Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co cię denerwuje/Czego ci brakuje na Forum ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1840 odpowiedzi w tym temacie

#601 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 03 listopada 2012 - 14:11

Po dzisiejszej aktualizacji na forum, awatary w komentach na głównej są dziwnie rozciągnięte.

#602 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 03 listopada 2012 - 14:20

Takie rzeczy prosimy zgłaszać w tym temacie: http://myapple.pl/sh...175#post2005175
Aktualizacja wciąż trwa, w tej chwili jeszcze nie wszystkie opcje mogą działać poprawnie, przepraszamy za utrudnienia.

#603 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 25 listopada 2012 - 17:37

Denerwuje mnie bardzo, że opcja zaznacz wszystkie jako przeczytane została przeniesiona do Akcje forum. Mamy tam natomiast trzeci raz na przestrzeni kilkudziesięciu pikseli(po News i logo MA będącym linkiem do głównej) link do głównej, drugi raz Nowe Posty(nota bene też zaraz pod Nowe Posty na głównej "belce") i drugi raz prywatne wiadomości. Krótko mówiąc geniusz dizajnu!

#604 neodog

neodog
  • 19 postów

Napisano 12 grudnia 2012 - 18:22

A nie denerwuje was tzw. burdelik jaki się zrobił na forum? Ludzie zakładają nowe tematy z problemami, które były już na forum setki razy a wy je zamykacie i tak w kółko. Nie lepiej by zamiast zamykać nowe tematy uporządkować trochę forum ? Moja propozycja to podzielić forum na każde iurządzenie. Czyli osobne działy dla 3gs-ów 4s-ów itp. Z tego co widzę problemem pojawiania się nowych postów na stary i "setki razy" powtarzany temat jest to, że wszystkie odpowiedzi do wszystkich modeli znajdują się w 8 tematach, które mają po 60 stron każdy i ludzie się gubią. Wcale im się nie dziwię bo jestem jednym z nich. Jeden pisze o 4s drugi o 3g a trzeci o 3gsie, takie masło maślane. Ponadto przy każdym dziale danego iurządzenia podkleić poradniki do wykonywania procesów, o które najczęściej pytają forumowicze. Przemyślcie to bo to co się dzieje w dziale "iphone pytania i problemy" to jest jakaś masakra. Pozdrawiam.

#605 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 12:03

http://myapple.pl/ko...nie-pomaga.html to mnie denerwuje. Tacy użytkownicy bez wiedzy jak amex którzy spamuja bezsensownie nie są za to nagradzani. Nie raz już udowodnił że nie ma pojęcia o czym pisze , ale dalej pisze i nic się z takimi jak on nie robi...

#606 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 12:23

I uważasz, że najlepszym na to sposobem jest publiczne wyżalenie się tutaj, zamiast zaraportowania posta do moderacji?

#607 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 13:45

I uważasz, że najlepszym na to sposobem jest publiczne wyżalenie się tutaj, zamiast zaraportowania posta do moderacji?

Raportowałem nie raz, nie dwa. Zazwyczaj i tak kończyło się na tym że było to olewane. A patrząc na to co dzieje się w problemach z iPhone (najczęściej przeglądam te subforum) odechciewa mi się tam pisać. Co 3-4 post na temat reszta w kółko powielanie tego co jest na forum ewentualnie "mądrości" ala amex, tudzież "czaty".
Gdyby raportowanie coś dawało nie pisałbym tu ;)

#608 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 19 grudnia 2012 - 23:58

http://myapple.pl/ko...nie-pomaga.html to mnie denerwuje. Tacy użytkownicy bez wiedzy jak amex którzy spamuja bezsensownie nie są za to nagradzani. Nie raz już udowodnił że nie ma pojęcia o czym pisze , ale dalej pisze i nic się z takimi jak on nie robi...

A jak sobie to wyobrażasz? OST/BAN za to, że wg. Ciebie "ktoś nie ma wiedzy"? Tu nie ma żadnego odgórnego wszechwiedzącego autorytetu ds. Apple, który by takie kwestie rozsądzał, a poza tym dziwny pomysł karania kogokolwiek za brak racji. Ludzie mają prawo do pomyłek, nie zgadzania się ze sobą i polemizowania. W końcu chyba od tego jest forum dyskusyjne, czyż nie? I pamiętaj jest jeszcze opcja, że to Ty możesz w tym wszystkim nie mieć racji :)

Mi na forum brakuje większej kontroli "wielkiego brata" nad niektórymi zacnymi członkami moderacji....;) Moderacja bardzo chętnie ocenia użytkowników, ostrzeżenia i bany rozdawane są na prawo i lewo, lecz czy ktoś rozlicza moderację? Ja np. bana dostałem za to, że napisałem, że na forum sa fanboye, w dodatku ogólnie personalnie do nikogo się nie odnosząc! Którys z moderatorów uznał sobie ochoczo, że "fanboy" to obelga i mnie postanowił za to nagrodzić ;) Tak więc oczekiwałbym większej kontroli ze strony administracji nad tym co robi moderacja oraz fajnie by też było, by userzy mogli oceniać poszczególnych moderatorów poprzez np. formę ankiet i w ten sposób mógłby powstać swoisty ranking najbardziej i najmniej lubianych modów.

#609 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 20 grudnia 2012 - 11:00

A jak sobie to wyobrażasz? OST/BAN za to, że wg. Ciebie "ktoś nie ma wiedzy"? Tu nie ma żadnego odgórnego wszechwiedzącego autorytetu ds. Apple, który by takie kwestie rozsądzał, a poza tym dziwny pomysł karania kogokolwiek za brak racji. Ludzie mają prawo do pomyłek, nie zgadzania się ze sobą i polemizowania. W końcu chyba od tego jest forum dyskusyjne, czyż nie? I pamiętaj jest jeszcze opcja, że to Ty możesz w tym wszystkim nie mieć racji :)

Najpierw racz przeczytać posty tego śniegowy twór ;) potem coś pisz ;) 3/4 to brednie , ewentualnie kopie innych postów tak ma wyglądać forum ? Odpisywanie po zdaniu ? Sry chyba nie. A takich userów jest kilkunastu.
Gdy nie mam racji to potrafię się do tego przyznać.

#610 Alon_e

Alon_e
  • 12 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 23:11

Dzień Dobry, Mam takie pytanie. Stworzyłem ten temat. Próbowałem zorganizować porządny zlot i jak zostaje tym nagrodzony? PerBanem? Za MultiKonta? To, że mój Ojciec założył sobie konto i mamy to samo iP to nie znaczy, że ja coś przeskrobałem. Próbowałem kiedyś to wyjaśnić, ale nikt z Administracji nie ma "jaj" aby powiedzieć jaka był prawdziwa przyczyna. Jak ktoś się obudzi z Administracji to czekam na PW lub Mail'u. Przecież go widzicie po rejestracji. @Komel, wierny pachołek. Tak zostałem nazwany na tym forum.

#611 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 28 grudnia 2012 - 16:09

Zostałeś zbanowany za łamanie regulaminu na kolejnych kontach, mając czasowego bana na jednym zakładałeś kolejne i na tym koncie zarabiałeś kolejne m.in za zaczepianie innych użytkowników. Twoje zachowanie spowodowało, że nie jesteś mile widziany w gronie użytkowników tego forum. I odpuść sobie ściemy o ojcu, chyba, że Twój Tato wpisuje fałszywe dane w pole wiek i zarabia ostrzeżenia za to samo co synek. Dalszą korespondencję proszę na PW, odpowiadam publicznie, bo zadałeś pytanie publicznie.

#612 RFX

RFX
  • 196 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 grudnia 2012 - 18:18

Denerwuje mnie pasek z reklamami i facebook'iem po prawej stronie ( w zakładce "FORUM"). Może dało by się wprowadzić coś na zasadzie personalizacji, że po zalogowaniu jak by użytkownik raz zasuną pasek to system by to pamiętał i po ponownym zalogowaniu już by się nie wysuwał.

#613 montu

montu
  • 310 postów
Napisano 29 grudnia 2012 - 05:08

Co mnie denerwuje? Forum jak forum.. Ludzie piszą głupoty, jak wszędzie. Kłócą się - normalka. Jest to jakaś odmiana dyskusji. A na forach się dyskutuje przecież. Tylko ta niekompetencja moderatorów... Żałosne.

#614 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 30 grudnia 2012 - 16:12

Dzień Dobry,
Mam takie pytanie.
Stworzyłem ten temat.
Próbowałem zorganizować porządny zlot i jak zostaje tym nagrodzony?
PerBanem?
Za MultiKonta?
To, że mój Ojciec założył sobie konto i mamy to samo iP to nie znaczy, że ja coś przeskrobałem.
Próbowałem kiedyś to wyjaśnić, ale nikt z Administracji nie ma "jaj" aby powiedzieć jaka był prawdziwa przyczyna.

Jak ktoś się obudzi z Administracji to czekam na PW lub Mail'u.
Przecież go widzicie po rejestracji.

@Komel, wierny pachołek.
Tak zostałem nazwany na tym forum.

Miałem tą samą sytuacje. Osoba, z którą razem mieszkam postanowiła sprzedać iPhone'a. W tym celu zalożyła sobie na tym forum konto. Ostrzeżenie dostałem ja, tylko dlatego, że razem korzystamy z tego samego rutera. Zdaje się, że dla częsci moderacji wiele kont z tego samego IP to jest automatycznie "jedna ta sama osoba" i koniec kropka. Nie zastanawiają się, że ludzie mogą razem mieszkać pod jednym dachem, tudzież np. w akademiku być podpięci do jednej sieci. Dla nich to jest jedna osoba i basta. Ciekaw jestem, czy w związku z taką polityką jest gdzieś ujęte w regulaminie, że jest zabronione rejestrowanie się wielu osób z jednego IP i że będzie to z automatu potraktowane jako jedna osoba?

Twoje zachowanie spowodowało, że nie jesteś mile widziany w gronie użytkowników tego forum.

To nie do mnie, jednak sądze, że należałoby zadać pytanie użytkownikom forum którzy userzy są tu mile widziani na stanowisku moderatora. Sądze, że byłoby to bardzo ciekawe. Zastanawia mnie, czy tutejsza moderacja kiedykolwiek zdobędzie się na odwagę wystawienia oceny przez użytkowników forum...? Zgadzam się z tym co napisał wyżej Montu. Niektórzy moderatorzy kompletnie się do tego nie nadają działając na szkodę forum.

#615 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 18:30

goodboy25 - dostałeś 19 punktów karnych w siedmiu różnych ostrzeżeniach od pięciu różnych moderatorów (z właścicielem łącznie). To podsumowuje dobrze Twój udział w życiu forum i Twój stosunek do regulaminu.

#616 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 30 grudnia 2012 - 18:46

I oczywiście wszystkie były w 100% słuszne jak choćby ten wspomniany za to, że inna osoba się zarejestrowała w moim domu, a połowa innych, że śmiałem mieć odmienne zdanie w tematach na jakiś temat dotyczący Apple i powód chyba najczęstszy używanie słowa "fanboy" nawet nie do konkretnych osób, tylko bezosobowo wciąż nikt mi nie udowodnił obrazobórczego znaczenia tego słowa, jednak dla świętego spokoju uzgodniłem już z adminem, że nie będę go używać... Jednak nie rozumiem co chciałeś mi przekazać tym postem, bo nie odniosłeś się do niczego z tego co pisałem. Odbieram to jako próbę wywyższenia się nad userem. Mam nadzieję, że administracja weźmie pod uwagę nie tylko moje sugestie nt. jakości moderacji na tym forum.

#617 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 21:36

Do Bravo napisz. Nudny już jesteś z tymi płaczami.

#618 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 12 stycznia 2013 - 22:03

Moglibyśćie zrobić jednak wtyczkę do tapatalka. Wiem, że jest wersja mobilna i nie chcecie nikogo zmuszać do kupowania tapatalk'a, ale jeżeli ktoś ma ipad'a czy iphone to i chyba ma te 10zł na aplikację.

#619 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 13 stycznia 2013 - 17:23

Nie zrobimy. Nie i już. Ileż można to wałkować?

#620 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 28 stycznia 2013 - 22:33

Czy tylko mi sie otwiera durna reklama mcdonaldsa, kanapka drwala zaraz po wczytaniu sie strony głównej forum? Wcześniej tego nie było.

#621 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 28 stycznia 2013 - 22:33

Wykup grupę PRO :)

#622 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 28 stycznia 2013 - 22:39

Jaki koszt? Ale ustąpi ta durna reklama?

#623 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 28 stycznia 2013 - 22:46

Koszty znajdziesz w zakładce Moje Konto. Wykupienie grupy nie jest drogie i eliminuje większość reklam na forum.

#624 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 28 stycznia 2013 - 23:03

Nigdy nie miałem PRO i nigdy nie było co chwilę reklamy na cały ekran ipka. Tam nic nie piszą o reklamie na całym ekranie telefonu która pojawia sie co chwile, tylko o jakiejś miedzy postami. Tylko ja tak mam?

#625 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 28 stycznia 2013 - 23:12

Czy tylko mi sie otwiera durna reklama mcdonaldsa, kanapka drwala zaraz po wczytaniu sie
strony głównej forum?Wcześniej tego nie było.

O tym właśnie chciałem napisać. Jest to naprawdę irytujące.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych