Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid
Posted 01 January 2012 - 23:09
Posted 02 January 2012 - 10:11
Przeniosłem posty do właściwego tematu. plmax.
Posted 06 January 2012 - 20:13
Posted 06 January 2012 - 20:15
Posted 06 January 2012 - 20:27
Posted 06 January 2012 - 20:28
Posted 06 January 2012 - 20:50
jakie limity ustawić dokładnie, może mam za duże/za małe, albo jeszcze co innego. jak Wy tam macie?
---------- Wpis dodano o 22:50 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:46 ----------
zmieniłem limit kwotowy, ale na ilościowym widniało zero. teraz śmiga aż miło temat w zasadzie do usunięcia.
Posted 06 January 2012 - 20:51
Posted 08 January 2012 - 15:09
W iTunes działa tylko ta pierwsza.
Jeśli ktoś myśli o koncie w PKO BP jako do płatności w iTunes Store - nie działa.
Karta to debetówka visa do konta: PKO Konto za Zero która reklamowana jest jako karta dzięki której ma się "możliwość dokonywania płatności za pomocą karty w Internecie"
- owszem można płacić - działa /sklepy internetowe, allegro etc./, a w iTunes po dodaniu karty blokuje środki - lecz przy 1 zakupie wyskauje problem z płatnością.
W mBank to MasterCard /choć z vizą także działa Store /
---------- Wpis dodano o 15:09 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:06 ----------
Też ostatnio napotkalem na problem z iTunes . Sprawa wyglada tak:
Kupiłem sobie w wigilię płytę za 9€. Pobralem ja. Wiem ze pieniądzy z konta nie pobierają od razu tylko następnego dnia lub trochę pózniej.
Problem jest w tym ze do chwili obecnej nie pobrali mi kasy z konta i teraz nie mogę pobierać żadnych, nawet bezpłatnych aplikacji, bo wyskakuje komunikat ze " Sing in requied..." czy jakoś tak, a potem żeby potwierdzić metodę płatności, a tego zrobić nie mogę zrobić, bo pojawia sie komunikat " your payment method was declined..." kupowałem nie raz aplikacje i nie było takich problemów...
Czy oni mi w końcu pobiora ta kasę za płytę i wszystko samo sie wyjaśni czy będę musiał coś z tym zrobić? Czekałem az sie to samo wyprostuje, ale jutro już mija tydzień. Dodam ze chodzi o kartę internetowa bez plastiku BZWBK.
Pozdrawiam
Proponuję skontaktować się z bankiem z zapytaniem czy coś jest nie tak.
Wcześniej warto sprawdzić limity - czy nie został przekroczony dla np. ilości transakcji, kwoty,
jeśli jest możliwość - sprawdzić płacąc w innym sklepie czy allegro.
Posted 09 January 2012 - 16:37
Posted 10 January 2012 - 18:51
Witam. karta Visa Classic debetowa będzie współdziałać z appstore? Jak by co to bank Grupa BPS (Bank spółdzielczy)
Karta płatnicza Visa Classic Debetowa / Karty płatnicze / Karty / Klienci indywidualni
Wszystko jest w opisie - "dokonywanie transakcji w internecie" - czyli powinna działać.
Musisz jeszcze sprawdzić czy i jakie masz limity ustawione na transakcje internetowe.
Posted 16 January 2012 - 20:41
W trakcie postępowania wyjaśniającego ustalono, że przyczyną odmowy dokonania wskazanych przez Pana operacji internetowych był brak wszystkich danych przedstawionych przez usługodawcę w zapytaniu autoryzacyjnym, umożliwiających właściwą weryfikację karty. Pomimo tego, że Pan chcąc zapłacić kartą za zakup dokonany w internecie podał zapewne wszystkie informacje konieczne do przeprowadzenia tego rodzaju operacji, w tym także wartość SVC2/SVV2, kompletne dane były przesyłane do Banku tylko przy okazji kontrolnego sprawdzenia karty poprzez obciążenie jego rachunku na kwotę np. USD 1,00. W pozostałych przypadkach brakowało właśnie wartości SVC2/SVV2. Ze względów bezpieczeństwa, w przypadku braku wszystkich niezbędnych do realizacji płatności danych, zapytanie autoryzacyjne jest odrzucane.
Tak więc jest ktoś mi wstanie powiedzieć, czemu MAP pamięta niezbędne dane tylko na początku, a przy zakupach usuwa najważniejsze dane?!
Posted 19 January 2012 - 19:45
Posted 24 January 2012 - 20:59
Posted 25 January 2012 - 17:05
Posted 26 January 2012 - 00:54
Posted 26 January 2012 - 08:55
Informuje że Visa clasic debetowa z Banku spółdzielczego działa znakomicie.
Ps: Apx gdzie mogę znaleść zakładkę gdzie piszę ile kasy wydałem itp? To co masz na obrazku . Z góry dzięki
Przecież Ty nie masz konta w mBanku zatem u Ciebie to może być w kompletnie innym miejscu. A co więcej nie ma pewności czy serwis internetowy Twojego Banku oferuje taką funkcjonalność.
---------- Wpis dodano o 08:55 ---------- Poprzedni wpis dodano o 08:51 ----------
Wczoraj dokonałem swojej pierwszej transakcji w iTunes Store. Kupiłem album za 2.99 Eur i od razu zalogowałem się do mbanku, żeby zobaczyć ile pobrało kasy (oznaczone "1"). Dzisiaj kupiłem grę za 0,79 Eur (oznaczone "2"). Wiem, że Apple pobiera kasę za sprawdzenie karty, wiem też, że mój bank nie pobiera prowizji przy transakcjach bezgotówkowych płacąc kartą MasterCard Debit. Co do gry to OK, domyślam się, że część mi zwrócą, ale jeżeli chodzi o kupno albumu to nie wiem o co chodzi. Domyślam się, że pobranie na kwotę 12,83 zł dotyczy realnej kwoty jaką zapłaciłem za ten album. Orientuje się ktoś z Was co to mogą być za transakcje ? Być może jest to te sprawdzenie, ale czemu jest rozbite na dwa razy i na dodatek nastąpiło to odrazu po zakupie, a za album pobrali dzień później ?
Prawdopodbnie dwa razy pobrano Ci opłatę celem sprawdzenia karty. I ta opłata zostanie Ci zwrócona. Blokada środków na kacie z tytułu zakupu gry lub albumu muzycznego nie następuje zwykle od razu po zakupie tylko za dzien lub dwa a czasami i trzy. Z kolei obciązenie karty (czyli rozwiązanie blokady i faktyczna płatność) następuje zwykle w ciągu kilku dni od dnia założenia blokady - jest to wówczas rozliczenie transakcji na rachunku karty i faktyczne obciążenie karty. Było to już wiele razy wyjaśniane na forum i to właśnie na przykladzie kart mBanku.
Posted 30 January 2012 - 11:13
Posted 30 January 2012 - 11:20
Po przeczytaniu większości wątków na ten temat pomieszało mi się w głowie, więc (chyba po raz kolejny) zadaje te dwa pytania:
1.Czy w iTunes i App Store (w wersji na ipod'a touch) będę mógł używać karty bankowej VISA PKO BP normalnej nie kredytowej.
2. Za niedługo kończe 13 lat i rodzice zakładnają mi konto PKO BP dla młodych i czy po otrzymaniu karty płatniczej mogę ją używać do transakcji związanych z iTunes i App Store
Za wszystkie odpowiedzi związane z moim wątkiem serdecznie dziękuje.
A może po prostu zadasz sobie odrobinę trudu i sprawdzisz na stronie pko czy karta dodawana do twojego konta umożliwia płatności w internecie bo to jest jedyny warunek potrzebny aby płacić w Appstore.
Posted 30 January 2012 - 14:24
Posted 30 January 2012 - 14:28
Tak dokładnie, przy zakładaniu konta upewnij się czy są jakieś limity na transakcję internetowe. Jeśli tak ustaw je na konkrentną wartość np. 200 zł m/c. Oznacza to że kartą zapłacisz w necie na kwotę nie większą niż wskazany limit w miesiącu. Niestety pko.bp nie wprowadził jeszcze wzorem innych banków możliwości ustalania limitów na transakcje internetowe za pośrednictwem serwisu transakcyjnego (poprzez stronę internetową banku po zalogowaniu się na swoje konto).No to sprawdziłem i jest taki punkt : możliwość dokonywania płatności kartą w Internecie
I co o to chodzi?
Posted 30 January 2012 - 22:24
Posted 31 January 2012 - 00:13
Nie wiem czemu ale od jakiegoś czasu nie mogę płacić swoją kartą w iTunes. Karty nie zmieniałem, konta tym bardziej a cały czas wyskakuje mi błędy kod zabezpieczający.
Mam podobnie. U mnie wygląda to tak, że kartę autoryzowałem już 3 razy, zapłaciłem za niejedną aplikację czy piosenkę. W momencie kiedy chce coś kupić wyskakuje mi, że moja karta została odrzucona i że muszę wprowadzić kod na nowo. A kiedy wpiszę, to już coś się w systemie pieprzy, bo albo mnie od razu przepuści albo muszę z 10 razy wpisywać, wylogowywać się itd. aż w końcu zadziała. Najciekawsze jest to, że odrzuca mi jedynie w iTunes Store - w Mac App Store działa bez zarzutów. Także nie wiem czy to faktycznie jakiś błąd ze strony Apple, czy po prostu zbieg okoliczności.
Posted 31 January 2012 - 12:34
Posted 31 January 2012 - 12:35
5 user(s) are reading this topic
0 members, 5 guests, 0 anonymous users