Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Facebook iOS universal iPhone iPad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
330 odpowiedzi w tym temacie

#101 DD7

DD7
  • 101 postów
  • SkądPL

Napisano 11 marca 2012 - 15:14

U mnie przed wylogowaniem Facebook zajmował 223MB, po wylogowaniu 203MB. Jakiś pomysł? EDIT: Wystarczyło się wylogować, zrestartować iP, ponownie się zalogować i już rozmiar aplikacji zmalał do 23MB.

#102 Michasss8

Michasss8
  • 1 515 postów
  • SkądLeszno

Napisano 19 marca 2012 - 22:43

Facebook iPhone ciągle pobiera dane (Push - off) Witam! Czy to tylko moja przypadłość czy Wy też się z czymś takim spotkaliście, że pomimo wyłączonego Pushu Facebook (program z appstore) nadal pobiera dane. Przykład, przychodzi do mnie wiadomość na facebook, na iPhonie od razu słyszę dźwięk, pomimo tego jak już pisałem że mam push wyłączony, oraz aplikacja zabita w multitaskingu. Co robić? Pozdrawiam

#103 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 19 marca 2012 - 22:51

Odinstalować wraz z usunięciem wszystkich danych aplikacji gdy system o to zapyta, zainstalować jeszcze raz, i przy instalacji nie pozwalać na powiadomienia, i nigdy ich nie włączać.
Jeszcze lepsza metoda: Usunąć konto na FB :P

Jest jeszcze jedna metoda, gasimy aplikację na iP po czym wchodzimy na stronę
https://www.facebook...n=sessions i kończymy sesję na iPhone

#104 wolek92

wolek92
  • 96 postów

Napisano 25 marca 2012 - 10:00

Czy ktoś wie czy będzie jakaś aktualizacja dla Facebooka wspierająca timeline dla iPada? Z tego co mi wiadomo, to oś czasu zostanie wprowadzona automatycznie dla wszystkich. Tak na marginesie, przydałoby by się jeszcze kilka poprawek do tej aplikacji.

#105 Majkpe

Majkpe
  • 394 postów

Napisano 25 marca 2012 - 10:04

Wie ktoś jak wyłączyć, aby nie pokazywało, że jestem dostępny na FB na komórce?

#106 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 25 marca 2012 - 10:24

https://www.facebook...n=sessions

#107 olgie1325

olgie1325
  • 1 postów

Napisano 31 marca 2012 - 18:08

a czy wie ktoś, jak przejśc do starszej wersji aplikacji facebooka na ipadzie ? z 4.1 na tą straszą, bo w app store jest tylko 4.1 do pobrania, a wolałam poprzednią wersję, tylko przypadkiem ją zaktualizowałam.

#108 ronn

ronn
  • 41 postów

Napisano 31 marca 2012 - 18:19

U Was tez nie czysci czatu? Czasami po usunieci wiadomosci jak wchodze w okno rozmowy to pojawiaja sie starsze konwersacje.

#109 wolek92

wolek92
  • 96 postów

Napisano 03 kwietnia 2012 - 07:30

Pojawiła się aktualizacja dla fejsbuka (iPad). Dokładnie nie zapoznałem się ze zmianami, ale to chyba tylko drobne poprawki.

#110 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 03 kwietnia 2012 - 07:32

Jeśli Retina to drobne poprawki to tak ;D

#111 wolek92

wolek92
  • 96 postów

Napisano 03 kwietnia 2012 - 10:58

Nie mam najnowszego iPada. ;). Przydałoby sie wsparcie dla osi czasu. Na iPhone bardzo fajnie to wygląda.

#112 Majkpe

Majkpe
  • 394 postów

Napisano 03 kwietnia 2012 - 16:42

Wie ktoś jak wyłączyć, aby nie pokazywało, że jestem dostępny na FB na komórce?

Hmmm, dalej mam ten problem. Rozwiązanie które ktoś podał nie pomoga(z zakończeniem sesji). Pomimo tego dalej jestem jakby dostępny, tylko jak się na mnie kliknie pisze, że jestem dostępny pod telefonem. Można to jakoś usunąć na trwałe?

#113 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 03 kwietnia 2012 - 23:09

A na telefonie się wylogowałeś?

#114 Solos

Solos
  • 227 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 kwietnia 2012 - 07:20

Mam pytanko. Zmieniłem iPad-a z 2 na nowego i przywrociłem go z kopii zapasowej. Wszystko działa w porządku, tylko aplikacja Facebook-a uruchamia się dużo dłużej niż na dwójce. Próbowałem się wylogować i zalogować, odinstalować i ponownie zainstalować aplikcaję i nadal jest tak samo. Czy ktoś doświadczył czegoś podobnego?

