Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Co cię denerwuje/Czego ci brakuje na Forum ?

• Please log in to reply
1840 replies to this topic

#751 jarooo

jarooo
  • 349 posts
  • SkądTarnów

Posted 27 November 2013 - 09:33

Pewnie spadną na mnie gromy i moderatorzy obrażą się śmiertelnie wymierzając mi straszliwe kary, ale uważam, że wyżej wymienieni są takimi samymi zwykłymi ludźmi jak my, nierzadko nawet mniej rozgarniętymi, a ich jedynym atutem jest przedłużenie penisa w postaci magicznego konta dającego możliwość moderowania i zamykania postów. Szkoda, że czasami bezpodstawnie i bezmyślnie. Napisałem jasne pytanie, na które bez problemu i bardzo konkretnie, w dodatku szybko odpowiedziało dwóch użytkowników. Dzięki jeszcze raz. Jeden się wychylił, a moderator chciał zabłysnąć swoją tajemną mocą i zamknął temat zarzucając mi pisanie durnych pytań. No cóż, zdarzają się durne pytania, zdarzają się też durni moderatorzy. Szukałem wcześniej rozwiązania mojego problemu na googlach. Po spędzeniu kilkunastu minut bezowocnego szukania, postanowiłem zadać konkretne pytanie na forum. Okazuje się, że aby tutaj zadać pytanie, najpierw należy spędzić cztery godziny na googlach, poszukać jakiegoś znajomego czy aby nie ma podobnego problemu, zadzwonić do pomocy technicznej Apple. Dopiero jak te środki zawiodą, można bardzo uważnie, nie narażając się na obrazę moderatora napisać zapytanie na forum. Oczywiście, przed sformułowaniem zapytania należy je najpierw napisać na brudno, sprawdzić błędy, stylistykę, pisownię. Należy też uważać, aby nie narazić się moderatorowi zadając pytanie, które już padło, na przykład w kwietniu 2003 roku. Mimo, że zostało sformułowanie w taki sposób, że nie można go znaleźć przez wyszukiwarkę. Nie ważne. Przed napisaniem posta zaleca się najlepiej przeczytać od deski do deski całe forum. Dopiero wtedy można się zabrać za zadawanie pytania. Uczestniczę w wielu forach, ale to tutaj to już jakiś absurd. Forum stało się paradoksem. Zamiast pomagać sobie jasno i szybko, moderatorzy cwaniakują jak tylko się da. Ludzie! Przecież nawet jeśli ktoś zada banalne pytanie, które już było, czy komuś spadnie czepek z łba odpowiadając na nie? Moje pytanie akurat nie było wcześniej zadane na forum, na google również nie znalazłem odpowiedzi. Ale znalazł się moderator i wykombinował jakby tu mnie ukarać... śmiechu warte.

#752 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 28 November 2013 - 18:34

A potem są użytkownicy którzy z 1000 postów które napisali połowa to " Zrób JB resnowem" , "zainstaluj iPad BB".

#753 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 posts
  • Skądopolszczyzna

Posted 12 December 2013 - 11:09

Nie wiem czy było czy też nie, ale to dziwne, że forum poświęcone tej tematyce nie dział na aplikacji Tepatalk. Czy da się to zmienić ? Ułatwiło by to życie.

#754 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 12 December 2013 - 11:17

Nie, nie da się. I wystarczy cofnąć się o kilka stron, żeby przeczytać dlaczego.

#755 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek

Szef Wszystkich Szefów

• 743 posts

Posted 22 January 2014 - 12:48

Kiedy zostanie naprawione "Idź do pierwszego nowego posta Dołączona grafika"? Z tego co zauważyłem, to nie działa poprawnie na Safari tylko na tym forum. Na innych forach vBulletin jest OK.

#756 siemarqs

siemarqs
  • 29 posts
  • SkądRybnik, PL

Posted 25 January 2014 - 17:32

Brakuje opisów, tutoriali programów na iPada ale po polsku. Niestety, prawie wszyskie apki są po angielsku, nie każdy miał okazję uczyć sie tego języka a innego tak bo tylko takiego uczono. I tak ogólnie brak totalny lokalizacji programów z naszym językiem.

#757 Szaman35

Szaman35
  • 194 posts

Posted 01 February 2014 - 14:28

Zauważyłem, że moje posty nie pokazują się w "Nowych postach". Czy to jakiś błąd silnika forum czy może czymś sobie na to zasłużyłem? A może trzeba sobie zasłużyć by post był widoczny na tej liście.

#758 Balin0

Balin0
  • 1448 posts
  • SkądKraków

Posted 03 February 2014 - 11:44

@up Problem stary jak to forum, a przyczyna wciąż nie do końca wyjaśniona - jak kręgi w zbożu i zabójstwo Kennedy'ego.

#759 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 08 February 2014 - 20:36

Brakuje mi blokady i denerwuje możliwość wysyłania przez nowych użytkowników PW zaraz po rejestracji. Bo coraz więcej rejestruje się leni wysyłających PW, zapewne nie tylko do mnie, z prośbą o gotowe, zamiast poszukać na forum. Na innych forach się to sprawdza.

#760 siemarqs

siemarqs
  • 29 posts
  • SkądRybnik, PL

Posted 09 February 2014 - 12:52

Brakuje mi blokady i denerwuje możliwość wysyłania przez nowych użytkowników PW zaraz po rejestracji. Bo coraz więcej rejestruje się leni wysyłających PW, zapewne nie tylko do mnie, z prośbą o gotowe, zamiast poszukać na forum. Na innych forach się to sprawdza.

Najlepiej żeby nowi użytkownicy o nic nie pytali. Przejrzałem całe forum i stwierdzam że jest najmiej przyjazne dla nowych. Odpowiedzi są żałosne i przeważnie ograniczają się do dwóch słów: Tak (ale bez wyjaśnienia dlaczego Tak), i NIE - dlatego że nie!!! Więc nie dziw się że nowi wolą zapytać na PW niż na forum. Szukanie to nie wszystko bo na zadane pytanie nie ma wyników przeważnie. Dlaczego? Bo temat musi mieć taki tytuł który spodoba się "władzy". Korzystam i z innych for (w zwiazku z innymi systemami które używam) i tam udzielają sie naprawde ludzie z Klasą. Rozumieją że ktoś czgoś nie potrafi, nie rozumie, nie zna angielskiego (w odpowiednim dziale są podawane info o nowościiach, uaktualnieniach wraz z krótkim opisem po polsku!!!). Masz racje, dobrze to ująłeś w swojej stopce. Po co takie forum jak Ci co "wszysto" wiedzą i tak nie powiedzą. I tak po męsku na koniec: Ch.. mnie boli i zęba pół.

#761 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 10 February 2014 - 08:43

Potrzebując pomocy, to Ty się dostosowujesz do warunków i zasad forum, a nie na odwrót. A co oni wolą to nie mój problem.

#762 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 11 February 2014 - 17:35

Dziennie powstają 3-4 identyczne tematy bo nowi "są leniwi". Skoro oni nie szanują nas i naszego czasu to dlaczego my mamy być inni ?

#763 Szaman35

Szaman35
  • 194 posts

Posted 28 February 2014 - 19:47

Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego, któryś z moderatorów podmienił mi avatar, na którym był qr-kod prowadzący do strony
EFVI: Europejska Inicjatywa Wolności E-palenia
(Jest to akcja, którą popieram.)

na inny qr-code prowadzący do strony o zasadach stosowania sygnatur:
http://myapple.pl/in...r-podpisow.html

Co ma sygnatura z avatarem wspólnego?

Z tego co zdążyłem zauważyć nie jeden użytkownik forum posiada qr-kod w avatarze i jakoś nikomu to nie przeszkadza.

Niczego nie próbuję sprzedawać. Nie była to też reklama żadnego produktu. Gdzie złamałem regulamin?

#764 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 28 February 2014 - 21:31

Linki do własnych stron można podawać w profilu użytkownika w polu "Strona WWW"

Proszę się do tego stosować.

A jeżeli ktoś posiada kod QR to proszę raportować, na pewno nie pozostanie to bez interwencji.

#765 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 08 March 2014 - 14:34

Brak opcji edytuj. Genialne posunięcie... Po za tym może warto wprowadzić możliwość zakładania tematów przez nowych od powiedzmy 30 postów ? Być może w końcu nauczyliby się do czego służy wyszukiwarka.

#766 gsn

gsn
  • 180 posts

Posted 09 March 2014 - 13:21

Byłbym za tym, aby ogarnąć tapatalka na forum, bardzo tego brakuje. Przeglądanie forum w safari jest katorgą...

#767 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 09 March 2014 - 16:35

Tak ciężko przeczytać ten temat i nie poruszać tysięczny raz tej samej kwestii?

#768 Scorpion

Scorpion
  • 12 posts

Posted 10 March 2014 - 21:29

Na forum brakuje mi shoutboxa. Zapewne sami wiecie co to (forumowy czat). Chyba na wszystkich forach na jakich bylem zarejestrowany shoutbox'y byly, a tutaj (chyba) najwieksze forum w Polsce o Apple i brak.

#769 ftpd

ftpd

Nie.

• 24178 posts

Posted 11 March 2014 - 03:00

Już wystarczy, że w komentarzach do newsów spamujecie i się wyzywacie, shoutbox to strzał w stopę byłby ;-)

#770 nodi32

nodi32
  • 588 posts
  • SkądRadom!

Posted 11 March 2014 - 20:58

Pierwszy raz się tu udzielam i chciałem właśnie zapytać, co się stało z opcją "Edytuj"? Wydaje mi się że jest ona potrzebna, nie wiem czemu jej nie ma, bo była.
Po drugie to wydaje mi się że jest za mało poradników, jeżeli było by ich więcej, były by sensowne oraz dokładnie opisywały co i jak to może było by mniej pytań. Tylko trzeba by było dać np. ogłoszenie w dziale [iPad, iPod, AppleTV->Pytania i problemy->iPhone] żeby ludzie sprawdzali dział z poradnikami, oraz w razie problemów z czymś komentowali w temacie z poradnikiem, zanim napiszą nowy.

Głównie to chodzi mi o opcję edytuj, niech ona wróci :| . I zrobię trochę OffTop, ale za co @Paf dostał bana? Nurtuje mnie to pytanie, a nie da się/nie mogę sprawdzić/znaleźć za co go dostał :D Swoją drogą pisał:

A potem są użytkownicy którzy z 1000 postów które napisali połowa to " Zrób JB resnowem" , "zainstaluj iPad BB".

a wydaje mi się że widziałem jak sam pisał takie posty :D

#771 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 13 March 2014 - 15:57

Paf otrzymał tyle ostrzeżeń, że suma punktów karnych dała mu autobana. A edycja wpisów była i będzie.

#772 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 14 March 2014 - 23:31

A edycja wpisów była i będzie.

Niestety, ale od niedawna edycja postów zniknęła. Z tego co zauważyłem to nie we wszystkich działach.
Np. tutaj nie mam możliwości edycji i poprawienia literówki, nie było odkąd dodałem posta.
A tutaj mogę posta edytować, choćby teraz.

Ktoś wcześniej wspomniał o shoutboxie - może to faktycznie nie byłby zły pomysł i odciążyło by to działy newsowe z niepotrzebnych dyskusji nie na temat.

#773 Balin0

Balin0
  • 1448 posts
  • SkądKraków

Posted 18 March 2014 - 11:26

I co będzie z tą edycją postów?

#774 Scorpion

Scorpion
  • 12 posts

Posted 19 March 2014 - 15:08

Już wystarczy, że w komentarzach do newsów spamujecie i się wyzywacie, shoutbox to strzał w stopę byłby ;-)

Możecie zrobić na próbę, to chyba nie aż taki problem, czyż nie ? Z resztą nie przekonacie się dopóki nie spróbujecie ;)

#775 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1663 posts

Posted 22 March 2014 - 12:41

Lepiej jakby ktoś się zainteresował jak wersja mobilna prezentuje się i działa na iPhonie: nie da się otworzyć w tle tematu od pierwszego nieczytanego postu - kliknięcie i przytrzymanie na strzałce nic nie robi, oprócz tego niektóre tematy wyswietlają się na 1/2 szerokości ekranu. Druga sprawa - jako że większość życia forumowego toczy się z tego co można zaobserwować w części forum pt "Redakcja" oraz "iPhone, iPad, iPod, AppleTV", może warto byłoby przerzucić tę drugą na górę ponad Mac Hardware i Software? Na kompie to nie problem i można zwinąć nieinteresujące działy, ale na mobilu sie trzeba bardzo nascrollować żeby tam dotrzeć.

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users