Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Płatności w iTunes Store — karty debetowe/kredytowe/Pre-Paid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2172 odpowiedzi w tym temacie

#826 sheeple

sheeple
  • 204 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 grudnia 2011 - 17:09

Mi po tygodniu pieniądze wróciły. Przy pierwszym zakupie iTunes pobiera większą kwotę.

#827 SeLeR13

SeLeR13
  • 40 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 07 grudnia 2011 - 19:35

Posiadam NOWĄ kartę z banku PKO, jest to zwyczajna płaska karta zbliżeniowa na transakcje internetowe, limit dzienny mam ustawiony na 50zł, a dalej otrzymuję komunikat.
Your payment method was declined. Please enter another payment method.

Wie ktoś jak temu zaradzić?

http://www.pkobp.pl/...=9/section=stud <= moja karta.

#828 Kyniuś

Kyniuś
  • 16 postów

Napisano 08 grudnia 2011 - 09:04

Witam! Mam podobny problem jak bzyku_flashi, a mianowicie kupiłem jedną aplikację za 0,79 EUR, a wyciąg transakcji na karcie wygląda tak:
[url]http://desmond.imageshack.us/Himg694/scaled.php?server=694&filename=zrzutekranuzf.png&res=medium[/url]

Czy te dwie pierwsze pozycje to blokada każdego urządzenia (mam iPhona i iPada)? Czy zostaną mi zwrócone?

#829 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 grudnia 2011 - 09:11

Karta jest sprawdzana przez pierwszy zakup na każdym z urządzeń z osobna, pieniądze zostaną Ci zwrócone bez obaw. Zwrot trwa od kilku do kilkunastu dni maks.

#830 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 08 grudnia 2011 - 12:09

seler13 ty masz karte junior wiec nie licz, ze bedziesz mogl nia robic zakupy w itunes store...

#831 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 grudnia 2011 - 12:18

seler13 - przecież w opisie Twojej karty nie ma słowa na temat płatności w internecie, zatem to chyba oczywiste ze nie bedzie działać.

#832 Barracuda

Barracuda
  • 38 postów

Napisano 09 grudnia 2011 - 09:21

Odkop ;) Też chcę przejść z US AppStore do PL - czy nie stracę zakupionych wcześniej aplikacji? Czy będę miał dostęp do wszystkich aplikacji które są w AppStore? Czy ceny US a PL są różne? Czy ekonomiczniej jest kupować GiftCardy (tak robię do tej pory), czy przełączyć się na PL i podpiąć polską kartę?

#833 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 grudnia 2011 - 09:25

Odkop ;)
Też chcę przejść z US AppStore do PL - czy nie stracę zakupionych wcześniej aplikacji?
Czy będę miał dostęp do wszystkich aplikacji które są w AppStore?
Czy ceny US a PL są różne?
Czy ekonomiczniej jest kupować GiftCardy (tak robię do tej pory), czy przełączyć się na PL i podpiąć polską kartę?

http://myapple.pl/ip...-usa-do-pl.html a może lepiej zapytać tu i przeczytać pierdylion tematów o kartach w działających w polskim sklepie oraz o fakcie że w polskim sklepie nie działają gift cards?

#834 Barracuda

Barracuda
  • 38 postów

Napisano 09 grudnia 2011 - 11:00

fajnie dzięki - szkoda że google ani wasza wyszukiwarka nie znajduje takich postów.

#835 bzyku_flashi

bzyku_flashi
  • 88 postów

Napisano 09 grudnia 2011 - 22:49

Witam! Mam podobny problem jak bzyku_flashi, a mianowicie kupiłem jedną aplikację za 0,79 EUR, a wyciąg transakcji na karcie wygląda tak:
http://desmond.image....png&res=medium

Czy te dwie pierwsze pozycje to blokada każdego urządzenia (mam iPhona i iPada)? Czy zostaną mi zwrócone?

No ja czekam, aż oddadzą mi 14 zł z groszami :) bo aplikacja kosztowała niecałe 4 a z konta znikneło 18 :|

#836 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 grudnia 2011 - 22:49

No ja czekam, aż oddadzą mi 14 zł z groszami :) bo aplikacja kosztowała niecałe 4 a z konta znikneło 18 :|

Oddadzą trwa to od kilku do kilkunastu dni, spokojnie.

#837 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 11 grudnia 2011 - 14:42

Jeśli chodzi o pkt 8 to nie mam opcji "none" w formie płatności. I co teraz?

Przeczytaj regulamin forum. Nie odgrzewaj wątków starszych niż 6 miesięcy. Zamykam.

#838 matmil

matmil
  • 56 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 grudnia 2011 - 23:03

Mnie zaś zastanawia że po wczorajszym zakupie 3 rzeczy 0.79 x2 i 3.99 euro jeszcze niczego mi nie ściągnęło z konta a rzeczy są normalnie dostępne i zdatne do użytku. Kiedy będę wiedzieć ile mi w końcu pobrało?

#839 BartT-GSM

BartT-GSM
  • 272 postów
  • SkądOpole/Lubliniec

Napisano 14 grudnia 2011 - 23:43

Mnie po tygodniu zwrocili.

#840 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 15 grudnia 2011 - 00:38

Mnie zaś zastanawia że po wczorajszym zakupie 3 rzeczy 0.79 x2 i 3.99 euro jeszcze niczego mi nie ściągnęło z konta a rzeczy są normalnie dostępne i zdatne do użytku. Kiedy będę wiedzieć ile mi w końcu pobrało?

Kase ci sciagnie po paru dniach jak znowu bedziesz chcial cos kupic.

#841 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 grudnia 2011 - 09:35

Było milion razy. Konto blokowany jest czasami po kilku dniach od zakupu, a następnie rozliczane czyli faktycznie obciążane po rozwiązaniu blokady. Czyli od założenia blokady na rachunku/karcie do faktycznego obciązenia rachunku/karty (zabrania kasy) mija kilka dni.

#842 suja

suja
  • 29 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 17 grudnia 2011 - 11:41

Problem z kartą kredytową w itunes store Witam, do tej pory nie miałem żadnych problemów z płatnością za programy w polskim itunes store. Podpiąłem pod konto wirtualną kartę i działało do dziś. Zaznaczam,że załadowałem kartę kwotą 40 zł i nie mogę pobrać żadnej aplikacji. Mam tylko informację, że wystąpił jakiś problem przy poprzedniej płatności. Co może być tego problemem. Najgorsze jest to, że gdy podpiąłem normalną kartę visa (wypukłą) to też nie działa. Pomóżcie, co może być tego przyczyną ? Może ktoś miał podobny problem i rozwiązał go jakoś?

#843 Wojtek Dziedzic

Wojtek Dziedzic
  • 3 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 20 grudnia 2011 - 01:56

Witam ! Dziś przy podawaniu swoich danych karty i po zatwierdzeniu wyskoczył mi komunikat, że mój kod CVC jest nie poprawny, a dziwne bo ciągle używam tej karty na moim google wallet czy paypalu i problemów nie ma. Macie pomysł w czym może być problem ? Mam kredytówkę MasterCard w Nordea banku.

#844 Yankos

Yankos
  • 92 postów
  • SkądLegionowo, Poland

Napisano 22 grudnia 2011 - 16:46

iTunes i mBank izzyKARTA Witam. Mam kartę dla osób poniżej 18 lat. Ostatnio mam problem że w iTunes mam wyrzucany Security Code. Już mam przez to zablokowane 27 zł (3 razy po 9zl) i znowu wyrzucilo kod. Nie da się w taki sposób normalnie korzystać z kupowania aplikacji.

#845 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 22 grudnia 2011 - 16:53

Nie rozumiem, dodajesz kartę i tworzy się blokada środków na koncie? Jak tak, to zostaną one zwrócone chyba po ok. 7 dniach.

#846 Yankos

Yankos
  • 92 postów
  • SkądLegionowo, Poland

Napisano 22 grudnia 2011 - 17:09

No tak tylko wyrzuca Security Code, błędne koło.

#847 cezet

cezet
  • 10 postów

Napisano 23 grudnia 2011 - 23:01

Metoda płatności w AppStore Witam, dzisiaj chciałem coś kupić przez sklep AppStore. Do tej pory wprowadzona przeze mnie karta debetowa z funckją płatności internetowych działała. Udało mi się bez problemu kupić za jej pomocą wiele aplikacji. Teraz jednak nagle wyświetliła się informacja, że metoda płatności została odrzucona i muszę wpisać inną kartę. Czy ktoś może mi coś poradzić w tym temacie?

#848 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 grudnia 2011 - 23:06

Wpisz inną.

#849 cezet

cezet
  • 10 postów

Napisano 23 grudnia 2011 - 23:07

Nie mam innej. Gdybym miał to byłoby proste, ale nie jest.

#850 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 grudnia 2011 - 23:11

Odrzucają kartę, gdy: - termin ważności skończył się, lub za chwilę się kończy - brak środków na koncie - są środki, ale przekroczony limit dla transakcji (bank odrzuca).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych