Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Diablo III

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
571 odpowiedzi w tym temacie

#451 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 28 czerwca 2012 - 10:12

Na MBPr z GF650 1GB w rozdzielczości 2048x1152 (ATD) wszystko w ustawieniach na max działa bez jakichkolwiek spadków, na oko utrzymuje minimum 70FPS, klatkomierz nie działa po aktualizacji...

Dołączona grafika

#452 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 01 lipca 2012 - 12:21

Z tymi 70FPS pomyłka, chciałem napisać 50FPS. Choć trudno ocenić na oko a edytować już nie mogę... No i pytanie, czy wam też nie działa pomiar FPS. Chciałbym sprawdzić a tu klapa...:(

#453 simi

simi
  • 59 postów

Napisano 01 lipca 2012 - 13:14

U wszystkich to samo, 0FPS non stop.... Jak sobie radzi w natywnej rozdz. ten MBP?

#454 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 01 lipca 2012 - 13:31

Jak na 2880x1800 całkiem dobrze, dobrze ze dali przyzwoitą grafikę. Ja gram na 2048x1152 na zewnętrznym ATD i nic nie tnie, wszystko ok. Na MBPr w 1680x1050 walczyłem oczywiście wszystko na max bez jakichkolwiek przycięć.

#455 Marucins

Marucins
  • 861 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 12:51

Jasne :) iron.gery od razu 80 FPS
Gaming on the 2012 Retina MacBook Pro: Diablo III (2880 x 1800) - YouTube

Trosze z innej beczki ale też oscyluje w granicy Diablo III i Unixa

Użytkownicy systemów operacyjnych, opartych na kodzie otwartym, a więc na przykład różnych dystrybucji Linuksa, przez firmę Blizzard zostali uznani za oszustów. Kontrowersyjna sprawa dotyczy gry Diablo III, którą użytkownicy "pingwina" uruchamiają poprzez Wine.

Blizzard zaczął najwyraźniej banować użytkowników Linuksa informując ich o tym, że nie mogą więcej grać w Diablo III. Przyczyną problemu jest aplikacja Wine, która pod Linuksem daje możliwość uruchamiania programów i gier przeznaczonych dla systemu operacyjnego Microsoft Windows.

Wine przez system wykrywania oszustów na serwerach BattleNet, został uznany za tzw. "cheat", a więc aplikację modyfikującą parametry gry, w celu uzyskania przewagi nad innymi graczami.

Co ciekawe, Blizzard odmawia odblokowania graczom kont lub zwrotu pieniędzy za zakupioną grę. Kolejni gracze donoszą o tym, że firma nie chce z nimi w ogóle rozmawiać, a dział wsparcia technicznego gry Diablo III jakby z automatu odrzuca wszelkie zgłoszenia.

Sprawa wygląda o tyle dziwnie, że dotychczas Blizzard nie robił problemów użytkownikom Linuksa oraz Wine i nie blokował kont.

#456 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 05 lipca 2012 - 12:54

Nie pisałem o 2880x1800... W Full HD spokojnie jest z 50. W crysis w FHD jest ok 40. Więc nie wiem czemu co niektórzy narzekają, wreszcie Apple dało komputer na którym można bez problemów grać w nowe gry.

#457 Marucins

Marucins
  • 861 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 13:05

Aha, bo wiesz jak piszesz mi tutaj "...na oko utrzymuje minimum 70FPS, klatkomierz nie działa po aktualizacji..." to nie wiem czy mówisz serio czy szukasz jeleni aby ci uwierzyli.

#458 ensai

ensai
  • 13 postów

Napisano 16 lipca 2012 - 21:04

Witam wszystkich forumowiczów
Od kilku dni mam iMaca 27, i7 3,4Ghz, 4gb ramu, 6970 1gb i w Diablo3 w najwyższej rozdziałce, full detale gra ostro klatkuje. W rozdzielczości full hd jest lepiej, ale dalej nie jest to płynna animacja. Dopiero na 1280 gra chodzi tak płynnie jak powinna, ale na 27calach wygląda jak arkanoid.. Ogólnie nie kupowałem tego sprzętu do grania, ale mimo wszystko jestem rozczarowany (żeby nie powiedzieć, że w lekkim szoku). Dla porównania na starym kompie, na Viście, 3ghz core duo, 4gb ram, jakiś radeon 1gb gra chodziła elegancko. Dlaczego tak się dzieje, przecież d3 nie ma jakiś kosmicznych wymagań..[COLOR="Silver"]

#459 xGiaraNx

xGiaraNx
  • 19 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 lipca 2012 - 07:52

ensai pobaw się ustawieniami jak w linku poniżej. Z całą pewnością gra może działać dużo lepiej a największy spadek FPS jest przy włączonych cieniach (więc je wyłącz) oraz Anti-Aliasing.. tego też nie zaznaczaj w opcjach. Poniżej poradnik pod OS X

[url=http://osxdaily.com/2012/06/01/improve-diablo-3-performance-in-mac-os-x/]Improve Diablo 3 Performance in Mac OS X[/url]

#460 a11

a11
  • 511 postów

Napisano 17 lipca 2012 - 10:38

Liczba klatek na sekundę zapewnie będzie większa po aktualizacji do ML.

#461 delgadur

delgadur
  • 233 postów

Napisano 17 lipca 2012 - 10:52

A mi ostatnio pojawił się taki problem. Nie mogę uruchomić gry z konta gościa. Ogólnie sprawa wygląda tak że mamy z dziewczyną dwa konta w Diablo. Gramy na laptopie i iMacu jednak gdy zabieram laptopa do pracy to moja dziewczyna logowała się na konto gościa na iMacu oraz swoje konto w Diablo. Jakiś tydzień może dwa temu zaczął wyskakiwać cały czas błąd przy próbie odpalenia gry:/ Na koncie "administratora" gra działa normalnie. Próbowałem stworzyć drugie konto z uprawnieniami administratora dla niej ale ten sam problem co na koncie gościa. Później wkleję screenshota z błędem. Spotkał się może ktoś z taki problemem?

#462 ensai

ensai
  • 13 postów

Napisano 17 lipca 2012 - 21:27

ensai pobaw się ustawieniami jak w linku poniżej. Z całą pewnością gra może działać dużo lepiej a największy spadek FPS jest przy włączonych cieniach (więc je wyłącz) oraz Anti-Aliasing.. tego też nie zaznaczaj w opcjach. Poniżej poradnik pod OS X

[url=http://osxdaily.com/2012/06/01/improve-diablo-3-performance-in-mac-os-x/]Improve Diablo 3 Performance in Mac OS X[/url]

Dzisiaj ponownie na chwilę odpaliłem grę i... chodzi płynnie. W maksymalnej rozdzielczości, ze wszystkimi detalami, cieniami itp. Może poprzednio miałem odpalonego coś w tle (aczkolwiek nie przypominam sobie). Ściągnęło się też jakieś małe uaktualnienie do diablo - może to pomogło, nie wiem. Grunt, że chodzi tak jak tego oczekiwałem. Szkoda tylko, że czasu na granie nie ma.. :)

#463 911T

911T
  • 153 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 lipca 2012 - 21:31

Panowie/Panie mam jedna pytanie, a mianowicie takie czy oplaca sie kupować D3? pytam poniewaz slyszalem wiele negatywow. Zaznaczam że byłem zagorzałym fanem dwójeczki

#464 Sebol

Sebol
  • 501 postów

Napisano 17 lipca 2012 - 21:47

DIII jest pierwszą częścią, w którą miałem okazję grać i b. mi się spodobała. Mam ok 55h nabite i trochę się znudziła na razie, ale pewnie za jakiś czas wrócę robić fabułę inną klasą.

#465 skinny500

skinny500
  • 140 postów
  • SkądBangkok

Napisano 18 lipca 2012 - 14:14

Panowie/Panie mam jedna pytanie, a mianowicie takie czy oplaca sie kupować D3?
pytam poniewaz slyszalem wiele negatywow. Zaznaczam że byłem zagorzałym fanem dwójeczki

Zagorzali fani nie pytają, tylko grają od 15 maja.

#466 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 18 lipca 2012 - 14:55

Z Diablo 3 problem jest nastepujacy ze w pewnym momencie gra staje sie cholernie monotonna. W grze jest TOTALNY brak Engame'u i nie poprawi tego nawet PVP ktore jest w 100% zalezne od posiadanego Gearu. Przyznam szczerze. Po poczatkowym zachwycie po dluzszym graniu stwierdzam ze w mojej opini to... najslabsza gra Blizzarda dotychczas! Niestety Blizz popelnil ten sam blad w Cataclysm, i zapowiedzi dotyczace dodatku do WoW'a napawaja nieco optymizmem. Co do Diablo juz tak rozowo nie jest, bo w tej grze (loot game) nie ma najwazniejszego - systemu sprzetu. Jest calkowicie nielogiczny. Nie poprawia sytuacji nawet fakt mozliwosci zarabiania pieniedzy na grze. W mojej ocenie - w skali od 1 do 10 - 6+. Gra jest wciagajaca ale tylko do 60 levelu. Pozniej to juz monotonia.

#467 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 20 lipca 2012 - 12:54

@koyoot Nie narzekaj tylko przejdź poziom inferno. Wtedy pogadamy :)

#468 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 20 lipca 2012 - 18:06

@koyoot

Nie narzekaj tylko przejdź poziom inferno. Wtedy pogadamy :)

Jakbys nie zauwazyl ja ja przeszedlem na inferno ;). I dlatego tak twierdze jak wyzej.

#469 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 20 lipca 2012 - 18:22

Koyoot Daj swój battletag bo nie wierze na słowo ;)

#470 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lipca 2012 - 00:38

Witam wszystkich forumowiczów
Od kilku dni mam iMaca 27, i7 3,4Ghz, 4gb ramu, 6970 1gb i w Diablo3 w najwyższej rozdziałce, full detale gra ostro klatkuje. W rozdzielczości full hd jest lepiej, ale dalej nie jest to płynna animacja.

Generalnie pod OS X-em gra lazi duzo wolniej niz pod Win na BootCampie, prawde mowiac malo kiedy odpalam juz D III pod OS X-em.

#471 kasander_m

kasander_m
  • 1 postów

Napisano 21 lipca 2012 - 10:25

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#472 JKoz

JKoz
  • 1 649 postów

Napisano 31 lipca 2012 - 06:54

Dzisiaj miałem problem z uruchomieniem tego dziadostwa na Górskim Yenocie. Pojawia sie ekran proszacy o hasło (pewnie jakaś aktualizacja) podaje. I zaczyna sie inicjalizacja czy jakoś tak. Na tym koniec. Myśli, myśli, myśli i tyle. Kto spierdzielił? Blizzard czy Apple. Wcześniej wszystko działało.

#473 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 31 lipca 2012 - 07:03

Jakas fotka? Login oraz pass podaje sie po uruchomieniu gry bodaj...

#474 skinny500

skinny500
  • 140 postów
  • SkądBangkok

Napisano 31 lipca 2012 - 07:35

U mnie też po podaniu hasła stoi na initializing.

#475 Marucins

Marucins
  • 861 postów

Napisano 31 lipca 2012 - 07:39

Mam to samo!

Dołączona grafika

Masakra, co to ma być! Czy już normalnie aktualizacji do systemu nie można wypuścić...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Bing (1)