Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#276 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 marca 2010 - 21:42

Mam to samo ;). Troche mnie to zdenerwowało.

#277 Jakub Nowaczyk

Jakub Nowaczyk

JSNspec

• 1 376 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 28 marca 2010 - 12:30

Jaką eKartę wybrać w Euro czy dolarach ??

Nie musisz zakładać dodatkowego eKonta ani też eKarty w obcej walucie. Wystarczy ci podstawowe eKonto w mBanku ze standardową kartą VISA Electron do tego i voila! :-D

#278 hmn

hmn
  • 14 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 marca 2010 - 15:07

jak wchodze w appstore na iphonie to nie mam mozliwości zaznaczenia rodzaju karty: none ;/ po prostu nie ma tej opcji.jest na to sposob?

#279 szyymoon1

szyymoon1
  • 151 postów
  • SkądKatowice

Napisano 28 marca 2010 - 15:10

Działa komuś karta debetowa Visa z ING?

#280 pokmahon

pokmahon
  • 52 postów
  • SkądLubartów

Napisano 28 marca 2010 - 16:04

Czy ma ktoś doświadczenia z kartami z Banku Pekao S.A? Konkretnie Visa Regata i Pekao MasterCard Credit.

#281 jamirq

jamirq
  • 26 postów
  • SkądTRN

Napisano 19 kwietnia 2010 - 11:03

Autoryzacja karty w itunes Witam, Czy otrzymuje się jakąś informacje o prawidłowej akceptacji kerty w Itunes. Wczoraj dokonałem zakupu pierwszej aplikacji, nie miałem informacji o tym, że karta jest błędna (chodzi o ten komunikat przy wpisywaniu danych karty). Na koncie mam zablokowane środki dla itunes luxemburg w wysokości ok 2euro (aplikacja kosztowała 0,79). Rozumiem, że to jest ta wartość wymagana przez itunes dla sprawdzenia działania karty. czy teraz otrzymam jakieś info o tym, ze mogę dokonywać zakupów czy trzeba próbować aż zaskoczy?

#282 mastisz

mastisz
  • 72 postów

Napisano 21 kwietnia 2010 - 20:53

Kilka dni temu zacząłem używać visy electron z delfinkiem z mbanku. Zakupiłem w tym czasie 3 płatne aplikacje, ostatnią wczoraj wieczorem. Problem jest taki, że przed chwilą chciałem ściągnąć darmowa apkę, ale nie mogłem, wyskoczyło coś takiego: "Your payment method was declined. Please enter valid payment method information." Czy ktoś się z tym spotkał? Według iTunes wiszę im teraz 3,97 euro...

#283 Jakub Nowaczyk

Jakub Nowaczyk

JSNspec

• 1 376 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 22 kwietnia 2010 - 08:05

Musisz uregulować zaległość. W tym celu musisz mieć na koncie powyżej tej kwoty, którą jesteś winny iTunes Store. Dopiero jeśli będziesz miał "dodatni budżet" na karcie, e-karta będzie działać i będziesz mógł ściągać nawet darmowe aplikacje. W przeciwnym razie, iTunes zawsze będzie odrzucać kartę i wyświetlać komunikat o którym wspomniałeś. Aha, i jeszcze jedno: nie zmieniaj danych dotyczących karty w iTunes. Jak raz już ustawiłeś i działa, to tak pozostaw. Po każdej zmianie, dokonywana jest weryfikacja tych danych, i iTunes liczy sobie za to ok. 8 zł z groszami... :/

#284 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 22 kwietnia 2010 - 08:46

iTunes liczy sobie za to ok. 8 zł z groszami... :/

Potem przecież zwracają*te 8 pln, więc to chyba nie takie straszne.

#285 Jakub Nowaczyk

Jakub Nowaczyk

JSNspec

• 1 376 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 22 kwietnia 2010 - 11:03

Potem przecież zwracają*te 8 pln, więc to chyba nie takie straszne.

No nie wiem, z tego co ja zauważyłem, mi nie zwrócili... :(

#286 niou_ns

niou_ns
  • 60 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 kwietnia 2010 - 11:12

mi karta Visa Electron wydana do eKonta nie zadziałała. Za to zadziałała taka sama karta wydana do konta BZWBK <30. Bez żadnych problemów. Po dokonaniu zakupu faktycznie obcięło mi 8 zł z groszami, jednak po niecałym może tygodniu 8 zł wróciło i pojawiła się płatność kartą w iTunes Store - równowartość 0.79 euro, czyli jakieś 3.20 ;-)

#287 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 kwietnia 2010 - 11:18

Bo na mBankowej wydanej do eKonta trzeba sobie najpierw ustawić limit na transakcje internetowe - domyślnie jest na zero, nic dziwnego że nie zadziałała....

#288 mastisz

mastisz
  • 72 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 12:11

Musisz uregulować zaległość. W tym celu musisz mieć na koncie powyżej tej kwoty, którą jesteś winny iTunes Store. Dopiero jeśli będziesz miał "dodatni budżet" na karcie, e-karta będzie działać i będziesz mógł ściągać nawet darmowe aplikacje. W przeciwnym razie, iTunes zawsze będzie odrzucać kartę i wyświetlać komunikat o którym wspomniałeś.

Aha, i jeszcze jedno: nie zmieniaj danych dotyczących karty w iTunes. Jak raz już ustawiłeś i działa, to tak pozostaw. Po każdej zmianie, dokonywana jest weryfikacja tych danych, i iTunes liczy sobie za to ok. 8 zł z groszami... :/

Tylko że mam na koncie cały czas powyżej 500zł, też nie zmieniałem żadnych danych. Bez problemu kupiłem 3 aplikacje, w ciągu chyba 2 dni, na następny dzień chciałem ściągnąć darmową i mi to wyskoczylo. Od tego czasu nie mogę nawet darmowych ściągać :P Pieniądze na koncie cały czas są, a mimo tego iTunes ich sobie nie ściąga tylko nazywa mnie dłużnikiem :???:

#289 Jakub Nowaczyk

Jakub Nowaczyk

JSNspec

• 1 376 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 22 kwietnia 2010 - 12:35

Tylko że mam na koncie cały czas powyżej 500zł, też nie zmieniałem żadnych danych. Bez problemu kupiłem 3 aplikacje, w ciągu chyba 2 dni, na następny dzień chciałem ściągnąć darmową i mi to wyskoczylo. Od tego czasu nie mogę nawet darmowych ściągać :P Pieniądze na koncie cały czas są, a mimo tego iTunes ich sobie nie ściąga tylko nazywa mnie dłużnikiem :???:

Pisząc, że musisz uregulować zaległości, myślałem, że wiesz jak to zrobić... :P
Wejdź na stronę domową iTunes Store, kliknij po prawej "Account", zaloguj się na swoje konto, kliknij "Account Info", kliknij "Purchase History", powinieneś mieć gdzieś na środku na czerwono napisaną zaległą kwotę w euro, jeśli jesteś pewien, że masz wystarczająco dużo siana na koncie, sprawdź dla pewności "Billing Info", jeśli wszystko się zgadza, kliknij "Done". Jeśli zatwierdziło i czerwony napis zniknął, to wszystko jest ok. Po tej operacji mbank w ciągu kilku najbliższych minut powinien już obciążyć Twoje konto ową kwotą, oczywiście przeliczając na złotówki! :) Jeśli nie, widocznie coś masz źle skonfigurowane ze strony e-konta lub najpewniej w rzeczywistości nie masz już tyle na karcie, a mbank nie zdążył jeszcze tego zaaktualizować.

#290 mastisz

mastisz
  • 72 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 12:58

Wielkie dzięki za pomoc Jakubie :D Rzeczywiście, limit dzienny był za mały, ustawiłem teraz na 20zł i miesięczny na 100zł. Uff, czas pościągać jakieś aplikacje!

#291 Jakub Nowaczyk

Jakub Nowaczyk

JSNspec

• 1 376 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 22 kwietnia 2010 - 14:16

Cieszę się, że mogłem pomóc! :P

#292 Dirian

Dirian
  • 259 postów
  • SkądWejherowo

Napisano 22 kwietnia 2010 - 18:57

Czy karta Maestro Cirrus umożliwi robienie zakupów w Itunes?

#293 rejn

rejn
  • 43 postów

Napisano 03 maja 2010 - 21:51

Nie chcialem zakladac nowego watku zwiazanego z platnoscia karta, mam problem, od kilku dni nie moge nic kupic w appstore, wyskakuje mi komunikat : "nie mozna kupic" - co ciekawe wyswieta sie on rowniez przy darmowych aplikacjach. Dla informacji, mam tel bez jailbreaka, najnowszy soft - przed tym problemem sciagalem nie jedna aplikacje darmowa czy platna, nigdy nie bylo problemu... Pozdrawiam i licze na jakies komentarze, moze to jakies problemy techniczne apple?

#294 Dami107-7bfb8b3684

Dami107-7bfb8b3684
  • 186 postów

Napisano 03 maja 2010 - 22:27

jesli bys mogl. to daj zrzut ekranu z bledem (moze pomoze)

#295 oriel

oriel
  • 48 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 maja 2010 - 17:27

Help ;) Używam karty z BZ WBK Master Card PAYBACK. Aplikacje mogę kupować bez problemu, jednak kiedy chcę podarować ją w ramach "Gift Thsi App", pojawia się info o odrzuceniu płatności i o ponownym podaniu kodu CCV2. Natomiast dla siebie aplikacje mogę kupić bez problemu. Co się dzieje, ma ktoś pomysł?

#296 skubielec

skubielec
  • 104 postów
  • SkądChoszczno

Napisano 22 maja 2010 - 13:41

Bez problemu możecie korzystać z kart Inteligo. Karta ta działa jak karta kredytowa.

Korzystam z tego rozwiązania od półtora roku. Oczywiście jeśli chodzi o koszty zawsze należy uważać na kurs NBP;-).

Pozdro.

No ja tak miałem przez 2 lata 2008/2010, wszystko śmigało ładnie pięknie ... teraz dostałem nową karte INTELIGO (taka sama jak poprzednia - rodzaj i typ), niestety mimo aktualizacji danych oraz ustawienia limitów na karcie oraz dostępnych środków na koncie iTunes nie chce mi jej zaakceptować.

Teraz nie wiem co zrobić :(

Ma ktoś taki problem, że w tym roku (2010) dostał nową kartę INTELIGO (standardowa, taka niebieska z guzikiem po środku) i aktualizował ją w iTunes ??
Proszę o kontakt !!! mail: skubielec@gmail.com albo GG: 3292404 mozna też na PW :)

#297 paweł158

paweł158
  • 11 postów

Napisano 23 maja 2010 - 18:26

Ja też mam problem. Moja mama posiada kartę Visa i jak próbowałem się na nią zalogować to nie chciało przyjąć i nie wiem dlaczego. Czytałem że można zadzwonić na infolinię i coś tam odblokować tylko że za bardzo nie wiem co. Tą kartą płacę przez internet za różne rzeczy więc nie wiem czemu iTunes nie chce jej przyjąć. Jakieś sugestie? A no i karta jest w PKO ;)

#298 IndiTemplar

IndiTemplar
  • 47 postów
  • SkądKatowice

Napisano 02 czerwca 2010 - 17:19

brak karty kredytowej Mam wielki problem, związany z App Store podczas rejestracji trzeba podać numer karty kredytowej - a ja takowej nie posiadam - co należy zrobić ? Mam jeszcze jedno pytanko, czy istnieją demówki niektórych aplikacji ???

#299 Gregory

Gregory

• 2 732 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 02 czerwca 2010 - 17:48

Mam wielki problem, związany z App Store podczas rejestracji trzeba podać numer karty kredytowej - a ja takowej nie posiadam - co należy zrobić ?

Tworzenie konta w sklepie iTunes App Store bez karty kredytowej

Mam jeszcze jedno pytanko, czy istnieją demówki niektórych aplikacji ???

iTunes Store

#300 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 02 czerwca 2010 - 18:00

W tutku jest napisane o ile się nie mylę,ze aby mieć dostępdo darmowych aplikacji trzeba próbować do skutku aż się trafi w opcjach "none",a wersje demo są oznaczone dopiskiem "lite",albo "free",i przeważnie to tylko pierwszy poziom gry,a jak będziesz uważnie śledził temat http://myapple.pl/gr...y-month___.html to trafisz na pełną grę za darmo;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych