Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co cię denerwuje/Czego ci brakuje na Forum ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1840 odpowiedzi w tym temacie

#426 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 14 maja 2012 - 20:13

Muszę przyznać, że bardzo mnie denerwuje kiedy redaktorzy Myapple wyłowią jakąś nową ciekawą wiadomość od któregoś z użytkowników MA i piszą notkę do działu news. Często wiadomości od użytkowników są znacznie szybciej niż newsy redakcyjne. I to jest oczywiste, bo każdy ma swoje źródła i czasem trafi na coś ciekawego. Ale redaktorzy MA powinni, w poszanowaniu swoich użytkowników, odsyłać rozmowy do wątku założonego przez usera, który ten temat wynalazł jako pierwszy lub przynajmniej podać wcześniejsze źródło z naszego forum. Oczywiście wiem, że czasem użytkownik i redaktor trafiają na nowe wiadomości niezależnie, ale redaktor powinien, przed podaniem nowej wiadomości, sprawdzić, czy nie pojawiła się ta wiadomość już na forum. I ewentualnie odesłać.

Popieram. Nieraz widzę takie przypadki.

A tak po za tym mogliby dawać "mniej Onetowe" tytuły newsów.

#427 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 15 maja 2012 - 17:03

Padła wyszukiwarka forumowa? Gdy próbuje wyszukać nowe posty z działu iPhone wyskakuje mi jakiś obrazek z typem po środku reszta jest szara,
adres z przeglądarki, http://myapple.pl/se...168,172,186,206
Też tak macie?

#428 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 15 maja 2012 - 18:04

Padła wyszukiwarka forumowa? Gdy próbuje wyszukać nowe posty z działu iPhone wyskakuje mi jakiś obrazek z typem po środku reszta jest szara,
adres z przeglądarki, http://myapple.pl/se...168,172,186,206
Też tak macie?

Masz AdBlock? U mnie jest normalnie.

#429 yahol

yahol
  • 1 321 postów
  • Skąd*.#

Napisano 15 maja 2012 - 19:14

U mnie też normalnie. A w wyszukiwarkę forumowa, już dawno przestałem wierzyć. Wiem, że tu chodzi o co innego :),- i podobno reklamy potrafią przyblokować zawartość strony.

#430 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 15 maja 2012 - 20:05

AdBlock wyłączony, i dalej kupa, w moich postach też coś namieszane, nie wyszukuje wszystkich. Edit Na iPad normalnie działa, szukam teraz w moim PC :/

#431 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 16 maja 2012 - 07:42

Jak tak to wyczyść cookies i pamięć podręczną. Jaka przeglądarka? Jak Chrome, to wejdź na forum w "oknie incognito".

#432 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 16 maja 2012 - 11:55

To jest wątek o sugestiach nowych funkcjonalności, a nie pomocy technicznej dotyczącej forum. Proszę o tym pamiętać.

#433 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 17 maja 2012 - 17:11

Witam! Proponuję zakazać wklejanie linków z allegro, świstaka, gumtree, tablica itp. itd. poza działem GIEŁDA - czyli dla użytkowników nie posiadających grupy PRO lub BIZNES. Dlaczego? Dlatego, że poprzez takie linki łatwo można stosować kryptoreklamę i podsuwać użytkownikom myapple swoje przedmioty ( za darmo ) na innych stronach z aukcjami lub ogłoszeniami oczywiście pod innymi nickami. Np. jesteśmy w dziale iPad i ktoś zaczyna temat jaki wybrać pokrowiec na iPada i oczywiście pojawia się wiele odpowiedzi i ktoś wkleja link z aukcji z allego i mówi, że taki posiada i jest świetny i go poleca. Teraz moje pytanie jest skąd ja mam pewność no i oczywiśćie moderatorzy, że ta osoba nie wkleiła tego linku i nie jest sprzedającym na allegro - oczywiście pod innym nickiem? Zapewne ja jak i wielu innych posiadaczy grupę PRO lub BIZNES zadaje sobie to samo pytanie - czy nie powinniśmy być w pewien sposób chronieni i uprzywilejowani. Jak na razie tego nie widzę - są usuwane posty - czasami uzasadnione czasami nie. Moim zdaniem wklejanie linków z inych stron ogłoszeniowych lub aukcyjnych powinno być dopuszczone tylko do działu GIEŁDA i tym samym trzeba mieć grupę PRO lub BIZNES. Pozdrawiam

#434 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 17 maja 2012 - 17:18

Już Ci pisałem, że Allegro ma wykupione na MyApple reklamy i nie ma takiej możliwości, żeby zakazać linków do aukcji. Reklamodawca za takie zagranie mógłby zrezygnować z reklamy u nas, a to dla właściciela i dla forum duża strata. Koniec, kropka.

#435 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 17 maja 2012 - 17:28

Tak tak pisałeś i i co z tego???? Ciekawe jak się do tej Twojej odpowiedzi odniosą Ci wszyscy, którzy wykupili grupę PRO i BIZNES czyli chcą pomóc tej stronie i być fair w stosunku do Was i innych prawych użytkowników myapple - a inni kombinują i się śmieją no bo jak coś nie jest zabronione to jest dozwolone. Czyli jednym słowem kasa załatwi wszystko i są równi i równiejsi. Koniec, kropka.

#436 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 17 maja 2012 - 17:48

Od tego masz "raportuj". Widzisz, raportujesz, my się tym dalej zajmujemy. Pamiętaj, że głównie użytkownicy pomagają w moderacji, bo nas jest tylko kilka osób i nie siedzimy na forum non stop ;)

#437 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 17 maja 2012 - 18:00

Ok. Dziękuję za wskazanie odpowiedniego działu. Pozdrawiam

#438 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 23 maja 2012 - 07:13

A ja proponuję, aby redaktorzy MyApple nie pisali kilku newsów o dokładnie tym samym. Przykład? 4 newsy o tym, że iP może mieć większy ekran. Proponowałbym, aby robić "[Aktualizacja]", a następnie jej data we wpisie i tam dopisywanie tego co trzeba, a nie tworzenie 4 nowych wpisów.

#439 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 24 maja 2012 - 21:27

Administracja MyApple.pl powinna poprawić wyświetlanie znajomych w profilu użytkownika. Gdy klikam "more", wyświetla się puste pole.

#440 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 04 czerwca 2012 - 12:18

Ja mam sugestię odnośnie nadgorliwego zamykania wątków, ponieważ wątki nie są własnością inicjatorów ich, ale też innych wypowiadających się i często jest tak, że autorowi coś się wydaje i napisze żeby zamknąć, i później zostają bzdury w wątkach, które czytają inni, poza tym nieraz problemy się powtarzają i zamiast kontynuować dyskusję w znalezionym wątku to ludzie tworzą kolejne wątki i nic dziwnego, że później przy wyszukiwaniu problemów podobnych wyskakuje 100 wątków w tym 100 zamkniętych i co robi użytkownik, zakłada 101. IMHO zamykanie wątków powinno być tylko w uzasadnionych przypadkach a nie dlatego, że ktoś tak chciał...

#441 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 czerwca 2012 - 12:23

Ja mam sugestię odnośnie nadgorliwego zamykania wątków, ponieważ wątki nie są własnością inicjatorów ich, ale też innych wypowiadających się i często jest tak, że autorowi coś się wydaje i napisze żeby zamknąć, i później zostają bzdury w wątkach, które czytają inni, poza tym nieraz problemy się powtarzają i zamiast kontynuować dyskusję w znalezionym wątku to ludzie tworzą kolejne wątki i nic dziwnego, że później przy wyszukiwaniu problemów podobnych wyskakuje 100 wątków w tym 100 zamkniętych i co robi użytkownik, zakłada 101. IMHO zamykanie wątków powinno być tylko w uzasadnionych przypadkach a nie dlatego, że ktoś tak chciał...

Temat, o którym piszesz, został zamknięty ponieważ chciał tego sam autor. Zdaję że autor sam najlepiej wie kiedy wątek powinien być zamknięty.
http://myapple.pl/ip...pieniedzy_.html

#442 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 04 czerwca 2012 - 12:33

Temat, o którym piszesz, został zamknięty ponieważ chciał tego sam autor. Zdaję że autor sam najlepiej wie kiedy wątek powinien być zamknięty.
http://myapple.pl/ip...pieniedzy_.html

Ale wątek nie jest własnością autora przecież tylko też innych piszących, poza tym między tym autor nie jest zawsze wyrocznią jeżeli chodzi o dany problem, i nie zawsze to co się wydaje autorowi jest zgodne z rzeczywistością, a wątki i posty w wątku mogą czytać też inni uczestnicy forum, którzy mogą mieć też podobny problem i będą uważali zamknięty wątek jako wyrocznię bo sprawa została wyjaśniona i wątek zamknięty a w tym konkretnym przypadku akurat daleko do tego jest...

Zresztą jest wiele przypadków, że wątki są nieraz za szybko zamykane, dlatego prosiłbym o pomyślenie, czy nie zrewidować jednak zasady zamykania wszystkiego jak leci.

#443 chrzanek

chrzanek
  • 99 postów

Napisano 04 czerwca 2012 - 15:28

mi brakuje jeszcze przy artykułach klawisza Forum czy coś takiego by bezpośrednio z artykułu przejść do forum z wypowiedziami dot. artykułu. Wiem, że pod artykułem też je mam, ale w mojej opinii źle to się czyta - niewygodnie.

#444 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 04 czerwca 2012 - 15:44

mi brakuje jeszcze przy artykułach klawisza Forum czy coś takiego by bezpośrednio z artykułu przejść do forum z wypowiedziami dot. artykułu. Wiem, że pod artykułem też je mam, ale w mojej opinii źle to się czyta - niewygodnie.

Sam link by nie przeszkadzał, ale byłby swego rodzaju niepotrzebnym ułatwieniem. Co to za problem:
a) Przejechać kółeczkiem na myszce?
B) Kliknąć w status bar na iP/iPad.

#445 deha21

deha21
  • 384 postów

Napisano 07 czerwca 2012 - 15:23

A ja bym prosił że jak się usuwa mój wątek lub przenosi to żeby mnie o tym informować. Bo założyłem temat i się okazało, że któryś z moderatorów usunął...

#446 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 07 czerwca 2012 - 16:08

Wprawdzie to nie ja usunąłem, ale myślę, że mogę wyjaśnić, bo sprawa jest ewidentna. Wątek założony był w dziale SERWIS, który jest moderowany i Twój temat nie został zatwierdzony, jako niespełniający wymogów działu. Poza tym regulamin jasno mówi:

źle umieszczone posty lub wątki mogą być przeniesione lub usunięte bez powiadomienia.

Napisz po prostu nowy temat w dziale "pytania i problemy", zatytułuj porządnie i będzie OK ;)

#447 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 07 czerwca 2012 - 16:09

Nikt nie musiał Twojego posta usuwać, założyłeś go w dziale w którym pokazują się tylko wątki zatwierdzone. Twój nie dotyczy tematyki działu, więc nie zostanie zatwierdzony, ergo nie będzie go widać. Edycja: Radek był pierwszy :)

#448 yahol

yahol
  • 1 321 postów
  • Skąd*.#

Napisano 08 czerwca 2012 - 14:02

Zdecydowanie irytującą postawa uczestników forum, jest w zasadzie powszechne, nie zakańczanie wątków.
Bardzo rzadko zdarza się, ze piszący odpowie:
-tak to rozwiązanie, podane w topiku, zadziałało, albo zadziałało częściowo.
Albo, znalazłem sam rozwiązanie - a było ono "takie a takie".

No i zupełnie niezrozumiałą rzeczą dla mnie jest zamykanie topiców mających więcej niż pol roku, a odświeżonych przez potrzebujących.
Przecież to bez sensu.
Rozumiem - regulamin i wszystko, ale regulamin można zmienić, a zakładanie nowych topiców na ten sam temat - jaki może mieć cel??

No jakby tego nie ogarniam.

#449 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 08 czerwca 2012 - 14:15

Regulamin został zmieniony już jakiś czas temu. Można już odświeżać starsze niż pół roku wątki. Owszem, bywają one zamykane, ale w każdym przypadku decyzja zależy od tzw. 'zdrowego rozsądku' moderatora - na przykład jak ktoś odświeży wątek w dziale 'tiger' z informacją 'na lionie mam tak samo!', to jest to już bez sensu, bo zmieniła się technologia i lepiej jest szukać nowych rozwiązań. Oczywiście, jeśli uważasz, że jakiś wątek został zamknięty niepotrzebnie, guziczek 'Raportuj' jest dla Ciebie - zgłoś swoje uwagi, a grono moderatorskie je rozpatrzy i jeśli Twoje argumenty będą celne, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wątek otworzyć.

#450 SKOLMAN_MWS

SKOLMAN_MWS
  • 130 postów

Napisano 10 czerwca 2012 - 08:09

Temat: problem z konwersja avi do dvd-dlugie filmy

pytanie: "(...) Mam film o dlugosci ok 2h 30min i iDVD nie chce go ruszyc. Moze ktos wie czym to zrobic (...)"

odpowiedziałem: Burn lub ffmpegX

otrzymałem: Dołączona grafika
"Ostrzeganie Użytkownika
Active Infraction (Points: 1)
Pisanie nie na temat
Left By
ftpd
10:59 09.06.2012"

ftpd - pisałem na temat, więc o co ci chodzi?

Burn 2.5.1 dla Mac OS - dobreprogramy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych