Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Iphone 4, blokada simlock T-Mobile - kilka pytań (chce kupić)

• Please log in to reply
56 replies to this topic

#26 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 20 September 2011 - 10:08

Przeciez iphone 5 bedzie kosztowal tyle co 4 dzisiaj... Zapytaj w t-mibile ile kosztuje sciagniecie simlocka, u mnie do 3 miesiecy po zakupie to koszt 100€ a po tym czasie free...

#27 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 20 September 2011 - 10:13

Przeciez iphone 5 bedzie kosztowal tyle co 4 dzisiaj...

Zapytaj w t-mibile ile kosztuje sciagniecie simlocka, u mnie do 3 miesiecy po zakupie to koszt 100€ a po tym czasie free...

Ale nie u nas. Z roku na rok iPhone drożał, a to przez wartość zlotowki, a to przez pazernosc operatorow.

#28 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 20 September 2011 - 10:16

Ale on (ona?) pisze ze mieszka w niemczech.

#29 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 20 September 2011 - 11:02

pamiętam jak czwórka stała po 3000zł i więcej

#30 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 20 September 2011 - 11:39

Ale w Polsce, a on mowi o niemcach...

#31 Mlody993

Mlody993
  • 36 posts

Posted 20 September 2011 - 18:55

Kupuje iPhone bez locka za gotówkę za 700 euro. Nie ma potrzeby pytać się więc o simlocki itp. ;) Dzięki wszystkim za udzielenie odpowiedzi. @ Jakbym miał jeszcze jakąś wątpliwość to się odezwę.

#32 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 21 September 2011 - 09:41

Za tyle kupisz 5 za miesiac, ja dalem 200€ mniej ponad rok temu, dzis za nowke dalbym max 300€, no dobra 350 za 32GB, szczegolnie ze mieszkasz w niemczech. Zaden interes...

#33 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 21 September 2011 - 10:45

Kupuje iPhone bez locka za gotówkę za 700 euro. Nie ma potrzeby pytać się więc o simlocki itp. ;) Dzięki wszystkim za udzielenie odpowiedzi.

@ Jakbym miał jeszcze jakąś wątpliwość to się odezwę.

Iphone'a 4 za 2,8tys ? Nie no interes życia....

#34 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 21 September 2011 - 14:50

Iphone'a 4 za 2,8tys ? Nie no interes życia....

Dla sprzedajacego jak najbardziej ;)

#35 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 21 September 2011 - 15:11

Dla sprzedajacego jak najbardziej ;)

A no sprzedający będzie wniebowzięty. Taki kupujący co płaci 2x razy tyle to skarb ! :D

#36 CeBeeR

CeBeeR
  • 1362 posts
  • SkądUK

Posted 22 September 2011 - 11:00

Cena 700 € - a dokładniej 739 € - jest ceną oficjalną z niemieckiego Apple Store. Widzę, że "życzliwi" koledzy, chętnie by namówili Cię na: - Kupiony za okazyjną cenę sprzęt z promocji "zapłać z góry - nie dostań nigdy", - Kupiony za okazyjną cenę iPhone, który natychmiast przestałby działać po przekroczeniu granicy polsko-niemieckiej, - Kupiony za okazyjną cenę iPhone z simlockiem na sieć "hamerykańską", z basebandem od iPada oraz innymi bonusami, - iPhone sprawny w 99%, z ładowarką zjedzoną przez psa, pudełkiem zgubionym podczas przeprowadzki, - Noszący normalne ślady użytkowania / używany przez kobietę (wyglądający jakby służył do polerowania autostrad) - Oraz wiele innych, niewymienionych przeze mnie promocji. Jeżeli pojawi się iPhone 4s / 5 / 5s za miesiąc czy i mniej, to iPhone 4 nie posiada magicznego oprogramowania, który go wyłączy. iPhone 4 otrzyma soft w wersji 5.x i nadal będzie przyzwoitym urządzeniem na długi, długi czas. W pełni popieram decyzję o zakupie nowych urządzeń prosto ze sklepu, a jeżeli dla kogoś 739 € to oszczędności całego życia, to zapraszam do sklepów RTV-Euro-AGD Polska, gdzie za jedyne 70,90 PLN można kupić Alcatel OT-208 (za model Alcatel OT-209 - zapłacić musiałem nie tak dawno £0.99). W każdym razie - wszystkim życzę udanych zakupów - tak więc, @Mlody993 - nie słuchaj życzliwych głosów.

