Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#851 rafalb1994

rafalb1994
  • 31 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 27 grudnia 2011 - 17:34

Mam problem. Posiadam konto pierwsze w PKO BP razem z kartą PKO Express (Visa Electron). Nie używałem jeszcze tej karty, chciałem kupić jakąś aplikację no i podaję wszelkie informacje potrzebne, lecz wywala mi błąd Your payment method was declined. Czy ktoś z Was miał podobny problem? Proszę o pomoc

#852 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 grudnia 2011 - 09:13

Mam problem. Posiadam konto pierwsze w PKO BP razem z kartą PKO Express (Visa Electron). Nie używałem jeszcze tej karty, chciałem kupić jakąś aplikację no i podaję wszelkie informacje potrzebne, lecz wywala mi błąd Your payment method was declined. Czy ktoś z Was miał podobny problem? Proszę o pomoc

Nie wiem czy to się zmieniło, ale kiedyś chyba Visą Electron nie można było płacić przez internet.

#853 zubel

zubel
  • 1 194 postów
  • SkądWodzisław Śląski / Opole / Katowice

Napisano 29 grudnia 2011 - 09:50

@up: mBankowa Visa Electron działa bez zarzutu

#854 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 grudnia 2011 - 09:57

Wybaczcie moje ostre poglądy (przed chwila wstałem i nie piłem kawy jeszcze), ale jak ktoś nie potrafi dodać karty do AppStore, to chyba nie jest dla niego ta zabawa. To chyba taki test na inteligencję, niestety nie każdy zdaje. Choć nie, to nie test, to analfabetyzm funkcjonalny (mój profesor na studiach używał takiego zwrotu). Czy to aż takie trudne, że jest tutaj już ponad 300 postów?

#855 rafalb1994

rafalb1994
  • 31 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 29 grudnia 2011 - 12:57

To jak Panowie doradzicie coś? Z karty już wypłacałem kasę w bankomacie. Może to limity tylko na stronie iPKO nigdzie nie ma opcji zmiany tych limitów. Eh już sam nie wiem co robić

#856 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 grudnia 2011 - 13:04

Zadzwoń do banku i tam Tobie pomogą. Nie znam oferty PKO BP (jeszcze ;)) więc nie pomogę.

#857 BatMan

BatMan
  • 414 postów
  • SkądKościerzyna

Napisano 29 grudnia 2011 - 13:08

Limitów w iPKO nie da się zmienić, spróbuj telefonicznie ale ja swego czasu musiałem udać się do oddziału osobiście i podpisać stos zaświadczeń :D

#858 Lolitka04

Lolitka04
  • 9 postów
  • Skądvitor

Napisano 29 grudnia 2011 - 13:54

ja posiadam karte w ING MasterCard Debit niestety nie dziala ;p zalozylem sobie konto w mBanku i czekam na eKarte czy ona bedzie dzialac ?

#859 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 grudnia 2011 - 13:56

Tak, będzie.

#860 Lolitka04

Lolitka04
  • 9 postów
  • Skądvitor

Napisano 29 grudnia 2011 - 14:17

rozumiem ze jak dostane ekarte to musze w pierwszej kolejnosci ustalic jakies limity czy bede to mogl zrobic sam czy jest konieczne dzownienie do mbanku na linie ;p jeszcze jedno jak juz dostane ta karte czy moge odrazu przystapic do zakupow czy musze edytowac w moim profilu na itunes rubryke z karta ?

#861 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 grudnia 2011 - 14:24

Najpierw ustawisz limity w mbanku.

#862 zubel

zubel
  • 1 194 postów

Napisano 29 grudnia 2011 - 15:01

@Lolitka04: mozesz zmienic je sam przez strone, mozesz zadzwonic - co wolisz

#863 djmet

djmet
  • 56 postów
  • Skądpołudnie

Napisano 29 grudnia 2011 - 15:27

potwierdzam, ING debetowa (wydana wrzesień 2011) działa w App Store, ale dopiero po ustaleniu limitów dla "transakcji na odległość", bez tego ani rusz

#864 Lolitka04

Lolitka04
  • 9 postów
  • Skądvitor

Napisano 29 grudnia 2011 - 17:29

a jaki limit najlepiej ustawic zeby nie bylo problemow z karta ?

#865 zubel

zubel
  • 1 194 postów

Napisano 29 grudnia 2011 - 17:51

ustaw sobie jak Ci wygodnie, ja mam takie: Zrzut ekranu 2011-12-29 (godz. 17.50.08).png

#866 kadd_f

kadd_f
  • 4 postów

Napisano 29 grudnia 2011 - 18:36

panowie, mam pewien dziwny problem, zaraz po premierze itunes music store polska dodałem do nowo utworzonego konta kartę debetowa payback z bzwbk, wszystko działało ale dzisiaj przeniosłem się na nowego kompa i itunes wymagał ponownej weryfikacji. Prosił o podanie danych adresowych oraz security code z karty, podaje wszystko jak być powinno jednak za nic nie chce mnie przepuścić dalej i pokazuje komunikat "Your payment method was declined..."

#867 patromierz

patromierz
  • 16 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 grudnia 2011 - 19:50

Mam podobny problem - dostałem iphone 4s i chciałem dodać kartę debetową do itunes a niestety wyskoczyło okienko, a miła Pani z obslugi powiedziała mi, że nie obsługują kart debetowych, tylko kredytowe... -.-

#868 Magic07

Magic07
  • 35 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 20:05

Też ostatnio napotkalem na problem z iTunes . Sprawa wyglada tak: Kupiłem sobie w wigilię płytę za 9€. Pobralem ja. Wiem ze pieniądzy z konta nie pobierają od razu tylko następnego dnia lub trochę pózniej. Problem jest w tym ze do chwili obecnej nie pobrali mi kasy z konta i teraz nie mogę pobierać żadnych, nawet bezpłatnych aplikacji, bo wyskakuje komunikat ze " Sing in requied..." czy jakoś tak, a potem żeby potwierdzić metodę płatności, a tego zrobić nie mogę zrobić, bo pojawia sie komunikat " your payment method was declined..." kupowałem nie raz aplikacje i nie było takich problemów... Czy oni mi w końcu pobiora ta kasę za płytę i wszystko samo sie wyjaśni czy będę musiał coś z tym zrobić? Czekałem az sie to samo wyprostuje, ale jutro już mija tydzień. Dodam ze chodzi o kartę internetowa bez plastiku BZWBK. Pozdrawiam

#869 st. carol

st. carol
  • 7 postów

Napisano 31 grudnia 2011 - 01:10

Pobieranie aplikacji z app store - pytanie o nr karty !?? Witam, czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć czemu gdy chce pobrać darmowa aplikacje z app store ( jakakolwiek) free, instal itd. Pojawia się pytanie o wybór formy płatności tzn. Visa, MasterCard itd. Kiedy zakladalem konto Apple id nie było opcji aby odznaczyc ( bez karty ) wiec tego nie zrobiłem. Nie wiem o co chodzi, żadnych aplikacji nie mogę pobrać na ipada. Jeśli ktoś wie jak to rozkminic to prośba o wskazówki. Najlepsze życzenia NOWOROCZNE dla Wszystkich Pzdr

#870 mermi

mermi
  • 56 postów

Napisano 31 grudnia 2011 - 12:31

Załóż konto poprzez iTunes na komputerze.

#871 kamil1989

kamil1989
  • 48 postów
  • SkądŁódź

Napisano 31 grudnia 2011 - 13:21

Jak masz już założone konto na itunes,wybrałeś kartę to teraz ustaw limit transakcji internetowych. Jeśli masz ekonto w Mbank to ręcznie da rade zmienić w ustawieniach kart.

#872 magdi

magdi
  • 74 postów

Napisano 31 grudnia 2011 - 17:25

Aby pojawila ci sie opcja "bez karty", przy zakladaniu konta w AppStore (na komputerze) musisz wylogowany wejsc w jakakolwiek darmowa aplikacje i kliknac w pobieranie. Wtedy przeniesie cie do formularza zakladania nowego konta, w ktorym to bedzie dostepna opcja "bez karty".

#873 Stivo

Stivo
  • 1 232 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 01 stycznia 2012 - 12:24

Pojawia Ci się to w aplikacji czy gdzieś na stronie internetowej? Bo jeśli na stronie a nie bezpośrednio w appstore na iPhonie to po prostu to zlej bo stałeś się ofiarą ataku phishingowego.

#874 Dawidos

Dawidos
  • 568 postów

Napisano 01 stycznia 2012 - 13:07

Trzeba założyć nowe konto i tak gdzie trzeba wybrać formę łatności zaznacz "none"

#875 st. carol

st. carol
  • 7 postów

Napisano 01 stycznia 2012 - 22:01

witaj,

dzieki za odpowiedz. niestety probowalem postepowac tak jak napisalas ale opcja bez karty nie pojawia sie ;-(
robilem to na pcecie ale to chyba nie ma znaczenia. chyba zaloze nowe konto.
ma ktos jeszcze jakies podpowiedzi ???

dzieki i pzdr

Co koledze stało się z shiftem? Proszę zaczynać zdanie z wielkiej litery. renqien

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych