie internetowym....tylko APN.Powodzenia.

#12 swiderr

swiderr
  • 41 posts

Posted 17 October 2011 - 11:08

Mam rowniez w Play, a oryginalna microsim, Iphone 4, zweryfikowany emial w apple id i wszystko wyglada OK, ale.... w ustawieniach wiadomosci status iMessage "Oczekuje na aktywacje". I zupelnie nie wiem co dalej zrobic? W FaceTime mam dokaldnie taki sam status.
Czy ktos spotkal sie z podobnym problemem?

---------- Wpis dodano o 10:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:03 ----------

no i poradzilem sobie;) zreastartowalem telefon i poszlo :-) wczesniej jedank koniecznie trzeba miec poprawny swoj nr w ustawieniach i katywowac maila w apple id.

#13 solid_snake_

solid_snake_
  • 31 posts

Posted 17 October 2011 - 12:32

To samo A to ciekawe, bo ja mam orginalny microsim od Play (z Geveyem) i nie moge edytować mojego nr tel. w ustawieniach. Natomiast FaceTime (ios 4.3.5) aktywuje sie bez problemu, niedlugo przesiadam sie na iOS 5 i mam nadzieje ze bedzie ok.

#14 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 17 October 2011 - 12:40

Aby FaceTime działał należy znajdować się w zasięgu WiFi - spełniony został ten warunek?

#15 iskra911

iskra911
  • 1 posts

Posted 23 October 2011 - 13:14

Miałem ten sam problem z iMessage i pomogło przestawienie czasu na automatyczny w ustawieniach iPhona i problemy znikły :D

#16 figiell

figiell
  • 7 posts
  • SkądGdańsk

Posted 20 December 2011 - 13:18

Ja z kolei mam odwrotny problem. iMessage wysyła wiadomości imessage zamiast sms na samsunga mojej żony i jeszcze podaje, że dostarczono. Spotkał się kotś z czymś takim? Nie mam pojęcia co z tym zrobić. Nie chciałbym na stałe wyłączać usługi iMessage...

#17 malysobol

malysobol
  • 250 posts
  • SkądPodobno Stolica

Posted 20 December 2011 - 17:06

Witam dziś przestało działać u mnie imessage i aplikacja Moi znajomi, telefon jest w Orange coś się dzieje czy jaki pies nadmienię że mojej żony 4s też nie wysyła imessage u kumpla który ma iP3Gs to samo

#18 Maxavelli

Maxavelli
  • 1040 posts

Posted 21 December 2011 - 08:49

U mnie w Orange w "Wiadomosciach" mam dwie osobne pozycje dla kontaktu - jedna dla SMS druga dla iMessage. To normalne? Bo malo schludnie to wyglada...

#19 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 21 December 2011 - 08:59

U mnie w Orange w "Wiadomosciach" mam dwie osobne pozycje dla kontaktu - jedna dla SMS druga dla iMessage. To normalne? Bo malo schludnie to wyglada...

Tak ,wygląda na to, że są osobne wątki dla sms i iMessage mimo, że pisze się z tym samym kontaktem.

#20 humeniukp

humeniukp
  • 9 posts

Posted 04 January 2012 - 16:37

Witam Ja mam podobny problem mam iPhone 4 z sieci vodafon ie, oryginalnie ściągnięty sim-lock z serwerów apple i wsadzona karta play. Podczas aktywacji imessager i face tima została pobrana oplata po 50gr za esemesa. Pomimo tego ze usługa została aktywowana imessager nie działa tzn gdy wysyłam "i" wiadomość do siebie to dochodzi, natomiast gdy próbuje wysłać wiadomość do innego użytkownika to pisze że wysyła a po 10s dodam że nr do którego próbuje wysłać ma również iphona, i włączoną funkcje imessager gdyż OK staje się niebieskie ale nie dochodzi( ona normalnie wysyła imessegerem wiadomości z innymi użytkownikami ale do mnie nie pomimo że widzi niebieskie OK). Podobnie jest z face time w ogóle nie widać aby ktoś dzwonił, tak samo gdy ten ktoś dzwoni do mnie. W zakładce mój nr mam wpisany nr wraz z kierunkowym. Zarówno imessager jak face time ustawiony prawidłowo. Zauważyłem również ze teraz pomimo że wszystko po włączane i aktywne w ogóle nie mogę wysłać "i wiadomości" gdyż ikonka OK jest zielona, gdy tylko włączę usługę wiadomości robi się niebieska ale to kolejne 50gr, a z tego co się orientuje powinno się aktywować tylko raz.

#21 Kipper25

Kipper25
  • 10 posts
  • SkądŁódź

Posted 06 January 2012 - 14:57

O mnie na Ip4 imesaage działało normalnie, do czasu jak przestało działać mimo tego ze w ustawieniach nic nie było zmieniane... Już nie wiem co z tym zrobic.? :/

#22 Filthy.Criminal

Filthy.Criminal
  • 23 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 10 January 2012 - 22:16

Witam,
widzę, że problem z iMassage i FaceTime to dość irytująca sprawa i nie ukrywam, że i ja napotkałem na podobny. Mianowicie mam iP4 z niemieckiego T-mobile i kartę GEVEY (zaznaczę, że mam MicroSIM'a a nie przycinaną kartę) Telefon dziala w polskim T-mobile i jak miałem soft 4.3.3 FaceTime działał bez problemu. aktywowałem i dostalem powiadomienie, że mogą być naliczane opłaty. Niedawno zmieniłem soft na iOS 5.0.1 i zachowałem moj BB żeby GEVEY był w stanie mnie odblokować, zrobiłem JB (redsn0w najnowszy) no i ... Tu pojawia się problem z FaceTime i iMassage - wisi od ponad tygodnia na statusie "Czekam na aktywację..." i nic się nie dzieje. Ma ktoś jakiś pomysł co by z tym fantem zrobić??
Ustawienia sieci T-mobile wpisywalem ręcznie i mam następujące:
Dane sieci komórkowej: APN-internet
pole użytkownik i hasło - puste

MMS: APN-mms
użytkownik i hasło-mms
MMSC: 8080
Proxy MMS: 213.158.194.226
URL profilu UA dla MMS: http://mms/servlets/mms

numer telefonu w ustawieniach mam edytowalny ale sam zczytał się z karty więc nie ruszałem (jak poprzednio kiedy FT działał)

Za wszelkie sugestie będe wdzięczny.
Pozdrawiam

Hmmm...zauważyłem jak wchodzę do AppStore->Updates->Purchased (są tam dwie zakładki) All i druga to "Not on this iPod" a przecież mam iPhone'a i zgłupiałem. Zaczynam się zastanawiać czy oby na pewno dobrze zainstalowałem soft. Ma ktoś taki myk po przejsciu i JB iOS 5.0.1 ?? Dajcie znać.

#23 baxxx

baxxx
  • 6 posts

Posted 01 February 2012 - 21:20

SMS wysyłane do iPhonów nie docierają Witam, mam wyłączone iMessages i zauważyłem, że SMS wysyłane do osób, które mają iPhone nie docierają do nich. Co jest nie tak? Wcześniej miałem aktywne iMessage i tego typu wiadomości docierały, ale wyłączyłem tę opcję. Od tamtej pory zwykłe SMSy nie docierają do osób z iPhonami. Ratujcie :)

#24 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 02 February 2012 - 00:12

Witam,

mam wyłączone iMessages i zauważyłem, że SMS wysyłane do osób, które mają iPhone nie docierają do nich.

Co jest nie tak? Wcześniej miałem aktywne iMessage i tego typu wiadomości docierały, ale wyłączyłem tę opcję. Od tamtej pory zwykłe SMSy nie docierają do osób z iPhonami.

Ratujcie :)

wejdz w ustawienia>wiadomosci i tam masz wyslij jako SMS i wlacz te opcje.

#25 Adrianns

Adrianns
  • 158 posts

Posted 02 February 2012 - 11:31

Filthy.Criminal Jest to spowodowane haktywacją, również mam Ip4 z niemieckiego T-Mobile i przy zmianie ios z 4.3.3 na 5.0.1 zachowałem BB(używam GEVEY). Podejrzewam, że również nie działają Ci powiadomienia PUSH. Po długich poszukiwaniach znalazłem to : Aktywacja iMessage, powiadomień Push oraz FaceTime na haktywowanym iOS 5 .Wykonaj to i powinno być wszystko okej ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users