#37 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 22 September 2011 - 11:44

Nie wiem o co Ci chodzi, on/ona mieszka w niemczech, kupienie nowego iphone4 ktory ma juz ponad rok za 700€ mija sie z celem bo nastepca juz jest na horyzoncie, a cena bedzie taka sama...

#38 CeBeeR

CeBeeR
  • 1362 posts
  • SkądUK

Posted 22 September 2011 - 11:58

Od praktycznie początku tego roku kalendarzowego nowy iPhone był na horyzoncie i już za chwilę, za minutę, za dzień, za tydzień miał pojawić się następca... i co? Pojawił się - oczywiście, nie przeczę - biały iPhone. Jeżeli nawet będzie premiera nowego iPhone na początku października - to jak szybko pojawi się on w sklepach: a) USA B) Europy Zachodniej c) krajów czwartego i piątego świata? Nowy iPhone - to nierzadko kłopoty, niedopracowanie, pośpiech, wady, które wychodzą w pierwszych modelach. Według mnie, kupowanie za dowolną cenę nowego iPhone (o ile będzie dostępny w październiku) nie ma sensu z powodu "chorób wieku dziecięcego".

#39 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 22 September 2011 - 13:53

Przeciez choroby wieku dzieciecego to w 99% przypadkow kwestia softu, ktore w poczatkowej fazie wychodza bardzo czesto (4.0, 4.0.1, 4.0.2) a w polowie produkcji Apple nigdy nie zmienia nic w hardware zeby Ci pierwsi klienci nie poczuli sie wyru*****. Wiec nie ma znaczenia kiedy go kupimy tylko za ile. Roczny telefon za 700 €... kup a dostaniesz zaproszenie na wywiad do Faktu : D

#40 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 22 September 2011 - 14:07

Cena 700 € - a dokładniej 739 € - jest ceną oficjalną z niemieckiego Apple Store.

Widzę, że "życzliwi" koledzy, chętnie by namówili Cię na:
- Kupiony za okazyjną cenę sprzęt z promocji "zapłać z góry - nie dostań nigdy",
- Kupiony za okazyjną cenę iPhone, który natychmiast przestałby działać po przekroczeniu granicy polsko-niemieckiej,
- Kupiony za okazyjną cenę iPhone z simlockiem na sieć "hamerykańską", z basebandem od iPada oraz innymi bonusami,
- iPhone sprawny w 99%, z ładowarką zjedzoną przez psa, pudełkiem zgubionym podczas przeprowadzki,
- Noszący normalne ślady użytkowania / używany przez kobietę (wyglądający jakby służył do polerowania autostrad)
- Oraz wiele innych, niewymienionych przeze mnie promocji.

Jeżeli pojawi się iPhone 4s / 5 / 5s za miesiąc czy i mniej, to iPhone 4 nie posiada magicznego oprogramowania, który go wyłączy. iPhone 4 otrzyma soft w wersji 5.x i nadal będzie przyzwoitym urządzeniem na długi, długi czas.

W pełni popieram decyzję o zakupie nowych urządzeń prosto ze sklepu, a jeżeli dla kogoś 739 € to oszczędności całego życia, to zapraszam do sklepów RTV-Euro-AGD Polska, gdzie za jedyne 70,90 PLN można kupić Alcatel OT-208 (za model Alcatel OT-209 - zapłacić musiałem nie tak dawno £0.99).

W każdym razie - wszystkim życzę udanych zakupów - tak więc, @Mlody993 - nie słuchaj życzliwych głosów.

Jeden woli kupić od ręki od osoby indywidualnej za 1800zł ze wszystkimi rachunkami, a drugi woli za 2,8tys. wmawiając sobie jaka to wspaniała oferta i bezpieczna. Aż się boję jak Ty kupujesz lodówkę albo pralkę... :D pewnie lecisz do Chin żeby zakupić towar prosto od producenta i być "bezpiecznym"...Myśle, że wywiad w fakcie jest już w Twoim zasięgu ! ;) Także @Mlody993 nie słuchaj bandytów takich jak ja, @Homer i @dredg tylko śmiało bierz Ipka za 3 tys ! Najważniejsze żebyś był zadowolony :)

#41 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 22 September 2011 - 16:53

Od praktycznie początku tego roku kalendarzowego nowy iPhone był na horyzoncie i już za chwilę, za minutę, za dzień, za tydzień miał pojawić się następca... i co? Pojawił się - oczywiście, nie przeczę - biały iPhone.