#115 Majkpe

Majkpe
  • 394 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 19:52

A na telefonie się wylogowałeś?

Nie. Nie da rady inaczej bez wylogowywania?

#116 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 kwietnia 2012 - 13:41

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Przeczytaj koniecznie TO.

#117 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 07 kwietnia 2012 - 21:57

W ogóle to nie wiem czy ktoś zauważył, że fejs na iPada działa tragicznie, przynajmniej u mnie :P. Mam wieczne problemy z aktualizacją czatu, z powiadomieniami, czasami w ogóle wywala mi wszystkich znajomych i mam jedną osobę dopóki nie uruchomię aplikacji ponownie. Masakra, często wygodniej jest skorzystać z przeglądarkowej wersji, a to chyba nie o to tu chodzi. Taki duży serwis, a nie potrafią napisać czegoś, co będzie działać bezproblemowo. Straszne!

#118 wolek92

wolek92
  • 96 postów

Napisano 08 kwietnia 2012 - 12:15

Jest sporo niedociągnięć. Wciąż liczę na jakąś porządna aktualizację. W końcu jest to najczęściej używana przeze mnie aplikacja.

#119 pagal

pagal
  • 35 postów

Napisano 10 kwietnia 2012 - 20:36

Nie wiem jak u Was, ja nie umiem dojść do ładu z powiadomieniami, wszystko leci mi ładnie na iPhone'a zaś na iPada nie dostaję żadnych powiadomień o wiadomościach (poza cyferką na ikonce), z kolei o komentarzach do wpisów itp. dostaję i tu i tu. Czy może to być kwestia zainstalowanego Fb messeger'a na komórce? Czy po prostu aplikacja Fb na iPada jest tak zrypana?

#120 jarooo

jarooo
  • 349 postów
  • SkądTarnów

Napisano 11 kwietnia 2012 - 10:01

Jest zrypana. Ja już przechodziłem przez wszystkie możliwe dopalacze Facebook'owe i doszedłem do wniosku, że najgorsza aplikacja do obsługi Facebooka to właśnie Facebook. Nie ma linii czasu, obrzydliwy layout. Najbardziej przypadła mi do gustu Fera HD - świetna, szybka i bardzo ładnie zrobiona aplikacja. Niestety, u mnie ma jeden problem. Działa wszystko, ale jak chcę wysłać komuś prywatną wiadomość lub na taką odpowiedzieć, mimo iż jestem poprawnie zalogowany wyskakuje mi coś takiego: "Please revalidate your account to continue" po czym muszę ponownie podać swoje hasło, które oczywiście nie działa i nie mogę nic wysłać. Wróciłem więc do Safari - tutaj póki co jest najlepsza obsługa Facebooka. Jest tylko jeden problem - nie można w prywatnych wiadomościach załączać plików - nie działa tapnięcie w "kopertę" :)

#121 natalusskiss

natalusskiss
  • 2 postów

Napisano 07 czerwca 2012 - 14:29

Nie działa Facebook przez aplikację i www. Nie wiem czy piszę w dobrym miejscu ale mniejsza o to . Mam problem z moim ipad'em 3 generacji . Otóż nie działa mi Facebook , gdy wpisuję stronkę to ładuje się bardzo długo i nic ... Wcześniej normalnie działało.. Aplikacja facebook'a tak samo nie działa ładuje się ..ładuje i nic. Nie wiem co mam zrobić ! POMOCYY !!!

#122 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 07 czerwca 2012 - 14:47

A inne strony czy aplikacje? P.S. A swoją drogą pisanie WIELKIMI LITERAMI, to oznaka krzyku i braku ogłady w internecie. Piszesz tak nazywając temat. Mówisz również, że nie wiesz czy w dobrym temacie, i że 'mniejsza o to'. To również wyraz braku szacunku dla użytkowników forum jak i jego regulaminu.

#123 natalusskiss

natalusskiss
  • 2 postów

Napisano 07 czerwca 2012 - 15:05

przepraszam.. a inne aplikacje normalnie działają !

#124 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 07 czerwca 2012 - 15:12

Jeżeli wszystko inne działa normalnie a facebook poprzez www lub aplikację już nie działa to chyba masz odpowiedź nie?

#125 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 07 czerwca 2012 - 15:53

Przeniosłem do właściwego działu i poprawiłem tytuł. Proszę czytać zasady forum przed założeniem tematu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych