Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#876 Dawidos

Dawidos
  • 568 postów

Napisano 01 stycznia 2012 - 23:09

Do kogo mówisz witaj i czyim sposobem próbowałeś, napisz bo nic nie wiadomo

#877 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 stycznia 2012 - 10:11

Jest wielki temat na forum jak założyć konto bez karty, jest kolejny wielki temat jak dodać kartę do Itunes. Zamykam.

Przeniosłem posty do właściwego tematu. plmax.

#878 plastuf93

plastuf93
  • 49 postów

Napisano 06 stycznia 2012 - 20:13

Zmiana Appstore z US na PL i podpięcie Visa mBank witam, wątków przeczytałem co nie miara, więc chyba odpowiedź mi nie umknęła, a mój problem uznaje za wyjątkowy :D kiedyś kiedyś na początku założyłem konto w US appstore. Ostatnio jednak chciałem podpiąć kartę płatniczą z mBanku, zwykła Visa i coś nie trybi. W ustawieniach zmieniam na Polskę, ale jak przychodzi do dodania karty wyskakuje dobrze znany komunikat: Your payment method was declined. Please enter valid payment method information. Uprzedzę pytania, limity na transakcje zmieniłem na stronie banku co nic nie dało. Jakieś pomysły, ktoś tak miał? Chętnie zacząłbym ściągać płatne aplikację, ale same chęci to mało jak widać:/ a eKarty nie chce mi się zakładać, doładowywać ją... po co skoro teoretycznie można się obyć bez tych kombinacji.

#879 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 stycznia 2012 - 20:15

Rozumiem ze masz kase na koncie?

#880 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 06 stycznia 2012 - 20:27

może szybszym sposobem jest zakupienie gift card?:D

#881 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 stycznia 2012 - 20:28

Karta która ma autor spokojnie działa, zatem autor robi coś nie tak.

#882 plastuf93

plastuf93
  • 49 postów

Napisano 06 stycznia 2012 - 20:50

a no właśnie, wydaję się że wszystko okej :( kasa jest, wystarczy na masę aplikacji.
jakie limity ustawić dokładnie, może mam za duże/za małe, albo jeszcze co innego. jak Wy tam macie?

---------- Wpis dodano o 22:50 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:46 ----------

zmieniłem limit kwotowy, ale na ilościowym widniało zero. teraz śmiga aż miło ;) temat w zasadzie do usunięcia.

#883 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 stycznia 2012 - 20:51

Zaloguj sie na swoje konto ustal limity ilościowe i kwotowe na transakcje interntowe, a jak nie potrafisz to zadzwon na mlinie to Ci tam ustalą

#884 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 08 stycznia 2012 - 15:09

Pomimo że mam 2 karty mBank i PKO BP S.A.
W iTunes działa tylko ta pierwsza.

Jeśli ktoś myśli o koncie w PKO BP jako do płatności w iTunes Store - nie działa.
Karta to debetówka visa do konta: PKO Konto za Zero która reklamowana jest jako karta dzięki której ma się "możliwość dokonywania płatności za pomocą karty w Internecie"
- owszem można płacić - działa /sklepy internetowe, allegro etc./, a w iTunes po dodaniu karty blokuje środki - lecz przy 1 zakupie wyskauje problem z płatnością.

W mBank to MasterCard /choć z vizą także działa Store :) /

---------- Wpis dodano o 15:09 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:06 ----------

Też ostatnio napotkalem na problem z iTunes . Sprawa wyglada tak:
Kupiłem sobie w wigilię płytę za 9€. Pobralem ja. Wiem ze pieniądzy z konta nie pobierają od razu tylko następnego dnia lub trochę pózniej.
Problem jest w tym ze do chwili obecnej nie pobrali mi kasy z konta i teraz nie mogę pobierać żadnych, nawet bezpłatnych aplikacji, bo wyskakuje komunikat ze " Sing in requied..." czy jakoś tak, a potem żeby potwierdzić metodę płatności, a tego zrobić nie mogę zrobić, bo pojawia sie komunikat " your payment method was declined..." kupowałem nie raz aplikacje i nie było takich problemów...
Czy oni mi w końcu pobiora ta kasę za płytę i wszystko samo sie wyjaśni czy będę musiał coś z tym zrobić? Czekałem az sie to samo wyprostuje, ale jutro już mija tydzień. Dodam ze chodzi o kartę internetowa bez plastiku BZWBK.
Pozdrawiam

Proponuję skontaktować się z bankiem z zapytaniem czy coś jest nie tak.
Wcześniej warto sprawdzić limity - czy nie został przekroczony dla np. ilości transakcji, kwoty,
jeśli jest możliwość - sprawdzić płacąc w innym sklepie czy allegro.

#885 RitraX

RitraX
  • 56 postów

Napisano 09 stycznia 2012 - 16:37

Witam. karta Visa Classic debetowa będzie współdziałać z appstore? Jak by co to bank Grupa BPS (Bank spółdzielczy)

#886 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 stycznia 2012 - 18:51

Witam. karta Visa Classic debetowa będzie współdziałać z appstore? Jak by co to bank Grupa BPS (Bank spółdzielczy)

Karta płatnicza Visa Classic Debetowa / Karty płatnicze / Karty / Klienci indywidualni
Wszystko jest w opisie - "dokonywanie transakcji w internecie" - czyli powinna działać.
Musisz jeszcze sprawdzić czy i jakie masz limity ustawione na transakcje internetowe.

#887 Tosio

Tosio
  • 178 postów

Napisano 16 stycznia 2012 - 20:41

Pozwolę sobie odświeżyć ten temat, ponieważ (jak wiele osóB) mam problem z kartą w PEKAO z żubrem... Postanowiłem tak długo wiercić dziurę w brzuchu pracownikom banku, aż się dowiem co i jak. No i w końcu mi odpisali:

W trakcie postępowania wyjaśniającego ustalono, że przyczyną odmowy dokonania wskazanych przez Pana operacji internetowych był brak wszystkich danych przedstawionych przez usługodawcę w zapytaniu autoryzacyjnym, umożliwiających właściwą weryfikację karty. Pomimo tego, że Pan chcąc zapłacić kartą za zakup dokonany w internecie podał zapewne wszystkie informacje konieczne do przeprowadzenia tego rodzaju operacji, w tym także wartość SVC2/SVV2, kompletne dane były przesyłane do Banku tylko przy okazji kontrolnego sprawdzenia karty poprzez obciążenie jego rachunku na kwotę np. USD 1,00. W pozostałych przypadkach brakowało właśnie wartości SVC2/SVV2. Ze względów bezpieczeństwa, w przypadku braku wszystkich niezbędnych do realizacji płatności danych, zapytanie autoryzacyjne jest odrzucane.

Tak więc jest ktoś mi wstanie powiedzieć, czemu MAP pamięta niezbędne dane tylko na początku, a przy zakupach usuwa najważniejsze dane?!

#888 karol14

karol14
  • 173 postów
  • SkądDziałdowo, Poland

Napisano 19 stycznia 2012 - 19:45

Mam problem z kartą PKO do konta pierwszego. Praktycznie za każdym razem, gdy chcę coś kupić, dostaje komunikat o odrzuceniu mojej metody płatności, muszę wpisywać kod CVV. Zazwyczaj od razu przechodzi płatność, jednak dzisiaj za każdym razem odrzuca płatność. Nie wiem co może być nie tak, bo środki na koncie są, limit mam wysoki, a adres wpisuję bez polskich znaków.

#889 apx91

apx91
  • 8 postów

Napisano 24 stycznia 2012 - 20:59

Wczoraj dokonałem swojej pierwszej transakcji w iTunes Store. Kupiłem album za 2.99 Eur i od razu zalogowałem się do mbanku, żeby zobaczyć ile pobrało kasy (oznaczone "1"). Dzisiaj kupiłem grę za 0,79 Eur (oznaczone "2"). Wiem, że Apple pobiera kasę za sprawdzenie karty, wiem też, że mój bank nie pobiera prowizji przy transakcjach bezgotówkowych płacąc kartą MasterCard Debit. Co do gry to OK, domyślam się, że część mi zwrócą, ale jeżeli chodzi o kupno albumu to nie wiem o co chodzi. Domyślam się, że pobranie na kwotę 12,83 zł dotyczy realnej kwoty jaką zapłaciłem za ten album. Orientuje się ktoś z Was co to mogą być za transakcje ? Być może jest to te sprawdzenie, ale czemu jest rozbite na dwa razy i na dodatek nastąpiło to odrazu po zakupie, a za album pobrali dzień później ?

Dołączona grafika

#890 RitraX

RitraX
  • 56 postów

Napisano 25 stycznia 2012 - 17:05

Informuje że Visa clasic debetowa z Banku spółdzielczego działa znakomicie. Ps: Apx gdzie mogę znaleść zakładkę gdzie piszę ile kasy wydałem itp? To co masz na obrazku . Z góry dzięki

#891 apx91

apx91
  • 8 postów

Napisano 26 stycznia 2012 - 00:54

Wchodzisz w zakładkę "Karty" w menu po lewej, wybierasz swoją kartę i po lewej klikasz "Blokady" i to jest to.

#892 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 stycznia 2012 - 08:55

Informuje że Visa clasic debetowa z Banku spółdzielczego działa znakomicie.
Ps: Apx gdzie mogę znaleść zakładkę gdzie piszę ile kasy wydałem itp? To co masz na obrazku . Z góry dzięki

Przecież Ty nie masz konta w mBanku zatem u Ciebie to może być w kompletnie innym miejscu. A co więcej nie ma pewności czy serwis internetowy Twojego Banku oferuje taką funkcjonalność.

---------- Wpis dodano o 08:55 ---------- Poprzedni wpis dodano o 08:51 ----------

Wczoraj dokonałem swojej pierwszej transakcji w iTunes Store. Kupiłem album za 2.99 Eur i od razu zalogowałem się do mbanku, żeby zobaczyć ile pobrało kasy (oznaczone "1"). Dzisiaj kupiłem grę za 0,79 Eur (oznaczone "2"). Wiem, że Apple pobiera kasę za sprawdzenie karty, wiem też, że mój bank nie pobiera prowizji przy transakcjach bezgotówkowych płacąc kartą MasterCard Debit. Co do gry to OK, domyślam się, że część mi zwrócą, ale jeżeli chodzi o kupno albumu to nie wiem o co chodzi. Domyślam się, że pobranie na kwotę 12,83 zł dotyczy realnej kwoty jaką zapłaciłem za ten album. Orientuje się ktoś z Was co to mogą być za transakcje ? Być może jest to te sprawdzenie, ale czemu jest rozbite na dwa razy i na dodatek nastąpiło to odrazu po zakupie, a za album pobrali dzień później ?

Dołączona grafika

Prawdopodbnie dwa razy pobrano Ci opłatę celem sprawdzenia karty. I ta opłata zostanie Ci zwrócona. Blokada środków na kacie z tytułu zakupu gry lub albumu muzycznego nie następuje zwykle od razu po zakupie tylko za dzien lub dwa a czasami i trzy. Z kolei obciązenie karty (czyli rozwiązanie blokady i faktyczna płatność) następuje zwykle w ciągu kilku dni od dnia założenia blokady - jest to wówczas rozliczenie transakcji na rachunku karty i faktyczne obciążenie karty. Było to już wiele razy wyjaśniane na forum i to właśnie na przykladzie kart mBanku.

#893 kubszo99

kubszo99
  • 4 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 30 stycznia 2012 - 11:13

PKO BP Po przeczytaniu większości wątków na ten temat pomieszało mi się w głowie, więc (chyba po raz kolejny) zadaje te dwa pytania: 1.Czy w iTunes i App Store (w wersji na ipod'a touch) będę mógł używać karty bankowej VISA PKO BP normalnej nie kredytowej. 2. Za niedługo kończe 13 lat i rodzice zakładnają mi konto PKO BP dla młodych i czy po otrzymaniu karty płatniczej mogę ją używać do transakcji związanych z iTunes i App Store Za wszystkie odpowiedzi związane z moim wątkiem serdecznie dziękuje.

#894 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 stycznia 2012 - 11:20

Po przeczytaniu większości wątków na ten temat pomieszało mi się w głowie, więc (chyba po raz kolejny) zadaje te dwa pytania:
1.Czy w iTunes i App Store (w wersji na ipod'a touch) będę mógł używać karty bankowej VISA PKO BP normalnej nie kredytowej.
2. Za niedługo kończe 13 lat i rodzice zakładnają mi konto PKO BP dla młodych i czy po otrzymaniu karty płatniczej mogę ją używać do transakcji związanych z iTunes i App Store
Za wszystkie odpowiedzi związane z moim wątkiem serdecznie dziękuje.

A może po prostu zadasz sobie odrobinę trudu i sprawdzisz na stronie pko czy karta dodawana do twojego konta umożliwia płatności w internecie bo to jest jedyny warunek potrzebny aby płacić w Appstore.

#895 kubszo99

kubszo99
  • 4 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 30 stycznia 2012 - 14:24

No to sprawdziłem i jest taki punkt : możliwość dokonywania płatności kartą w Internecie I co o to chodzi?

#896 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 stycznia 2012 - 14:28

No to sprawdziłem i jest taki punkt : możliwość dokonywania płatności kartą w Internecie
I co o to chodzi?

Tak dokładnie, przy zakładaniu konta upewnij się czy są jakieś limity na transakcję internetowe. Jeśli tak ustaw je na konkrentną wartość np. 200 zł m/c. Oznacza to że kartą zapłacisz w necie na kwotę nie większą niż wskazany limit w miesiącu. Niestety pko.bp nie wprowadził jeszcze wzorem innych banków możliwości ustalania limitów na transakcje internetowe za pośrednictwem serwisu transakcyjnego (poprzez stronę internetową banku po zalogowaniu się na swoje konto).

#897 jdus

jdus
  • 475 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 stycznia 2012 - 22:24

Nie wiem czemu ale od jakiegoś czasu nie mogę płacić swoją kartą w iTunes. Karty nie zmieniałem, konta tym bardziej a cały czas wyskakuje mi błędy kod zabezpieczający.

#898 rockk_boy

rockk_boy
  • 16 postów
  • SkądGliwice, PL

Napisano 31 stycznia 2012 - 00:13

Nie wiem czemu ale od jakiegoś czasu nie mogę płacić swoją kartą w iTunes. Karty nie zmieniałem, konta tym bardziej a cały czas wyskakuje mi błędy kod zabezpieczający.

Mam podobnie. U mnie wygląda to tak, że kartę autoryzowałem już 3 razy, zapłaciłem za niejedną aplikację czy piosenkę. W momencie kiedy chce coś kupić wyskakuje mi, że moja karta została odrzucona i że muszę wprowadzić kod na nowo. A kiedy wpiszę, to już coś się w systemie pieprzy, bo albo mnie od razu przepuści albo muszę z 10 razy wpisywać, wylogowywać się itd. aż w końcu zadziała. Najciekawsze jest to, że odrzuca mi jedynie w iTunes Store - w Mac App Store działa bez zarzutów. Także nie wiem czy to faktycznie jakiś błąd ze strony Apple, czy po prostu zbieg okoliczności.

#899 Bonito17

Bonito17
  • 6 postów

Napisano 31 stycznia 2012 - 12:34

zapłacone aplikacje Prosze o nie usuwanie postu, licze na pomoc Kiedy wchodze w aplikacje purchase i wybieram jedna z nich wyskakuje mi problem o metodzie płatności to samo dzieje się kiedy próbuje zaktualizować aplikacje, co mam zrobić zeby aplikacja zainstalowała się bez takich problemów?

#900 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 31 stycznia 2012 - 12:35

Możesz wskazać dokładnie co Ci wyskakuje? Wróżek na forum nie ma.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych