Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Diablo III

• Please log in to reply
571 replies to this topic

#476 skinny500

skinny500
  • 140 posts
  • SkądBangkok

Posted 31 July 2012 - 07:49

Do systemu czy do Diablo? Mi Diablo działało po aktualizacji systemu.
  • wopa12 likes this

#477 Marucins

Marucins
  • 861 posts

Posted 31 July 2012 - 08:27

Działało, do dziś rano. Po czym wyskoczył Agent zaktualizował się i ekran wygląda tak.
Nic nie zmienia się, myśli nad czymś.

Znalazłem coś takiego, proszę sprawdźcie - jestem obecnie poza domem

1. Launch Activity Monitor and force kill any Agent, Blizzard Launcher and Diablo III Launcher processes.
2. Reset Diablo III folder permissions.
3. Launch Diablo III.
4. Hit Cancel when OS X asks you to enter a password for administrator access.
5. Enjoy Diablo III.

Repair Permissions via Disk Utility
1. Navigate to /Applications/Utilities/ and open Disk Utility.
2. Select the hard drive the game is installed on.
3. Select the First Aid option.
4. Click on the Repair Disk Permissions button.

Resetting permissions on the Diablo III folder
1. Select the Diablo III folder
2. Press Command + I
3. In the Info box, go to the Sharing & Permissions section and click on the lock and unlock it, entering your admin password when prompted.
4. Make sure you have Read & Write permissions
5. Click on the Burst icon (cog wheel) and select Apply to enclosed items

//edit

WYŻEJ WYMIENIONY SPOSÓB U JEDNEGO ZADZIAŁA U DRUGIEGO NIE. Z TEGO CO WIDAĆ NA ZACHODNIM FORUM - DZIAŁ MAC, DZIAŁU SUPPORT PĘKA PRZEZ TEN SAM PROBLEM PORUSZANY W RÓŻNYCH TEMATACH (szkoda słów, syf na maksa).

BLIZZARD NIE PODAŁ KONKRETNEGO ROZWIĄZANIA PROBLEMU. MUSIMY CZEKAĆ.

#478 koyoot

koyoot
  • 2235 posts
  • SkądKoło, PL

Posted 31 July 2012 - 13:55

Dlaczego winicie Apple za te sytuacje, skoro to ewidentnie Blizzard spierdzielil update. Oni zawinili - niech naprawiaja ;).

#479 JKoz

JKoz
  • 1649 posts

Posted 31 July 2012 - 14:50

Wszyscy są winni wkoło tylko nie Apple. Gdyż cały bałagan zaczął sie po aktualizacji systemu. Wcześniej było wszystko dobrze.

#480 skinny500

skinny500
  • 140 posts
  • SkądBangkok

Posted 31 July 2012 - 15:00

Jeszcze napisz, że error 37 w dniu premiery to był wynik niedopracowanego Liona...

#481 Marucins

Marucins
  • 861 posts

Posted 31 July 2012 - 17:03

To dopiero Blizzard poleciał w kulki sorry Activision. Tak kiepsko dopracowanej gry Online rozreklamowanej na potęgę dawno nie widziałem.

#482 sanitariusz

sanitariusz
  • 524 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 31 July 2012 - 21:34

U mnie sposób z anuluj przy podawaniu hasła zadziałał. Gra się włączyła. Dadzą pewnie niebawem update i będzie ok.

#483 DanielF

DanielF
  • 5746 posts
  • SkądSiedlce

Posted 01 August 2012 - 06:43

@sanitariusz potwierdzam u mnie też w ten sposób działa

#484 Marucins

Marucins
  • 861 posts

Posted 01 August 2012 - 08:56

Po co czekać Zrobiłem troszkę inaczej i już nie pojawia się żadne okienko z prośbą o podanie hasła do roota. 1. Zrobiłem tak jak wyżej (naprawa uprawnień) - nie było czego naprawiać 2. Users/Shared/Battle.net - naprawa uprawnień 3. Users/Shared/Battle.net/.... gdzieś tam leży setup - uruchomiłem 4. Kliknąłem dalej/dalej aż pojawił się komunikat iż brak plików do instalacji 5. Problem rozwiązany.

#485 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 01 August 2012 - 23:17

I u mnie nie działa...:(

#486 KrisP

KrisP
  • 802 posts

Posted 01 August 2012 - 23:41

U mnie działa sposób taki - jak wyskoczy komunikat z OSX żeby wpisać hasło daję 'cancel' i wczytuje się gra :)

#487 tomud

tomud
  • 588 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 August 2012 - 07:29

Mam to samo!

Dołączona grafika

Masakra, co to ma być! Czy już normalnie aktualizacji do systemu nie można wypuścić...

ha ha wlasnie zrobilem wczoraj test na Snow Leo i mam to samo po update - kurde genialne... W sumie zostawilem kompa z tym na cala noc i rano po prostu zabilem proces ot zero zmian :)

Natomiast Anuluj pomaga, tak samo jak reczna zmiana uprawnien...

#488 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 02 August 2012 - 10:18

To dopiero Blizzard poleciał w kulki sorry Activision.

Tak kiepsko dopracowanej gry Online rozreklamowanej na potęgę dawno nie widziałem.

Nie podoba ci się / nie umiesz ? nie graj proste.

#489 tomud

tomud
  • 588 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 August 2012 - 10:35

Sorry ale ja osobiscie wydalem nie mala kase na EK :) i tez nie jestem zbyt zadowolony praktycznie w dzien premiery nie dalo sie grac kolejne byly nie lepsze, teraz ten update itd.... wiec kolego pochamuj swoje wypowiedzi w tym stylu ze ktos nie potrfi grac itd. Nikt nie mowi o fabule czy grywalnosci, a o bublach i nieprzygotowaniu sie firmy... Natomiast co do umiejetnosci to nie wszyscy musza byc maniakami ktorzy nic w zyciu nie robia tylko graja w gry online nalogowo...

#490 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 02 August 2012 - 11:21

Sorry ale ja osobiscie wydalem nie mala kase na EK :) i tez nie jestem zbyt zadowolony praktycznie w dzien premiery nie dalo sie grac kolejne byly nie lepsze, teraz ten update itd.... wiec kolego pochamuj swoje wypowiedzi w tym stylu ze ktos nie potrfi grac itd. Nikt nie mowi o fabule czy grywalnosci, a o bublach i nieprzygotowaniu sie firmy... Natomiast co do umiejetnosci to nie wszyscy musza byc maniakami ktorzy nic w zyciu nie robia tylko graja w gry online nalogowo...

Każda gra MMO/Online ma bugi , nie zależnie czy wyda ja Blizzard czy Roit czy inna firma. Pamiętam w SC2 też po premierze były bugi i nikt tak nie narzekał jak na D3. Każdy pisze że tyle czekał na tą grę a ona go rozczarowała. Prawda jest taka nikt wam nie kazał na to czekać. Błędy były, są i będą to gracze się zmienili i zwyczajnie szybciej je wynajdują. W d2 też była masa bugów, no ale teraz o tym nikt nie pamięta. I należy pamiętać o jednym do momentu patcha 1.1 gdzie zostanie wprowadzony system PVP gra jest nie pełna.
Jestem ciekaw jak bardzo będziecie zachwalać odświeżonego Baldura, gdzie firma spisze się w 100% dając wam odgrzanego kotleta.
I jeszcze jedno. Każdego kto ma choć trochę pojęcia o grze należy nazywać nałogowcem/no lifem ? Smutne.

#491 tomud

tomud
  • 588 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 August 2012 - 11:34

Wiadomo ze bledy sa/byly i beda... Do tego Blizard robiac gre w ktorej Single Player wymaga polaczenia Online powinien to sobie uwzglednic, zwlaszcza ze maja doswiadczenie w tym temacie jak malo ktora firma (a samo D III mialo sporo czasu na testy). Natomiast takie bledy jak obecny update mozna uniknac bo nie jest to blad ktory wychodzi w specyficznych warunkach... Jak widac chyba nikt nawet tego update nie testowal. Natomiast co do twojej wypowiedzi to napisales prosto - jak sie nie znasz lub nie potrafisz grac... trudno aby taka wypowiedz ocenic inaczej. Bo jak zrozumiec wypowiedz jak nie potrafisz grac. To ze sa bledy itd. tez nie odbiera prawo do krytyki firmy, zwlaszcza ze publiczna krytyka juz kilka razy pomogla wywalczyc zmiany na lepsze... wiec nie widze powodow dlaczego krytyka miala by byc zabroniona (to nie czasy PRL-u). Kupujesz produkt (obojetnie czy to jest gra/komputer/telewizor) i masz prawo mowic o jego bledach - tyle i kropka... Rownie dobrze mogl bym zachowac sie tak w stosunku do ciebie i napisac przykladowo "jak ci sie nie podoba moja krytyczna wypowiedz to po prostu nie czytaj"... tylko po co ?

#492 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 02 August 2012 - 11:45

Nie zapominaj że Windows nadal bije na głowę OSX i na ta właśnie platformę jest kładziony największy nacisk. Fakt że to co się teraz stało to spory cios w kierunku OSX no ale nie ma ludzi/rzeczy doskonałych zawsze jest tak że coś może nie wyjść. Piszesz że na testy D3 było tyle czasu ? Ta gra nie była testowana więcej niż 2 lata(nie pamięta kiedy blizzard potwierdził premierę). Nie zapominajmy że flagowym produktem póki co jest WOW i raczej długo to się nie zmieni. Patrząc na liczbę gier / dodatków które wypuścił blizzard od czasu premiery D2: LoD mogę śmiało stwierdzić że D3 i tak i wyszło nadzwyczaj dobrze (należy brać pod uwagę to że prawie każda gra ze stajni Blizzard jest nadal aktualizowana/poprawiana czy też robione są do niej dodatki jak np.nowy dodatek do WoW-a).

#493 tomud

tomud
  • 588 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 August 2012 - 11:57

Wiesz Windows jest inny niz OS X, czy lepszy czy gorszy to zalezy pod jakim katem to rozpatrujemy (nie ma systemu idealnego). Owszem Blizard jest nadal jedna z lepszych firm, jesli chodzi o WoW-a nie gram bo nie bawia mnie gry MMO (zwlaszcza ze za duzo tam wlasnie maniakow ktorzy od wszystkich wymagaja niewiadomo jakiego poziomu - to mowia glownie dzieci ktore nie maja nic innego do roboty)... D3 (myslac bardziej o trybie Single Player) bardziej kupilem z sympatii do D1 w ktore gralem w czasach gdy PC w domu byly bardzo malo popularne... ale mimo to nie daje sobie prawa do oceniania innych i tego nie robie. Sam raczej na granie mam niezbyt wiele czasu (ot rodzina/praca no i mlody to tez juz nie jestem) wiec specjalista od gier w wieku prawie 40 lat to juz raczej nie bede. Jednak ewidentne bledy trudno mi przemilczec, zwlaszcza ze kupe lat pracowalem jako programista (w tym tez piszac gry) i mam o tym tez troche pojecia.

#494 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 02 August 2012 - 13:05

Wiesz Windows jest inny niz OS X, czy lepszy czy gorszy to zalezy pod jakim katem to rozpatrujemy (nie ma systemu idealnego).

Owszem Blizard jest nadal jedna z lepszych firm, jesli chodzi o WoW-a nie gram bo nie bawia mnie gry MMO (zwlaszcza ze za duzo tam wlasnie maniakow ktorzy od wszystkich wymagaja niewiadomo jakiego poziomu - to mowia glownie dzieci ktore nie maja nic innego do roboty)... D3 (myslac bardziej o trybie Single Player) bardziej kupilem z sympatii do D1 w ktore gralem w czasach gdy PC w domu byly bardzo malo popularne... ale mimo to nie daje sobie prawa do oceniania innych i tego nie robie.

Sam raczej na granie mam niezbyt wiele czasu (ot rodzina/praca no i mlody to tez juz nie jestem) wiec specjalista od gier w wieku prawie 40 lat to juz raczej nie bede.

Jednak ewidentne bledy trudno mi przemilczec, zwlaszcza ze kupe lat pracowalem jako programista (w tym tez piszac gry) i mam o tym tez troche pojecia.

Sam gram w Diablo parę godzin tygodniowo (tak z 8-10) i gra mi się podoba. Co do błędów jak napisałem dopóki Blizzard nie wyda patcha 1.1 przymykam na nie oko , bo co jak co są one likwidowane szybko i sprawnie.

#495 tomud

tomud
  • 588 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 August 2012 - 13:14

No ja na tyle nawet nie mam czasu... wiekszosc bledow do tej pory nawet mi nie przeszkadzala... ale ten update na OS X-a to po prostu jest lekka kpina :) Tutaj jak widac wiekszosc osob jakos sobie poradzila, a zapewne sa tez osoby ktore teraz glowia sie co zrobic bo gra sie nie odpala... Wlasnie o takie wpadki mi chodzi niz bugi w samej rozgrywce - ktore faktycznie najczesciej bardzo trudno znalezc podczas testow.

#496 Marucins

Marucins
  • 861 posts

Posted 02 August 2012 - 13:16

Czy pajacowaniem coś zrobiłeś w stronę tych co mają/mieli ten błąd? NIE. Więc nie sap a podziękuj kulturalnie.

#497 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 02 August 2012 - 13:21

Czy pajacowaniem coś zrobiłeś w stronę tych co mają/mieli ten błąd? NIE. Więc nie sap a podziękuj kulturalnie.

W przeciwieństwie do ciebie zamiast płakać umiem użyć google i forum Btenu ;]
Zresztą po co dalsza dyskusja i zapewne obrzucanie się błotem ? Naprawią to prędzej czy później.

#498 Marucins

Marucins
  • 861 posts

Posted 02 August 2012 - 13:40

W przeciwieństwie do ciebie zamiast płakać umiem użyć google i forum Btenu ;]
Zresztą po co dalsza dyskusja i zapewne obrzucanie się błotem ? Naprawią to prędzej czy później.

Nie ja nawet posunął się dalej i zamieściłem tutaj informacje jak i własny sposób.
Dziękuję.

#499 mld80

mld80
  • 92 posts
  • SkądPoznań

Posted 03 August 2012 - 22:13

Ktoś też tak ma po anulowaniu wpisywania hasła?
Dołączona grafika

#500 Marucins

Marucins
  • 861 posts

Posted 07 August 2012 - 07:37

Tak dla przypomnienia są już dostępne profile ze strony WWW.

Profile bohaterów są już dostępne! - Diablo III

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users