Macbook Air 11/13
Napisano 15 września 2011 - 18:08
Napisano 15 września 2011 - 18:30
Napisano 15 września 2011 - 18:49
Napisano 15 września 2011 - 18:50
Napisano 15 września 2011 - 18:50
ten temat dotyczy pamięci ram i same dziwne wywody które nic nie wnoszą dla czytających.
@diegon
ja od 2 tygodni posiadam wersję tą pierwszą czyli 11" z i5 1,6 z 128 SSD i cóż mogę powiedzieć.
jestem ogólnie zadowolony.
mobilny, mały laptop, z Lwem który jest jaki jest /czekam spokojnie na "dobrą aktualizację"/
bateria trzyma między 4 a 5 godzin
ekranik i sama praca laptopa to jak się patrzy ale bez przesady... do gier to ... zresztą wczytaj YouTube i wpisz macbook air 2011 i pooglądzasz ciekawe filmy. do wniosków sam dojdziesz.
zwykłe pisanie maili, w office /word i excel/ oraz przeglądanie internetu z safari jest naprawdę miła /a w szczególności w łóżku/
laptop zachowuje się naprawdę cicho.
raz udało mi się zagotować jak do iPhoto wgrałem 2 tysiące zdjęć i ten program wziął się za identyfikację twarzy... wooow, świstał aż miło a istat pokazywał mi 80-83 stopnie ciepła.
ale na tym się skończyło. nie udało mi się go rozgrzać więcej niż 55 stopni.
lasowałem się przy zakupie aby dysk SSD był firmy samsung który jest lepszym od toshiby ale po filmach na YouTube stwierdziłem że bez przesady. pierwszy ma prawie 247mb/s a drugi prawie 200mb/s to żadna tragedia. i tak jest to loteria z jakiej firmy SSD dysk otrzymasz. na pudełku brak jest oznaczenia a sprzedawcy wytrzeszczają oczy gdy o ten "mały" szczegół się zapytasz.
podsumowując, ja ogólnie jestem bardzo zadowolony z mojej 11-stki i też planuje ją dodatkowo spiąć do TV Sony aby przesłać obraz. jest do tego przejściówka.
Napisano 15 września 2011 - 19:01
Napisano 15 września 2011 - 19:10
Napisano 15 września 2011 - 19:13
Napisano 15 września 2011 - 19:22
Tylko jedno pytanie jeszcze, bo widzę że jednak jakoś się dowiedziałeś, jakiej firmy dysk jest w danym MBA, jak?
dowiedziałęm się jak wyciągnąłem MBA z pudełka.
w iSpocie bawiłem się 2 wersjami tego laptopa i tylko w wersji 64GB z 2GB ramu był samsung. we właściwościach systemu odczytasz rodzaj i firmę dysku SSD.
wersja 128 SSD z 4GB ram z 1,6 jest z dyskiem toshiba.
gdzieś czytałem że tylko na polskę tak puścili gdyż za granicami naszego kraju tą wersję możesz kupić z dyskiem SSD samsung.
jak Ci wyżej pisałem, na pudełku brak jest opisu o producencie SSD.
więc wszystkiego dowiadujesz się jak kupisz, rozpakujesz, i we właściwościach systemu oznaczenie dysku będzie zaczynało się od litery "S" lub "T". więc sam widzisz jak to jest.
ale jeżeli trafisz 128SSD z i5 1,6 to będę Ci zazdrościł ale........ po cichu
Napisano 15 września 2011 - 19:39
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych