Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#451 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 października 2010 - 12:24

jak się skapną

#452 Grabek-pg

Grabek-pg
  • 201 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 01 października 2010 - 12:46

nie zaleznie od tego jaki adres podasz iTunes sprawdza karte w jakim kraju zostala wydana (mozna to sprawdzic po numerze karty) Niezaleznie z jakiego Polskiego banku bedziesz mial karte i czy jest to karta kredytowa czy debetowa (oczywiscie o ile wspiera transakcje internetowe) bedziesz mogl zarejstrowac ja tylko w Polskim app store

#453 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 01 października 2010 - 12:50

Zdecydowanie masz racje. Ale rowniez sprawdza czy adres podany w iTunes jest taki sam jak podany do karty.

#454 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 01 października 2010 - 13:52

Robią przygotowania do otwarcia iTunes w Polsce, gdzie 1$ = 1pln (hahahaahahhahaha)

#455 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 01 października 2010 - 14:24

To normalne - 1pln sprawdzalo czy sa fundusze na karcie - reszte pieniedzy pobiora kiedy beda ksiegowac wieksza ilosc operacji naraz lub kiedy przekroczysz chyba 10euro. Oszczedzaja tym sposobem na prowizjach dla Visa/Mastercard/etc.

#456 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 01 października 2010 - 14:45

Robią przygotowania do otwarcia iTunes w Polsce, gdzie 1$ = 1pln (hahahaahahhahaha)

Tekst dnia :D

A jest jakoś tak jak mówi ClassicGOD. Oni ściągają po jakimś czasie. Mi się zdarzało kupić aplikację gdy miałem mniej niż 0,79 na koncie (a raz nawet gdy nic nie miałem).

#457 Betman

Betman
  • 141 postów
  • SkądSingapur

Napisano 01 października 2010 - 16:25

No chyba nie do końca tak jest Panowie bo moja karta nie ma nic wspólnego z krajem, w którym zadecydowałem sobie założyć konto iTunes. Kraj wydania się zupełnie nie zgadza, tak więc pod tym kątem na 100% nie sprawdzali mojej karty. Natomiast co do autoryzacji adresu to tak jak wspomniałem, akurat mam taką kartę, która działa z każdym adresem.

#458 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 01 października 2010 - 16:27

No chyba nie do końca tak jest Panowie bo moja karta nie ma nic wspólnego z krajem, w którym zadecydowałem sobie założyć konto iTunes. Kraj wydania się zupełnie nie zgadza, tak więc pod tym kątem na 100% nie sprawdzali mojej karty.

Natomiast co do autoryzacji adresu to tak jak wspomniałem, akurat mam taką kartę, która działa z każdym adresem.

Twoja karta jest wydana przez polski bank?

#459 Betman

Betman
  • 141 postów
  • SkądSingapur

Napisano 01 października 2010 - 21:08

Nie. Ale też nie jest wydana w kraju, w którym zapisałem się do iTunes. To że każdy adres na moją kartę przejdzie to wiem, ale gdyby sprawdzili po miejscu wydania to miałbym problem.

#460 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 03 października 2010 - 14:47

Wlasnie ostalem maila od apple,ze pobrali mi 0,79 euro za Radio Poland. Na koncie zablokowana zostala kwota 1 zl. PS.Mam juz zablokowane w sumie 2zl Za Weather HD i za Radio. Chyba,ze dwa razy sprawdzaja czy mam kase na koncie,ale czy nie lepiej pibrac zamiast sprawdzac? Czyzby 0,79 euro rownalo sie 1 zl?

#461 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 03 października 2010 - 15:24

Czyzby 0,79 euro rownalo sie 1 zl?

No przecież napisałem rozwiązanie kilka postów wyżej, czego jeszcze nie wiesz? :-P

#462 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 października 2010 - 13:55

No przecież napisałem rozwiązanie kilka postów wyżej, czego jeszcze nie wiesz? :-P

:D

Ludzie - myślcie trochę.

#463 Danielox

Danielox
  • 131 postów

Napisano 05 października 2010 - 16:12

Ale tak ciągnąc dalej temat ... faktycznie , Apple najpierw blokuje przysłowiową złotówkę, żeby potem odjąć prawidłową należność, co się stanie, jeśli użytkownik (np ja :) ) - korzystający z wirtualnej karty mBank, rozładuje ją całkowicie ? Czy jest możliwe odjęcie środków z pustej karty ? (teoretycznie pytanie do mBanku .... )

#464 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 października 2010 - 17:25

Z tego co wiem możesz mieć debet, czyli np. Apple Ci zdejmie tą 1zł, będziesz miał 0,a jak później Ci zdejmą te 3zł, to będziesz miał -3zł ;).

#465 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 05 października 2010 - 17:28

A jak nie można mieć debetu, to będzie się pokazywał wielki czerwony napis w iTunes, że ma się długi i trzeba wprowadzić dane kraty kredytowej, z której iTunes będzie w stanie pobrać zaległe pieniążki.

#466 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 października 2010 - 22:48

I tak wraz z narkomanem roziwaliśmy wasz problem ;). Musicie się przyzwyczaić do tych systemów płatności Apple'a, żeby to wszystko pojać.

#467 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 października 2010 - 22:51

W kartach jest jeszcze coś takiego jak blokada, nie schodzi z karty ale jest w blokadach, tego nie widać, można się dowiedzieć dzwoniąc do banku.

#468 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 06 października 2010 - 06:11

W pewnym momencie Apple ściąga kasę, jeśli jej nie będzie, blokują ci konto - nie możesz kupowac ani nawet upgradować ani pobierać raz kupionych appów póki nie uregulujesz długu. Mi kiedyś tak zawisło konto, bo sięgnęło limitu na karcie kredytowej.

#469 Danielox

Danielox
  • 131 postów

Napisano 06 października 2010 - 06:36

Czyli nie ma co się łudzić, że gdzieś o kasie zapomną / darują sobie ;P

#470 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 października 2010 - 06:38

Na pewno nie. Liczy się każdy cent ;)

#471 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 06 października 2010 - 08:57

Sprawa wyglada tak: Po zakupie aplikacji zablokowali mi natychmiast 1zl. Po zakupie drugiej aplikacji w tym samym dniu,zablpkowali mi kolejne 1zl. Po paru dniach pobrano mi z konta prawidlowo 3zl z groszami za jedna z tych alikacji i odblokowano 1zl.Nie obrano jeszcze za druga i dalej mam zablokowane 1 zl

#472 tasteofhoney

tasteofhoney
  • 19 postów

Napisano 30 października 2010 - 14:18

Problem z kupowaniem aplikacji Postanowilem dzis kupic Navigon Europe, ktory jest w promocyjnej cenie (kosztuje 60, przedtem chyba 90 e) W momencie gdy przyszlo do placenia dostalem komende: your payment method was declined. Myslalem, ze cos nie tak z moimi danymi. Wszystko sprawdzilem kilka razy. Zadzownilem do banku, czy nie mam jakis ograniczen co do wysokosci transakcji itd. (nadmienie, ze uzyta byla karta kredytowa od BZWBK) I tu zaczyna sie dziwna sprawa: Apple skasowalo 2 euro za nie wiadomo co (pomijam juz ten fakt) wiec lacznosc z bankiem jednak maja. Probowalem setki razy ale nie przeszlo... Pomyslalem sobie za zaloguje sie na inne konto. Na drugim mam podpieta karte Vise Electron PayWave (ktora ogolnie dziala). Sprobowalem kupic ponownie, ale nic z tego (ta sama informacja: your payment method..) Postanowilem sprawdzic jeszcze temat troche z innej strony. Wszedlem na appstore jeszcze raz i sprobowalem kupic Angry Birds z 99 centow - poszlo bez problemu... Dzwonie zatem do banku w sprawie drugiej karty i pytam sie czym mam jakies limity - pani mowi ze nie mam.. Pytam wiec, czy byla proba polaczenia sie Apple z bankiem - pani mowi, ze nie ma zadnej informacji o probie sciagniecia 60 euro za Navigona.. Trudno powiedziec co jest nie tak. Wina ewidentnie po stronie badz apple, badz dewelopera. Nie wiem jak oni sie rozliczaja w kazdym razie angry birds moglem kupic a Navigona nie.. Bank mowi, ze nie mam zadnych limitow transakcji. Ma ktos pomysl co z tym zrobic, albo gdzie moznaby to zglosic do apple? Jakies pomysly? nie piszcie tylko, czy wybralem polski app store lub czy wpisalem poprawnie dane i security code.. pzdr

#473 armani

armani
  • 182 postów

Napisano 02 listopada 2010 - 14:00

Mam ustawione limity ale pisze cos ze ta metoda płatnosci nie jest dla mojego kraju;/ Nie rozumiem tego...?

#474 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 listopada 2010 - 14:10

Nie pisz tego samego w dwoch roznych watkach.

#475 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 listopada 2010 - 15:00

Mam ustawione limity ale pisze cos ze ta metoda płatnosci nie jest dla mojego kraju;/ Nie rozumiem tego...?

A otwierasz konto w polskim Appstore ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 8

0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych