Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#576 ugly

ugly
  • 210 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 stycznia 2011 - 11:23

odkopie trochę temat ;-) Czy kartą VISA Debet z konta Direct w ING Banku Śląskim też można płacić w app store? Czy trzeba zakładać kartę wirtualną ?

#577 mr-hammond

mr-hammond
  • 479 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 00:34

Dokładnie też walczę z kartą debetową Ing i chętnie bym uzyskał odpowiedź.

#578 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 stycznia 2011 - 00:40

Z tego, co widziałem w rodzinie to nie. Nawet z tą kartą internetową z ING wielu ludzi ma problemy. A pamiętajcie, że karty kredytowe to praktycznie każdy dzisiaj bez żadnych zaświadczeń dostaje - jak macie problemy z appstore, to idźcie sobie wyrobić kredytówkę ;)

#579 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 20 stycznia 2011 - 00:41

A czemu sie w banku nie spytacie?

#580 ugly

ugly
  • 210 postów
  • SkądKatowice

Napisano 20 stycznia 2011 - 05:22

Z tego, co widziałem w rodzinie to nie. Nawet z tą kartą internetową z ING wielu ludzi ma problemy.
A pamiętajcie, że karty kredytowe to praktycznie każdy dzisiaj bez żadnych zaświadczeń dostaje - jak macie problemy z appstore, to idźcie sobie wyrobić kredytówkę ;)

Tylko, ze za kredytowa trzeba co miesiecznie placic, jezeli dodatkowo zamierzasz w przyszlosci wziasc jakis wiekszy kredyt to taka karta zmniejsza ci zdolnosc kredytowa :/ lepiej bedzie wyrobic wirtualna karte ing - 20zl za wyrobienie i 0zl oplat miesiecznych

A czemu sie w banku nie spytacie?

Podejrzewam, ze nie beda wiedziec co to app store czy iTunes :-)

#581 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 stycznia 2011 - 08:55

1. taka karta zwiększa zdolność kredytową (a konkretniej jej historia) 2. Można wziąć kartę z limitem 500 zł i nie mieć problemu 3. Co miesiąc trzeba to spłacać nie całość, a kwotę minimalną, czyli w przypadku 1000 zł długu jakieś 50-60 zł. Jak się nie ma długu, bo spłaca się od razu po zakupach, to nic nie trzeba spłacać.

#582 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 stycznia 2011 - 09:47

Karta kredytowa zawsze obniża zdolność kredytowa, szczególnie po wejściu rekomendacji T.

#583 mr-hammond

mr-hammond
  • 479 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 13:31

Założyłem dla świętego spokoju ekarte w ing ale musiałem zmienić konto z US na PL a założyłem tylko dlatego aby móc kupić nieosiągalną tutaj piosenkę :( , nic nie kupię w tym kraju bo itunes nie pozwala. Czy komuś się udało z ekartą wejść do US Itunes ?

#584 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 stycznia 2011 - 13:40

Nie, nie udało sie:(

#585 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 stycznia 2011 - 13:49

Karta kredytowa zawsze obniża zdolność kredytowa, szczególnie po wejściu rekomendacji T.

Tzn? Bo wychodzi na to, że pani w banku i pan na infolinii kłamali... Bank mi sam dał większą kartę niedawno na podstawie historii z poprzedniej, tj patrząc na moje obroty postanowił mi zaufać na większą kwotę. Jakby nie patrzeć karta kredytowa to forma kredytu (nawet na umowie o kartę jest napisane, że to umowa o kredyt a nie kartę), dlatego nie rozumiem, dlaczego obniża zdolność i co to jest ta rekomendacja T :>

#586 mr-hammond

mr-hammond
  • 479 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 13:52

Skoro to umowa jak by o kredyt to pewnie dlatego ci obniża bo masz na sobie ciążący kredyt w postaci Karty. To tak na chłopski rozum wychodzi.

#587 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 stycznia 2011 - 13:57

Tzn? Bo wychodzi na to, że pani w banku i pan na infolinii kłamali... Bank mi sam dał większą kartę niedawno na podstawie historii z poprzedniej, tj patrząc na moje obroty postanowił mi zaufać na większą kwotę. Jakby nie patrzeć karta kredytowa to forma kredytu (nawet na umowie o kartę jest napisane, że to umowa o kredyt a nie kartę), dlatego nie rozumiem, dlaczego obniża zdolność i co to jest ta rekomendacja T :>

Widocznie klamali, pracuje w banku od ośmiu lat, od kasjera do dyrektora i troche sie na tym znam. Kazdy produkt kredytowy obniża zdolność kredytowa, kwestia tylko jak bank wpisał karte do BIK (zdążą sie jako limit w koncie) i jak bank badający zdolność zalicza limit karty (czasem 10% limitu jako miesięczne obciążenie).