Kazdy wiedzial ze przed czerwcem ani mowy nie ma zeby bylo jakies info o iphonie, wiadome ze nie pojawi sie fizycznie w sklepach przed wakacjami i tak sie stalo, bedzie za kilka tygodni, ja nie namawiam do nastepcy, uwazam tylko ze to nieporozumienie kupowac cos za 700€ wiedzac ze zaraz to straci na wartosci.

Jeżeli nawet będzie premiera nowego iPhone na początku października - to jak szybko pojawi się on w sklepach:
a) USA
B) Europy Zachodniej
c) krajów czwartego i piątego świata?

Niemcy maja szybko premiere, wiec to nie problem...

Nowy iPhone - to nierzadko kłopoty, niedopracowanie, pośpiech, wady, które wychodzą w pierwszych modelach. Według mnie, kupowanie za dowolną cenę nowego iPhone (o ile będzie dostępny w październiku) nie ma sensu z powodu "chorób wieku dziecięcego".

No tu poleciales :P jak juz to jest wrecz przeciwnie, dzis kupujac czworke mozesz natrafic na te pogwarancyjne :P

#42 Mlody993

Mlody993
  • 36 posts

Posted 23 September 2011 - 16:42

Mam iPhone, iOS 4.3.3 na dwóch iPhone 4 (mój brat też kupił). Zrobiliśmy Jailbreak na dwóch. Wszystko ładnie pięknie. Mam znów pytania... Jak uruchomić bluetooth tzn. odblokować? Próbowałem przez Celeste jednak nie działa, próbowałem przez iBlueNova i po uruchomieniu tej aplikacji od razu się wyłącza. 2. Czy da się w jakiś sposób wyłączyć podświetlenie gdy przychodzi sms? Jak mam zablokowany telefon i przyjdzie sms to włącza wyświetlacz, jest ekran blokady i informacja o wiadomości, po chwili jednak gaśnie. 3. W przypadku iPhone brata mam taki problem (nie wiem co on zrobił), że gdy podłączam jego telefon do komputera, odpala się iTunes i momentalnie się zacina, u mnie wszystko działa okej, a jak jego tel podłączam to jest zacinka iTunes. Jedyna podpowiedź, to że jak podłączam jego tel to wyskakuje auto odtwarzanie, czyli czyta jego telefon jako pendrive czy cos bo przez Mój Komputer mogę przeglądać iPhona.

#43 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 23 September 2011 - 16:46

Niechaj brat zapisze SHSH za pomocą TinyUmbrella, wejdzie w DFU zapomocą iREB i pobierze soft ze strony Download iOS Firmware, a następnie go zainstaluje uprzednio blokując stronę Apple (są poradniki w necie).

Co do podświetlenia - poszukaj tematu w dziale Cydia - tam jest o poszukiwaniach aplikacji, dodatku. ;)

#44 Mlody993

Mlody993
  • 36 posts

Posted 23 September 2011 - 17:40

To są trochę zabawy, on nie ma czasu na takie coś ;p Przynajmniej na razie. Co do podświetlenia, z szukaniem będzie problem przynajmniej na razie bo internet mam przez telefon (GPRS) i jest tragedia... to tylko chwilowo na kilka dni ;x Może ktoś zapodać nazwę tej aplikacji żeby znaleźć w Cydii i najlepiej repo?

#45 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 23 September 2011 - 17:53

Masz do tego odpowiedni dział, by zadać ostatnie pytanie! Jak coś to masz kontakt ze mną poniżej, mogę to wytłumaczyć głosowo na skype.

#46 Mlody993

Mlody993
  • 36 posts

Posted 23 September 2011 - 18:12

Jak z bluetooth? Jak go uruchomić ?

#47 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 23 September 2011 - 18:53

Jak z bluetooth? Jak go uruchomić ?

Musisz wejsc w ustawienia/ogolne/bluetooth i wlączyc.

#48 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 23 September 2011 - 18:54

Te programy powinny działać - dlaczego tak nie robią, nie wiem.

#49 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 24 September 2011 - 13:02

Musisz wejsc w ustawienia/ogolne/bluetooth i wlączyc.

Jemu chyba chodziło o odblokowanie, tzn. żeby można było np. komuś zdjęcia wysyłać :D
Nie powiem, mi też by się to przydało

#50 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 24 September 2011 - 13:59

No to macie Celeste, iBluenova, popróbujcie.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users