Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Please log in to reply
2172 replies to this topic

#176 qbas

qbas
  • 104 posts
  • SkądLublin

Posted 12 October 2009 - 23:22

zwykła te nowe paypass wiadomo że będą działały, to jest coś takiego jak ekarta w mBanku (kredytowa dla ubogich;p)

#177 tkugaudo

tkugaudo
  • 5 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 October 2009 - 00:12

mastercard debit (wypukly) alior banku nie dziala

#178 whitewolfik

whitewolfik
  • 30 posts

Posted 21 October 2009 - 19:45

potwierdzam niedziałanie karty Alior Bank Debit... Trochę głupio zważywszy na fakt, że właśnie głównym zastosowaniem tej karty miało być iTunes :(

#179 Ps3user

Ps3user
  • 90 posts
  • SkądŁódź

Posted 24 October 2009 - 17:45

A jak z kartami Visa Electron z PKO BP SA lub Visa z ING ?

#180 whitewolfik

whitewolfik
  • 30 posts

Posted 26 October 2009 - 17:03

LUDZIE! Już piszę jak jest u mnie. Mam kartę Master Card Debit z Alior Banku. iTunes odrzucalł mi ją i nawet zgłosiłem to do pomocy technicznej. Dziś jednak spróbowałem wpisać kartę jeszcze raz. Tym razem jednak pomiędzy każdą grupą czterech cyfr dodałem spację i karta została zaakceptowana :]

#181 Lestek

Lestek
  • 880 posts

Posted 27 October 2009 - 14:37

Nie wiem czy stało się coś niedobrego czy co, mam na koncie mBanku przeznaczonym tylko dla iTunes na drobne zakupy pozostałość w postaci 8,32zł. Dziś chciałem kupić gierkę za 0.79 Euro i napisał mi, że metoda zapłaty odrzucona. Czy coś się zmieniło w kartach czy może środki niewystarczające. Chociaż dziwne bo jest to kwota wyższa niż potrzebna na grę.

#182 btonga

btonga
  • 188 posts

Posted 27 October 2009 - 14:56

Jak zmienić formę płatności. W oknie zmian są tylko cztery możliwości : VISA, Master Card, American Express i None. Muszę się jakoś zalogować do polskiego app store ? Dzięki za odpowiedzi. pzdr

#183 zagubiony_ksiaze

zagubiony_ksiaze
  • 3 posts

Posted 04 November 2009 - 23:39

Witam, karta Visa Electron eKonto taka jak ta: [url=http://www.mbank.pl/indywidualny/karty/debetowe/Visa_Electron_eKONTO/index.html]Visa Electron eKONTO[/url] jest rozpoznawana i akceptowana przez iTunes. Oto krótki poradnik
1. Zaloguj się na swoje konto na stronie mbanku wejdź kolejno w Karty->Zmiana limitów->Transakcje internetowe-> i tutaj ustal nowy limit dzienny i miesięczny (ja dałem odpowiednio 100zł i tysiąc złoty). Potwierdź hasłem jednorazowym( bądź hasłem sms) i to wszystko co trzeba zrobić w mbanku.
2. Przy zakładaniu czy też edycji konta na itunes zaznaczamy pole VISA (nigdzie nie ma pola VISA Electron i pewnie nie będzie).
3. Wpisujemy numer karty oddzielając każde cztery cyfry spacją.
4. Wpisujemy numer weryfikacyjny znajdujący się na odwrocie karty tuż za podpisem posiadacza(3 cyfry).
5. Wpisujemy datę wygaśnięcia karty miesiąc/rok
6. Resztę danych uzupełniamy standardowo jak przy zakładaniu darmowego konta na itunes.
7. Naciskamy Done i po chwili ściągamy legalnie płatne aplikacje z polskiego iTunes.
PS. Iphone 3g mam 3 dzień jest suuuuuuper

#184 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 19 November 2009 - 15:05

nie widzę sensu zamieniać konto us na biedne okrojone itd, itp konto pl...

#185 whitewolfik

whitewolfik
  • 30 posts

Posted 20 November 2009 - 02:38

nie widzę sensu zamieniać konto us na biedne okrojone itd, itp konto pl...

Sens jest wtedy, gdy zaczynasz potrzebować aplikacji nie tylko darmowych. Moja karta nie działa płatnicza nie działa w amerykańskim koncie...

#186 sancruz3

sancruz3
  • 2436 posts

Posted 20 November 2009 - 03:46

Od 2 roku uzywam karty plaskiej z Inteligo -> Inteligo.pl Dziala wszedzie. iTunes, Beatport i wszystko co sobie zarzyczycie jesli chodzi o platnosc karty. Wystarczy karte zarejestrowac jako Visa tam gdzie bedziecie jej uzywali i podac wszelkie dane.

#187 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 20 November 2009 - 15:49

Sens jest wtedy, gdy zaczynasz potrzebować aplikacji nie tylko darmowych. Moja karta nie działa płatnicza nie działa w amerykańskim koncie...

hmm...
a co z giftcartami?

(po co cytujesz post pod którym piszesz?)

a zawsze możesz sprawdzić metodę sancruza... :F

#188 mikotonori

mikotonori
  • 1 posts

Posted 17 December 2009 - 13:44

Sklep iTunes. jak kupić? Mam pytanko. chodzi o kupowanie utworów z iTunes, ale nie wiem czy jest Polskie, bo z tego co patrzyłam to nie ma, albo nie widziałam. Więc znalazłam to co chciałam na iTunes angielskim i fińskim, ale nie mam pojęcia, jak teraz zrobić z tą zapłatą. Bo nie wiem, gdzie mam zapłacić i wgl nie wiem jak tam mam się posługiwać, itd. Może ktoś już tak kupował, to proszę o pomoc. (: bo tego nie mogę jak na razie nigdzie dostać, a jedynie jest na iTunes. :) Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.

#189 RiQ

RiQ

• 2567 posts
  • SkądWrocław

Posted 17 December 2009 - 13:50

było o tym już na forum - należy utworzyć drugie konto w kraju w którym działa itunes. Można zarejestrować takie konto bez karty kredytowej. Wystarczy zmienić kraj na odpowiedni, "kupić" bezpłatną aplikację i przy rejestracji przy kartach kredytowych zaznaczyć "none". Potem wystarczy kupic kartę itunes gift card np na allegro lub ebay. Otrzymasz kod, który należy wpisać w redeem i masz wirtualne pieniądze na zakup muzyki/filmów/programów itp itd. Proszę :)

#190 premierwaldek

premierwaldek
  • 153 posts

Posted 17 December 2009 - 15:35

to juz lepiej niech sciaga muzyke jak ma za kradzione pienaidze kupowac :]

#191 iMarekPL

iMarekPL
  • 2727 posts
  • SkądZduńska Wola

Posted 17 December 2009 - 16:00

premierwaldek, o czym Ty człowieku piszesz?

#192 Riddle

Riddle
  • 1631 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 December 2009 - 16:11

Polecam założenie konta w us store. Najopłacalniejsze giftcardy.

#193 bazi22

bazi22
  • 132 posts
  • SkądSłupsk

Posted 18 December 2009 - 03:30

Potem wystarczy kupic kartę itunes gift card np na allegro lub ebay. Otrzymasz kod, który należy wpisać w redeem i masz wirtualne pieniądze na zakup muzyki/filmów/programów itp itd.

Oczywiście kupić Gift Card do sklepu w którym się zarejestrowaliśmy - każdy lokalny iTunes Store ma swoje Gift Cardy.

#194 nevoX

nevoX
  • 855 posts
  • SkądTorun, Poland

Posted 18 December 2009 - 07:42

Jest do dosyć kontrowersyjne przedsięwzięcie - ze strony prawnej jest nielegalne (chociaż u nas, w Polsce tak czy siak, ściąganie muzyki jest legalne, także pewnie takie też), ale ze strony prawnej - płacimy artystom, wytwórniom i sklepowi. Osobiście uważam, że taki zabieg jest... fair (?).

#195 Riddle

Riddle
  • 1631 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 December 2009 - 17:15

Dopóki nie jest to karalne i nikomu nie przeszkadza (oprócz panów potrafiących wydać chore pieniądze nie pomagając państwu w najmniejszym procencie), a nawet przeciwnie - korzystajmy do woli z giftcardów.

#196 Mr. Burns

Mr. Burns
  • 3 posts

Posted 18 December 2009 - 18:43

No to jest polityka Apple --- sprzedaje iPody w Bangladeszu zwanym Polską, ale już sklepu w którym można by legalnie kupić muzę to nie ma :D po co to wszystko...??? Apple ma w du..ie taką wiochę jak Polska więc takiego sklepu jeszcze długo nie będzie... żeby klient sam za swoją kase musiał się jeszcze gimnastykować jak coś kupić...??? sorry, ale to przegięcie... :(

#197 fishkin

fishkin
  • 6 posts

Posted 18 December 2009 - 19:51

No to jest polityka Apple --- sprzedaje iPody w Bangladeszu zwanym Polską, ale już sklepu w którym można by legalnie kupić muzę to nie ma :D po co to wszystko...??? Apple ma w du..ie taką wiochę jak Polska więc takiego sklepu jeszcze długo nie będzie... żeby klient sam za swoją kase musiał się jeszcze gimnastykować jak coś kupić...??? sorry, ale to przegięcie... :(

Czytałem gdzieś, że to raczej problem z organizacjami typu ZAiKS.
Przy okazji - witam wszystkich jako nowy użytkownik forum :)

#198 RiQ

RiQ

• 2567 posts
  • SkądWrocław

Posted 19 December 2009 - 09:49

to juz lepiej niech sciaga muzyke jak ma za kradzione pienaidze kupowac :]

można kupić sam kod, można kupić kartę. Trzeba o to się dopytać.

Jeśli sam kod to są podejrzenia o fałszywkę, jeśli będzie karta, to wszystko OK.

#199 Baronik

Baronik
  • 395 posts
  • SkądOtwock

Posted 22 December 2009 - 13:16

To teraz już wiem, czemu przy rejestracji na Polskę mogę tylko poruszać się w AppStore z aplikacjami dla iPhone'a, a nie widać muzyki. Czy da się zarejestrować na iTunes np. na USA albo na UK, ale bez kupowania zdrapek? nie chce płacić za muzę, bo mam dużo swojej, ale chciałbym móc np. dociągnąć okładkę do albumu albo pozgrywać darmowe utwory (a jest takich dużo, z tego co wiem). Mam kartę VISA, której numer mogę podać przy rejestracji...

#200 Squidward

Squidward
  • 109 posts
  • SkądBikini Bottom

Posted 22 December 2009 - 15:37

Osobiście uważam, że taki zabieg jest... fair (?).

Może i jest fair z perspektywy artystów (a raczej wytwórni muzycznych) ale czy z perspektywy użytkonika/słuchacza nie jest to trochę bezsensu? Stajesz na głowie kombinując z zagranicznymi Gift Card tylko po to, żeby wydać pieniądze na utwór którego legalność będzie taka sama jak utworu, który ściągniesz za pomocą, dajmy na to Rapidshare'a.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users