#588 PeterK

PeterK
  • 25 postów

Napisano 19 lutego 2011 - 21:06

AppStore i zakupy (obciążenie przychodzi z opóźnieniem) Do polskiego AppStore mam podpiętą kartę z RORu inteligo Visa Electron. Zaletą zawsze było to, że każda nawet najdrobniejsza migracja środków na koncie to sms do nas z obciążeniem. I teraz tak, założyłem kontro (7 zł za podpięcie karty?). Zacząłem kupować gry etc ale tel leżał w drugim pokoju. Potem patrze zero smsów. Nic, dopiero następnego dnia czyli dzisiaj przyszedł sms, że obciążenie rachunku 82zł. Nigdy nie miałem takiej sytuacji więc stąd moje zdziwienie. Czy to normalne ??? Plus czy można gdzieś w koncie podejrzeć swoje zakupy (środki?) w AppStore ??

#589 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 lutego 2011 - 21:08

Tak, to normalne. Te 7 złotych oddadzą, tak weryfikują kartę. Na maila przyjdzie rachunek, jak i w szczegółach konta można sprawdzić co kupiliśmy.

#590 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 lutego 2011 - 23:28

A po SMSach nic nie zrozumiesz najczęściej, bo albo przychodzi SMS, że pobrało za dużo, albo, że pobrało 1zł ;) Ja tam zawsze na stronie sprawdzam :).

#591 Fatov

Fatov
  • 1 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 12:18

Polski gift card do iTunes Store Witam, mam założone konto w polskim iTunes/ Appstore (obowiazuje w nim waluta w euro) i chcialbym je doladowac za pomoca Karty Podarunkowej. Nie znalazlem takiej karty dedykowanej polskiemu iTunes, większosc kart sprzedawanych na allegro to wersja US w dolarach lub GB w funtach. Widzialem jednak kilka razy wersje niemieckie oraz włoskie z walutą euro - czy gdybym kupił takową kartę, to czy moglbym nią doladowac moje konto PL? Pozdrawiam

#592 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 lutego 2011 - 12:48

Nie

#593 jan.filip

jan.filip
  • 2 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 13:21

Nie mozesz doladowac konta PL ale mozesz zmienic kraj w koncie na taki jaki ma karta. Robiac to musisz usunac swoja karte kredytowa bo bedzie sie czepialo ze jest z innego kraju.

#594 Ziolo87

Ziolo87
  • 459 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 lutego 2011 - 18:20

Kup sobie taką kartę "podarunkową" :
Karta upominkowa: Szczegóły | Bank Zachodni WBK

#595 lukaskil

lukaskil
  • 87 postów

Napisano 04 marca 2011 - 14:51

Czy karta bankomatowa Visa Electron z Inteligo działa?

#596 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 marca 2011 - 15:17

Czy karta bankomatowa Visa Electron z Inteligo działa?

Karty — Inteligo Zgodnie z informacją na stronie Inteligo Twoja karta umożliwia płatności w internecie, czytanie nie boli...

#597 kostner

kostner
  • 302 postów

Napisano 07 kwietnia 2011 - 11:59

Witam . Mam kartę internetową w BZWBK, 10zł na niej ale nie mogę jej dodać do Appstore... z Android Market działa bez problemu. Wiecie co z tym zrobić?

#598 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 kwietnia 2011 - 12:03

Załaduj kwotą nieco większą niż 10 zł, Apple blokuję pewną kwotę (około 10 zł) na początek celem sprawdzenia karty, po kilku dniach kwotę zwraca.

#599 kostner

kostner
  • 302 postów

Napisano 07 kwietnia 2011 - 12:09

O rzeczywiście, przed chwilą pobrało mi 8.10zł. No nic, dziękuję. @edit I znowu problem, zjadło mi te 8zł, na koncie pozostało jakieś 6 ale nie mogę pobierać nawet darmowych aplikacji. Prosi mnie o podanie cvv2, podaje i odrzuca kartę. Po co to wogóle do darmowych?

#600 Razle

Razle
  • 184 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 kwietnia 2011 - 09:27

O rzeczywiście, przed chwilą pobrało mi 8.10zł. No nic, dziękuję.

@edit

I znowu problem, zjadło mi te 8zł, na koncie pozostało jakieś 6 ale nie mogę pobierać nawet darmowych aplikacji. Prosi mnie o podanie cvv2, podaje i odrzuca kartę. Po co to wogóle do darmowych?

Muszą uwierzytelnić kartę przypisaną do konta, jest to niezależne od kosztu aplikacji.
(np. jak pierwszy raz zalogujesz się na swoje konto na iPhonie czy iPadzie to musisz przeprowadzić weryfikację konta; żeby tego dokonać wpisujesz swój cvv2)
Upewnij się, czy podajesz poprawny numer, oraz sprawdź, czy wszystkie dane w twoim apple ID (najlepiej sprawdź przez iTunes albo zaloguj się na stronie apple) są poprawnie dodane.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych