Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#1226 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 17 sierpnia 2012 - 19:18

To wina banku... PKO nie zgadza sie na to w jaki sposób dane serwisy ( apple ) używają kodu CVV2, to tak w skrócie.

Łamiąc tym samym umowy z MC i Visa...

#1227 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 sierpnia 2012 - 19:59

Łamiąc tym samym umowy z MC i Visa...

Dokładnie, Visa i MC mają jasne wytyczne, które Banki obowiązane są stosować zawierając umowę o współpracy z daną organizacją płatniczą i wydając kartę określonego typu.

#1228 Dexter-Jedi

Dexter-Jedi
  • 24 postów

Napisano 17 sierpnia 2012 - 20:43

Pisałem 3 strony temu. Mam taką kartę: Karta płatnicza Debit MasterCard | ING Bank Śląski powiedzieliście mi że wszystko ma iść bez problemu, jednak nie idzie ;/ wpisałem wszystkie dane i wyskakuje mi napis "Your payment method was declined. Please enter valid payment method information" oczywiście środki na koncie mam. Bardzo proszę o pomoc bo tak jak pisałem mam dość tych wersji demo, lite i free.

Z góry dzięki! :)

#1229 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 sierpnia 2012 - 20:45

Limit na transakcje internetowe zmieniłeś? Domyślnie jest wyzerowny.

#1230 Dexter-Jedi

Dexter-Jedi
  • 24 postów

Napisano 17 sierpnia 2012 - 20:55

Gdzie to się zmienia? Szukam na ingonline i nie umiem znaleźć ;/

#1231 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 17 sierpnia 2012 - 20:57

Gdzie to się zmienia? Szukam na ingonline i nie umiem znaleźć ;/

To zadzwoń do swojego banku, konsultant na pewno Ci pomoże.

#1232 Dexter-Jedi

Dexter-Jedi
  • 24 postów

Napisano 17 sierpnia 2012 - 20:58

Ok zmieniłem. Nadal ten sam problem ;/

#1233 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 17 sierpnia 2012 - 21:04

A masz środki na koncie ?

#1234 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 sierpnia 2012 - 21:05

Ok zmieniłem. Nadal ten sam problem ;/

Zmieniłeś limity i masz środki na koncie? Minimum 20 zł?

#1235 Dexter-Jedi

Dexter-Jedi
  • 24 postów

Napisano 17 sierpnia 2012 - 21:09

tak, zrobiłem wszystko. mam już powoli dość. Czemu musi być z tym tyle kłopotów?

#1236 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 sierpnia 2012 - 21:10

Nie wiem na czym polega problem. Spróbuj usunąć wszystkie dane karty i wpisać je ponownie.

#1237 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 17 sierpnia 2012 - 21:11

tak, zrobiłem wszystko. mam już powoli dość. Czemu musi być z tym tyle kłopotów?

Zapytaj w swoim banku, bank ma możliwość sprawdzenia czemu nie daje autoryzacji, to nie AppStore nie działa, tylko z jakiegoś powodu Twój bank odmawia autoryzacji transakcji. Prędzej dowiesz się w banku czemu odmawiają niż tu.

#1238 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 sierpnia 2012 - 21:15

W ING usłyszy że wina jest po stronie Apple, u nich wszystko gra.

#1239 Dexter-Jedi

Dexter-Jedi
  • 24 postów

Napisano 17 sierpnia 2012 - 21:15

Ok, zadziałało! Po prostu chyba zarówno bank jak itunes musiało wszystkie zmiany przetworzyć. Ah wreszcie! Dziękuje wszystkim! :)

#1240 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 17 sierpnia 2012 - 21:29

Jak ktoś ma problemy z kartą płatniczą, to polecam:
Karta prepaid PayPass BZWBK - TAŃSZE LOTY RYANAIR (2559650715) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Nie ma z nią żadnych problemów, także no - polecam. :P

#1241 Beebok

Beebok
  • 30 postów

Napisano 18 sierpnia 2012 - 07:25

Co Wy za głupoty gadacie, to banki nie trzymają standardów wystawców kart. Z kartami PKO i Pekao są problemy nie tylko z Apple, ale też nie działają z PayPalem, eBay i GoogleCheckout. To wina banków, bo tylko te dwa banki mają problem, na kilkadziesiąt innych nikt nie narzeka tutaj, tylko te dwa.

Może i głupota, może i problem leży po stronie banku, ale i tak uważam że Apple mogło by coś zrobić w celu rozwiązania tego problemu, bo skoro nie są dotrzymywane standardy to można je w końcu wyegzekwować, czyż nie ????, a klient jak nie w ten sposób to w inny zdobędzie pożądaną aplikację!

A teksty typu nabijanie kasy przez Apple, to czyste trollowanie i demagogia. Apple akceptuje najbardziej popularne formy płatności na świecie, więc co ma jeszcze zrobić? Pozwolić płacić w żabkach za aplikacje czy innych MultiKasach bo dwa duże banki nie umieją ogarnąć swoich systemów informatycznych?

Heh, to raczej ty trollujesz, to że coś jest dobre na świecie to nie znaczy że dobrze sprawdza się na lokalnych rynkach (świadczy o tym 120 stron tego wątku). Naprawdę nie widzę nic na przeciwko żeby w kraju nad Wisłą, zamiast pay pala, można było zrobić zakupy używając PayU. A co do twojego szydzenia ze sprzedaży w żabkach powiem tyle że giftcard'y będące formą sprzedaży przepłaconej mogły by równie dobrze tam wylądować, oczywiście jeżeli by były dostępne w Polsce.

#1242 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 sierpnia 2012 - 09:31

Może i głupota, może i problem leży po stronie banku, ale i tak uważam że Apple mogło by coś zrobić w celu rozwiązania tego problemu, bo skoro nie są dotrzymywane standardy to można je w końcu wyegzekwować, czyż nie ????, a klient jak nie w ten sposób to w inny zdobędzie pożądaną aplikację!

A niby w jaki sposób Apple ma je wyegzekwować ? Apple przecież nie jest wystawcą kart, nie jest bankiem, jest tylko klientem jednego z akceptantów kart u siebie. Tylko klient banku ma możliwość wpłynięcia na swój bank, chociażby składając skargę do MC czy Visa. Pomijam już fakt taki, że skąd Apple ma wiedzieć w ogóle o istnieniu problemu? Klient wpisuje kartę, karta nie dostaje autoryzacji od banku klienta i to jest tyle co Apple wie. No i jeszcze jedna rzecz. Klientów z kartami obu banków w obrocie całkowitym zapewne są to ułamki promila, więc zbyt wiele zachodu zapewne w stosunku do jakichkolwiek zysków.

Heh, to raczej ty trollujesz, to że coś jest dobre na świecie to nie znaczy że dobrze sprawdza się na lokalnych rynkach (świadczy o tym 120 stron tego wątku).

Wyobraź sobie, że Polska akurat przoduje w ilości wydanych kart płatniczych i u nas plastik jest bardziej popularny niż w takich Niemczech, więc argument trochę nie trafiony.

Naprawdę nie widzę nic na przeciwko żeby w kraju nad Wisłą, zamiast pay pala, można było zrobić zakupy używając PayU.

A kto miałby płacić prowizję? Jeszcze jest taki mały szczegół, że AppStore znajduje się w ... Irlandii

A co do twojego szydzenia ze sprzedaży w żabkach powiem tyle że giftcard'y będące formą sprzedaży przepłaconej mogły by równie dobrze tam wylądować, oczywiście jeżeli by były dostępne w Polsce.

Jak by były dostępne to mogły by być.

#1243 MRCOCOset

MRCOCOset
  • 8 postów

Napisano 18 sierpnia 2012 - 09:35

[url=http://allegro.pl/karta-prepaid-paypass-bzwbk-tansze-loty-ryanair-i2559650715.html]Karta prepaid PayPass BZWBK - TAŃSZE LOTY RYANAIR (2559650715) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

A jak z kontem USA. Przejdzie ta karta?

#1244 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 sierpnia 2012 - 09:37

Z kontem USA przejdzie tylko i wyłącznie amerykańska karta.

#1245 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 18 sierpnia 2012 - 09:38

Powiem Ci tak - do konta USA najbardziej opłaca się kupować na Allegro Gift Card, na przykład 20$ za 37zł - opłaca się bardziej, czyż nie? ;)

#1246 MRCOCOset

MRCOCOset
  • 8 postów

Napisano 18 sierpnia 2012 - 10:05

Z kontem USA przejdzie tylko i wyłącznie amerykańska karta.

Zakup dodatków do np. "CLASH OF CLANS" (przez polskie konto) dzięki tej karcie będzie możliwy?

---------- Wpis dodano o 11:05 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:01 ----------

Powiem Ci tak - do konta USA najbardziej opłaca się kupować na Allegro Gift Card, na przykład 20$ za 37zł - opłaca się bardziej, czyż nie? ;)

Za zakup "felernych zdrapek" z allegro już mi dwa konta zablokowali. Więc jedynie zakup droższych oryginalnych i konto oraz zakupy przez VPN. Jednak jak sprawdzą adres to i tak zbanują wczesniej czy p.

#1247 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 18 sierpnia 2012 - 10:06

Zakup dodatków do np. "CLASH OF CLANS" (przez polskie konto) dzięki tej karcie będzie możliwy?

---------- Wpis dodano o 11:05 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:01 ----------

Za zakup "felernych zdrapek" z allegro już mi dwa konta zablokowali. Więc jedynie zakup droższych oryginalnych i konto oraz zakupy przez VPN. Jednak jak sprawdzą adres to i tak zbanują wczesniej czy p.

Ja działam na takim koncie już około rok. :P

@Down:
Miałem szczęście. ;)

#1248 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 sierpnia 2012 - 10:13

Nie dalej jak w tym tygodniu byli na forum tacy płaczący co dostali bana od Apple za użycie lewych kart właśnie z allegro, właśnie za trzydzieści parę złotych. Nie ma możliwości aby karty były sprzedawane za pół ceny. Albo są lewe, albo kradzione, w każdym bądź razie Apple banuje takie konta od razu i bez ostrzeżenia.

#1249 MRCOCOset

MRCOCOset
  • 8 postów

Napisano 18 sierpnia 2012 - 11:06

[url=http://allegro.pl/karta-prepaid-paypass-bzwbk-tansze-loty-ryanair-i2559650715.html]Karta prepaid PayPass BZWBK - TAŃSZE LOTY RYANAIR (2559650715) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

Znalazłem taki artykuł: [url=http://www.dobreprogramy.pl/czajson/App-Store-Google-Play-Marketplace-jak-placic-bez-karty-kredytowej,35460.html]App Store, Google Play, Marketplace - jak płacić bez karty kredytowej? - blogi użytkowników portalu dobreprogramy[/url]

#1250 Zx31

Zx31
  • 15 postów
  • SkądRadom

Napisano 18 sierpnia 2012 - 12:09

Problem z karta bre bank pre paid

Doladowalem za 100 i pobralem 4 aplikacje i zostało mi około 13 zł doladowalem dzisiaj znowu 100 i nadal mi wyskakuje ze jest problem z poprzednia transakcja co robić ?

---------- Wpis dodano o 12:09 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:02 ----------

Dodam ze jest to karta prepaidowa kupiona w apple

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych