Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy muszę wykonać jailbreak'a żeby karta Gevey działała ?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
54 odpowiedzi w tym temacie

#26 Fleur

Fleur
  • 25 postów
  • SkądOstrołęka/Białystok

Napisano 20 września 2011 - 19:14

Nie chcę zakładać nowego tematu, więc byłam dziś w Orange i wzięłam sobie abonament więc kartę sim mam z pinem. Koszt microSim = 60zł więc sama ją pilnikiem przycięłam. Włożyłam razem z kartą Gevey do telefonu i próbuję, próbuję... Lecz bezskutecznie, ponieważ wyświetla mi się "Brak karty SIM" ... Poległam, nie wiem co zrobić?

#27 gpawel

gpawel
  • 78 postów
  • SkądPołaniec

Napisano 20 września 2011 - 19:18

Fleur są dwie możliwości: - GEVEY podróbka, - źle przycięta karta sim. Stawiam na to 1, na moim drugim iP było tak samo - dopiero kupno ULTRA pomogło.

#28 Fleur

Fleur
  • 25 postów

Napisano 20 września 2011 - 19:22

hmm... mam GEVEY ULTRA. nie powinna być podróbką sprawdziłam te charakterystyczne cechy i są...

#29 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 września 2011 - 19:28

Trzeba było wymienić w salonie na micro sim albo dać w komisie do przycięcia. Pewnie źle przycięłaś.

#30 Fleur

Fleur
  • 25 postów

Napisano 20 września 2011 - 19:28

Kartę dobrze przycięłam, ponieważ włożyłam do starego samsunga i działa, jakoś utrafiłam tym czipem do telefonu. Tylko PINU nie mogę się pozbyć ; /

#31 senshiro

senshiro
  • 163 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2011 - 19:53

Ku ścisłości - wymiana w Orange na micro sim kosztuje 25 zł.

#32 Fleur

Fleur
  • 25 postów

Napisano 20 września 2011 - 20:00

To masz chyba inny Orange. Bo mi pani powiedziała, że usługa kosztuje 60zł.

---------- Wpis dodano o 21:00 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:59 ----------

Może zrobić najpierw tego jailbreak'a ? Da to coś?

#33 senshiro

senshiro
  • 163 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2011 - 20:10

To ta pani coś niezbyt ogarnięta musiała być.
Wymiana karty SIM na Micro SIM - Forum - www.orange.pl
+

Opłata za wymianę karty SIM wynosi 25 zł z VAT w ofercie Delfin, Pelikan, Pantera abonament i mix, Orange abonament, Orange mix, Orange POP, Nowe Orange GO, Orange Music Mix, Orange Music na kartę i Zetafon.

#34 hejterz

hejterz
  • 92 postów

Napisano 20 września 2011 - 20:12

Ja tez mialem problem z iphonem 4 i karta sim, tylko ze ja nie mialem simlocka. Otoz mialem omineta aktywacje telefonu poprzez jailbreak, i po wlozeniu karty nie mialem zasiegiu ani nazwy operatora (orange) a potem brak sieci. Wystarczylo zrobic restore, normalnie aktywowac poprezz karte i telefon dziala. W twoim przypadku tez radze restore, chodz jak widze nie znasz sie wiec lepiej tego nie rob :) Kupno iphona z simlockiem to niezbyt dobry pomysl, niedlugo wchodzi soft 5.0 i karta gevey nie bedzie dzialac, wiec radze tobie mimo wszystko sprzedac tego iphona i dolozyc do telefonu bez sima albo znalesc kogos kto sie zna i zrobi ci tego geveya. Jezeli karta jest dobrze przycieta i nie sa uciete zlote styki to musi dzialac, problem moze byc w tym geveyu, jezeli kupywalas go na allegro to pokaz link sprawdzimy czy podrobka. No i z tego co wiem, z geveym sa czesto problemy i nie zawsze wchodzi za 1 razem zasieg, takze musisz pare razy robic tak jak pisze dokladnie w instrukcji

#35 Fleur

Fleur
  • 25 postów

Napisano 20 września 2011 - 20:23

To mnie oszukali w Orange najwyraźniej, no ale Sim działa bo sprawdzałam w zwykłym telefonie. Ale nie muszę wgrywać chyba sobie softa 5.0, jak loguję się do iTunes to wyskakuje czy chcę oprogramowanie 4.3.5 ale zawsze anuluje, bo nie chcę. A może jest ktoś z okolic Ostrołęki, ewentualnie Białegostoku, kto by mi pomógł? Jutro pójdę do komisu i się dowiem coś nie coś : )

#36 hejterz

hejterz
  • 92 postów

Napisano 20 września 2011 - 20:35

Nie wgrywaj innych softow, chyba ze nie chcesz miec jailbreaka. Ja na twoim miejscu zrobilbym restore i wgral czystego 4.3.3, przeprowadzil aktywcje telefonu najlepiej karta z tej sieci na ktora jest simlock i dopiero wtedy bawil sie w gevey.

#37 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 20 września 2011 - 20:41

4.3.3 nie wgra bo apple już go nie podpisuje...

#38 Fleur

Fleur
  • 25 postów

Napisano 20 września 2011 - 20:44

eh... ale nie mam karty z tej sieci... Nie mam zamiaru wgrywać innego softa : )
Kupiłam tutaj bo facet sprzedał już mnóstwo NOWOŚĆ ORYGINALNY GEVEY ULTRA NAJTANIEJ BEZ 112 (1771799401) - Aukcje internetowe Allegro

---------- Wpis dodano o 21:44 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:43 ----------

To co mi zostaje sprzedać telefon?

#39 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 20 września 2011 - 20:50

Simlock.pl - Uwolnij swój telefon od blokady simlock

EDIT: z niemieckiego nie da rady niestety. Sorry

#40 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 20 września 2011 - 21:00

Wizyta w komisie/serwisie. Tam Ci pomogą. Ewentualnie napisz do tego z allegro że karta nie działa może jest uszkodzona i Ci wymieni.

#41 Fleur

Fleur
  • 25 postów

Napisano 20 września 2011 - 21:15

No na razie napisałam do jakiegoś Pana z allegro czy mi zdejmie,okazuje się, że nikt mi nie zdejmie simlocka z tego telefonu, żaden serwis ; ( Idę wyć wywaliłam 1700zł na ... nic ... ; (

#42 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 20 września 2011 - 21:30

No nie aż tak złe to nie jest! Tez miałem iP 4 który odblokowalem kartą Gevey-to musi w końcu zadziałać. Musisz tylko dokładnie postępować jak jest napisane w instrukcji. A poza tym z tego co wyczytałem w przypadku Gevey Ultra-powinnas zrobić JB.

#43 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 20 września 2011 - 21:31

Przed zakupem takiego kwiatka należało zadać na tym forum pytanie czy warto... Za 2k kupisz bez problemu bez simlocka. //T

#44 Fleur

Fleur
  • 25 postów

Napisano 20 września 2011 - 21:35

Właśnie również dostałam taką informację że muszę JB zrobić od pana który się tym zajmuje

#45 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2011 - 21:38

Do Gevey ultra trzeba zainstalowac jeden program z cydii (czyli programu ktory wyskakuje po jailbreaku). Nazywa sie furious mod. Jak to zrobisz to wsadzasz karte z geveyem do iphone i powinna siec zalapac po kilku sekundach.

tutaj film:

#46 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 20 września 2011 - 21:50

To własnie miałem na myśli.

#47 hejterz

hejterz
  • 92 postów

Napisano 20 września 2011 - 22:09

tak, ale to w przypadku karty ultra ktora sama robi to co zwyklej karcie musi robic uzytkownik, tutaj robi ten program. Jezeli ona wsadzila normalnie karte i myslala ze bedzie zasieg to sie nei dziwie ze nie dzialalo. Albo sie robi zgodnie z instrukcja, czyli dzowni, a jak ma sie ultra to sie pobiera ten program po JB. Swoja droga kupno iphona za 1700 z simlockiem to kiepski interes, za tyle miesiac temu mozna bylo miec bez sima, wersje 16gb, ja dostalem bez sima za 1500 black, ale z tego co widze Pani jest napalona na bialy kolor to musiala doplacic :)

co do softu 4.3.3

otoz majac 4.3.3 da sie jeszcze raz go wgrac, dzieki programowi ifaith :) Wiem bo sam tak zrobilem i nie ma problemow.

[url=http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=15394]iClarified - iPhone - How to Dump the SHSH Blobs of Your Current Firmware Using iFaith[/url]

#48 Fleur

Fleur
  • 25 postów

Napisano 20 września 2011 - 22:37

No tak, ja chciałam koniecznie biały. Zrobiłam JB i niestety dalej wyskakuje że brak sim. Czy na karcie GEVEY ta kropka jest widoczna obok literki E ?

#49 Pekus12

Pekus12
  • 369 postów
  • SkądM-ka

Napisano 20 września 2011 - 22:45

Raczej nie ma sensu się z tym bawić bez jakiejś w miarę konkretnej wiedzy na temat modelu (bez obrazy oczywiście) Najprościej idź do serwisu i tam po prostu poproś o sprawdzenie GEVEY'a. W moim przypadku nie robili problemu. A potem ewentualnie można się bawić z JB i całą resztą.

#50 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2011 - 23:06

a wgralas ten program?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych