Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co cię denerwuje/Czego ci brakuje na Forum ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1840 odpowiedzi w tym temacie

#401 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 07 maja 2012 - 08:19

Poza tym iMaks zebrał wszystko do kupy i zrobił http://myapple.pl/ip...mie-linkow.html Gwarantuję, że 90% pytających o cokolwiek nawet tam nie zajrzała.

#402 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 07 maja 2012 - 19:53

W związku z tym, iż wyszła nowa wersja iOS (5.1.1) prosiłbym o dodanie odpowiednich prefiksów.

#403 yahol

yahol
  • 1 321 postów
  • Skąd*.#

Napisano 07 maja 2012 - 21:39

Poza tym iMaks zebrał wszystko do kupy i zrobił http://myapple.pl/ip...mie-linkow.html Gwarantuję, że 90% pytających o cokolwiek nawet tam nie zajrzała.

Oj tam! Oj tam!
Przecież od dawna wiadomo, ze prawdziwi faceci, nigdy nie czytają żadnych manuali :)

#404 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 07 maja 2012 - 21:48

I przez to właśnie prawdziwi kowboje muszą wrzucać wątki prawdziwych facetów do prawdziwego kosza ;-)

#405 yahol

yahol
  • 1 321 postów
  • Skąd*.#

Napisano 07 maja 2012 - 23:46

Oh! Ty jesteś przedstawicielem wrogich i niesłusznych sił, uciskających masy pracujące miast i wsi :) Ale przyjdzie czas, gdy obalimy Wasz reżim i zaprowadzimy jedynie słuszne rządy monarchistyczne. I wtedy nie będzie już nic!

#406 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 07 maja 2012 - 23:57

Ktoś musi być złym policjantem, żeby "uciskane masy" doceniły (i zaczęły słuchać :P) tych 'dobrych' :P

#407 tomasz

tomasz

• 10 981 postów

Napisano 08 maja 2012 - 11:39

W związku z tym, iż wyszła nowa wersja iOS (5.1.1) prosiłbym o dodanie odpowiednich prefiksów.

Zrobione

#408 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 13 maja 2012 - 12:18

Można prosić o shoutbox albo chociaż o mobilną wersję forum? I przy okazji skontaktujcie się z twórcami aplikacji MA, co za porażka, brak jakiegokolwiek wsparcia.

#409 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 13 maja 2012 - 12:35

Można prosić o shoutbox

Nie jestem w zespole forum, więc nie odpowiem za nich, ale wiem, że to bardzo obciąża serwer, a w przypadku tak dużego forum szczególnie. Nawet ograniczenie do jednego wpisu na 10 sek. (dla jednego użytkownika) bardzoby spowolniło by forum, a bardzo często forum by było w ogóle nie dostępne. Dlaczego? Bo shoutboxy zapisują wszystkie wiadomości na serwerze, a ich usuwanie dodatkowo by obciążało serwer. Tak samo z odświeżaniem. Byłaby to ogromna liczba zapytań w jednym czasie. Obniżyłoby to komfort samego przeglądania forum.

#410 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 13 maja 2012 - 13:18

No dobra, ale jak iPhone'y są od dawna na rynku, tak jakoś do tej pory polskie forum MyApple nie ma mobilnej wersji swojego forum...

#411 Newstad

Newstad
  • 665 postów

Napisano 13 maja 2012 - 13:23

Mnie denerwuje to, że moderatorzy usuwają posty według własnego "widzimisię", podpierając się nieistniejącymi w regulaminie punktami.

#412 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 13 maja 2012 - 14:10

Ja pewnie zaraz zgarnę 'baty' choć stali użytkownicy pewnie zrozumieją. Z moich obserwacji wynika, że większość wątków trafiających do kosza jest autorstwa użytkowników, którzy ledwo co założyli konto, jest to ich pierwszy wpis, krótko mówiąc - nie chce im się przeglądać forum, bo właśnie kupuli pierwsze 'jabłko' i muszą wiedzieć teraz, natychmiast, zakładają specjalny wątek (zazwyczaj z beznadziejnym tytułem i problemem wałkowanym dziesiątki razy na forum), w którym wszyscy będziemy im tłumaczyć, bo przecież są wyjątkowi... . Co za tym idzie, propozycja jest taka, żeby np.: nowy user, musiał najpierw zamieścić np.: 5 czy 10 postów, żeby mógł samodzielnie tworzyć nowe tematy :)

#413 yahol

yahol
  • 1 321 postów
  • Skąd*.#

Napisano 13 maja 2012 - 14:18

Mnie denerwuje to, że moderatorzy usuwają posty według własnego "widzimisię", podpierając się nieistniejącymi w regulaminie punktami.

W regulaminie jest tez punkt pt. "widzimisię" :) Nazywa się to "zdrowy rozsądek i zasady netykiety".

..... Co za tym idzie, propozycja jest taka, żeby np.: nowy user, musiał najpierw zamieścić np.: 5 czy 10 postów, żeby mógł samodzielnie tworzyć nowe tematy :)

Czyli 5-10 postów o "D.... panny Maryni", a 11 o problemie który był 100x opisany?

Gdybyś był adminem, lub modem, jestem w stanie założyć się o pietruszkę, ze po tygodniu robił byś to samo :)

#414 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 13 maja 2012 - 16:30

A te 5-10 postów byłoby jeszcze większym śmieciem niż temat, który później założą. Najprawdopodobniej skomentowaliby na szybko kilka newsów (nic nie wnoszącymi do ów tematów komentami). A ja mam lepszy pomysł. Dla każdego po rejestracji krótki quiz o regulaminie forum.

#415 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 maja 2012 - 16:36

Kolego Twój post został usunięty, poniewaz tylko podbiłeś temat z uwagii na brak zainteresowania użytkowników forum Twoim problemem.

#416 yahol

yahol
  • 1 321 postów
  • Skąd*.#

Napisano 13 maja 2012 - 16:37

A ja mam lepszy pomysł. Dla każdego po rejestracji krótki quiz o regulaminie forum.

Jest pewien problem!
Nie przeczytałem żadnego regulaminu!!!
I co??
Dostanę ban -a-na?? :)

Kolego Twój post został usunięty, poniewaz tylko podbiłeś temat z uwagii na brak zainteresowania użytkowników forum Twoim problemem.

Nie został!
W dalszym ciągu jest pod #411.

#417 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 13 maja 2012 - 17:57

Nie został!
W dalszym ciągu jest pod #411.

Nie o ten chodzi. Następnym razem przemyśl swoją wypowiedź xD

#418 Newstad

Newstad
  • 665 postów

Napisano 13 maja 2012 - 17:59

Mój wątek jest zatytułowany poprawnie, jest w odpowiednim miejscu, zredagowany jest w poprawny sposób, jednak miał zero odwiedzin, więc go odświeżyłem - ot, co. Brak zainteresowania? Powiedziałbym raczej, że założyłem go o złej porze, gdy na forum było pusto, a później zginał wśród innych wiadomości. Na innych forach odświeżanie wątków nikomu nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie. Forum jest chyba po to, by problemy rozwiązywać, prawda? Po raz kolejny powtarzam, że w tutejszym regulaminie nie ma ani słowa o odświeżaniu wątków, więc usunięcie mojego postu uważam za nadużywanie uprawnień moderatora. To tyle, pozdrawiam!

#419 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 maja 2012 - 19:28

Mój wątek jest zatytułowany poprawnie, jest w odpowiednim miejscu, zredagowany jest w poprawny sposób, jednak miał zero odwiedzin, więc go odświeżyłem - ot, co. Brak zainteresowania? Powiedziałbym raczej, że założyłem go o złej porze, gdy na forum było pusto, a później zginał wśród innych wiadomości. Na innych forach odświeżanie wątków nikomu nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie. Forum jest chyba po to, by problemy rozwiązywać, prawda? Po raz kolejny powtarzam, że w tutejszym regulaminie nie ma ani słowa o odświeżaniu wątków, więc usunięcie mojego postu uważam za nadużywanie uprawnień moderatora. To tyle, pozdrawiam!

Ale na tym forum nie podbijamy tematów - ten fragment regulaminu Ci umknął zdaje się Nie pisz postów o zerowej wartości merytorycznej.

#420 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 14 maja 2012 - 10:32

Muszę przyznać, że bardzo mnie denerwuje kiedy redaktorzy Myapple wyłowią jakąś nową ciekawą wiadomość od któregoś z użytkowników MA i piszą notkę do działu news. Często wiadomości od użytkowników są znacznie szybciej niż newsy redakcyjne. I to jest oczywiste, bo każdy ma swoje źródła i czasem trafi na coś ciekawego. Ale redaktorzy MA powinni, w poszanowaniu swoich użytkowników, odsyłać rozmowy do wątku założonego przez usera, który ten temat wynalazł jako pierwszy lub przynajmniej podać wcześniejsze źródło z naszego forum. Oczywiście wiem, że czasem użytkownik i redaktor trafiają na nowe wiadomości niezależnie, ale redaktor powinien, przed podaniem nowej wiadomości, sprawdzić, czy nie pojawiła się ta wiadomość już na forum. I ewentualnie odesłać.

Podam przykłady z ostatnich dni:

http://myapple.pl/wi...w-i-imakow.html

MacBookPro9,1 - Geekbench Browser

No prosze. Pierwszy screen ze specyfikacja najnowszego MBP. 8GB RAM 1600 MHz potwierdza moje przypuszczenia, oraz procesor nie jest wielkim zdziwieniem.

Poprzednio tj. w 2010 roku tez byly tego typu przecieki, mianowicie: Unreleased Core i7 MacBook Pro 6,1 Benchmarked? Supplies Constrained - Mac Rumors
Wtedy tez dla specyfikacji 15 calowego MBP uzyto nazwy X.1

Patrzac na to i to co pisalem wczesniej. Redesign nie jest zbyt "likely to see" ;).

Patrzac rowniez na TDP wedle wikipedii, nowymi Radeonami ktore ujrzymy w MBP beda te z serii 77XXM. Co i tak jest duzym krokiem naprzod w stosunku do zeszlego roku.

Duzo szybsze jesli idzie o procesor nie beda. Za to graficznie, nawet jesli zainstaluja 28W TDP Radeona HD 7750M, bedzie duzo szybciej.
7770M bedzie miec TDP 32W. Chipset, procesor i karta w sumie beda generowac od 77 do 81W energii cieplnej.

oraz np.:

http://myapple.pl/co...-app-store.html

No to kiedy Photoshop i reszta?:)

Mac App Store - Adobe Photoshop Lightroom 4

pozdr

#421 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 maja 2012 - 10:38

A ja mam lepszy pomysł. Dla każdego po rejestracji krótki quiz o regulaminie forum.

Wake UP!
98% społeczeństwa nie czyta umów kredytów, a co dopiero regulaminów na forach. Bądźmy poważni :)
Co do użytkowników i zadawania głupich lub nie pytań i tworzenia wątków, można by zrobić opcje moderacja. Przed umieszczeniem nowego tematu na forum, najpierw taki temat wymaga moderacji. Jeśli się przyjmie to Admin lub moderator umieszczają go na forum, jeśli nie to nie publikują. Będzie czyściej.

#422 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 14 maja 2012 - 12:23

Wake UP!
98% społeczeństwa nie czyta umów kredytów, a co dopiero regulaminów na forach. Bądźmy poważni :)
Co do użytkowników i zadawania głupich lub nie pytań i tworzenia wątków, można by zrobić opcje moderacja. Przed umieszczeniem nowego tematu na forum, najpierw taki temat wymaga moderacji. Jeśli się przyjmie to Admin lub moderator umieszczają go na forum, jeśli nie to nie publikują. Będzie czyściej.

Ale więcej roboty dla modów, chociaż może by dać rangę "noob". Jej okres trwałby tyle ile uważała by moderacja.

#423 bartek001b

bartek001b
  • 1 104 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 14 maja 2012 - 13:40

Obsługa tap walka, albo zintegrowanie forum z aplikacją myapple , tego mi najbardziej brakuje :)

#424 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 14 maja 2012 - 16:51

Obsługa tap walka, albo zintegrowanie forum z aplikacją myapple , tego mi najbardziej brakuje :)

Ludzie, ile jeszcze razy napiszecie o tap-cośtam i w ogóle wersji mobilnej? Oficjalne stanowisko administracji zostało przecież przekazane, milion durnych postów nic nie zmieni.

#425 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 14 maja 2012 - 19:00

Ludzie, ile jeszcze razy napiszecie o tap-cośtam i w ogóle wersji mobilnej? Oficjalne stanowisko administracji zostało przecież przekazane, milion durnych postów nic nie zmieni.

Tapatalk nie będzie.
Będzie natomiast dedykowana aplikacja dla iPhone i Android do obsługi całego forum.

Czekam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych