Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[iCześć] Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów ....

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
831 odpowiedzi w tym temacie

#276 qbitskey

qbitskey
  • 4 postów
  • SkądWiedeń

Napisano 12 kwietnia 2007 - 00:32

Siema !

Jestem Kamil. Mieszkam od 11 lat we Wiedniu. Jestem miedzy innymi moderatoren niemiecko-jezycznego forum macintosh-forum.de.

Wpadlem na myapple.pl przez google =) Przebywam chwilowo w Polsce i widzialem ze coraz wiecej Macintosh-ow widac na kolanach polakow =)

Wybaczcie moja lamana polszczyzne ale parenascie lat za granica zostawia swoje slady =)

Pozdrawiam !

Kamil

EDIT: looool Autorytet: 0 hehehehehe nie zle =)

#277 NuLL

NuLL
  • 186 postów
  • SkądSopot

Napisano 14 kwietnia 2007 - 00:07

Hello :) Ja dopiero planuje zakup Mac'a - mial byc MBP bedzie Powerbook G4 ale kto wie co dalej. Pozdrawiam

#278 Artur Kaiser

Artur Kaiser
  • 178 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 14 kwietnia 2007 - 12:05

iCześć, nazywam się Artur Kaiser mieszkam w Poznaniu. Mój pierwszy komputer dostałem w 1988 to był Atari 800 XE. W 2003 r. pracując przy rozwożeniu gazet na rowerze (jak na amerykańskich filmach), zobaczyłem pierwszy raz MAC'a "na żywo" kiedy wszedłem do jednej firmy graficznej z paczką. Pracownik tej firmy wtedy do mnie powiedział:"Zobacz na jakich my pracujemy komputerach.To jest Mac.Te komputery są lepsze niż PC...itp.itd." W 2006 r. sprzedałem PC i kupiłem Mac Mini :-) Krótko o sobie: RYSUNEK, GRAFIKA, GRAFFITI, ROLKI (WROTKI), ROWER, GOLF, MUZYKA(HIP-HOP,PUNK ROCK), MAC :-) Serdecznie witam wszystkich użytkowników Apple.

#279 El Pasik

El Pasik
  • 2 postów

Napisano 16 kwietnia 2007 - 15:15

iHello Jestem nieszczęśliwym posiadaczem PC, lecz planuję zakup Maca, jak narazię to próbuje ustalic który model był by dla mnie najlepszy. Jeśli chodzi o zainteresowania to: rolki, pływanie, grafika komputerowa i książki (tylko te dobre :D) No to chyba był by na tyle

#280 filwak

filwak
  • 3 postów

Napisano 17 kwietnia 2007 - 20:22

A ja jestem uczniem liceum i jestem posiadaczem MB G4. Mam maczka od jakiegoś czasu, i jestem dumny że mam ten a nie inny komputer. Zawsze pracowalem na XP i szlak mnie trafiał bo działał jak chciał. Kto raz posmakuje maca już się NIE cofnie. pozdrawiam wszystkich miłośników appl'a.

#281 andreq

andreq
  • 84 postów
  • SkądWawa

Napisano 18 kwietnia 2007 - 13:40

Witam Wszystkich forumowiczów, Nazywam się Andrzej, od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem iMaca :) Powoli przyzwyczajam się do bezstresowego korzystania z komputera. Wiele tematów na forum bardzo mi pomogło - dzięki za to ;) pracuję jako grafik no i to chyba wszystko na razie Pozdrawiam Andrzej

#282 gizmo3800

gizmo3800
  • 1 906 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 kwietnia 2007 - 16:08

Czesc jestem Michał (patrz: Gizmo) macam sobie od pol roku ze tak powiem ten system wybawil moje zycie bo winda przyprawiala mnie o bol glowy i siwizne:) macam sobie na i-maczku 17 z core duo 2.0 i radku x1600. cos o sobie : pisze wiersze jeden postanowilem tu ujawnic wiec prosze: "Niebo" ale nie jestem pewien koncowki, jakas taka niewyrazna, pozdro dla wszystkich kocich uzytkownikow:)

#283 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 19 kwietnia 2007 - 07:48

A ja jestem uczniem liceum i jestem posiadaczem MB G4. Mam maczka od jakiegoś czasu, i jestem dumny że mam ten a nie inny komputer. Zawsze pracowalem na XP i szlak mnie trafiał bo działał jak chciał.

Kto raz posmakuje maca już się NIE cofnie.

pozdrawiam wszystkich miłośników appl'a.

A co to jest MB G4? nie uważasz że to są dwa różne komputery? albo Mac Book albo G4.

Dla twojej wypowiedzi bardziej pasuje wątek: iCześć dlatego go tam/tu przyłączę

#284 stillOrange

stillOrange
  • 1 postów
  • SkądUK

Napisano 19 kwietnia 2007 - 23:47

Czesc Witam Mam na imie Daniel. Jakies 2 tygodnie temu kupilem swojego pierwszego mac'a. Zawsze bylem zatwardzialym pc'towcem ale miarka sie w koncu przebrala. Stalem sie posiadaczem MacBook Pro 15". Mieszkam od jakiegos czasu UK, zajmuje sie, w wolnym tlumaczeniu, "pozyskiwaniem funduszy" dla organizacji charytatywnych. Pozdrawiam

#285 cubalibre

cubalibre
  • 31 postów
  • SkądDirty South

Napisano 22 kwietnia 2007 - 07:59

Witam mam na imie Kuba - to forum czytam sobie już od jakiegoś czasu a od piątku 20 kwietnia stałem się użytkownikiem pierwszego swojego mac iMAC G3 :) kupiłem bo chcę poznać system i się upewnić, że sobie pod koniec roku kupię MBPRO z Leopardem.... :) a tymczasem jest kilka kwestii które będe musiał rozwiązać ale o to zapytam w innych miejscach tego forum. Mój sprzęt 3 PC i jeden iMAC G3.... kiedys proporcje się na pewno odwrócą.... Jeszcze tylko jedno zdecydowałem się przyjrzeć macom nie dlatego tylko ze są takie NICE i eye candy ale dlatego, że prowadze firmę i wszystko robimy w NECIE no i jest stres jak się to wszystko robi na PC

#286 Rocik

Rocik
  • 213 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 kwietnia 2007 - 23:33

Witam mam na imie Tomek Admin informatyk spec od sieci itd.. jakis miesiac temu kupilem sobie MacBooka i po 2tygodniach zabawy/pracy zakupilem do domu iMaca 20" a co :) a Wczoraj iPoda Video 80Gb a dziś zamienilem go na iPod Video U2 :) Pozdrawiam Mac.owo :)

#287 Glamorous_Devil

Glamorous_Devil
  • 2 postów
  • Skąd100lica

Napisano 01 maja 2007 - 18:49

Hm... Tak więc ja mam na imię Karolina i jestem uczennicą 1 gimnazjum:) maca mam już raczej długo a posiadam G3. To chyba tyle o mnie:P

#288 Wildzone

Wildzone
  • 80 postów
  • SkądZG

Napisano 01 maja 2007 - 19:32

Elo Elo wszystkim użytkownikom mac'kówek :D Osobiście nie posiadam żadnego sprzętu apple, lecz interesuje się nim od ponad roku. Zaczęło się tak, że na filmie o jakiejś blondynce :P zobaczyłem clamshell'a a później w pewnym kanadyjskim serialu dla młodzieży po raz kolejny ujrzałem clamshell'a i do pary chyba iBook G4 o ile dobrze kojarzę ;) Od kilku już dobrych miesięcy czytam nowinki techniczne i wasze ciekawe posty dotyczące sprzętu jabłuszka :) Pozdrawiam Wild

#289 rzep

rzep
  • 574 postów

Napisano 02 maja 2007 - 01:44

No to i ja sie przywitam. Imie Aleksander, obecnie studiuje w Anglii, a oryginalnie pochodze z Warszawy. Od paru miesiecy jestem szczesliwym posiadaczem iPoda nano, a od 2 tygodni MacBooka Pro (chociaz w tym wypadku troche mniej szczesliwym bo kupilem go z niedzialajacym superdrivem).

#290 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 08 maja 2007 - 15:18

hmmm w sumie to siedze i smęce na forum myapple juz kawałek czasu wiec może pora coś napisać :) Na imie mam Grzesiek mieszkam w Warszawie ... Z zawodu jestem szeroko pojętym Informatykiem zajmuje sie obecnie Administrowaniem częścią dość złożonej aplikacji natomiast amatorsko (tłumacze sobie że narazie amatorsko) bawie się fotografią :) Zainteresowania mam ukierunkowane po części na sport samochodowy , IT, oraz wspomnianą już fotografie. Moja przygoda z Maczkami zaczeła sie około 2 lat temu kiedy to tak naprawde kupiłem iPoda Nano ... Zawsze maczki traktowałem jako ciekawostkę ale przez pryzmat Windowsa jakoś nie dopuszczałem do siebie myśli że da sie z nimi "normalnie" żyć (teraz sie zastanawiam na jakim ja marginesie żyłem :) ) Sprzetem Apple interesowałem sie zazwyczaj "falowo" ot zobaczyłem gdzieś w TV to i moje zainteresowanie wzrastało ... po czym było tłamszone przez codzienność łindołsa :( Dopiero po zakupie iPoda zacząłem wiecej czytać słuchać i interesować sie czym do domu z pod znaczka jabłka ... i chyba z ciekwości troche z chęci posiadania czegoś oryginalnego wreszcie z przekory "źe wystarczająco już kieszeń Billa nabiłem" postanowiłem że jako dodatkowy wtedy komputer do mojego Super Hiper Stacjonarnego Podstawowego PC kupie Maczka i był to nowiutki (iBook G4) - w tej decyzji utwierdziły mnie nie mało strony internetowe Maćka Galasa oraz Pamiętnik Switchera - ot były takim przypieczętowaniem decyzji takim społecznym usprawiedliwieniem :) Decyzji ktora po krotce okazała sie być jak nabardziej słuszną ... Słuszną do tego stopnia ze kilka miesięcy potem role podstawowego komputera od PC przejął iMac 17 Core Duo ... Niedawno jako że apetyt rośnie w miare jedzenia ww. wspomniany zestawik został wymieniony na MacPro i ACD23" oraz poręcznego MacBooka C2D.... Reasumując i kończąc ten przydługi elaborat ... To była Wyśmienita Decyzja :) Pozdrawiam

#291 aniabek

aniabek
  • 13 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 12 maja 2007 - 11:24

Witam, nazywam się Ania i mam Maca... od 2 dni :) MacBook Pro (Intel Core 2 Duo). Mac trafił w moje ręce trochę przypadkiem... ale mam nadzieję, że uda mi się przestawić i rozstać z Win i Linuxem. Jak na razie bardzo brakuje mi prawego Alt'u... :wink: Moje zainteresowania - programowanie - takie z pogranicza sztucznej inteligencji, metod numerycznych i zagadnień inżynierskich - sport - siatkówka (wiele lat treningów) i rower

#292 Latarsky

Latarsky
  • 20 postów

Napisano 12 maja 2007 - 12:07

Witam wszystkich :) Chodzę po tym świecie już 17 lat, na imię mam Matusz i jestem uzależniony od jabłek już od całych 3 lat :)) Pierwszego maca zobaczyłem w '98, ale wtedy nie wiedziałem nawet, że istnieje coś takiego jak Apple :P Na chwilę obecna jestem posiadaczem jedynie iPoda video 5.0G, a najprawdopodobniej od lipca, również iMaca. Liczę, że uda mi sie tutaj znaleźć odpowiedzi na wszystkie moje pytaniadotyczące tego sprzętu, ponieważ nigdy wcześniej nie miałem z nim do czynienia na co dzień. Tyle tytułem wstępu. Pozdrawiam

#293 RaG3

RaG3
  • 33 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 maja 2007 - 16:52

To i ja witam. Nazywam się Marcin, mam 23 lata i jestem studentem. Od paru miesięcy myślałem o przesiadce, a od paru dni jestem posiadaczem mini G4 i jestem bardzo zadowolony :) Teraz czas na intensywne użytkowanie i jeżeli wszystko będzie dobrze to po premierze leosia przesiądę się ze starego mini na nowego iMaka :-) Cieszę się, że nie mam laptopa, nie wiem jak bym wytrzymał bez prawego alta bo ciągle go używam, już trudno mi się przyzwyczaić, że alt nie jest tuż przy spacji... i jeszcze to źż :) Początki są ciężkie ale będzie dobrze. pozdrawiam

#294 Bridges

Bridges
  • 24 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 maja 2007 - 20:21

Cześć! Mam na imię Maciek.Od jakiegoś czasu obserwuje forum i coś mnię tknęło by się zarejestrować. Interesuje się komputerami(teraz tylko Makami) oraz sztuką zwaną PixelCars.Pochodzę z Warszawy, jestem fanem zespołu AC/DC i korzystam z MacaMini. Pozdrawiam i witam.

#295 coffee_man

coffee_man
  • 87 postów

Napisano 17 maja 2007 - 06:21

Witam! Mam na imię Marcin, od niedawna interesuję się Makami, wcześniej siedziałem (w tej chwili siedzę również) w Linuxie.
Pozdrawiam!

#296 3_Ohm_Back

3_Ohm_Back
  • 379 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 maja 2007 - 13:19

Witam! jestem Przemo... również jestem zainteresownay Mac'ami... co tu dożo pisać :P... siemka!

#297 Indrid Cold

Indrid Cold
  • 260 postów
  • SkądPoint Pleasant

Napisano 22 maja 2007 - 10:27

Nazywam się Indrid Cold :twisted:
Swojego PC mam od lat 3 (słownie: trzech) - pamiętajcie, że macintosh to też PC, Personal Computer ;) Swojego maca mogę wymienić tylko na inne jabłko :grin: Nigdy na okna 8)

#298 bazyl

bazyl
  • 80 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 maja 2007 - 11:38

Nazywam się Bazyl. Kiedy jakieś cztery-pięć lat temu administrowałem jakąś siecią osiedlową, w mojej zacisznej norce komputerowej pojawił się rubaszny panocek z PowerBookiem. Nie wiedziałem co to, ale ponieważ bawiłem się unixami już dość poważnie, zaciekawiło mnie co ma w środku. Był to Mac OS X Jaguar (chyba. Nie pamiętam dokładnie. Na pewno już X). Zgadaliśmy się razem i trochę później, w formie zapłaty za wykonane zlecenie dostałem od niego piękne G3 Blue. Zawsze mnie dziwiło, że było zielone. Nie mogłem się jednak z tym OS Xem dogadać. Instalowałem jakieś linuxy na nim, bawiłem się, aż (chyba) z ciekawości zacząłem się bawić OS Xem na poważnie. Krótko potem kupiłem sobie iBooka i od tamtej pory na inne komputery już nie spoglądam. Ów iBook G4 służy mi do dziś. Cieszę się z niego jak dziecko, a moje zapędy programistyczne realizuję pisząc pewien projekt Mac OS Xowy, który jak tylko osiągnie rozsądne stadium, na pewno zaprezentuję na forum. Uff.. Nie było tak strasznie ;]

#299 Bernadeta

Bernadeta
  • 41 postów
  • SkądBiel/ Szwajcaria

Napisano 23 maja 2007 - 13:29

Witam Mam na imie Bernadeta, jestem na tyle mloda by studiowac, na tyle stara by byc mezatka. Miloscia do Mac-a zarazil mnie moj maz, "programator", on sam, bidak uwiklany w system windy (zawodowo), rozkochal sie w Makach juz dawno dawno... Ale ja bylam za windowsem.. Pewnego pieknego dnia mojego Acera szlag trafil :) doslownie. Mieszkalam na wiosce, ladowalam mojego Travel Made, burza byla i szlag trafil wszystkie obwody, nie dalo sie go uratowac.. (w serwisie zawolali wiecej niz byl on wart). I wtedy dalam szanse mac-owi. Ze wzgledu na design (wlasnie wyszly biale MacBooki) Od 20. maja 2006 jestem dumna posiadaczka MacBooka i jestem zafascynowana! Pozdrawiam serdecznie Bernadeta

#300 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 23 maja 2007 - 13:37

Slicznie czyta sie te posty.. Tylu szczesliwych posiadaczy.. Nabywcom gratuluje, witajcie na forum!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych